X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin no prosze betka rewelacja, gratki ;-)

Moniaa, paszczakin lubią tę wiadomość

• calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    calineczka_11 dzięki za wsparcie. Ja jestem w programie rządowym, więc tylko 6 pęcherzyków zapładniają. Trzeba wierzyć, że uda się uzyskać jakieś mrozaczki.
    Ja tez w zadowym, ale mam "niestety" wiecej niz 35 lat i zapladniaja wszystko "co sie rusza" ;)

kY6Lp2.png
  • calineczka_11 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 wrote:
    calineczka_11 ja mam tylko jeden niedrozny dlatego nie załapie sie na czynnik jajowodowy niepłodności, ale mogę się załapac na czynnik jajnikowy niepłodności, a tam trzeba mieć 6 stymulacji (tak jest na stronie gov.pl)
    tylko ja jeszcze chyba nie miałam (przy monitorowanej na pewno nie) owulacji z tej rożnej strony
    Konwalia jak tak Cie czytam to jestem przerażona, ale cóż walczyc trzeba :-)
    Ale rozumiem ze leczycie sie krocej niz dwa lata? Bo jesli dluzej, to mozna tu tez podciagnac problem idiopatyczny, a tu nie ma wymogu 6 stymulacji. A poza tym skoro u Ciebie ciagle owu tylko z zapchanego jajowodu, to moze i to mozna byloby uznac. Niestety wszystko zalezy od lekarza - moj nie byl zbyt drobiazgowy i nie wymyslal. U nas czas tez nie stoi w miejscu - i tak czekalam ponad pol roku na pierwsza stymulacje od kwalifikacji.

kY6Lp2.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin! Pięknie <3 !

paszczakin lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa właśnie doczytałam, że leżysz w szpitalu. Wiem w jakim stanie jesteś bo ja też leżałam w takim stanie jak Ty. Walcz o dzidzię. Trzymam kciuki. Ja dotrwałam do 29tc. Tobie też się uda. Rób wszystko byś nie urodziła przed skończeniem 24tc.
    Powodzenia!!!

Moniaa, Sansivieria, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Madzia85 a co Ciebie tak przerazilo? ;) za dużo szczegółów? Hmm jeżeli ktoś decyduje się in vitro to zastrzyk już mu nie straszny i znieczulenie ogólne też nie ;) To forum pokazuje radość z plusikow ale też drogę czasami trudną.
    MisiaMisia, Paszczakin dzięki. Trochę mi ulzylo, że nie tylko ja mam takie przejscie z cetrotide.
    Paszczakin ja jestem filigranowa 45 kg w 162 cm ;) Widocznie ta minimalna dawka to i tak za dużo dla mnie. Pęcherzyków jest ponad 30 w sumie takie które się kwalifikuja i masa reszty małych. Lekarz wszystkich nie liczyła.
    Konwalia u mnie tez bylo tyle ponad 32 jajeczka. Lekarze stwierdzili ze transfer wtefy bedzie za 3 miesiace, zeby organizm odpoczol. Rowniez mialam najmniejsza dawke ale menopuru. Konwalia nie mysl pesymistycznie natemat mrozenia bo zadko zdaza sie zeby zarodek nie przezyl. Czytalam gdzies info ze wiecej zdaza sie jak osobno nasienie i osobno jajeczka sie mrozi to one nie przezywaja, a ja embriony sa silniejsze i maja bardzo duza szanse przezycia :). Tak wiec kobietko spokojnie zobaczysz bedzie dobrze. :)

Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam cie serdecznie Madziu. Co tam u Ciebie slychac? Zagladaj tu czesciej bo brakuje nam Ciebie tutaj :)

paszczakin super wynik betki. Jeszcze raz serdecznie gratuluje.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, oficjalnie Ci gratuluję, piękne cyferki!!!

Dziewczynki, które podchodziłyście drugi raz (lub więcej) - ile czekałyście między podejściami?? Ja się szykowałam na drugą procedurę we wrześniu, ale dziś pielęgniarka mnie uświadomiła, że się odczekuje przynajmniej żeby upłynęło od dnia 1 stymulacji do dnia 2 stymulacji 3 miesiące. Przygnębiło mnie to...:( czy mimo tego mam iść na wizytę z początkiem cyklu, czy się nie pokazywać w klinice przez ten czas?? Jak Wy robiłyście?

Atyde, może tu jeszcze zaglądasz, pomożesz?? Ja testowałam tydzień po Tobie, pamiętam, że wybierałaś się na wizytę...

Niecierpliwa, wiesz już czy w tym cyklu zabierasz Mrożaczka??

Dobrze, że są u Was dobre nowiny Kochane, one zawsze mnie napełniają nadzieją!!!

niecierpliwa, paszczakin lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera dopiero dzis w poludnie mam wizyte ;)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera ja czekalam 3 miesiace ale z racji tego ze planowalam urlop to odczekalam kolejny miesiac. W sumie wyszlo 4 miesiace. Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do swojego lekarza i sie spytasz.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka_11 jak poszłam do lekarza to nie miałam regularnych miesiączek, mąż poszedł na badania i wyszło, że jest źle, ja po 3 stymulacjach poszłam na HCG i powiedzieli, że jeden zapchany, miałam inseminację ale nic nie wyszło, potem laparoskopia i diagnoza, że nie da się udrożnić, a teraz jako, że długo sie nie lecze, ale wszystkie badania/operacje miałam szybko to zostały mi 2 stymulacje i czekanie na in vitro
    mam nadzieję, że pół roku nie trzeba będzie czekać

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 a ile czasu leczycie się? tak w kierunku zajścia w ciążę?

Muszę się pochwalić we czwartek już pierwsza wizyta w klinice :) także początek coraz bliżej :)

czarownica_tea, MisiaMisia, martusia1986, agniesia2569, BISCA, Tosia 1981, GabiK, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 miesięcy (ale w tym czasie męża nie było przez 4 miesiące)
    tylko ja od początku chodziłam do kliniki, bo patrzę na nią z pracy
    ja przy takim nasieniu nie widzę sensu w inseminacji, szkoda mi kasy na to, bo mam przeczucie, że nic z tego by nie było tylko zmarnowany cza, pieniądze i oczywiście nerwy
    ja zaraz po dwóch stymulacjach (wrzesień, październik) zapisuje się na in vitro
    mam nadzieję, że do końca roku już będę w kolejce :-)
    a ile trwa takie przygotowanie do stymulacji ?

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to wszystko zalezy od kliniki, w ktorej chcesz podchodzic do ivf, zalezy jak duzo par oczekuje w kolejce i co stwierdzi lekarz na wizycie kwalifikacyjnej, moze byc tak ze juz na tej wizycie rozpoczniesz procedure, a moze byc tez tak ze lekarz kaze wykonac dodatkowe badania, powiedzmy sobie szczerze wszystko zalezy od widzi mi sie lekarza

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no mi powiedział, że dwie stymulacje, zrobic jeszcze raz kilka wymaganych badań AMH itp i można podchodzić, więc może nie będzie tak źle
    OBY :-)
    będę dawać znać :-) a póki co podczytuje tu Was już od jakiegoś czasu i z radością czytam ilu dziewczynom z tego wątku się już udało :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin super betka :)

Misia czekam w srode na newsy :)

Madzia85, troche nie rozumiem o co chodzi u Ciebie z ta stymulacja(jaki ma cel?!) Przeciez diagnoze po Laparoskopii masz ze jajowody nie drozne!przeciez odrazu z tymi wynikami do IVF!!!Co Ci ten twoj lekarz wymysla?!

Dziewczyny ale sie tu ostatnio dzieje ;) Zaczynam sie juz gubic,kto na jakim etapie ;) Moj maly móżdżek po tym bombardowaniu hormonami zaczyna tego nie ogarniać :P

MisiaMisia, GabiK lubią tę wiadomość

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D juz pisałam wcześniej ja mam tylko jeden niedrożny dlatego musze mieć te stymulacje, a problem w tym, że z drożnego jeszcze nie miałam odnotowanej owulacji, dwie stymulacje to jeszcze ujdzie :-) można poczekać :-)

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki,

U mnie 4 dpo. Mimo ze ze wszystkich sil staram sie nie miec nadzieji to jakis wewnetrzny glos probuje mi wmowic ze "nigdy nie wiadomo ..." ;)
    tak czy inaczej, jestem coraz lepiej nastawiona na IVF (moze dzieki Paszczkowi, ktoremu udalo sie od razu).
    Niecierpliwie wiec czekam na 11/09 (HCG) i pozniej na IVF;
    ah, to czekanie ....

Udanego popoludnia !

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 wrote:
    Beata.D juz pisałam wcześniej ja mam tylko jeden niedrożny dlatego musze mieć te stymulacje, a problem w tym, że z drożnego jeszcze nie miałam odnotowanej owulacji, dwie stymulacje to jeszcze ujdzie :-) można poczekać :-)
    Madziu ja tez mam tylko jeden niedrozny jajowod i nie robilam ani jednej inseminacji. Calineczka uprzedzila mnie,ze lekarze czesto forsuja pomysl z inseminacja. Nie wiem czy to z powodu wieku,ale lekarz nawet o tym nie wspomnial i zakwalifikowal nas od razu. Mielismy min 2 lata udokumentowanych staran.

Beata.D lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik wszystko zależy od lekarza. My byliśmy w dwóch klinikach w jednej usłyszałam że nie mamy udokumentowanych ostatnich 12 miesięcy ( pierwsze wyniki męża z 2003r. itd. ) a w drugiej że trzeba zrobić hsg i jak się okaże że drożne to do 6 inseminacji bo jestem poniżej 35rż.

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ