X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, w takim tempie ti bedzie ekspresowa stymylacja :) trzymam kciuki aby wszystko poszlo tak jak powinno :)

duza lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę niestety z niezbyt optymistycznymi wieściami. Dzisiaj po podglądaniu lekarz stwierdziła u mnie przestymulowanie. Mam mnóstwo pęcherzyków różnych rozmiarów i bardzo wysoki estradiol. Jutro mam powtórzyć badanie tego hormonu. Punkcję mam mieć w czwartek i wtedy lekarz na podstawie ostatnich wyników zdecyduje czy transfer będzie w tym cyklu, ale raczej zarodki pójdą do mrożenia. Skoro mam AMH 9,9 i 30 lat to nie mogła lekarz dać jeszcze mniejszej dawki gonalu? Powiedziała, że dała najmniejszą 125 jednostek. To jest najmniejsza?
    A do tego po dzisiejszym cetrotide zrobił mi się wylew w miejscu zastrzyku :( Już nie mam gdzie się wkuwać :/ A jeszcze mi został raz gonal, raz cetrotide i ovitrelle :/ Kurczę boję się, że zarodki nie przeżyją tego mrożenia. U nas jest problem męski... Chyba się nie pozbieram jak okaże się, że niepotrzebnie ta stymulacja była robiona, bo zarodki nie przeżyły.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja też bardzo bałam się przestymulowania, a miałam więcej od Ciebie gonalu bo 150j. Gonal w penie ma podziałkę z dawkami i widać tam wyraźnie, że można podawać o wiele mniej niż 125j...chyba że mniej nie stosuje się w ivf? Rzeczywiście masz wysokie amh, więc mogła Twoja gin założyć, że będziesz się bardzo dobrze stymulowała, miałabym żal do lekarki ;( A jak to się stało, że masz wylew w miejscu zastrzyku? To taki duży siniak Ci się zrobił??
    Mam nadzieję i tego Ci życzę, żebyś we czwartek usłyszała pomyślne wieści i nie musiała odczekiwać cyklu!!!

age.png
    age.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria moja lekarz na pierwszej wizycie po zobaczeniu mojego amh i wieku powiedziała, że będę za pewnie bardzo dobrze odpowiadać na stymulację i dlatego dała mi najmniejszą dawkę gonalu - 125. Nie zapytałam czy taka jest najmniejsza do IVF... Do inseminacji miałam 50 jednostek i wtedy urosły dwa pęcherzyki.
    Dzisiaj zrobił mi się ten wylew. Wcześniej jak sobie wstrzykiwałam cetrotide wszystko ładnie się goiło. Ale już chyba wiem co źle zrobiłam. Za bardzo wyeksploatowałam jedno miejsce na brzuchu i chyba zbyt głęboko się wkułam tym razem. Gonal jest super bo ma malutką igiełkę i wystarczy do końca się wbić, a ta od cetrotide do wstrzykiwań jest trochę przydługa... Chyba nie mam grubej skóry ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki. Jesteśmy 16dpt. Maleństwo w brzuszku ma zaledwie 21 dni odkąd zaczęło się dzielić. W czwartek mamy wizytę w poszukiwaniu pęcherzyka płodowego. Beta jak niektóre już wiedzą, ładnie przyrasta (przynajmniej do środy). W środę robię badania + hormony, to dowiem się więcej.
    Fizycznie czuję się do bani a psychicznie rewelacyjnie.
    Gabik pisała, że ma straszne bóle brzucha. Pocieszam, to normalne. Sama ześwirowałam lądując parę razy z bólu na podłodze. Mój Doktor napisał, że to normalne po IVF w początkowej ciąży a nasz kolega gin, który w innej klinice też zajmuje się IVF potwierdza, że to normalne. Ból jest i tyle.
    A więc daję radę jak mnie skręca i się tym nie zamartwiam.

Proszę Was, nie bójcie się tak bardzo. 90% rzeczy, których się obawiamy nigdy nie następuje. Mózg ma tendencje do oszukiwania nas samych. Nie dawajcie mi się tam tak oszukiwać!

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 19:00

GabiK, Beata.D, niecierpliwa, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia - ja tez mam podobne AMH i podobnie "zle" sie stymulowalam. Mialam po preszlo 10 pecherzykow w kadym jajniku, ale niestety nie rosly one rowno (tez mialam 125 gonalu) no i ostatecznie bylo 12 dojrzalych, zaplodnilo sie 10 a zamrozili 7 w 5-tej dobie. Wiec tu tez mozesz miec dobry wynik. Ale tak jak piszesz, ja mialam lekka hieprke (estradiol > 6000) i transfer odroczony na za miesiac.

kY6Lp2.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Cetrotide zawsze miałam pokrzywkę. Da się przeżyć.

paszczakin, Konwalia lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 ja mam tylko jeden niedrozny dlatego nie załapie sie na czynnik jajowodowy niepłodności, ale mogę się załapac na czynnik jajnikowy niepłodności, a tam trzeba mieć 6 stymulacji (tak jest na stronie gov.pl)
    tylko ja jeszcze chyba nie miałam (przy monitorowanej na pewno nie) owulacji z tej rożnej strony
    Konwalia jak tak Cie czytam to jestem przerażona, ale cóż walczyc trzeba :-)

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • duza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, z niecierpliwoscia czekam na Twoje srodowe newsy i wrazenia. Strasznie sie ciesze razem z Toba :-)
    MisiaMisia wrote:
    Proszę Was, nie bójcie się tak bardzo. 90% rzeczy, których się obawiamy nigdy nie następuje. Mózg ma tendencje do oszukiwania nas samych. Nie dawajcie mi się tam tak oszukiwać! <3

A to co tu napisalas to jak miod na moje serce - DZIEKUJE <3 Ja ostatnimi czasy nic tylko sie zamartwiam - a to prywata, a to starania, a to ciezkie dni w pracy... Dzis jest troche lepiej i to po czesci za sprawa mojej mlodszej siostry, ktora dosadnymi tekstami sprawadzila mnie do pionu. Czasami sie zastanawiam kiedy ona zdazyla tak wydoroslec i ktora z nas jest ta mlodsza siostra :-)

niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 dzięki za wsparcie. Ja jestem w programie rządowym, więc tylko 6 pęcherzyków zapładniają. Trzeba wierzyć, że uda się uzyskać jakieś mrozaczki.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin ślicznie te Twoje krechy wyglądają !!!

• duza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, super beta!!! A ja co chwile wracam do poprzeniej stronki i patrze na to Twoje foto - mam nadzieje, ze niedlugo sama bede mogla takie kolekcje krechowe robic :-)
    A powiedz, jakiego testu uzywalas?

paszczakin lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin :) patrzac na Twoje wielkie 2 krechy nie moglo byc inaczej :) gratuluje :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 a co Ciebie tak przerazilo? ;) za dużo szczegółów? Hmm jeżeli ktoś decyduje się in vitro to zastrzyk już mu nie straszny i znieczulenie ogólne też nie ;) To forum pokazuje radość z plusikow ale też drogę czasami trudną.
    MisiaMisia, Paszczakin dzięki. Trochę mi ulzylo, że nie tylko ja mam takie przejscie z cetrotide.
    Paszczakin ja jestem filigranowa 45 kg w 162 cm ;) Widocznie ta minimalna dawka to i tak za dużo dla mnie. Pęcherzyków jest ponad 30 w sumie takie które się kwalifikuja i masa reszty małych. Lekarz wszystkich nie liczyła.

kaarolaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @paszczakin, gratuluję! To tchnęło we mnie trochę optymizmu bo cały dzień się zamartwiam... Wspaniały wynik!

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin, wielkie gratulajce!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin gratuluje piekna beta!! Przypomnij mialas transferowany 1 zarodek czy 2??

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin bardzo Ci gratuluję :) teraz dbaj o siebie i okruszka :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Karolka, a no-spe dalej bierzesz?
    Tylko kiedy brzuch mi twardnial. W szpitalu dostaje spazmoline.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dodatkowo jeszcze 3x po 500 mg magnezu czyli konska dawka :-)

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ