WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Czy któraś z Was bierze udział w programie ESPART? Może się orientujecie czy jakaś klinika prowadzi jeszcze nabór do tego programu?

Ania ja biorę udział w tych badaniach. Podobno lista jest już zamknięta, ale możesz jeszcze zadzwonić i popytać bo to różnie bywa. Novum i Artemida mają te badania i jeszcze jakaś klinika w Rzgowie i chyba w szczecinie, ale tych 2 nie kojarzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza ja też jestem w trakcie stymulacji, dzisiaj mój 3 dzień :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Duza alez bzdura, co to za lekarka! W ramach programu mozna transferowac zarodki 2,3 i 5 dniowe co zalezy od decyzji lekarza w zaleznosci jak sie rozwija sytuacja po punkcji u danej pacjentki. U nas przyklad Mount i Assume, obie przy 1 transferze zarodki 5 dniowe ;)
    dokladnie!
    ja mialam za pierwszym razem 3 dniowy, a za drugim 5 dniowe..

Dziewczyny, opowiem Wam moj sen :) Snilo mi sie, ze bylysmy wszystkie na forum, ale to forum bylo w realu, siedzialysmy na wielkiej sali jakby wykladowej i rozmawialysmy ze soba. Byla Malinka, Martusia, Spero, Fedra juz z mocno widocznym brzuszkiem i Karola z bardzo duzym :D Bylyscie wszystkie! Ja co chwile chodzilam do lazienki sobie poplakac, ze nie jestem w ciazy, ale mocno mnie pocieszalyscie, ze kiedys bede.
    Nagle sen sie odwrocil i okazalo sie, ze jestem na porodowce z moim mezem. Ogladam rodzace kobiety i te lzy, ktore mi wczesniej plynely byly teraz lzami wzruszenia przy kazdym porodzie. Nagle zaczynaja sie skurcze, aaaa zaczynam rodzic, musze przec, wiec to robie, po kilku razach i bolach na swiat przychodzi chlopczyk! :) dostaje go na piersi, jestem taka szczesliwa, ale czuje jak ciagle cos mi sie saczy miedzy nogami, nagle sie budze. Ehhh... dostalam @. Piekny to byl sen... szczegolnie koncowka :D

MisiaMisia, kaarolaa, arlenka, martusia1986, Konwalia, Assume2, paszczakin, sisi, BISCA, Moniaa, niecierpliwa, mala29_, calineczka_11, Beata.D, Fedra, GabiK, gosia81 lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, z mojej wiedzy wynika, że program ministerialny przewiduje transfer zarodków w 3-ej lub 5 tej dobie już w postaci blastocysty. Mówi się, że 5 doba zwiększa szanse. Czy tak rzeczywiście jest to trudno mi powiedzieć. O terminie ostatecznie decyduje lekarz oceniając jakość zarodków i ich ilość. Im mniejsza ich ilość tym raczej 3a doba. U mnie przy trzecim podejściu decyzję podejmowano po pick-up'ie. Miała być 3-a doba a zmieniono na 5ą bo wyjątkowo się ładnie stymulowałam.
    Co do tego, że program przewiduje 2-3 dobę tylko - uważam, że to ściema.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia dziękuję za odpowiedź.

Nusia lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki
    nusia, tarzymam kciuki !!!!!
    Anaaaa, wyobrazam sobie twoje rozczarowanie :-( po obudzeniu
    Dla mnie dzisiaj ostatnia szansa przed badaniem HSG n'a naturalna ciaze. Jajeczkowanie chyba bylo wczoraj i mimo ze jestem bardzo sceptyczna to skrycie marze ze sie udalo :-) pomijam fakt, ze jesli cudem bylam w ciazy to mam jakies 60 %szans n'a ektopowa ..... ( w zwiazku z juz przebyta i jajowodem w zlym stanie) no ale coz, trzeba sie czegos trzymac.
    Zmykam, idziemy do restauracji:-), zajrze wieczorem.
    Udanej soboty przyszlym mamom ( czytaj wszystkim nam ;-)

MisiaMisia, Nusia, Assume2, mala29_, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje Dziewczynki, czy obserwowałyście swoje cykle po nieudanym ivf?? Chodzi mi dokładnie o pomiary temperatury - mi już tak weszły w krew, że mierzę ciągle i ten cykl wygląda na absolutnie bezowulacyjny!!! Jestem przykro zaskoczona, bo jak jestem na ovu już prawie rok, zawsze miałam owulacyjne! Czy ten bezowulacyjny może być efektem stymulacji i zmęczenia jajników??

Kochane Dziewczynki, dziś się dowiedziałam o ciąży kuzynki. Są 3 miesiące po ślubie i gotowe, już jest fasolka. Jak sobie radzicie z zazdrością, żeby niczego broń boże nie zepsuć swoimi złymi myślami?? Bo ja bardzo zazdroszczę, łzy cisną mi się do oczu i wściekłość wzbiera... Nie na kuzynkę na szczęście, tylko raczej na samą siebie...Życie jest niesprawiedliwe, nie rozumiem tego :(

paszczakin, niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sensivieria ... U mnie zazdrość z czasem minęła, chyba po prostu zaakceptowałam to, że My musimy jednak trochę dłużej poczekać na mały cud. Ale fakt na początku kiedy nie wiedzieliśmy ze mąż ma problemy z żołnierzykami to każdy mały berbeć bądź spory ciężarny brzuszek wzbudzał moze zazdrość, moze uczucie niesprawiedliwości ...

paszczakin, niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera u mnie po stymulacji clo następny cykl był bezowulacyjny - możesz sobie zobaczyć - 25 cs. Po gonalu, który miałam również do inseminacji raczej miałam owulacyjny choć nie miałam żadnych objawów. Myślę, że po takiej stymulacji organizm może odpoczywać.
    Co do zazdrości to ja sobie z nią nadal nie radzę. Jak widzę kobietę, która prowadzi wózek z maluszkiem i jest w kolejnej ciąży, to ciężko to znoszę. Natomiast moja koleżanka, która zaszła w ciąże w trzecim cyklu starań i aktualnie planuje kolejną zwyczajnie mnie irytuje. Nie dość, że zaczęła starać się dużo później niż my, to ma już dzidziusia i planuje kolejne. Dla niej wydaje się to takie łatwe, że wręcz planują, aby dziecko urodziło się w konkretne miesiące...
    Paszczakin dla tych samych powodów ja również nic nikomu nie mówię. Ale Kochana u Ciebie już się udało! Nie myśl, że się nie uda! Będzie dobrze. Wiem, że masz duże dawki progesteronu i te plamienia Ciebie martwią, ale na pewno będzie dobrze. Organizm na pewno się "przyzwyczaja" do nowych warunków :)
    Kochane martwi mnie jedno. Podczas stymulacji gonalem mam plamienia. Normalnie @ już by się skończyła w 4 dc. Czy też tak miałyście? W poniedziałek zapytam lekarki, ale do poniedziałku jeszcze cała niedziela...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 19:04

Sansivieria lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochane martwi mnie jedno. Podczas stymulacji gonalem mam plamienia. Normalnie @ już by się skończyła w 4 dc. Czy też tak miałyście? W poniedziałek zapytam lekarki, ale do poniedziałku jeszcze cała niedziela...[/QUOTE]

Sansiviera ja jez plamilam na poczatku stymulacji, polozna powiedziala ze nie ma sie czym martwic, to czesta reakcja organizmu :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa dziękuję! Mogę iść spać spokojnie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dodziulek Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia bardzo dobrze cie rozumiem, ja strania zaczelam podobnie jak ty bo od kwietnia 2012 roku,razem z moja przyjaciolka-ona od marca 2013, ja do tej pory w ciazy nie jestem a ona ma juz dwojke maluszkow , 1,5 roczna corke i 3 miesiecznego synka, ciezko to wszystko przechodze, jak widze matki z malymi dziecmi albo kobiety w ciazy to lzy same naplywaja mi do oczu...

Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, moze byc tak, ze Twoj organizm przyzwyczaja sie do hormonow. Co prawda jeszcze sie nie stymulowalam, ale przy tabletkach anty plamilam przez pierwsze poltora miesiaca - oczywiscie spanikowalam zadzwonilam do niego, oczywiscie powiedzial, ze najprawdopodobniej moj organizm przyzwyczaja sie do hormonow, ale na wszelki wypadek kazal sie pokazac ;)
    Mysle, ze nie powinnas miec powodow do zmartwien :)

Konwalia lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wlasnie wczoraj sie dowiedzialam ze mam cykl bezowulacyjny :( Juz trzeci z rzedu :(. Tylko pierwszy po stymulacji byl ksiazkowy-reszta ciagnie sie bez jajek(tak mnie wyeksploatowali-32sztuki) Takze wracajac do Twojego pytania-calkiem prawdopodobne ze jajniki odpoczywaja ;)

Myslalam ze zaczne za pare dni ale niestety,dalam dupy z lekami(tzn za mala dawke progynova)i lekarz bal sie robic transfer bo ryzyko :( Powiedzial ze w takim razie konczymy szybciej cykl i zaczynamy nowy.Jestem znowu wsciekla na siebie :(

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy oddawanie nasienia jest w tym samym dniu co punkcja?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Czy oddawanie nasienia jest w tym samym dniu co punkcja?
    tak, chyba, ze nie ma takiej mozliwosci to nasienie jest oddawane wczesniej i mrozone :)

• my dream Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane moje. Dołączam do Waszego grona.
    Gdzie mogę znaleźć ośrodki, kliniki, które prowadzą program dofinansowania lub darmowego in vitro?? Jestem ze świętokrzyskiego i muszę szybko znaleźć jakąs klinikę. U mnie czynnikiem kwalifikującym są jajowody - zniszczone.
    Będę wdzięczna za odpowiedź.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,w tym samym :) Ty idziesz sie przygotowywac do punkcji a meza zapraszaja do oddzielnego pokoiku ;)
    Chyba ze,jak pisze Aaana,maż jest w tym czasie na jakims wyjezdzie ;)
    Zapomnialam dodac-Jak Ty masz punkcje to embriolog segreguje i sortuje najlepsze zolniezyki i kiedy Ty odpoczywasz po punkcji to w drugim pokoju "odchodzi"sexik na szkielku ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 13:25

Konwalia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    hej Kochane moje. Dołączam do Waszego grona.
    Gdzie mogę znaleźć ośrodki, kliniki, które prowadzą program dofinansowania lub darmowego in vitro?? Jestem ze świętokrzyskiego i muszę szybko znaleźć jakąs klinikę. U mnie czynnikiem kwalifikującym są jajowody - zniszczone.
    Będę wdzięczna za odpowiedź.

To masz Kochana Gametę w Kielcach w swoim województwie.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam My dream :) Jeśli chcesz poczytać o rządowym in vitro to polecam stronkę http://invitro.gov.pl/ Tam są również wypisane kliniki, które są realizatorami programu. Możesz również poszukać badań klinicznych. One są w całości bezpłatne. Zawsze nas możesz podpytać gdzie się leczymy i co ewentualnie polecamy :)

my dream lubi tę wiadomość

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ