IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kochane, moja Beta w 11dpt to 180, lekarz nie wyklucza "podwójnego trafienia", w tym samym dniu dowiedziałam się, że mam tylko jeden zamrożony zarodek, a dziś obudziłam się z tak silnym bólem podbrzusza jakiego nigdy w życiu nie miałam. Trwało to przez kilka godzin, wzięłam nospę i pomagało na około 2 h. Od kilku godzin jest tylko coś jakby pulsowanie z jednej strony. Lekarz zaprosił mnie na usg za 2 tyg. Trzymajcie proszę kciuki, żebym miała po co się u niego pojawić. Nie wiem czym może być spowodowany tak silny ból, jeśli niczym złym o czym nawet nie chcę mówić.
duza, Beata.D, paszczakin, agniesia2569, Moniaa, Sansivieria, Limia, Mixa, martusia1986, czarownica_tea, Sysiaaaaa, mala29_, Fedra, arlenka, kaarolaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
GabiK - wiadomosc rewelacja, gratulacje!!! Piekna beta! I oczywiscie trzymam mocno kciuki za podwojne szczescie Teraz tylko pozytywne myslenie wchodzi w gre.
A co do bolu - mysle, jak pomimo nospy nic sie nie zmienia, to dla pewnosci moze lepiej zadzwonic do lekarza i skonsultowac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 20:28
GabiK lubi tę wiadomość
-
duza wrote:GabiK - wiadomosc rewelacja, gratulacje!!! Piekna beta! I oczywiscie trzymam mocno kciuki za podwojne szczescie Teraz tylko pozytywne myslenie wchodzi w gre.
A co do bolu - mysle, jak pomimo nospy nic sie nie zmienia, to dla pewnosci moze lepiej zadzwonic do lekarza i skonsultowac?
Dziękuję, ale faktycznie postanowiłam jutro z samego rana molestować lekarza. -
Dziewczyny a jak to jest z luteina? Jak sie ma luteina dopochwowa do takiej doustnej? Pytam bo od dosc dawna suplementuje sie troche i wsrod suplementow jest luteinana oczy - dokladnie takie cos: LUTEINA BIO-COMPLEX 20mg (http://www.olimp-labs.com/11,13,214/Produkty/LUTEINA-BIO-COMPLEX.html). Chwile przed rozpoczeciem stymulacji odstawilam ja w obawie ze moze miec zly wplyw na stymulacje, ale prawde mowiac to nie wiem czy taka luteina ma to samo dzialanie co np Lutinus?
I druga sprawa - magnez. Piszecie ze po transferze bierzecie wiecej magnezu - 2-3 razy dziennie. A jakie dawki? Bo ja podobnie jak z luteina suplementuje sie rowniez magnezem i codziennie biore Chela Mag B6 Forte (Chelat magnezu ALBION® 1390mg w tym magnez 250mg). Magnezu na czas stymulacji nie odstawialam. I teraz czy taka dawke moge zwiekszyc dwukrotnie lub trzykrotnie nie powodujac jakichs skutkow ubocznych? Nie chcialabym sobie zaszkodzic niechcacy.
-
Gabik serdecznie gratuluje. Napisz prosze czy to było Twoje pierwsze podejście z mz? Kto Ciebie prowadził jeżeli to nie tajemnica i jaki był powód u Was, że Was zakwalifikowali. Czy w trakcie transferu pokazali Ci zarodek jak umiescili go w macicy?
Duza jestem w 6 dniu stymulacji. Lecze się w invimedzie w Warszawie. Program ministerstwa zdrowia.GabiK lubi tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny. Widzę, że popłynął grad pytań. Polecam poczytać kilka stron wstecz to na pewno wiele Wam się wyjaśni.
Ja nie nowicjuszka, ale mam pytanie, mam nadzieję na tą przyszłość która nie nadejdzie. Obiło mi się o uszy (oczy), że któraś z klinik oferuje pakiet ivf komercyjny gdzie w pakiecie jest nieograniczona ilość prób do momentu pozytywnego wyniku. Wiecie może o którą klinikę chodzi? Bo teraz nie mogę tego znaleźć.
-
nick nieaktualnyMała Mi 1 wrote:ja mam mieć zastrzyki od 21 dc czyli mam liczyć od tego dnia jakieś 14 dni na stymulacje i potem jakies 5 dni punkcja i transfer?
Mala MI jeśli zaczynasz od 21 dc zastrzyki to w takim razie masz pewnie długi protokoł, jesli tak, to wszystko potrwa znacznie dłużej. Ja też zaczęłam zastrzyki w 21 dc - sa to zastrytzki na wyciszenie i brałam je 14 dni, potem dopiero rozpoczęłam tą normalna stymulację. Musisz więc sobie liczyć ok miesiąc na wszystko.
No chyba że idziesz jakimś innym protokołem??? -
Konwalia wrote:Gabik serdecznie gratuluje. Napisz prosze czy to było Twoje pierwsze podejście z mz? Kto Ciebie prowadził jeżeli to nie tajemnica i jaki był powód u Was, że Was zakwalifikowali. Czy w trakcie transferu pokazali Ci zarodek jak umiescili go w macicy?
Duza jestem w 6 dniu stymulacji. Lecze się w invimedzie w Warszawie. Program ministerstwa zdrowia.Konwalia lubi tę wiadomość
-
aaana wrote:Witam nowe dziewczyny. Widzę, że popłynął grad pytań. Polecam poczytać kilka stron wstecz to na pewno wiele Wam się wyjaśni.
Ja nie nowicjuszka, ale mam pytanie, mam nadzieję na tą przyszłość która nie nadejdzie. Obiło mi się o uszy (oczy), że któraś z klinik oferuje pakiet ivf komercyjny gdzie w pakiecie jest nieograniczona ilość prób do momentu pozytywnego wyniku. Wiecie może o którą klinikę chodzi? Bo teraz nie mogę tego znaleźć.Konwalia, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
Aana, to chyba Invicta w Gdansku. Tez cos slyszalam kiedys na ten temat.
GabiK, gratulacje
Ja w srode mam USG. Mam nadzieje, ze uslysze serducho, to bedzie dokladnie poczatek 8. tygodnia. Trzymajcie kciukiSansivieria, GabiK, niecierpliwa, czarownica_tea, Tosia 1981, Fedra, mala29_, Nusia, kaarolaa, Konwalia, Beata.D, MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
aaana wrote:Witam nowe dziewczyny. Widzę, że popłynął grad pytań. Polecam poczytać kilka stron wstecz to na pewno wiele Wam się wyjaśni.
Ja nie nowicjuszka, ale mam pytanie, mam nadzieję na tą przyszłość która nie nadejdzie. Obiło mi się o uszy (oczy), że któraś z klinik oferuje pakiet ivf komercyjny gdzie w pakiecie jest nieograniczona ilość prób do momentu pozytywnego wyniku. Wiecie może o którą klinikę chodzi? Bo teraz nie mogę tego znaleźć.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA