X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aaana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki, jesteście nieocenione :*

• my dream Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za informację. Zabieram sie za czytanie i ... kolejną walkę.

Moniaa lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny!
    Chyba zaczynam świrować....
    Wczoraj wieczorem, 6 dpt blastocyst znalazłam na aplikatorze z luteiny malutką niteczkę brunatnej krwi. Miałam ciężką noc...chyba się stresowałam...budziłam się oblana potem.Rano podobnie- na aplikatorze drobne brązowe niteczki. Niby nic, a jednak :( żadnych bóli jajników itd. Czy to nie za późno na implantację?

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wychodzi na to że mam protokół długi. czyli najpierw biore przez 14 dni zastryzki na wyciszenie. a potem co??? bo czytałam na wielu forach różnie pisza. potem biore znowu zastrzyki juz stymulujace?? ale przez jaki czas sate stymulujące typowo.??

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :-) zaczelismy nowy tydzien w szpitalu. Narazie jest wszystko dobrze. Ale ze szpitalem sie nie zegnam, jeszcze okolo tygodnia zostaje w tym szpitalu gdzie leze a w 24 tyg przewoza mnie do Olsztyna na patologie.

Gabik gratuluje betki, naprawde jest piekna i niech tak dalej rosnie ;-)

A za pozostale dziewczyny trzymamy podwojnie mocno kciuki :-)

Assume2, Limia, Fedra, Beata.D, Moniaa, MisiaMisia, GabiK, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin Ty tutaj już nie obmyslaj wyjscia awaryjnego, bo będzie wszystko dobrze!

kaarolaa, Mixa, czarownica_tea lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Witam, dziewczyny!
    Chyba zaczynam świrować....
    Wczoraj wieczorem, 6 dpt blastocyst znalazłam na aplikatorze z luteiny malutką niteczkę brunatnej krwi. Miałam ciężką noc...chyba się stresowałam...budziłam się oblana potem.Rano podobnie- na aplikatorze drobne brązowe niteczki. Niby nic, a jednak :( żadnych bóli jajników itd. Czy to nie za późno na implantację?

może tak byc przy użyciu aplikatora jeśli możesz to aplikuj sobie recznie...

mi gin jak powiedziałam ze źle sypiam w nocy i często się budze przepisał relanium bo powiedział ze organizm musi nocą odpoczywać bo inaczej organizm będzie osłabiony u mnie towarzyszyły przy tym plamienia...

Assume2, Beata.D lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @paszczakin, widzę że sytuacja u Ciebie rozwija się optymistycznie. Nie zamartwiaj się(ja obiecuję, że też nie będę :) ) Jakby bladły, to rozumiem, ale w takiej sytuacji... :)
    Położna mówiła mi abym zrobiła badanie z krwi 14dpt. To będzie poniedziałek, będę wtedy w pracy... Pomyślałam o piątku- 11dpt blastocyst. Jak myślicie, nie będzie to za wcześnie?

icsi sierpień 2014 (-)
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @fedra, jakoś się przyzwyczaiłam do tego aplikatora.. :) jak do tej pory nic niepokojacego na nim nie zauważyłam, do wczoraj...
    Chyba faktycznie wezmę to relanium na noc....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 13:55

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume 11 dpt smialo mozesz robic i wynik na pewno bedzie juz wiarygodny

Assume2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni zastrzyk decapeptyl i za chwile stymulacja do in vitro.
    Na razie tyle. Czekam dalej.

kaarolaa, Moniaa, czarownica_tea, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie jestem po pierwszej wizycie kontrolnej (5dc - po 4 zastrzykach stymulujacych, dzis wieczorem 5ty). Rano robilam badanie estradiolu i wyszlo 1128 - dr az sie zdziwila, ze takie duze. Podgladala tez jajeczka i z obu stron cos sie dzieje, powiedziala tylko, ze z lewej najwiekszy ma 16mm. Lecimy dalej ze stymulacja i kolejna kontrola i podgladanie w srode.

Zapytalam tez dr o relanium, bo moje prywatne stresy mocno daja mi sie we znaki. Dodatkowo na kazdym kroku slysze, ze Wy sie nim ratujecie i w czasie stymulacji i po punkcji i po transferze. A moja dr mi powiedziala, ze ona nie chcialaby zebym relanium zazywala szczegolnie w czasie kiedy rosna jajeczka, po punkcji/transferze tez wolala by zeby tego nie robic, bo nie wiadomo jaki wplyw bedzize mial ten lek. No i nie przepisala... Powiedziala tylko, ze jezeli faktycznie czuje ze nie daje rady ze stresem i rzeczywiscie nie dam rady wytrzymac i poradzic sobie, to ostatecznie zebym wziela. Ale ona nie wypisze recepty... A tak liczylam na te tableteczki....

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza to bardzo wysoki masz ten estradiol jak na 4 dni stymulacji! ;) jaka masz dawke leku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza a ja nic nie bralam na uspokojenie i szczerze to o tym nie myslalam. W dniu transferu dostalam jeden jedyny zastrzyk w tylek podobno z relanium ale szczerze nie czulam tego spokoju, ktory opisuja dziewczyny. W domu musialam jakos funkcjonowac chociaz latwo nie bylo. A z takich dodatkowych lekow po transferze bralam tylko nospe i magnez okolo 6 tab na dobe. Bralam najwieksza mozliwa dawke jaka byla w ulotce. A po pozytywnej becie zaczelam stopniowo zmniejszac magnez. Nawet swojej lekarce na usg nie przyznalam sie, ze wprowadzilam taka pomoc. Wg mnie to tez moglo pomoc bo nospa i magnez wyciszaja skurcze i ruchy macicy...

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, dotychczas walczyłam na innych forach, ale przyszła pora na to. Jeszcze ostatnie dwie stymulacje przede mną, z którymi nadziei nie wiążę.
    Nie wiem czy ma/miała któraś taki sam problem:
    -ja niedrożność jednostronna
    -mój z baaaardzo słabym nasieniem
    proszę powiedzcie długo czeka się na kwalifikację do programu z dofinansowaniem?
    mi lekarz powiedział, że nie powinno być problemu tylko jeszcze 2 stymulacje muszę mieć w papierach

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • duza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Duza to bardzo wysoki masz ten estradiol jak na 4 dni stymulacji! ;) jaka masz dawke leku?

Poprzednim razem mialam dawke 125j Menopuru i naprodukowalam cale 7 jajek... W zwiazku z tym dr stwierdzila, ze tym razem sprobujemy mocniej zaatakowac i biore dawke 225j. W pierwszej chwili powiedziala, ze estradiol jest wysoki i byc moze zejdziemy z dawki, ale jak podejrzala jajeczka, to stwierdzila, ze jeszcze 2 dni damy ta sama duza dawke i dolaczy jeszcze cetrotide, zeby nie zechcialy popekac za wczesnie. Zobaczymy co bedzie w srode.

kaarolaa wrote:
    Duza a ja nic nie bralam na uspokojenie i szczerze to o tym nie myslalam. W dniu transferu dostalam jeden jedyny zastrzyk w tylek podobno z relanium ale szczerze nie czulam tego spokoju, ktory opisuja dziewczyny. W domu musialam jakos funkcjonowac chociaz latwo nie bylo. A z takich dodatkowych lekow po transferze bralam tylko nospe i magnez okolo 6 tab na dobe. Bralam najwieksza mozliwa dawke jaka byla w ulotce. A po pozytywnej becie zaczelam stopniowo zmniejszac magnez. Nawet swojej lekarce na usg nie przyznalam sie, ze wprowadzilam taka pomoc. Wg mnie to tez moglo pomoc bo nospa i magnez wyciszaja skurcze i ruchy macicy...

Jesli chodzi o relanium to chyba nie bede sie klocic i zrobie tak jak mi moja dr zaleca. Zreszta nawet jakbym sie chciala uprzec i wziac leki, to musialabym miec recepte, wiec nie bede kombinowac - jeszcze nie tym razem :-)
    Karolcia, rozumiem, ze ta nospe to tez sama sobie zaaplikowalas? A w jakiej dawce i jak czesto bralas? Bo akurat o magnezie i nospie to i ja myslalam.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza jak na ten dzien stymulacji to masz duze te pecherzyki. Nie za szybko rosna? :) Nie wiesz.jakiej wielkosci sa pozostale? Ja niestety mam bardzo niskie amh wiec slabo reaguje na stymulacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    Ostatni zastrzyk decapeptyl i za chwile stymulacja do in vitro.
    Na razie tyle. Czekam dalej.
    anula- nareszcie Cię "widzę"- a więc ruszasz z inv! super, napisz coś jak u Ciebie ;-) mocno Cię ściskam!!!

paszczakin, Ty już się cieszyc możesz ;-)

• duza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 16mm to podobno najwiekszy, sa jeszcze mniejsze, niestety nie wiem jakie. Ale mialam dokladnie to samo odczucie, ze 16mm to dosc duzo jak na ten dzien, zwlaszcza ze niedawno dziewczyny pisaly ze w dniu punkcji mialy po dwadziescia kilka mm. To mojemu niewiele juz brakuje do finalnej wielkosci. Ale dr tez powiedziala, ze byc moze wczesniej skonczymy stymulacje - pewnie wszystko okaze sie w srode.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 wrote:
    mi lekarz powiedział, że nie powinno być problemu tylko jeszcze 2 stymulacje muszę mieć w papierach
    Madzia - niczego nie "musisz", jesli w sumie leczysz sie powiedzmy od 2 lat i robiliscie "rozne inne rzeczy" to stymulacja jest jedna z wielu, ktore pokazuja Twoj obraz. A w przypadku stymulacji Clo, chodzi o info "jak sie/i czy wogole sie stymulujesz", a nie ilosc cykli. Za relatywnie bezpieczne i tak uznaje sie 6, ale to nie oznacza, ze koniecznie trzeba tyle miec (i wogole nie ma zadnych obwarowan w tym temacie) - bo jesli ktos ma niedrozne jajowody, to stymulacji nie musi miec zadnych.
    Ja np mialam tylko 1 inseminacje i to wystarczylo, a lekarz ktory mi ja robil "straszyl mnie" ze do programu potrzebne sa co najmniej 4 lub 6 /wiecej do niego nie poszlam/.

Moniaa, GabiK lubią tę wiadomość

kY6Lp2.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ