IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
katariiinkaa wrote:Co do elektrolitow to sie nie zgodze ze dopiero po punkcji
Moja Pani dr kazala mi od poczatku stymulacji pić izotoniki i elektrolity z apteki bo juz przy stymulacji podobno mozna miec deficyty, wiec lepiej pic juz przy stymulacji, nie zaszkodzi na pewnoAntoś IVF,Julisia natural
-
PragnącaDziecka wrote:Ja nie zeobilam immuno bo jestem przeziebiona, a tu taki "kwiatki" wychodza,ze boje sie co mnie czeka. Masakra. Powodzenia dziewczyny
Ja też czytałam o dziewczynach które miały mlr zero i zaszły w ciążę ale czytałam tez że szczepionki są bardzo bolesne, co okazało się nieprawdą. Wiadomo jesteśmy niezłym kąskiem dla lekarzy bo łatwo na nas zarobić bo "tonący brzytwy się chwyta " ale na to już nic nie poradzimy. I zawsze zostaje jeszcze efekt placebo;) jak to mi ostatnio pewien profesor z Łodzi powiedziałWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:36
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:http://www.mp.pl/gastrologia/wytyczne/115322,rozpoznanie-celiakii
Na samym koncu masz tabelke i wychodzi na to ze powinno sie jeszcze wykonac gliadynie klasa IgG i endomysium klasy IgG i IgA. A ta transglutaminaze robilas obydwie klasy?
Teraz mam tez zrobic endomysium IGG i IGA
Transglutaminaze robilam ale mam w domu dokumenty i nie pamietam...
edit IGA transglutaminaze robilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:50
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jagna kciuki za bete
Nicka a ktory to twoj dzien po? bralas 2 zarodki blastki?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
MedA wrote:Do dr Kubiaczyk czeka się miesiąc na pierwszą wizytę, choć teraz może ciut dłużej, bo jak byłam w niedzielę na wizycie to dr mówiła, że na Poznań na razie tylko oni dostali pozwolenie z MZ na przeprowadzanie in vitro, chyba że pozostałe kliniki już otrzymały swoje certyfikaty w ciągu tego tygodnia
w każdym razie w zeszłym roku, pod koniec roku mieli mega tłok, bo przez jakiś czas oficjalnie tylko oni mogli robić.
A jak już będziesz po pierwszej wizycie to potem umawiasz się już po indywidualnych ustaleniach z dr. Dodam, że klinka pracuje na okrągło - również w święta jeśli jest taka potrzeba, a niedziela to dla nich normalny dzień pracyi dr cały czas pod telefonem, odpisuje na smsy nawet w niedzielne wieczory
A ja myślałam, że jest kilka klinik w Poznaniu co mają pozwolenie na in vitro np. Invimed. Cóż na pierwszą wizytę mogę poczekać jeśli warto, tym bardziej, że z kolejnymi już nie ma takiego problemu. Z tymi niedzielami to super opcja. Dotychczas nie miałam możliwości bezpośredniego kontaktu z lekarzem, więc kolejny plus* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
ukulele wrote:A ja myślałam, że jest kilka klinik w Poznaniu co mają pozwolenie na in vitro np. Invimed. Cóż na pierwszą wizytę mogę poczekać jeśli warto, tym bardziej, że z kolejnymi już nie ma takiego problemu. Z tymi niedzielami to super opcja. Dotychczas nie miałam możliwości bezpośredniego kontaktu z lekarzem, więc kolejny plusStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyDla tych zainteresowanych procedurą na mrożonych oocytach i dla tych twierdzących, że na takich jajeczkach nie opłaca się robić IVF:
pisałam kilka dni temu o forumce z bociana, która robi III IVF na 9 mrożonych komórkach i o tym, że pod względem ilości i jakości zarodków jest najlepiej ze wszystkich procedur.
Otóż beta z 9dpt 3 dniowych bąbli jest prawie 73! wcześniejsze 7 transferów nieudane.
Bella93, SzewskaPasja, lady_pink, ewlinaaa85, Mag85, nika03, Milkowiec, problemik, sisi, Justine, Asia_88, Konwalia, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Pytanie z serii glupich
Moge isc dzis na maly spacer? Mam 4dpt
LadyPink gdzies przegapilam Twoj transfer.
Jak tam procedura sie udala, sa mrozaczki? Kiedy idziesz na bete,masz blastki czy trzydniowce?
Mysle ze spokojnie ☺Mag85 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyukulele wrote:A ja myślałam, że jest kilka klinik w Poznaniu co mają pozwolenie na in vitro np. Invimed. Cóż na pierwszą wizytę mogę poczekać jeśli warto, tym bardziej, że z kolejnymi już nie ma takiego problemu. Z tymi niedzielami to super opcja. Dotychczas nie miałam możliwości bezpośredniego kontaktu z lekarzem, więc kolejny plus
Jest, ale od dwóch czy trzech lat każda klinika musi występować co roku o papierek z ministerstwa - dostać jakby licencję na hodowlę i mrożenie zarodków i stan na niedzielę był taki, że tylko Medart ma przyznaną tę licencję na następny rok, chyba, że pozostałe kliniki już się postarały i zdobyły to
A klinik jest w Poznaniu łącznie 4, bo Medart, Invimed, Polna i Ivita -
Mag85 wrote:(...)
Moge Cie poprosic o zaakceptowanie zaproszenia? Mam pytanie na priv. -
nick nieaktualny