IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna kciuki za bete &&&&&
Nicka jak już pisałam za pierwszym razem nie dzwonili a za drugim tak, czyli jak widać nie ma tu nic do rzeczy czy zarodki są czy nie -
Dziewczyny prawda jest taka że dobry lekarz dla mnie nie zawsze bedzie dobrym lekarzem dla którejś z Was... I oczywiści na odrót
Na mój wybór składało się mnóstwo czynników ale to mój 4 lekarz więc widziałam jakiego lekarza szukam a z jakim nie chciałabym mieć do czynienia.
Każda musi trafić na swojego któremu zaufa, czasem niestety nie bedzie to ten pierwszy na którego sie trafi.roletka lubi tę wiadomość
-
sisi wrote:Nie martw się, ja miałam 22,5, 16,5, 13, 11 i mniej na ostatnim podglądaniu, punkcja trzy dni później i pobrali 5 pęcherzyków, nadal się zastanawiam skąd oni je wytrzasneli
Z czego ładnie zapłodniły się trzy.
-
DMoje drogie mam pytanie o intralipid- w mojej klinice tego nie praktykują ale po wizycie z ginekologiem stwierdziliśmy że jeśli mogą pomóc to działamy. Wlewy zrobi mi moja pielęgniarka więc luzik.
Tylko jak mogę załatwić ten intralipid?
Wystraczy tylko recepta? Może być od rodzinnego czy od ginekologa?
A może z Łodzi mogą mi przysłać bo któraś z Was pisała chyba że wysyłają...? -
Justine wrote:Niebolesne szczepienia? Przy wkłuciach prawie krzyczę i trzepie nogami, a przez kilka dni po szczepieniach nie byłam w stanie wstać z łóżka i dotknąć przedramion.
Szczepienia to był najgorszy "zabieg" jaki w życiu miałam a przeszłam 5 histero, laparo, hsg, 3 pełne stymulacje, 3 punkcje, biopsję endo i wiele innych więc mam z czym porównywać.
Każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje na szczepienia, ale nie mów, że bolesne szczepienia to nieprawda. Mój organizm mocno zareagował i miałam bardzo mocną reakcję (do dziś mam ślady po szczepieniach a minęły już 3 tyg po ostatnim) i wiele dziewczyn miało takie mocne reakcje.
Właśnie o to mi chodziło, że czytałam o szczepieniach, że są strasznie bolesne. U mnie lekkie zaczerwienienie a ból mały o wiele gorsza była histeroskopia bez znieczulenia. Wszystko zależy od organizmu.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Monako ja dostałam receptę od Paśnika.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Tak na zwykłej. Nie wiem jaka cena jeszcze nie kupiłam. Do tego muszę jeszcze kupić sol fizjologiczna.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Mam wziąć intralipid 4 tyg przed transferem i w dniu transferu. pewnie w przyszłym tygodniu pójdę go kupić to dam znać jaka cena:)Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
MoNaKo wrote:DMoje drogie mam pytanie o intralipid- w mojej klinice tego nie praktykują ale po wizycie z ginekologiem stwierdziliśmy że jeśli mogą pomóc to działamy. Wlewy zrobi mi moja pielęgniarka więc luzik.
Tylko jak mogę załatwić ten intralipid?
Wystraczy tylko recepta? Może być od rodzinnego czy od ginekologa?
A może z Łodzi mogą mi przysłać bo któraś z Was pisała chyba że wysyłają...? -
natty ja mam wziąć pierwszy wlew dwa tygodnie przed transferem i drugi w dniu transferu lub jeden dzień przed. Tylko ten intralipid muszę skombinować. Właśnie mąż się dowiedział że w aptekach ten lek jest w kategorii "lecznictwo zamknięte" więc nie wiem czy nie będe musiała mieć jakiegoś zlecenia wypisanego żeby receptę wykupić...
-
Mag85 wrote:Prawidlowo powinno byc na zapotrzebowaiu, wzor do pobrania z netu. Ale z tego co wiem na recepte tez wiekszosc aptek sprzeda. Intralipid nie wszedzie da sie zamowic, na pewno apteki drMax, maja dostepne. Zapotrzebowanie czy repepte moze wystawic nawet rodzinny. Koszt w aptece za butelke 100ml 20% okolo 30 zl.
Mag85 dziękuję za wszystkie potrzebne mi informację :*
Załatwię sobie w poniedziałek żeby nie latać w ostatniej chwili. -
MoNaKo wrote:Mag85 dziękuję za wszystkie potrzebne mi informację :*
Załatwię sobie w poniedziałek żeby nie latać w ostatniej chwili.Zadzwon wczesniej do apteki to Ci zamowia. Wpisz w google wzor zapotrzebowania na leki i wyskoczy do pobrania w pdf. Trzeba tam u gory pieczatke przychodni lub gabinetu a na dole lekarza. No i wpisac lek
MoNaKo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Niektóre apteki sprzedaja intralipid normalnie tylko na receptę (ja kupiłam w DOZ), inne tylko ze zleceniem wlewu bo to jest właśnie dla lecznictwa zamkniętego, a część w ogóle nie chce sprzedać bo twierdzi że tylko dla szpitali itd.
-
Wyślę dzisiaj męża do apteki z receptą...zobaczymy czy mu sprzedadzą: )Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤