IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co. Mój M zrobił znów seminogram. Miał w sumie zaordynowaną chromatynę, a przy tym badaniu seminogram jest też robiony. I stwierdzam, że wydaliśmy na jego witaminy 1,5 tys. zł, a on na prawdę zrobił co mógł, żeby wyeliminować z życia wszystko to, co może plemniczkom przeszkadzać i
... wynik jeszcze nigdy nie był tak zły, a leczy się już 7 miesięcy. Na plemniki to chyba nie ma rady. Jak są złe, to w większości przypadków takie pozostaną i nie ma się co łudzić. -
mala29_ wrote:niecierpliwa niestety szans mam juz znacznie mniej niz 50% to moja ostatnia proba i teraz jest jeszcze trudniejszy czas dla mnie niz na poczatku wiedzac ze mialo sie jeszcze proby.
Konwalia - ja mam wrazenie ze tym razem mi sie poprawila cera
Ma_pi - przykro mi ze wyniki sie pogorszyly. Moj maz nie mial zlych wynikow, ale przez kilka miesiecy bral witaminy i wynik przed ivf byl lepszy niz rok temu, wiec costam te witaminy dzialaja... -
czarownica_tea wrote:ma_pi- a środowisko pracy, w której pracuje? Bo czasami szukamy przyczyn w diecie i stylu życia a jest w pracy. A choroby zakaźne? Szczególnie świnka- chorował? Kurcze, bardzo mi przykro, że witaminy nie pomogły
Wieszy my i tak za parę dni startujemy z IV, więc jeśli chodzi o mnie, to nie jest to w tym momencie dramat. Wystarczy te 2 mln, które są a badanie było robione pod tą chromatynę bardziej.
Ale i tak poczuliśmy się rozczarowani, że nic się nie polepszyło, a wręcz pogorszyło. Przyczyną takiego stanu może być rzeczywiście praca, a konkretnie duża dawka codziennego stresu. Inne powody zostały w zasadzie wykluczone. Hormony ok, nigdy nie palił, prawie nie pije alkoholu, nie chorował na świnkę i fizycznie tez ok. Zostaje stres i przegrzewanie się. -
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny. Czy któraś z Was bierze udział w programie ESPART? Może się orientujecie czy jakaś klinika prowadzi jeszcze nabór do tego programu?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Witaj Karolaa codziennie myślę o Tobie... a raczej o Was No stymulację powinniśmy zacząć w tym najbliższym cyklu. Ostatni skrócił mi się do 25 dni... a teraz mam 22 dc ... więc na spokojnie czekam Mam nadzieję że nie będzie żadnych niespodzianek... I tak jakoś mam ciężka atmosferę w rodzinie więc więcej problemów nie potrzebuję
kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciężki dzień dzisiaj za mna... Ciezki emocjonalnie, bo podobnie jak mala29 mam dzis nalot czarnych mysli... Siedzenie samaej w domu mocno mi nie sluzy...
Dwa dni temu zastanawialam sie kiedy przy antykach odstawionych po 14 dniach moze mi sie pojawic @ i zdaje sie ze zgodnie z ulotka tydzien po odstawieniu zaczelam plamic, wiec zakladam, ze od wczoraj zaczelam nowy cykl.
No i od wczoraj zaczelam stymulacje - tak wiec w polaczeniu tych dwoch (plus moich prywatnych stresow) nastroj dzisiaj mocno placzliwy...
Czy ktoras z Was aktualnie jest w trakcie stymulacji? Albo zaczyna w najblizszych dniach? -
Nadrabiam jeszcze zaleglosci w czytaniu tego watku i takie pytanie mi sie nasunelo.
Czy wiecie czy sa gdzies wytycznie w programie MZ dotyczace wieku zarodka w momencie transferu? Pytam, bo jak przy poprzednim transferze zapytalam swoja doktor jaka jest roznica w skutecznosci transferu zarodkow 5-dniowych a 2-3 dniowych, to ona powiedziala, ze program pozwala na transfer 2-3 dniowych, a nie 5 dniowych. A udokumentowanej roznicy miedzy 2 a 3 dniowymi nie ma.
I jeszcze jedno - poprzednim razem punkcje mialam w czwartek przed poludniem, a transfer w sobote przed poludniem - rozumiem, ze dobrze licze i moje zarodki byly 2-dniowe, tak?
A jesli tak, to ile czasu po transferze powinnam odczekac zeby test byl wiarygodny?
-
duza ja jestem w trakcie stymulacji.
Zmartwilas mnie ta informacją, że program zakłada transfer 2-3 dniowych zarodków. Czy na pewno? Mam koleżankę, która miała transfer blastusi w ramach NFZ. Tylko to nie było jej pierwsze podejście, więc może dlatego... -
Duza alez bzdura, co to za lekarka! W ramach programu mozna transferowac zarodki 2,3 i 5 dniowe co zalezy od decyzji lekarza w zaleznosci jak sie rozwija sytuacja po punkcji u danej pacjentki. U nas przyklad Mount i Assume, obie przy 1 transferze zarodki 5 dniowe
MisiaMisia, Assume2, Konwalia, Beata.D, Fedra, duza, GabiK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:Witaj Karolaa codziennie myślę o Tobie... a raczej o Was No stymulację powinniśmy zacząć w tym najbliższym cyklu. Ostatni skrócił mi się do 25 dni... a teraz mam 22 dc ... więc na spokojnie czekam Mam nadzieję że nie będzie żadnych niespodzianek... I tak jakoś mam ciężka atmosferę w rodzinie więc więcej problemów nie potrzebuję
Powodzenia Moniaa Trzymam bardzo mocno kciuki za WasMoniaa lubi tę wiadomość