IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCala wrote:Ewela - cześć kochana
moje 2 szkraby to blastki z 5 doby. Zabieram ze sobą jednego, ta procedura to same pojedyncze transfery u mnie. Tez liczę na prezent na Święta
jeszcze tylko 3 tygodnie... Jak zwykle odliczam dni, prawie zrywam kartki z kalendarza...
oby szybko minęło. Teraz oczywiście estrofem, olejek z wiesiołka, Wit B6, b12, E, i inne suplementy. Oby zadziałały na moje endo. Aaa i mało bym zapomniała - miałam jeszcze scratching endo. Jak szaleć to na maxa
Cala ja na dniach dostane @ i tez startuje z estrofememco mozna neszcze na endo brac oprocz estro ? Ja mam przepisane od 2dc estrofem 2x1 i encorton, co jeszcze mog brac na podkarmienie ? Witamina e ? Jaka dawka dzienna ?
-
opu wrote:Cala ja na dniach dostane @ i tez startuje z estrofemem
co mozna neszcze na endo brac oprocz estro ? Ja mam przepisane od 2dc estrofem 2x1 i encorton, co jeszcze mog brac na podkarmienie ? Witamina e ? Jaka dawka dzienna ?
Czerwone winko i orzechy brazylijskie,drogie-ale doooobre ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
mkl wrote:Test sikany niestety u mnie negatywny w 8dpo, przy 5 dniowej blastce powinno już wyjść więc nie mam złudzeń
-
opu wrote:Cala ja na dniach dostane @ i tez startuje z estrofemem
co mozna neszcze na endo brac oprocz estro ? Ja mam przepisane od 2dc estrofem 2x1 i encorton, co jeszcze mog brac na podkarmienie ? Witamina e ? Jaka dawka dzienna ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 10:21
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Buziaki moje kochane!
kazdej z Was jeszcze czekającej życzę takiego cudu jaki mnie spotkał!
01.11.16 o godz 04.45 na świat przyszedł Tymon 3110 gramów i 52 cm!
Całuje gorąco.Pamietam :-*Antonelka, Karo-Linka, wombi, Bella93, MedA, kruszynka5, Tyszanka81, Nicka789, mkl, anakonda, SzewskaPasja, Milkowiec, pysia, ewela873, Mag85, lipa, katrina, Angie 31, kassik, Evaa, MoNaKo, Wife, shooa, Asia_88, pszczółka p, sisi, nika03, Mirabelka30, Konwalia, opu, bizona, słodka, Fruzia85, Nefe, Kunia, Bianka4, józefka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Mam pytanko związane z kriotransferem. Od 3dc jestem na estrofemie. Miałam 2 wizyty u 2 innch lekarzy. Pierwszy w 3dc powiedział mi, że transfer będzie ok. 13dc. Na ostatniej wizycie (10dc)dr powiedział- 20dc. Do tego czasu mam brać estrofem, potem dołączyć luteinę, ale już żadnych wizyt w między czasie nie będę miała. Mam już za sobą jeden transfer, ale tamten był z niemrożonych zarodków i wyglądało to wszystko zupełnie inaczej. A jakie są wasze doświadczenia? Mam tylko jeden zamrożony zarodek, a mam wrażenie, że nie wszystko jest tak jak powinno....
-
llallka wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanko związane z kriotransferem. Od 3dc jestem na estrofemie. Miałam 2 wizyty u 2 innch lekarzy. Pierwszy w 3dc powiedział mi, że transfer będzie ok. 13dc. Na ostatniej wizycie (10dc)dr powiedział- 20dc. Do tego czasu mam brać estrofem, potem dołączyć luteinę, ale już żadnych wizyt w między czasie nie będę miała. Mam już za sobą jeden transfer, ale tamten był z niemrożonych zarodków i wyglądało to wszystko zupełnie inaczej. A jakie są wasze doświadczenia? Mam tylko jeden zamrożony zarodek, a mam wrażenie, że nie wszystko jest tak jak powinno....
ja estrofem brałam od 2dc, na wizycie byłam 15 dnia cyklu, wtedy też zaczęłam brać dodatkowo luteinę i duphaston, crio miałam w 22dniu cyklu. -
Llallka mi Pani dr kazała przyjść 13-14dc i później w zależności od Endo dołączy po ok 2 dniach progesteron mi tak mniej więcej 20-23dc przypadnie crio jeśli Endo będzie ok. Może Noe masz wizyt bo Endo było ok .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dzięki za informacje. Może faktycznie trochę panikuję, ale ta ostatnia wizyta wywarła na mnie bardzo złe wrażenie...
Mkl zrób tą betę. Sikańce to straszni oszuści. Nawet (albo zwłaszcza) te z większa czułością. Ja miałam ledwo widoczna bladą kreskę przy becie 60. nadal mocno trzymam kciuki... -
mkl wrote:ech...gdybym miałam jeszcze jakiekolwiek objawy...a tak to chyba nie mam złudzeń, betę zrobię jutro chyba żeby mieć to z głowy
Dalej trzymam kciuki. Mi tez wyszedl negatyw a dwa dni pozniej beta pozytywna i test juz pozytywnyTe testy o wiekszej czulosci to czasami masakra, bo przy czulosci 25 Ci szybciej pokaze. Polecam pink lub pre test. Ich nie robilam ale moje znajome robily i sie sprawdzaly
-
mkl wrote:ech...gdybym miałam jeszcze jakiekolwiek objawy...a tak to chyba nie mam złudzeń, betę zrobię jutro chyba żeby mieć to z głowy
-
mkl wrote:Test sikany niestety u mnie negatywny w 8dpo, przy 5 dniowej blastce powinno już wyjść więc nie mam złudzeń20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cala wrote:Dziewczyny u mnie kolejny krok do przodu, a mianowicie jestem juz po lekach immunosupresyjnych, właśnie rozpoczynam sztuczny cykl do crio i transfer planuje na okolice 3 grudnia:) zatem oby endo pięknie roslo i 3 podejście juz za chwile... Jeśli chodzi o leki immuno - mam nadzieje ze jakoś pomogły, czuje się dobrze i biorąc te leki również czułam się dobrze.
W międzyczasie moje TSH wzrosło do 2,44 z czego moja gin nie była zadowolona (do starań najlepsze jest w okolicach 1,3) wiec dostałam euthyrox 25 żeby trochę obniżyć, zwłaszcza ze teraz przy estrogenach podobno jeszcze trochę mi może podskoczyc. Dodam że ft4 w normie a nawet bliżej poziomu minimum.
Moje pytanie - czy któraś z Was przy takim TSH brała euthyrox? Jak się czułyscie i czy pomogło?
Dziewczyny z pozytywną beta - ogromne gratulacje:)
Wiem ze niektóre z Was piszą ze napawa to optymizmem... Ja z kolei wpadam w trochę odmienny, można powiedzieć delikatnie - melancholijny nastrój... Ale zawsze trzymam za Was kciukioby nam wszystkim w końcu się udało!!
Cala, ja na euthyroxie jestem od dawna. Miesiac przed udanym crio mialam TSH = 3.01 i zaczelam wtedy brac euthyrox n37,5. Tydzien po transferze TSH bylo 4,8 i wtedy juz euthyrox n50.
Nie przejmuj sie tym
Cala lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
pabelka88 wrote:Buziaki moje kochane!
kazdej z Was jeszcze czekającej życzę takiego cudu jaki mnie spotkał!
01.11.16 o godz 04.45 na świat przyszedł Tymon 3110 gramów i 52 cm!
Całuje gorąco.Pamietam :-*zdróweczka dla Tymonka,psmietam cie z clo,pozdrawiam
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dziewczyny u mnie kreska ciemnieje w szybkim tempie, zaczynają mnie nawiedzać miśli o bliźniakach.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a80ab8e5872.jpgNicka789, Asia_88, kruszynka5, Angie 31, pysia, aniabbb, Bella93, ewela873, Milkowiec, Cala, problemik, pabelka88, Antonelka, józefka lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
mkl glowa do gory! ja meisiac temu testowalam sikancami wlasnie chyba 7-8 dzien i negatywne, i pielegniarka na mnie nakrzyczala ze niepotrzebnie sie stresuje bo to za wczesnie, szczegolnie przy krio. u mnie i tak nie wyszlo, ale chyba jest duza szansa ze nawet nie pokazalby jeszcze ciazy nawet gdyby byla. wiec poczekaj!!
ja dzis rano wstalam, 7-my dzien po, i mysle moze sikne... mam wrazenie ze to czekanie sie taaaak ciagnie... -
sisi wrote:Dziewczyny u mnie kreska ciemnieje w szybkim tempie, zaczynają mnie nawiedzać miśli o bliźniakach.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a80ab8e5872.jpgsisi lubi tę wiadomość