WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Polubilam, zeby zaczepic.
    Moge Cie poprosic o zaakceptowanie zaproszenia? Mam pytanie na priv.
    Zaakceptowane

Bella93 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ukulele powiem tak ja też zmieniłam klinikę z której byłam zadowolona na Medart i pierwsZy raz w życiu na kobietę lekarza . Na początku ciężko było mi się przekonać nabrać zaufania ale z biegiem czasu mogę powiedzieć ze to był najlepszy wybór . Też chodzę do dr Kubiaczyk i na 1 wizytę czekałam lekko ponad miesiąc (czerwiec) . I tak jak MedA napisała pracują naokraglo . Dr wie ze mi najlepiej pasuje weekend i też tak mnie Stara się umawiać .

Ja akurat mam kobietę lekarza i naprawdę jestem z niej bardzo zadowolona. Uważam, że jest najlepsza z całej kliniki i mam do niej sentyment. Jest bardzo dokładna , a wizyta nie trwa u niej 5 min jak u innych. Wszystko dokładnie tłumaczy itd. Jednak jak pomyślę, że miałabym znów tam jeździć tyle km, a każda wizyta to urlop w pracy to naprawdę mi słabo. Poznań to dla mnie znacznie bliżej i staram się zorientować co i jak

* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
    * 5 IUI :(
  • actwiti Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Ja akurat mam kobietę lekarza i naprawdę jestem z niej bardzo zadowolona. Uważam, że jest najlepsza z całej kliniki i mam do niej sentyment. Jest bardzo dokładna , a wizyta nie trwa u niej 5 min jak u innych. Wszystko dokładnie tłumaczy itd. Jednak jak pomyślę, że miałabym znów tam jeździć tyle km, a każda wizyta to urlop w pracy to naprawdę mi słabo. Poznań to dla mnie znacznie bliżej i staram się zorientować co i jak
    Ukulele, moze nie trzeba bedzie zmieniac kliniki, ani nic. Wiecej optymizmu:)

• sisi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja tez mialam 5 pobranych ale widoczne na monicie byly 3 okazy.Dojrzake byly wlasnie 3 ktore sie zaplodnily jednsk do 5 doby dwa dotrwaly i dwa podano.Niech zatem bedà u ciebie takze takie szczesliwce
    Dziękuję kochana, właśnie siedzę i czekam na telefon z duszą na ramieniu! Straszna jest na niepewność :(

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:

Ukulele jakbyś chciała jednak zmienić to u dr Kubiaczyk też są długie wizyty. Jak byłam w niedzielę to ona prosto z lotniska z konferencji wróciła, nawet do domu nie zdążyła wjechać, a mimo to wizyta trwała 40 min ;-) Na spokojnie i nie sprawiała wrażenia, że "idź już sobie kobieto!" ;-) A była godzina 20 i za mną jeszcze 2 pacjentki...
    Ale tak jak mówi Actwiti może nie będziesz musiała zmieniać - oby!

• ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Aaaaaaaa psik !!
    Musze was tu pozaraźac poki swieze jeszcze wiruski

Łapię wiruska i trzymam mocno!!! ;)

• ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Pytanie z serii glupich ;)
    Moge isc dzis na maly spacer? Mam 4dpt

LadyPink gdzies przegapilam Twoj transfer.
    Jak tam procedura sie udala, sa mrozaczki? Kiedy idziesz na bete,masz blastki czy trzydniowce?

Ja tez mam 4 dpt i jestem pierwszy dzień w pracy. Po pierwsze mój zarodek i tak nie miał dużych szans a po drugie i tak mam pracę siedzącą, więc myślę (mam nadzieję), że to nic złego. Stresów też tu nie mam, więc grzecznie siedzę i klikam;)

• ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Jest, ale od dwóch czy trzech lat każda klinika musi występować co roku o papierek z ministerstwa - dostać jakby licencję na hodowlę i mrożenie zarodków i stan na niedzielę był taki, że tylko Medart ma przyznaną tę licencję na następny rok, chyba, że pozostałe kliniki już się postarały i zdobyły to ;-)
    A klinik jest w Poznaniu łącznie 4, bo Medart, Invimed, Polna i Ivita ;-)

Myślę, że się postarają o takie pozwolenie, bo przecież to dla nich największy interes :D
    Co prawda już jestem coraz bardziej przekonana do Medart, ale któraś z Was może polecić jeszcze jakiegoś lekarza z pozostałych klinik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmniejszylam sobie dawke omegi 3, przed transferem bralam 2 tab czyli 2000 mg, po transferze biore 1 tab to jest 1000 mg wiec myslicie ze jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 10:34

• ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    actwiti wrote:
    Ukulele, moze nie trzeba bedzie zmieniac kliniki, ani nic. Wiecej optymizmu:)

Staram się, ale ciężko z tym optymizmem. Przy tak słabym zarodku jaki mi podali musiałby się stać naprawdę cud. Chociaż uważam na siebie i zachowuję się czasami jakby naprawdę miało się udać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Staram się, ale ciężko z tym optymizmem. Przy tak słabym zarodku jaki mi podali musiałby się stać naprawdę cud. Chociaż uważam na siebie i zachowuję się czasami jakby naprawdę miało się udać :)

Kiedy idziesz na betę? :)

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Procedura jak i cała reszta do dupy :/ Mamy problem z zarodkami. Miałam transfer dwudniowego zarodka 4A, a pozostałe czekały do piątej doby i nic, poprostu nic nie przetrwało. Transfer był w drugiej dobie, bo mój lekarz stwierdził, że nie lubi 8-komórkowych - WTF? bete robie w środe, ale nie mam złudzeń :/
    Hmmmm. A wiadomo dlaczego tak sie dzieje? Cos z komorkami nie tak? Trzymam kciuki zeby sie udalo z tym maluszkiem w brzuszku.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Ja tez mam 4 dpt i jestem pierwszy dzień w pracy. Po pierwsze mój zarodek i tak nie miał dużych szans a po drugie i tak mam pracę siedzącą, więc myślę (mam nadzieję), że to nic złego. Stresów też tu nie mam, więc grzecznie siedzę i klikam;)
    Ja tez w pon ide do pracy. Mam prace stojaca. Bede uwazac a we wrorek ide na bete.

7pqmag4.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 13:28

wombi, Bella93, lady_pink, SzewskaPasja, nicka1234, natty85, Junioer, problemik, Mag85, ewela873, sisi, słodka, nika03, kassik, Justine, ewlinaaa85, Ania:gdzie ta ciaza!, Nefe, Aga78, Milkowiec, actwiti, Asia_88, Konwalia, Asiula86, shooa, Joanna85, sylvuś lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • wombi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa <3 <3 <3

Evaa lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wczoraj raport z czesci biotechnologicznej...pobrali 40cumulusow, 30dojrzalych, E2 na dwa dni przed punkcja ponad 5200pg/ml i nie miałam hiperki (wypiłam tylko jeden izotonik), to ewidentnie pokazuje, że wszystko zależy od organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:08

nika03, Milkowiec lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    40 komórek miałaś pobranych??? O kurde ale ilość. Czym byłaś stymulowana i w jakich dawkach? Masz PCOS?
    O 30dojrzalych wiedzialam od poczatku, a zawsze zapominalam zapytac o wszystkie - tak 40.
    Amh 8,48 PCOS mam.
    Puregon 125 od 2dc do 9dc
    Orgalutran od 7dc do 9dc
    Konczylam 2ampulkami gonapeptylu w 10dc

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady ja mialam 30 pecherzykow i 20 dojrzalych estradiol ponad 4 tys..tylko ja mialam hiperke, strasznie ja przeszlam... bol w klatce, problem z oddychaniem i lapaniem powietrza...bol przy oddawaniu moczu, bolesnosc przy chodzeniu, siadaniu, lezeniu, przewracaniu sie z boku na bok itp... wiec mialam transfer odroczony...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się :)
    O te dwie, które odpadły pytałam wczoraj:
    w 6dobie nie osiagnely stadium blastocysty, czyli dlugo walczyly...

Edit: 12komorek zamrozonych (drogie mrozenie) a 12poszlo do smieci bo mam endo - a wystarczyloby dla dwoch kobiet :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:34

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady z 20 komorek zaplodnilo sie 18 a do stadium blastocysty dotrwalo 15 szt reszta stanela w 3 dobie... mialam podane w maju 2 zarodki, udalo sie, byla ciaza blizniacza, ale moje szczesnie nie trwalo dlugo, bol, krew, szpital... :(

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 4079 4080 4081 4082 4083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ