IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Alrauna1987 wrote:Tak a' propo tego AMH. W Novum nie byli zadowoleni z mojego wyniku. Ok 1 wsze podejscie na luzie u lekarzy bo to przeciez 1wsze. Sami wiedzieli ze jakosc pozostawia wiele do zyczenia. To zamiast za drugim razem skoncentrowac sie na poprawie jakosci - przynajmniej wg mnie- to zaproponowali histero i skupili sie na implantacji, a raczej jej braku.
-
ana1122 wrote:Właśnie zastanawiam się czemu U mnie nie czekali do 5 doby. A Może problem jest W tym że nie dotrwaja do blastki. Przynajmniej by było wiadomo na czym się stoi
Kochana , kazdy lekarz ma inne zdanie na ten temat. Jedni uwazaja ze najlepiej " babelkowi" u mamy w brzuszku dlatego transferuja w 3 dobie, a inni uwazaja ze lepiej poczekac do 5 doby bo wtedy jak zarodek dotrwa tzn ze jest silny i ma wieksze szanse na dalszy pomyslny rozwoj juz w macicy.
Jak pokazuje zycie i historie chociazby dziewczyn z forum 2/3 dniowy zarodek da ciaze i zdrowe dzieciatko a ladna blastka nie.
Z tym wszystkim jak z rosyjska ruletka.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny czytam własnie o zapładnianiu mrożonych komórek i zła jestem bo mi w klinice odradzili
powiedzieli że gorzej się zapładniają a miałam ich 13 więc 7 poszło do kosza...Koszt u mnie to 2500- dużo moim zdaniem ale zawsze mniej niż nowa procedura....
I tak sobie myślę dlaczego mi odradzili...? Skoro widzę że efekty moogą być bardzo dobre...
Swoja drogą skąd mam wiedzieć czy ,oje komórki są kiepskiej jakośći?
Co o tym świadczy?
nicja, piękna beta. Spokojnej i nudnej ciąży Ci życzę!
Nam powiedzieli, ze sa male szanse na rozmrozenie sie oocytow a jeszcze mniejsze na ich zaplodnienie. Ale po punkcji twardo powiedzialam ze pozostale oocyty ida na zimowisko i czekaja. Tez mi odradzali ale ja wiedzialam juz wtedy ze nastepnej stymulacji nie jestem w stanie przejsc ze wzgledu na bol fizyczny i psychiczny.
Mrozenie oocytow kosztowalo prawie 700 zl. Zaplodnienie ich 5000zl. Z lekami 6 tys. To i tak mniej niz ze stymulacja. A komfort psychiczny nie ma ceny.
Na moim przykladzie polecam mrozenie oocytow z punkcji.
Dla mezczyzn z azoospermia polecam PROFERTIL, u nas z innymi lekami on androloga zdzialal cuda
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
ana1122 wrote:Jak można poprawić jakość? bo mi kazali łykac dhea plus stymulacja menopurem 225 j wpływa na jakość A nie na ilość. Według estradiolu miałam ponad 300 na 1 pęcherzyk Więc ładnie dojrzały.
Mi tez dhea przez 3 miesiace przed stymulacja. Ze to na poprawe a teraz dr powiedzial ze nie. Ze nie chcemy duzo wiec po co dhea. My chcemy malo ale konkretne, ladne wiec wlasnie inofolic bo zawiera myo-inozytol ktory poprawia jakosc komorek. Wiem ze dziewczyny pija zamiennik bo jest tanszy i lepiej smakuje chyba inofem czy jakos tak. Ja inofolic pije od polowy wrzesnia a wczesniej od sierpnia bralam zwykly folik i wit.D. Chyba cos daja te suplementy bo tyle chorych u mnie w firmie i w sasiedztwie a ja sie trzymamodpukac w niemalowane.
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny czytam własnie o zapładnianiu mrożonych komórek i zła jestem bo mi w klinice odradzili
powiedzieli że gorzej się zapładniają a miałam ich 13 więc 7 poszło do kosza...Koszt u mnie to 2500- dużo moim zdaniem ale zawsze mniej niż nowa procedura....
I tak sobie myślę dlaczego mi odradzili...? Skoro widzę że efekty moogą być bardzo dobre...
Swoja drogą skąd mam wiedzieć czy ,oje komórki są kiepskiej jakośći?
Co o tym świadczy?
nicja, piękna beta. Spokojnej i nudnej ciąży Ci życzę!
Mi lekarz po punkcji od razu doradzal mrozenie...i powiedzial ze nawet 3szt warto mrozic...wiec moim zdaniem zle Ci doradzil...mialabys szanse nie stymulowac sie i czekac na efekt zaplodniajacych sie komorek...ta cala stymulacja jest b.obciazajaca dla organizmu...przykre to ze sa tacy lekarze ze nie potrzebnie zle radza.,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Asia_88 wrote:Beta <0,1.. To tyle z listopadowej magii...
Glowa do gory kochana. Pamietaj, ze im bardziej ma sie pod gorke tym pozniej piekniejsze widoki gdy sie zdobedzie szczyt! Trzymaj sie i nie poddawaj!Asia_88, Milkowiec lubią tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
PragnącaDziecka wrote:Przykro mi
nie poddawaj sie
Ja mialam crio blastki z 6 doby 4CC - dala ciaze, niestety na krotko. Wtedy w 7dpt bete mialam 105. -
Przepraszam, że tak się wcinam
mam pytanie do dziewczyn, które korzystały z wlewu Intralipidu. Czy miałyście wskazania do tego? Czy przed decyzją o wlewie robiłyscie badania na nk? Zastanawiam się czy porozmawiać na ten temat z lekarzem przed transferem
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Evaa wrote:Mi lekarz po punkcji od razu doradzal mrozenie...i powiedzial ze nawet 3szt warto mrozic...wiec moim zdaniem zle Ci doradzil...mialabys szanse nie stymulowac sie i czekac na efekt zaplodniajacych sie komorek...ta cala stymulacja jest b.obciazajaca dla organizmu...przykre to ze sa tacy lekarze ze nie potrzebnie zle radza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:48
Evaa lubi tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Przepraszam, że tak się wcinam
mam pytanie do dziewczyn, które korzystały z wlewu Intralipidu. Czy miałyście wskazania do tego? Czy przed decyzją o wlewie robiłyscie badania na nk? Zastanawiam się czy porozmawiać na ten temat z lekarzem przed transferem
-
Mag85 wrote:Mi lekarz mowil, ze przy endometriozie warto zrobic. Jesli masz mozliwosc zalatw poza klinika jest duuuuzo taniej. Butelka w aptece kolo 30 zl.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Milkowiec wrote:Póki co chce poczekać z 3 procedurą aż nie wymyślę czegoś co zwiększy moje szanse. Inna kwestia to to, ze nie jestem gotowa uslyszec ewentualnie, ze raczej nie bede miala swoich dzieci. No i za tydzień jadę na długie wakacje
Tez czekam z kolejna procedura i boje sie porazki. Z drugiej strony nienawidze bezczynnosci i juz tak bym chciala tej ciazy. Mam juz 31 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:43
-
ana1122 wrote:Wcześniejsze dwa podejścia były na krótkim protokole? kurde trochę jestem przerażona bo mam podobnie do was. Też niskie amh. Miałam teraz podane 2 zarodki 3 dniowe. I mam nadzieję że się uda. Słyszałam Też że jeśli zarodek ładnie się dzieli do 3 doby to komorki są ok A jeśli nie dotrwa do 5 doby to coś nie tak z plemnikami. Może ktoś to potwierdzić?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860