WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy stymulacji pogorszyla się Wam cera?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie nie zauwazylam pogorszenia ;)

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Mój M zrobił znów seminogram. Miał w sumie zaordynowaną chromatynę, a przy tym badaniu seminogram jest też robiony. I stwierdzam, że wydaliśmy na jego witaminy 1,5 tys. zł, a on na prawdę zrobił co mógł, żeby wyeliminować z życia wszystko to, co może plemniczkom przeszkadzać i
    ... wynik jeszcze nigdy nie był tak zły, a leczy się już 7 miesięcy. Na plemniki to chyba nie ma rady. Jak są złe, to w większości przypadków takie pozostaną i nie ma się co łudzić.

• aaana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    niecierpliwa niestety szans mam juz znacznie mniej niz 50% to moja ostatnia proba i teraz jest jeszcze trudniejszy czas dla mnie niz na poczatku wiedzac ze mialo sie jeszcze proby.
    Dokladnie wiem co czujesz... :(

Konwalia - ja mam wrazenie ze tym razem mi sie poprawila cera ;)

Ma_pi - przykro mi ze wyniki sie pogorszyly. Moj maz nie mial zlych wynikow, ale przez kilka miesiecy bral witaminy i wynik przed ivf byl lepszy niz rok temu, wiec costam te witaminy dzialaja...

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi- a środowisko pracy, w której pracuje? Bo czasami szukamy przyczyn w diecie i stylu życia a jest w pracy. A choroby zakaźne? Szczególnie świnka- chorował? Kurcze, bardzo mi przykro, że witaminy nie pomogły :(

dxomcwa16q3sloop.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    ma_pi- a środowisko pracy, w której pracuje? Bo czasami szukamy przyczyn w diecie i stylu życia a jest w pracy. A choroby zakaźne? Szczególnie świnka- chorował? Kurcze, bardzo mi przykro, że witaminy nie pomogły :(

Wieszy my i tak za parę dni startujemy z IV, więc jeśli chodzi o mnie, to nie jest to w tym momencie dramat. Wystarczy te 2 mln, które są ;-) a badanie było robione pod tą chromatynę bardziej.
    Ale i tak poczuliśmy się rozczarowani, że nic się nie polepszyło, a wręcz pogorszyło. Przyczyną takiego stanu może być rzeczywiście praca, a konkretnie duża dawka codziennego stresu. Inne powody zostały w zasadzie wykluczone. Hormony ok, nigdy nie palił, prawie nie pije alkoholu, nie chorował na świnkę i fizycznie tez ok. Zostaje stres i przegrzewanie się.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Mi wielokrotnie :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ja ogólnie skórę twarzy mam delikatnie problematyczną, ale podczas stymulacji jakby się poprawiła. Ale na ramionach powyskakiwały mi jakieś delikatne pryszczyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa witaj, i co juz wiesz kiedy rozpoczynasz stymulacje?

Moniaa lubi tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Czy któraś z Was bierze udział w programie ESPART? Może się orientujecie czy jakaś klinika prowadzi jeszcze nabór do tego programu?

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolaa codziennie myślę o Tobie... a raczej o Was :) No stymulację powinniśmy zacząć w tym najbliższym cyklu. Ostatni skrócił mi się do 25 dni... a teraz mam 22 dc ... więc na spokojnie czekam :) Mam nadzieję że nie będzie żadnych niespodzianek... I tak jakoś mam ciężka atmosferę w rodzinie więc więcej problemów nie potrzebuję :)

kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki zebyscie ruszyli jak najszybciej i i pojawily sie 2 kreseczki zanim ja jeszcze urodze ;-) powodzenia

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mamy na luzie prawie 16 tygodni na pozytywne testowanie :) wierzę że tym razem zaskoczy... musi i nie ma innego wyjścia :)

MisiaMisia, kaarolaa, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki dzień dzisiaj za mna... Ciezki emocjonalnie, bo podobnie jak mala29 mam dzis nalot czarnych mysli... Siedzenie samaej w domu mocno mi nie sluzy...

Dwa dni temu zastanawialam sie kiedy przy antykach odstawionych po 14 dniach moze mi sie pojawic @ i zdaje sie ze zgodnie z ulotka tydzien po odstawieniu zaczelam plamic, wiec zakladam, ze od wczoraj zaczelam nowy cykl.
    No i od wczoraj zaczelam stymulacje - tak wiec w polaczeniu tych dwoch (plus moich prywatnych stresow) nastroj dzisiaj mocno placzliwy...

Czy ktoras z Was aktualnie jest w trakcie stymulacji? Albo zaczyna w najblizszych dniach?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam jeszcze zaleglosci w czytaniu tego watku i takie pytanie mi sie nasunelo.
    Czy wiecie czy sa gdzies wytycznie w programie MZ dotyczace wieku zarodka w momencie transferu? Pytam, bo jak przy poprzednim transferze zapytalam swoja doktor jaka jest roznica w skutecznosci transferu zarodkow 5-dniowych a 2-3 dniowych, to ona powiedziala, ze program pozwala na transfer 2-3 dniowych, a nie 5 dniowych. A udokumentowanej roznicy miedzy 2 a 3 dniowymi nie ma.

I jeszcze jedno - poprzednim razem punkcje mialam w czwartek przed poludniem, a transfer w sobote przed poludniem - rozumiem, ze dobrze licze i moje zarodki byly 2-dniowe, tak?
    A jesli tak, to ile czasu po transferze powinnam odczekac zeby test byl wiarygodny?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza ja na dniach bede zaczynac stymulacje wiec nie bedziesz sama :)

duza lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza ja jestem w trakcie stymulacji.
    Zmartwilas mnie ta informacją, że program zakłada transfer 2-3 dniowych zarodków. Czy na pewno? Mam koleżankę, która miała transfer blastusi w ramach NFZ. Tylko to nie było jej pierwsze podejście, więc może dlatego...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza alez bzdura, co to za lekarka! W ramach programu mozna transferowac zarodki 2,3 i 5 dniowe co zalezy od decyzji lekarza w zaleznosci jak sie rozwija sytuacja po punkcji u danej pacjentki. U nas przyklad Mount i Assume, obie przy 1 transferze zarodki 5 dniowe ;)

MisiaMisia, Assume2, Konwalia, Beata.D, Fedra, duza, GabiK lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza ja miałam transfer 3 dniowego zarodka. U mnie w klinice zawsze robią transfer 2, 3 dniowych zarodków. Więc wszystko zależy od lekarza i kliniki. Do mrożenia zarodki zostają do 5 doby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Witaj Karolaa codziennie myślę o Tobie... a raczej o Was :) No stymulację powinniśmy zacząć w tym najbliższym cyklu. Ostatni skrócił mi się do 25 dni... a teraz mam 22 dc ... więc na spokojnie czekam :) Mam nadzieję że nie będzie żadnych niespodzianek... I tak jakoś mam ciężka atmosferę w rodzinie więc więcej problemów nie potrzebuję :)

Powodzenia Moniaa :) Trzymam bardzo mocno kciuki za Was :)

Moniaa lubi tę wiadomość

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ