IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabik - ale z tego zo Madzia pisze, to ona nawet inseminacji nie ma tylko "same" cykle stymulowane (pewnie Clo), tylko ciekawe po co skoro partner ma slabe nasienie i tylko mecza jej organizm niepotrzebnie na marne (tym bardziej, ze owu ma po nidroznej stronie). Jak dla mnie to czysta glupota lekarza prowadzacego.
GabiK, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Paszczakin, oficjalnie Ci gratuluję, piękne cyferki!!!
Dziewczynki, które podchodziłyście drugi raz (lub więcej) - ile czekałyście między podejściami?? Ja się szykowałam na drugą procedurę we wrześniu, ale dziś pielęgniarka mnie uświadomiła, że się odczekuje przynajmniej żeby upłynęło od dnia 1 stymulacji do dnia 2 stymulacji 3 miesiące. Przygnębiło mnie to...czy mimo tego mam iść na wizytę z początkiem cyklu, czy się nie pokazywać w klinice przez ten czas?? Jak Wy robiłyście?
ja pierwsza stymulacje mialam na poczatku maja, druga pod koniec lipca, czyli prawie 3 mies. a raczej u mnie chodziło o 2 pełne cykle odpoczynku i wyciszania. -
Witam sie z Wami po wizycie otoz nasza zamrozona blastusie zabieramy w nastepnym cyklu, dzis mam 7 dzien cyklu a od 2 dnia nastepnego cyklu mam brac estrofem i encorton. Odebralam dzis w klinice karte informacyjna z pierwszego podejscia i dowiedzialam sie, ze podany zarodek 3 dniowy byl opisany jako zarodek 6 blastometrow A, natomiast zamrozona to blastocysta wcz. B,B 1 cryotop cokolwiek to znaczy
Fedra, Assume2, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:Gabik wszystko zależy od lekarza. My byliśmy w dwóch klinikach w jednej usłyszałam że nie mamy udokumentowanych ostatnich 12 miesięcy ( pierwsze wyniki męża z 2003r. itd. ) a w drugiej że trzeba zrobić hsg i jak się okaże że drożne to do 6 inseminacji bo jestem poniżej 35rż.
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem jak to robią w mojej klinice, ale po 12 miesiącach starań zaczynamy IV. Ja nie miałam żadnej inseminacji, sprawdzonej droznosci, czy czegoś w tym stylu. Miałam tylko obserwacje dwóch cykli z clo w dawce 1/2 tabletki, bo miałam naturalne owulacje i sprawdzony poziom Amh, który jest bardzo dobry.
Mamy stwierdzony tzw. problem męski, w sumie dość duży ten problem, bo dwia kolejne seminogramy pokazały 1,5-2 mln/ml, a to dość mało.
Nawiasem mówiąc, pomimo tych wyników doktor zaproponował nam spróbować z 3 inseminacjami. Wywaliłam oczy na niego i zapytałam jaką mamy szansę z takimi wynikami seminogramów. Odpowiedź była taka, że spuścił głowę i do tematu nie wracał.
Przeszliśmy płynnie do tematu IV.
Dodam, że mam 32 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:22
GabiK, Moniaa, Tosia 1981, Beata.D, gosia81, paszczakin lubią tę wiadomość
-
mój ma różnie, teraz miał poniej normy 10mlnwczesniej miał 250mln i 150mln
mam nadzieje, ze ostatni wynik to przypadek bo nawet mi mój mąż sam mówił że jakos slabo mu poszło, no ale zycie pokaże
u nas problem jest w morfologi i ruchu
morfologia to od 0-3% a ruch od 5-20% (i nie mam na mysli szybkiego tylko ogólny)
GYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
nick nieaktualny
-
Witam, dziewczyny...dziś trafiłam z moimi plamieniami do kliniki. USG nie wykazało żadnych zarodków bo jest jeszcze za wcześnie (8dpt 2 blastocyst). Palpacyjnie niestety głębiej żywa, czerwona krew. Dostałam duphaston i oznaczyliśmy betę- niestety okazała się ujemna
niby byłam świadoma że to tylko ileś tam procent szans, ale...to bolinaprawdę
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Ania... Moja lekarka powiedziala ze jest w ogóle nie potrzebne hsg bo ono nic nie wnosi do ivfu .. No chyba ze niedrożność jajowodów ma być czynnikiem kwalifikującym, to zmienia postać rzeczy.
Madzia no to drastycznie spadła ilośc żołnierzyków u M. Moze jakiś błąd laboratoryjny im sie wkradl. No to faktycznie muszą być 24 miesiące udokumentowanych starań... No ale nie rozumiem zasadności stymulacji w Twoim przypadku.
Karolka kochana umówiłam sie z Agnieszką. Więc chyba raczej ona będzie prowadziła. No chyba że przekaże profesorowi... Pisz jak tam Twoje zdrówko -
Ja nie mialam droznosci robionej w popzedniej klinice mialam tylko histerioskopie macicy...
U Nas byl czynnik meski kiepskie nasienie ale mialam jeden cykl z clo i byla zrobiona inseminacja ze wzgledu na to ze w zeszlym roku zaszlam naturalnie ale gin nie chcial brnac w kolejne stwierdzil ze to nie ma sensu taka tez byla Nasza decyzja...
Gratuluje kolejnym szczesciara i wspolczuje tym ktorym tym razem nie powiodlo ale i na Was przyjdzie czas gleboko w to wierzeniecierpliwa, Assume2 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A co do relanium ja je dostalam juz po pozytywnej becie kiedy ponownie mialam plamienia jak to gin okreslil lepiej wziasc relanoum na noc i dac odpoczac organizmowi niz sie meczyc i nie daj Bog by sie zle skonczylo...
W sumie wzielam tylko 2 tabl ale sama swiadomosc ze mam je w domu tez mnie uspakajalaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:49
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Assume2 bardzo mi przykro
Nie mam więcej słów, żeby coś napisać, aby było lżej
Wiedz, że bardzo Wam wspolczujemy. Człowiek zawsze ma dużą nadzieję... i chyba nadal trzeba wierzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:15
Assume2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:Ania... Moja lekarka powiedziala ze jest w ogóle nie potrzebne hsg bo ono nic nie wnosi do ivfu .. No chyba ze niedrożność jajowodów ma być czynnikiem kwalifikującym, to zmienia postać rzeczy.
Madzia no to drastycznie spadła ilośc żołnierzyków u M. Moze jakiś błąd laboratoryjny im sie wkradl. No to faktycznie muszą być 24 miesiące udokumentowanych starań... No ale nie rozumiem zasadności stymulacji w Twoim przypadku.
Karolka kochana umówiłam sie z Agnieszką. Więc chyba raczej ona będzie prowadziła. No chyba że przekaże profesorowi... Pisz jak tam Twoje zdrówko
Agnieszka już wróciła do pracy więc raczej ona Cię będzie prowadziłaPowodzenia
Moniaa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Witam sie z Wami po wizycie otoz nasza zamrozona blastusie zabieramy w nastepnym cyklu, dzis mam 7 dzien cyklu a od 2 dnia nastepnego cyklu mam brac estrofem i encorton.
Na co jest encorton? Ja tez od nastepnego cylku mam brac estrogen(progynova 21) ale tylko to.