X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miły zabieg in vitro powiedzcie jaki jest czas od zaczęcia stymulacji do transferu?? Długo to trwa cała stymulacja aż do transferu?

Mała Mi
  • duza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze duzo zalezy to od tego jak reagujesz na stymulacje, ale jest to ok 10-14 dni. W moim przypadku przy pierwszym podejsciu stymulacja zaczela sie w 1 dniu nowego cyklu, 14dc mialam punkcje, a transfer mialam 16dc.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, moja Beta w 11dpt to 180, lekarz nie wyklucza "podwójnego trafienia", w tym samym dniu dowiedziałam się, że mam tylko jeden zamrożony zarodek, a dziś obudziłam się z tak silnym bólem podbrzusza jakiego nigdy w życiu nie miałam. Trwało to przez kilka godzin, wzięłam nospę i pomagało na około 2 h. Od kilku godzin jest tylko coś jakby pulsowanie z jednej strony. Lekarz zaprosił mnie na usg za 2 tyg. Trzymajcie proszę kciuki, żebym miała po co się u niego pojawić. Nie wiem czym może być spowodowany tak silny ból, jeśli niczym złym o czym nawet nie chcę mówić.

duza, Beata.D, paszczakin, agniesia2569, Moniaa, Sansivieria, Limia, Mixa, martusia1986, czarownica_tea, Sysiaaaaa, mala29_, Fedra, arlenka, kaarolaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK - wiadomosc rewelacja, gratulacje!!! Piekna beta! I oczywiscie trzymam mocno kciuki za podwojne szczescie :D Teraz tylko pozytywne myslenie wchodzi w gre.

A co do bolu - mysle, jak pomimo nospy nic sie nie zmienia, to dla pewnosci moze lepiej zadzwonic do lekarza i skonsultowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 20:28

GabiK lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mieć zastrzyki od 21 dc czyli mam liczyć od tego dnia jakieś 14 dni na stymulacje i potem jakies 5 dni punkcja i transfer?

Mała Mi
  • duza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi - jeszcze dochodzi kwestia wieku zarodka. Moj byl transferowany w 2giej dobie, natomiast z tego co zdazylam sie zorientowac to wiekszosc dziewczyn mowi o transferze w 3 lub 5 dobie.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    GabiK - wiadomosc rewelacja, gratulacje!!! Piekna beta! I oczywiscie trzymam mocno kciuki za podwojne szczescie :D Teraz tylko pozytywne myslenie wchodzi w gre.

A co do bolu - mysle, jak pomimo nospy nic sie nie zmienia, to dla pewnosci moze lepiej zadzwonic do lekarza i skonsultowac?

Dziękuję, ale faktycznie postanowiłam jutro z samego rana molestować lekarza.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaaa ahaa.. a powiedzcie mi można cos zrobic żeby uniknąć hiperstymulacji jajników przy stymulacji?? bo ja miałam juz po clostybgyt hiper.. boje się ze przy zastrzykach tez dostane..;/

Mała Mi
  • duza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z luteina? Jak sie ma luteina dopochwowa do takiej doustnej? Pytam bo od dosc dawna suplementuje sie troche i wsrod suplementow jest luteinana oczy - dokladnie takie cos: LUTEINA BIO-COMPLEX 20mg (http://www.olimp-labs.com/11,13,214/Produkty/LUTEINA-BIO-COMPLEX.html). Chwile przed rozpoczeciem stymulacji odstawilam ja w obawie ze moze miec zly wplyw na stymulacje, ale prawde mowiac to nie wiem czy taka luteina ma to samo dzialanie co np Lutinus?

I druga sprawa - magnez. Piszecie ze po transferze bierzecie wiecej magnezu - 2-3 razy dziennie. A jakie dawki? Bo ja podobnie jak z luteina suplementuje sie rowniez magnezem i codziennie biore Chela Mag B6 Forte (Chelat magnezu ALBION® 1390mg w tym magnez 250mg). Magnezu na czas stymulacji nie odstawialam. I teraz czy taka dawke moge zwiekszyc dwukrotnie lub trzykrotnie nie powodujac jakichs skutkow ubocznych? Nie chcialabym sobie zaszkodzic niechcacy.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazywam kwas foliwo 15mg, fembion, i witaminy.?/ czy cos jeszce bierzecie podczas stymulacji i przed nia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 20:59

Mała Mi
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik serdecznie gratuluje. Napisz prosze czy to było Twoje pierwsze podejście z mz? Kto Ciebie prowadził jeżeli to nie tajemnica i jaki był powód u Was, że Was zakwalifikowali. Czy w trakcie transferu pokazali Ci zarodek jak umiescili go w macicy?

Duza jestem w 6 dniu stymulacji. Lecze się w invimedzie w Warszawie. Program ministerstwa zdrowia.

GabiK lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny. Widzę, że popłynął grad pytań. Polecam poczytać kilka stron wstecz to na pewno wiele Wam się wyjaśni.

Ja nie nowicjuszka, ale mam pytanie, mam nadzieję na tą przyszłość która nie nadejdzie. Obiło mi się o uszy (oczy), że któraś z klinik oferuje pakiet ivf komercyjny gdzie w pakiecie jest nieograniczona ilość prób do momentu pozytywnego wyniku. Wiecie może o którą klinikę chodzi? Bo teraz nie mogę tego znaleźć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    ja mam mieć zastrzyki od 21 dc czyli mam liczyć od tego dnia jakieś 14 dni na stymulacje i potem jakies 5 dni punkcja i transfer?

Mala MI jeśli zaczynasz od 21 dc zastrzyki to w takim razie masz pewnie długi protokoł, jesli tak, to wszystko potrwa znacznie dłużej. Ja też zaczęłam zastrzyki w 21 dc - sa to zastrytzki na wyciszenie i brałam je 14 dni, potem dopiero rozpoczęłam tą normalna stymulację. Musisz więc sobie liczyć ok miesiąc na wszystko.

No chyba że idziesz jakimś innym protokołem???

• GabiK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Gabik serdecznie gratuluje. Napisz prosze czy to było Twoje pierwsze podejście z mz? Kto Ciebie prowadził jeżeli to nie tajemnica i jaki był powód u Was, że Was zakwalifikowali. Czy w trakcie transferu pokazali Ci zarodek jak umiescili go w macicy?

Duza jestem w 6 dniu stymulacji. Lecze się w invimedzie w Warszawie. Program ministerstwa zdrowia.
    Hej, tak, pierwsze podejscie. Powod niedrozne jajowody,ale z uwagi na udokumentowane starania przez ostatnie 2 lata lekarz wpisal nieplodnosc idiopatyczna. Prowadzil mnie dr. Kilijanczyk. Fajny lekarz,bardzo sympatyczny i z jajem,ale jesli nie zadasz mu szczegolowych pytan to nie informuje dokladnie co sie bedzie dzialo i dlaczego. Wychodzi chyba z zalozenia,ze pacjentka zna cala procedure na wylot. Zarodki pokazal mi przed zabiegiem,ale w trakcie juz nie. On i polozne obsedwowaly monitor,mnie nic nie pokazali,wiec nie wiem gdzie sa usytuowane :-) Ale z anegdot klinikowych powiem,ze bylam swiadkiem jak jakis facet strasznie sie bulwersowal w recepcji,a po wizycie u tego lekarza wychodzil zadowolony i z komentarzem " no,nareszcie jakis normalny lekarz"

Konwalia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Witam nowe dziewczyny. Widzę, że popłynął grad pytań. Polecam poczytać kilka stron wstecz to na pewno wiele Wam się wyjaśni.

Ja nie nowicjuszka, ale mam pytanie, mam nadzieję na tą przyszłość która nie nadejdzie. Obiło mi się o uszy (oczy), że któraś z klinik oferuje pakiet ivf komercyjny gdzie w pakiecie jest nieograniczona ilość prób do momentu pozytywnego wyniku. Wiecie może o którą klinikę chodzi? Bo teraz nie mogę tego znaleźć.
    Czesc,a czy to przypadkiem nie chodzi o Invicte?

Konwalia, MisiaMisia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana mi sie wybje, ze to jakas klinika na pomorzu byla

• Limia Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana, to chyba Invicta w Gdansku. Tez cos slyszalam kiedys na ten temat.

GabiK, gratulacje :)

Ja w srode mam USG. Mam nadzieje, ze uslysze serducho, to bedzie dokladnie poczatek 8. tygodnia. Trzymajcie kciuki :)

Sansivieria, GabiK, niecierpliwa, czarownica_tea, Tosia 1981, Fedra, mala29_, Nusia, kaarolaa, Konwalia, Beata.D, MisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana- wszystkie Invicty mają to w ofercie, cena takiego pakietu zależy od wieku pary i problemu, są 3 albo 4 grupy cenowe

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Ten pakiet nazywał się "do skutku" i z tego co kojarzę Invicta nie ma go już w swojej ofercie od jakiegoś czasu. Dopóki mają refundację nie rusza z takim programem bo nie dadzą rady tego wszystkiego ogarnąć. Link do programu :http://www.invicta.pl/993/program_in_vitro_do_skutku.html

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik mam takie samo zdanie o dr Kilijanczyku. Trzeba dopytywac samemu o wszystko.
    Przeczytam Twój pamiętnik. Nasza droga do ref ivf była bardzo podobna.

GabiK lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ