X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy stymulacji pogorszyla się Wam cera?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie nie zauwazylam pogorszenia ;)

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Mój M zrobił znów seminogram. Miał w sumie zaordynowaną chromatynę, a przy tym badaniu seminogram jest też robiony. I stwierdzam, że wydaliśmy na jego witaminy 1,5 tys. zł, a on na prawdę zrobił co mógł, żeby wyeliminować z życia wszystko to, co może plemniczkom przeszkadzać i
    ... wynik jeszcze nigdy nie był tak zły, a leczy się już 7 miesięcy. Na plemniki to chyba nie ma rady. Jak są złe, to w większości przypadków takie pozostaną i nie ma się co łudzić.

• aaana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    niecierpliwa niestety szans mam juz znacznie mniej niz 50% to moja ostatnia proba i teraz jest jeszcze trudniejszy czas dla mnie niz na poczatku wiedzac ze mialo sie jeszcze proby.
    Dokladnie wiem co czujesz... :(

Konwalia - ja mam wrazenie ze tym razem mi sie poprawila cera ;)

Ma_pi - przykro mi ze wyniki sie pogorszyly. Moj maz nie mial zlych wynikow, ale przez kilka miesiecy bral witaminy i wynik przed ivf byl lepszy niz rok temu, wiec costam te witaminy dzialaja...

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi- a środowisko pracy, w której pracuje? Bo czasami szukamy przyczyn w diecie i stylu życia a jest w pracy. A choroby zakaźne? Szczególnie świnka- chorował? Kurcze, bardzo mi przykro, że witaminy nie pomogły :(

dxomcwa16q3sloop.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    ma_pi- a środowisko pracy, w której pracuje? Bo czasami szukamy przyczyn w diecie i stylu życia a jest w pracy. A choroby zakaźne? Szczególnie świnka- chorował? Kurcze, bardzo mi przykro, że witaminy nie pomogły :(

Wieszy my i tak za parę dni startujemy z IV, więc jeśli chodzi o mnie, to nie jest to w tym momencie dramat. Wystarczy te 2 mln, które są ;-) a badanie było robione pod tą chromatynę bardziej.
    Ale i tak poczuliśmy się rozczarowani, że nic się nie polepszyło, a wręcz pogorszyło. Przyczyną takiego stanu może być rzeczywiście praca, a konkretnie duża dawka codziennego stresu. Inne powody zostały w zasadzie wykluczone. Hormony ok, nigdy nie palił, prawie nie pije alkoholu, nie chorował na świnkę i fizycznie tez ok. Zostaje stres i przegrzewanie się.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Mi wielokrotnie :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ja ogólnie skórę twarzy mam delikatnie problematyczną, ale podczas stymulacji jakby się poprawiła. Ale na ramionach powyskakiwały mi jakieś delikatne pryszczyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa witaj, i co juz wiesz kiedy rozpoczynasz stymulacje?

Moniaa lubi tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Czy któraś z Was bierze udział w programie ESPART? Może się orientujecie czy jakaś klinika prowadzi jeszcze nabór do tego programu?

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolaa codziennie myślę o Tobie... a raczej o Was :) No stymulację powinniśmy zacząć w tym najbliższym cyklu. Ostatni skrócił mi się do 25 dni... a teraz mam 22 dc ... więc na spokojnie czekam :) Mam nadzieję że nie będzie żadnych niespodzianek... I tak jakoś mam ciężka atmosferę w rodzinie więc więcej problemów nie potrzebuję :)

kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki zebyscie ruszyli jak najszybciej i i pojawily sie 2 kreseczki zanim ja jeszcze urodze ;-) powodzenia

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mamy na luzie prawie 16 tygodni na pozytywne testowanie :) wierzę że tym razem zaskoczy... musi i nie ma innego wyjścia :)

MisiaMisia, kaarolaa, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki dzień dzisiaj za mna... Ciezki emocjonalnie, bo podobnie jak mala29 mam dzis nalot czarnych mysli... Siedzenie samaej w domu mocno mi nie sluzy...

Dwa dni temu zastanawialam sie kiedy przy antykach odstawionych po 14 dniach moze mi sie pojawic @ i zdaje sie ze zgodnie z ulotka tydzien po odstawieniu zaczelam plamic, wiec zakladam, ze od wczoraj zaczelam nowy cykl.
    No i od wczoraj zaczelam stymulacje - tak wiec w polaczeniu tych dwoch (plus moich prywatnych stresow) nastroj dzisiaj mocno placzliwy...

Czy ktoras z Was aktualnie jest w trakcie stymulacji? Albo zaczyna w najblizszych dniach?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam jeszcze zaleglosci w czytaniu tego watku i takie pytanie mi sie nasunelo.
    Czy wiecie czy sa gdzies wytycznie w programie MZ dotyczace wieku zarodka w momencie transferu? Pytam, bo jak przy poprzednim transferze zapytalam swoja doktor jaka jest roznica w skutecznosci transferu zarodkow 5-dniowych a 2-3 dniowych, to ona powiedziala, ze program pozwala na transfer 2-3 dniowych, a nie 5 dniowych. A udokumentowanej roznicy miedzy 2 a 3 dniowymi nie ma.

I jeszcze jedno - poprzednim razem punkcje mialam w czwartek przed poludniem, a transfer w sobote przed poludniem - rozumiem, ze dobrze licze i moje zarodki byly 2-dniowe, tak?
    A jesli tak, to ile czasu po transferze powinnam odczekac zeby test byl wiarygodny?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza ja na dniach bede zaczynac stymulacje wiec nie bedziesz sama :)

duza lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza ja jestem w trakcie stymulacji.
    Zmartwilas mnie ta informacją, że program zakłada transfer 2-3 dniowych zarodków. Czy na pewno? Mam koleżankę, która miała transfer blastusi w ramach NFZ. Tylko to nie było jej pierwsze podejście, więc może dlatego...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza alez bzdura, co to za lekarka! W ramach programu mozna transferowac zarodki 2,3 i 5 dniowe co zalezy od decyzji lekarza w zaleznosci jak sie rozwija sytuacja po punkcji u danej pacjentki. U nas przyklad Mount i Assume, obie przy 1 transferze zarodki 5 dniowe ;)

MisiaMisia, Assume2, Konwalia, Beata.D, Fedra, duza, GabiK lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza ja miałam transfer 3 dniowego zarodka. U mnie w klinice zawsze robią transfer 2, 3 dniowych zarodków. Więc wszystko zależy od lekarza i kliniki. Do mrożenia zarodki zostają do 5 doby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Witaj Karolaa codziennie myślę o Tobie... a raczej o Was :) No stymulację powinniśmy zacząć w tym najbliższym cyklu. Ostatni skrócił mi się do 25 dni... a teraz mam 22 dc ... więc na spokojnie czekam :) Mam nadzieję że nie będzie żadnych niespodzianek... I tak jakoś mam ciężka atmosferę w rodzinie więc więcej problemów nie potrzebuję :)

Powodzenia Moniaa :) Trzymam bardzo mocno kciuki za Was :)

Moniaa lubi tę wiadomość

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ