X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    MisiaMisia to ładnie przyrasta.

Mam pytanie do stymulujących się. Czy to jest jakiś problem jeżeli wstrzyknęłam sobie gonal z godzinnym opóźnieniem? Doktor powiedziała, że powinnam robić zastrzyki o tej samej porze, ale niestety dzisiaj siła wyższa mi to uniemożliwiła. Jak Wy się na to zapatrujecie?
    I jeszcze jedno, czy na początku stymulacji czułyście kłucie w jajnikach? To jest normalny objaw? Poprzednim razem miałam mniejszą dawkę i tego tak nie czułam... To chyba za wcześnie, żeby był efekt przestymulowania? Dzisiaj drugi dzień stymulacji.

mi się kiedyś zaspało i też wziełamnie o tej godzinie co trzeba ale nic się nie stało ;)
    no i ja czułam jajniki to normalne jakby nie było rosną produkują piękne jajeczka to muszą dawać o sobie znać :D

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    ...poza tym mam taki dzień dziś że myślę że pewnie się nic nie uda. Nie wiem czemu- po prostu tak sobie chodzę i myślę. I przez to jestem zrzędliwa.
    Ręka do góry kto zna ten stan? :)

Kochana ja tak miałam chodziłam i mówiłam do mojego ze czuje ze nic z tego nie będzie już nawet planowałam nastepną stymulacje na wrzesień bo nie mam eskimosków a tu taka niespodzianka której w ogóle sie nie spodziewałam więc spokojnie takie myślenie to norma i pozwala nie zwariować i nie nakreca przynajmniej :)

Assume2, Beata.D lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie badań przed rozpoczęciem stymulacji. Jak już wcześniej pisałam, jestem teraz na cyklu z tabletkami anty przed stymulacją. Gdy Pani doktor mi antyki przepisywała, to nie zleciła mi za wiele badań tylko cytologię i czystość, a mężowi chromatynę. Wiadomo, że część badań już miałam zrobione np AMH, ureaplasma, mycoplasma, ale jak czytam, co trzeba mieć zrobione przed przystąpieniem do IV, to jeszcze sporo mi i mężowi brakuje. Brakuje mi reszty badań wirusowych (chociażby HIV, HBs, anty Hbs, HCV, HIV, OWA), chlamydii, wszystkich badań genetycznych. Mąż ma tylko chromatynę. Nie robił żadnych badań wirusowych, genetycznych, grupy krwi. Czy te wszystkie badania robi się w cyklu, w którym ma się rozpocząć stymulacja, bo nie wydaje mi się.
    Znając moje szczęści, to skończy się tak, że pójdę w 2dc po tabletkach i będzie mnie czekał jeszcze jeden cykl poświęcony na same badania, bo ktoś coś przeoczył :(

mi zrobili w klinice wszystkie badania których mi brakło w pierwszym dniu stymulacji więc spokojnie jak coś będzie potrzeba to zrobią zważywszy jesli jesteś w programie masz je bezpłatnie i robią je właśnie w klinice :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    u mnie mini panika- plamienie.. jestem w terminie @, wiec moze sie zdarzyc, no ale nerwy są.. tescior zrobiony, kreska druga jest, nie jest mocniejsza, ale szybciej sie pojawila..

a bierzesz progesteron?

no i jesli mozesz to się poprostu połóż i odpoczywaj no i nie panikuj...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi plamienia zaczely sie 10 dpt zadzwonilam do kliniki kazala klasc sie i lezec i lykac nospe i dawki luteiny nie zwiekszac wiec moze paszczakin zadzwon do kliniki

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mi zrobili w klinice wszystkie badania których mi brakło w pierwszym dniu stymulacji więc spokojnie jak coś będzie potrzeba to zrobią zważywszy jesli jesteś w programie masz je bezpłatnie i robią je właśnie w klinice :)

Fedra liczyłam, że napiszesz coś w tym stylu, bo my przecież jesteśmy w tej samej klinice :-D
    Czuje się uspokojona w tym temacie na amen ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,chcialam sie podzielic po cichutku radoscia. Jestem 10dpt, zarodeczki pod sercem dwa, wczoraj nie wytrzymalam i zrobilam test strumieniowy. Byla druga kreska,ale tak blada,ze musialam sie niezle nawpatrywac,zeby sie jej dopatrzec. Zalamalam sie,ale dzis powtorzylam i druga kreska pojawila sie szybko i wyraznie! Jutro Beta, zobaczymy czy sie potwierdzi. Bol brzucha jak na @, przychodzi i odchodzi. To pierwsza proba,wiec strach w sercu ogromny czy sa szanse na pozytywny final, mam juz swoje lata :-)

kaarolaa, Mixa, paszczakin, niecierpliwa, Konwalia, MisiaMisia, Sansivieria, Tosia 1981, Moniaa, sisi, Fedra, Beata.D, martusia1986, duza, czarownica_tea, calineczka_11, gosia81, Lena87 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik to ja trzymam kciuki za jutrzejsza wysoka betke :-)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo GabiK i szeptem gratuluję.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Witam,chcialam sie podzielic po cichutku radoscia. Jestem 10dpt, zarodeczki pod sercem dwa, wczoraj nie wytrzymalam i zrobilam test strumieniowy. Byla druga kreska,ale tak blada,ze musialam sie niezle nawpatrywac,zeby sie jej dopatrzec. Zalamalam sie,ale dzis powtorzylam i druga kreska pojawila sie szybko i wyraznie! Jutro Beta, zobaczymy czy sie potwierdzi. Bol brzucha jak na @, przychodzi i odchodzi. To pierwsza proba,wiec strach w sercu ogromny czy sa szanse na pozytywny final, mam juz swoje lata :-)

Trzymamy kciuki za piękną betę <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, w ostatnich dniach przybyło nam Dzidziusiów!!!
    GabiK, ale pięknie, niech jutro się potwierdzi wspaniała nowina!!!
    Assume, zupełnie się pomyliłam z tym Twoim testowaniem, ale Cię chciałam pospieszyć ;) kojarzyło mi się, że mniej więcej jak Paszczakin miałaś transfer i dlatego!

Assume2, niecierpliwa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chętnie dolacze do tego watku bo chyba czeka mnie IVF
    Moja historia w skrocie : mam 36 lat, w marcu 2013 odlozylam tabletki antykoncepcyjne. Nie mam jeszcze dzieci. Od pazdziernika 2013 staramy sie intensywnie (obliczanie dnia owulacji, serduszkowanie w dni plodny itd)
    W lutym 2014 pozytywny test ciazowy. Szczescie i radosc trwaly 2 tygodnie. Ciaza byla pozamaciczna i rozwijala sie w lewym jajowodzie. Ciaza usunieta wraz z jajowodem w marcu. Bylo to dla mnie bardzo ciezkie i turdine przezycie. Podczas laparoskopii pain doktor stwierdzila ze prawy jajowod nie jest w najlepszym stanie i zlecila badanie n'a droznosc. Powiedziala ze mam sama zdecydowac kiedy chce podejsc do tego badanie. Dalam sobie od maja do wrzesnia. Od maja ponownie sie staramy ale nic z tego. Zdecydowalam sie n'a badanie i jestem umowiona n'a 11 wrzesnia.... Jesli okaze sie ze jajowod jest niedrozny to przechodzimy do planu B : IVF. Przeczytalam wiec watek od poczatku i uderzylo mnie to ze statystyki nie sa zbyt optimistyczne.
    Do tej pory bardzo naiwnie myslalam ze IVF to praktycznie gwarancja n'a ciaze a tu sie okazuje ze nie ...
    Zrobilam nawet test w interniecie i moje szanse sa oszacowane n'a 27%. Masarka. No ale jestem okropnie zdeterminowana i twierdze ze moja ciaza to po prostu kwestia czasu ;-)
    Gratuluje wszystkim ktorym sie udalo i powodzenia reszcie i sobie :-)

paszczakin, ma_pi, Assume2, kaarolaa, GabiK, Fedra, Beata.D, martusia1986, MisiaMisia, mala29_ lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki i pozytywne wibracje, to dodaje skrzydel :-)
    BISCA wiem o jakim tescie internetowym mowisz, nie przejmuj sie nim zbytnio, sama go robilam i jakie dane bym nie wprowadzila to wynik zawsze byl w okolicach 27%,wiec malo to wiarygodne. Bardzo pieknie ktos tu na forum powiedzial,ze ivf daje 30% szans i dlatego musimy swoje w kolejce odstac,ale na kazda z nas przyjdzie kolej. Cudne slowa.

niecierpliwa, Assume2, Fedra, Beata.D, martusia1986, MisiaMisia, Tosia 1981, mala29_, BISCA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo proszę Was o radę. Nieoczekiwanie jestem postawiona teraz w bardzo stresującej sytuacji...wiem że może to pociącnąć się przez dlugi czas. :( staram się nie rozpaczać a być oparciem dla najbliższych. Z drugiej strony....bardzo stresuje się jak może to wpłynąć na powodzenie z moimi zarodeczkami... :(
    Czy mogę bez obaw wziąć jakieś uspokajacze, zioła? Proszę Was o radę....

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relanium bralam ale to na recepte a z ziolowych to neopersen bralam jak bylam w ciazy wiec te dwa moge polecic ale i tak pogadalabym z lekarzem o tym...

Gratuluje kolejnego pozytywnego testu ciazowego tak sie tu optymistycznie zrobilo <3

Assume2 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relanium mam...nie zaszkodzi?

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK to powolutku gratuluje :)
    Assume2,dziewczyny pisaly cos o relanium ;)

Assume2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK ja również po cichutku gratuluję :) I kciuki za piękną betkę :D

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sobie zrobiłam ten test ..z ciekawosci tyle ze zalozylam ze bede miala 31 lat jak podejde do ICSI :) wyszlo m 39,8% .. plus 57% szans na znalezienie plemnikow..hmm .. calkiem niezle :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podrzućcie stronkę z tym testem :) jakoś leniwiec się zadomowił we mnie po wypoczynku nad morzem i nie chce mi się szukać :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ