IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Konwalia wrote:calineczka_11 dzięki za wsparcie. Ja jestem w programie rządowym, więc tylko 6 pęcherzyków zapładniają. Trzeba wierzyć, że uda się uzyskać jakieś mrozaczki.
-
Madzia85 wrote:calineczka_11 ja mam tylko jeden niedrozny dlatego nie załapie sie na czynnik jajowodowy niepłodności, ale mogę się załapac na czynnik jajnikowy niepłodności, a tam trzeba mieć 6 stymulacji (tak jest na stronie gov.pl)
tylko ja jeszcze chyba nie miałam (przy monitorowanej na pewno nie) owulacji z tej rożnej strony
Konwalia jak tak Cie czytam to jestem przerażona, ale cóż walczyc trzeba
-
Karolaa właśnie doczytałam, że leżysz w szpitalu. Wiem w jakim stanie jesteś bo ja też leżałam w takim stanie jak Ty. Walcz o dzidzię. Trzymam kciuki. Ja dotrwałam do 29tc. Tobie też się uda. Rób wszystko byś nie urodziła przed skończeniem 24tc.
Powodzenia!!!Moniaa, Sansivieria, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Madzia85 a co Ciebie tak przerazilo? za dużo szczegółów? Hmm jeżeli ktoś decyduje się in vitro to zastrzyk już mu nie straszny i znieczulenie ogólne też nie To forum pokazuje radość z plusikow ale też drogę czasami trudną.
MisiaMisia, Paszczakin dzięki. Trochę mi ulzylo, że nie tylko ja mam takie przejscie z cetrotide.
Paszczakin ja jestem filigranowa 45 kg w 162 cm Widocznie ta minimalna dawka to i tak za dużo dla mnie. Pęcherzyków jest ponad 30 w sumie takie które się kwalifikuja i masa reszty małych. Lekarz wszystkich nie liczyła.Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Witam cie serdecznie Madziu. Co tam u Ciebie slychac? Zagladaj tu czesciej bo brakuje nam Ciebie tutaj
paszczakin super wynik betki. Jeszcze raz serdecznie gratuluje.paszczakin lubi tę wiadomość
Paszczakin, oficjalnie Ci gratuluję, piękne cyferki!!!
Dziewczynki, które podchodziłyście drugi raz (lub więcej) - ile czekałyście między podejściami?? Ja się szykowałam na drugą procedurę we wrześniu, ale dziś pielęgniarka mnie uświadomiła, że się odczekuje przynajmniej żeby upłynęło od dnia 1 stymulacji do dnia 2 stymulacji 3 miesiące. Przygnębiło mnie to... czy mimo tego mam iść na wizytę z początkiem cyklu, czy się nie pokazywać w klinice przez ten czas?? Jak Wy robiłyście?
Atyde, może tu jeszcze zaglądasz, pomożesz?? Ja testowałam tydzień po Tobie, pamiętam, że wybierałaś się na wizytę...
Niecierpliwa, wiesz już czy w tym cyklu zabierasz Mrożaczka??
Dobrze, że są u Was dobre nowiny Kochane, one zawsze mnie napełniają nadzieją!!!niecierpliwa, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Sansiviera ja czekalam 3 miesiace ale z racji tego ze planowalam urlop to odczekalam kolejny miesiac. W sumie wyszlo 4 miesiace. Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do swojego lekarza i sie spytasz.
Sansivieria lubi tę wiadomość
calineczka_11 jak poszłam do lekarza to nie miałam regularnych miesiączek, mąż poszedł na badania i wyszło, że jest źle, ja po 3 stymulacjach poszłam na HCG i powiedzieli, że jeden zapchany, miałam inseminację ale nic nie wyszło, potem laparoskopia i diagnoza, że nie da się udrożnić, a teraz jako, że długo sie nie lecze, ale wszystkie badania/operacje miałam szybko to zostały mi 2 stymulacje i czekanie na in vitro
mam nadzieję, że pół roku nie trzeba będzie czekaćGYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
Madzia85 a ile czasu leczycie się? tak w kierunku zajścia w ciążę?
Muszę się pochwalić we czwartek już pierwsza wizyta w klinice także początek coraz bliżejczarownica_tea, MisiaMisia, martusia1986, agniesia2569, BISCA, Tosia 1981, GabiK, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
15 miesięcy (ale w tym czasie męża nie było przez 4 miesiące)
tylko ja od początku chodziłam do kliniki, bo patrzę na nią z pracy
ja przy takim nasieniu nie widzę sensu w inseminacji, szkoda mi kasy na to, bo mam przeczucie, że nic z tego by nie było tylko zmarnowany cza, pieniądze i oczywiście nerwy
ja zaraz po dwóch stymulacjach (wrzesień, październik) zapisuje się na in vitro
mam nadzieję, że do końca roku już będę w kolejce
a ile trwa takie przygotowanie do stymulacji ?GYNCENTRUM
10 dpt-0 -
Madzia to wszystko zalezy od kliniki, w ktorej chcesz podchodzic do ivf, zalezy jak duzo par oczekuje w kolejce i co stwierdzi lekarz na wizycie kwalifikacyjnej, moze byc tak ze juz na tej wizycie rozpoczniesz procedure, a moze byc tez tak ze lekarz kaze wykonac dodatkowe badania, powiedzmy sobie szczerze wszystko zalezy od widzi mi sie lekarza
-
aha, no mi powiedział, że dwie stymulacje, zrobic jeszcze raz kilka wymaganych badań AMH itp i można podchodzić, więc może nie będzie tak źle
OBY
będę dawać znać a póki co podczytuje tu Was już od jakiegoś czasu i z radością czytam ilu dziewczynom z tego wątku się już udałoniecierpliwa lubi tę wiadomość
GYNCENTRUM
10 dpt-0 -
Paszczakin super betka
Misia czekam w srode na newsy
Madzia85, troche nie rozumiem o co chodzi u Ciebie z ta stymulacja(jaki ma cel?!) Przeciez diagnoze po Laparoskopii masz ze jajowody nie drozne!przeciez odrazu z tymi wynikami do IVF!!!Co Ci ten twoj lekarz wymysla?!
Dziewczyny ale sie tu ostatnio dzieje Zaczynam sie juz gubic,kto na jakim etapie Moj maly móżdżek po tym bombardowaniu hormonami zaczyna tego nie ogarniaćMisiaMisia, GabiK lubią tę wiadomość
-
Beata.D juz pisałam wcześniej ja mam tylko jeden niedrożny dlatego musze mieć te stymulacje, a problem w tym, że z drożnego jeszcze nie miałam odnotowanej owulacji, dwie stymulacje to jeszcze ujdzie można poczekać
GYNCENTRUM
10 dpt-0 -
Hej babeczki,
U mnie 4 dpo. Mimo ze ze wszystkich sil staram sie nie miec nadzieji to jakis wewnetrzny glos probuje mi wmowic ze "nigdy nie wiadomo ..."
tak czy inaczej, jestem coraz lepiej nastawiona na IVF (moze dzieki Paszczkowi, ktoremu udalo sie od razu).
Niecierpliwie wiec czekam na 11/09 (HCG) i pozniej na IVF;
ah, to czekanie ....
Udanego popoludnia !
paszczakin lubi tę wiadomość
-
Madzia85 wrote:Beata.D juz pisałam wcześniej ja mam tylko jeden niedrożny dlatego musze mieć te stymulacje, a problem w tym, że z drożnego jeszcze nie miałam odnotowanej owulacji, dwie stymulacje to jeszcze ujdzie można poczekać
Beata.D lubi tę wiadomość
-
Gabik wszystko zależy od lekarza. My byliśmy w dwóch klinikach w jednej usłyszałam że nie mamy udokumentowanych ostatnich 12 miesięcy ( pierwsze wyniki męża z 2003r. itd. ) a w drugiej że trzeba zrobić hsg i jak się okaże że drożne to do 6 inseminacji bo jestem poniżej 35rż.