X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem paszczakin, ze beta dopiero za pare dni ale juz trzymam mocno kciuki!! Aby kazdego dnia ta krecha byla mocniejsza!! :)
    Zdjecie marzenie o niczym bardziej nie marze niz zobaczyc kiedys taka druga kreseczke, nawet tak bladziutka ;)

Assume2, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie dla wszystkich ogromne kciuki i prawie 9tygodniowe wiruski dla potrzebujących. Gratuluję tym którym się udało a ta kreska II u paszczakin piękna...jest dobrze i będzie jeszcze lepiej.
    Walczcie dziewczyny bo warto.
    My usg w klinice mamy w sobotę,strach jest ale wiara i nadzieja w bąbelka też.

niecierpliwa, Assume2, Fedra, MisiaMisia, Beata.D, kaarolaa, czarownica_tea, gosia81, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina piszesz o 9 tygodniu a na suwaczku konczy sie 7??

Malinka jak dobrze pamietam to Twoj szczesliwy transferek to byl transfer Mrozaczka?? Mozesz napisac cos wiecej o kriotransferze?? w ktorym dniu cyklu mialas czy na cyklu naturalnym??
    Ja wizyte mam u lekarza 7dc i zastanawiam sie czy to nie jest aby za pozno aby zaczac przygotowania do transferu Mrozaczka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no dziewczyny, jest mala nadzieja- 7 dni po transferze 5 dniowego dzidziola:

https://lh4.googleusercontent.com/-_hsNE-ywIpE/U_RWo4vhHwI/AAAAAAAAFYQ/YIyNzxHypjU/w895-h400-no/unnamed.jpg

Po cichutku gratuluję i czekamy cierpliwie do dnia bety :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakie wspaniałe wieści dzisiaj z rana! Zaczynajmy od takich każdy dzień! !
    Paszczakin przezywalysmy razem insminacje. Ciesze się z Tobą przeogromnie. My tutaj wiemy jak to jest przeżywać ciągłe rozczarowanie minusem. Nie umiem sobie wyobrazić tej radości, ulgi i jednocześnie strachu, które pewnie Ci teraz towarzyszą. Wiedz, że dalej trzymamy kciuki, żeby ten cud trwał.

Mixa, paszczakin lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pamiętam czasy inseminacji ;-)
    teraz paszczakin po cichutku już Ci gratuluję i oczywiście trzymam dalej kciukasy !

paszczakin lubi tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, ja tez po cichu gratuluje. Czekamy na wysoka bete :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Paszczakin po cichu gratuluje ;D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin powtarzaj sikańca za dwa dni! Mi też sikaniec wyszedł w 7 dniu po transferze 5 dniowego Zarodeczka. Nic Wam nie pisałam, bo była bardzo słaba druga kreska. Powtórzyłam 9dpt i już było bardziej widać. Wtedy zrobiłam betę. Dzisiaj też zrobiłam ale czekam na wynik. Buzialki <3

niecierpliwa, Mixa, Assume2, paszczakin, gosia81, mala29_, Tosia 1981, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te emocje sa fascynujace, to ze przezywamy tak zarowno sukcesy i porazki osob, ktorych nie znamy, z ktorymi laczy nas "tylko" klawiatura a zarazem sa to jedyne osoby, ktore jak nikt inny na swiecie rozumieja te przezycia :)

Assume2, MisiaMisia, paszczakin, kaarolaa, mala29_, GabiK, Tosia 1981, Fedra, zai2014, martusia1986, calineczka_11 lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pewna że wszystko przechodziłabym w znacznie większym stresie. Jesteście dla mnie kopalnią wiedzy i niesamowitym oparciem :)
    Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki!

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • aaana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin - gratuluję!

U mnie niestety dziś wynik bety taki jak w poniedziałek.
    Mam wrażenie, że Wy wszystkie będziecie w ciąży, a ja nigdy :( Czego Wam oczywiście bardzo mocno życzę, ale czuję, że jestem jakimś przypadkiem nie do ogarnięcia i nigdy się nie uda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin ogromne gratki bo teraz ta kreseczka bedzie tylko ciemniejsza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mam to samo, w dodatku jestes moja imienniczka.
    Mam dni w ktorych watpie ze kiedykolwiek sie uda-ale trzeba wierzyc ze wyjdzie. Nie dzis to za miesiac,rok....
    aaana wrote:
    Paszczakin - gratuluję!

U mnie niestety dziś wynik bety taki jak w poniedziałek.
    Mam wrażenie, że Wy wszystkie będziecie w ciąży, a ja nigdy :( Czego Wam oczywiście bardzo mocno życzę, ale czuję, że jestem jakimś przypadkiem nie do ogarnięcia i nigdy się nie uda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana, nie można Ci tak myśleć, wiem, ze jest cięzko i ja też czasem mam takie myśli, ale pomyśl- skoro wszystkie zachodzą, to i Ty zajdziesz ;-) po prostu życie wystawia nas na próbę wytrwałości i cierpliwości...

• aaana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ja mam wrażenie, że już nic więcej nie da się zrobić, myślałam, że jak podadzą 2 zarodki, a nie 1 tak jak ostatnio, myślałam, że jak będą blastocysty dobrej jakości, a nie szesciokomórkowiec, że jak zrobię skratching... A tu nic nie pomogło. Wybaczcie, że tak marudzę, ale nie wiem co więcej można zrobić? Jak sobie pomóc...? Naprawdę nie wiem :(

Psychicznie trzymam się dobrze. Poprzednio jakoś emocjonalnie przywiązałam się do moich Wojowników i było bardzo ciężko, teraz wszystko jest mniej emocjonujące, ale bardziej liczą się fakty, które są jakie są... :( i które nie pozostawiają mi złudzeń

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa kazdej z nas takie mysli przelatuja z tylu glowy, ale staram sie je szybko odpedzac, po prostu ivf to 30% szans wiec kazda z nas w kolejce musi odstac na swoj szczesliwy traf, czasem ta kolejka jest dluzsza, czasem krotsza, ale posuwa sie do przodu :)

Mixa, MisiaMisia, kaarolaa, Assume2, Beata.D, GabiK, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczyliśmy się ponad dwa lata a to niewiele w stosunku do niektórych par. Hormony, stresy, porażki.... Ale trzeba iść dalej bo jest zawsze nadzieja. Wiara. A marzenia się spełniają.

niecierpliwa, Beata.D, Tosia 1981, Fedra, Mixa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin - jak dla mnie to druga krecha widoczna jak nic, strasznie się cieszę i gratuluję

MisiaMisia lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Paszczakin widac te druga kreseczke, ale supcio.
    Ana, Szana - prosze zmienic myslenie - polecam do zapamietania jedna maksyme"Jak zalozysz, ze przegrasz, przegrasz na pewno" - niestety takie to oczywiste - prosze slepo uwierzyc w powodzenie, a uda sie na pewno :)
    Ja zas jestem po wizycie u dr od IVF i wiem, ze nic nie wiem ;), myslam, ze dowiem sie jaki jest plan u tu dupa blada :(
    A tak powaznie, to zapomnialam odebrac w kwietniu wyniki cytologii (tak, tak - tylko ja tak potrafie ;) ),a wyszla tam jakas infekcja, wiec trzeba sie przeleczyc antybiotykiem - sama jestem sobie winna. Do tego przeterminowaly mi sie badania na chlamydie i mykoplasmy, wiec pobral wymazy - wyniki za tydzien, no i po przeleczeniu ponownie cytologia i jak wszystko bedzie dobrze i wymazy tez wyjda czyste, bedzie mozna ruszac z kopyta :) . Dodatkowo dzisiaj pobrali krew na wirusologie, HIV i takie tam :p, jeszcze mezus bedzie musial sie przebadac pod tym katem. Acha i jeszcze m musi zrobic posiew nasienia - bo w marcu wyszly w spermie leukocyty - mielismy czekac rok na IVF, wiec jakos to nam umknelo - fuck :( Material mozna oddac do 13, a m ma problem z uzyskaniem wolnego ech. Chcialabym sie wyrobic z wynikami do konca sierpnia, to mkze zaczeloby sie cos dziac juz poczatkiem wrzesnia ;)
    Torbiel nadal jest i ma obecnie 20 mm, dr powiedzial, ze bedziemy startowac z nia i nie powinna nam przeszkadzac. Powiedzial, ze na taka torbielke antykoncepcja nie pomoze i usuwa sie takie operacyjnie :( Poki co sie nie martwie - lozysko ciazowe ja pochlonie (na to licze ;) )
    Rzecz jasna zapomnialam zapytac, kiedy mam sie pojawic, czy mam sie rejestrowac, czy umawiac sie z nim telefonicznie, ech... Chyba jutro tam zadzwonie ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ