X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Beta bez zmian.
    Asia myslalam,ze Ci sie uda. Duzo masz zamrozonych komorek, przynajmniej nie bedziesz musiala sie stymulowac a to duzy plus. Powodzenia

Asia_88 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Poproszę na pocieszenie pozytywne wyniki Twojej bety! :)
    Ok postaram się z całych sił. Już się nie mogę doczekać jutra

Asia_88 lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Dzieki dziewczyny, kochane jesteście.. Robimy miesiąc przerwy i rozmrażamy jajka ;)
    Przykro mi ale kto nie walczy nie zazna szczescia.Idz za ciosem,to sie zdarza,ktos jeszcze czeka i byc moze zechce z tobą zostac.Warto przejsc przez to wszystko,wtedy czujemy wartosc tego szczescia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i powodzenia wszystkim walczącym super-babkom :*

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl,ja bralam przed crio encorton (nie udanym) ,sama zaproponowalam ,a lekarz sie zgodzil,mowiac ze mozna sprobowac.A na udanym nie bralam encortonu mialam tylko ryse i Ah.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to forum.i Wasze rady mnie doksztalcily w tych tematach....i to sama wszystko wiedzialam,bo lekarz by czekal do skutku na tzw.wlasciwy zarodek...gdyby nie to forum to nic bym nie wiedziala...nie czytala,analizowala ,i podjela decyzji...

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po IV nieudanych IUI, HSG drożne, 8 grudnia mam laparoskopię, od stycznia 2017 chciałabym ruszyć z IVF, mam już nawet wizytę w kilinice, ale chciałabym iść w pełni przygotowana i nie tracić czasu do stycznia bezczynie.

Proszę o radę: jakie badania mogę wcześniej na własną rękę wykonać, żeby skrócić potem czas oczekiwania na IVF? posiewy, aktualną cytologię mogę zrobić w komercyjnym labolatorium? będę wdzięczna za info

lipa lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, powodzenia z nową procedurą :*
    Masz ode mnie trochę, świeżych, nieśmiałych wirusów @(#&! $@/#

Mysza, podstawowe to AMH, FSH (2-3d.c.) i badanie nasienia.

Asia_88, Mysza1986 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza cytologia jest ważna rok.
    Czystość pochwy i Chlamydia z wymazu ważne 6 miesięcy. Toxoplazmowa iig i igm, Różyczka iig i igm, hiv ag/ab, anty hbc, hbs ag, kiła, antyHCV, ważne 6 miesięcy.
    To jest cała wirusowka.
    Plus amh, fsh z 3dc, badanie nasienia.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny :-) Jestem tu nowa, niestety w temacie IVF także, dlatego będę wdzięczna za Waszą wyrozumiałość i pomoc. Starania od 8 lat - niedrożne/niby udrażniane jajowody, cały czas powtarzano nam, by się starać - czas uciekł, efektu brak. Rok temu amh 0,4 - załamka, ryk. Fsh ok. W tym roku czekamy na nasze pierwsze podejście do ICSI (problemy z nasieniem). Niestety lekarz daje tylko 10-15% szans. Czy któraś też miała tylko tyle i się udało? :-) Lekarz nazwał mnie problemową pacjentką - pewnie ze względu na wiek (39 lat)? Ale dobrze się po tym nie poczułam... Zbadano mi tylko podstawowe hormony, nic poza tym - to norma? Ze względu na nasz wiek (39/41) spodziewałam się badań genetycznych, amh u mnie, wirusologii, morfologii? Czy to norma? Lekarz spytał tylko czy ogólnie jesteśmy zdrowi, bez szczegółowych pytań. Kiedyś mieliśmy taki wywiad w innej klinice i wypytano nas dosłownie o wszystko. Niepokoję się, może bez potrzeby...? Na usg u mnie wykryto endometriozę i chyba mięśniak. W jednym z jajników 7 pęcherzyków, w drugim podobno żadnego... Od 5 dc biorę Primolut-Nor 10 mg, od 18 dc 4 mg Estrofemu, od dziś (20 dc), co drugi dzień, cztery dawki Gonapeptylu Daily 0,1 (boli mnie po tym jajnik - normalne?). Oprócz tego DHEA 50 mg, wit. D 4000, kwas foliowy. Wiem oczywiście, że to dopiero faza przygotowania, ale mój lekarz (choć do niego jako profesjonalisty mam ogromne zaufanie) niestety prawie nic nam nie wytłumaczył przy tej pierwszej wizycie, moje pytania chyba trochę go miecierpliwiły, więc się spięłam i już nie dopytywałam. :-( Powiedzcie mi proszę, w którym momencie dowiem się czy to długi czy krótki protokół? Czy któraś z Was też brała te leki co ja, w tych momentach cyklu? Jeśli któraś Dobra Duszyczka byłaby taka dobra, opowiedzcie mi proszę co i w jakich terminach mnie teraz będzie czekać? Czy z uwagi na mój wiek podaje się więcej niż 1 zarodek (mam nadzieję, że uda się go uzyskać)? Z góry bardzo Wam dziękuję za wszystkie podpowiedzi. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:49

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik tez cierpię na bezsenność. Budzę się o 3 i dalej nie mogę spać. Spróbuj wziąć Kalmsy - może zadziałają na ten problem u Ciebie.

problemik lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ile może sie utrzymywać hcg po poronieniu? Któraś ma taką wiedzę?
    Poroniłam 1 listopada, 7 listopada miałam łyżeczkowanie. Poszłam do gina, bo cycki bolały i czułam się jak w ciąży, to było w ubiegły czwartek. Stwierdził, że zbliża się owulacja 3 pęcherzyki i że może być taki wyrzut hcg. Teraz czuje jakby po owulacji, ale dalej czuje się tak - cycki bolą, jest mi niedobrze.
    Po raz pierwszy marzę o @, ile to jeszcze będzie trwać?
    Tyszanka jak było u ciebie kochana?

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Kunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japka wrote:
    Hej, Dziewczyny :-) Jestem tu nowa, niestety w temacie IVF także, dlatego będę wdzięczna za Waszą wyrozumiałość i pomoc. Starania od 8 lat - niedrożne/niby udrażniane jajowody, cały czas powtarzano nam, by się starać - czas uciekł, efektu brak. Rok temu amh 0,4 - załamka, ryk. Fsh ok. W tym roku czekamy na nasze pierwsze podejście do ICSI (problemy z nasieniem). Niestety lekarz daje tylko 10-15% szans. Czy któraś też miała tylko tyle i się udało? :-) Lekarz nazwał mnie problemową pacjentką - pewnie ze względu na wiek (39 lat)? Ale dobrze się po tym nie poczułam... Zbadano mi tylko podstawowe hormony, nic poza tym - to norma? Ze względu na nasz wiek (39/41) spodziewałam się badań genetycznych, amh u mnie, wirusologii, morfologii? Czy to norma? Lekarz spytał tylko czy ogólnie jesteśmy zdrowi, bez szczegółowych pytań. Kiedyś mieliśmy taki wywiad w innej klinice i wypytano nas dosłownie o wszystko. Niepokoję się, może bez potrzeby...? Na usg u mnie wykryto endometriozę i chyba mięśniak. W jednym z jajników 7 pęcherzyków, w drugim podobno żadnego... Od 5 dc biorę Primolut-Nor 10 mg, od 18 dc 4 mg Estrofemu, od dziś (20 dc), co drugi dzień, cztery dawki Gonapeptylu Daily 0,1 (boli mnie po tym jajnik - normalne?). Oprócz tego DHEA 50 mg, wit. D 4000, kwas foliowy. Wiem oczywiście, że to dopiero faza przygotowania, ale mój lekarz (choć do niego jako profesjonalisty mam ogromne zaufanie) niestety prawie nic nam nie wytłumaczył przy tej pierwszej wizycie, moje pytania chyba trochę go miecierpliwiły, więc się spięłam i już nie dopytywałam. :-( Powiedzcie mi proszę, w którym momencie dowiem się czy to długi czy krótki protokół? Czy któraś z Was też brała te leki co ja, w tych momentach cyklu? Jeśli któraś Dobra Duszyczka byłaby taka dobra, opowiedzcie mi proszę co i w jakich terminach mnie teraz będzie czekać? Czy z uwagi na mój wiek podaje się więcej niż 1 zarodek (mam nadzieję, że uda się go uzyskać)? Z góry bardzo Wam dziękuję za wszystkie podpowiedzi. :-)

Ja też jestem w twoim wieku, tyle, że u mnie niepłodność idiopatyczna. Po 3 in vitro zaszłam w ciąże, ale jak wyżej pisałam poroniłam.
    Ja miałam krótki protokół i podane dwie blastki. Sugestia lekarza, aby choć jedna załapała. Zostały mi jeszcze 4 zamrożone, dobrej jakości.Tez wezmę dwie.
    Nie pamiętam tych leków, ale lekarz powinien ci powiedzieć jaki to protokół. Ja mam AMH ok jak na swój wiek.
    Walczę dalej,a za Ciebie trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:18

Japka lubi tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• anakonda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dziewczyny,
    Poroniłam 1 listopada, 7 listopada miałam łyżeczkowanie. Poszłam do gina, bo cycki bolały i czułam się jak w ciąży, to było w ubiegły czwartek. Stwierdził, że zbliża się owulacja 3 pęcherzyki i że może być taki wyrzut hcg. Teraz czuje jakby po owulacji, ale dalej czuje się tak - cycki bolą, jest mi niedobrze.
    U mnie po poronieniu ( też byłam łyżeczkowana) dostałam @ po 5 tygodniach . Organizm musi dojść do siebie .

Kunia lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest Gonapeptyl przed stymulacją to protokół długi

Japka lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAPKA witaj :-)
    Z Twojego opisu wynika ze raczej dlugi protokol. Tez sie wcale najlepiej nie czuje po gonapeptylu. Mdli mnie i glowa boli. Jestem 10 lat mlodsza ale amh mam podobny wynik 0.6/0.7. tak ze witaj w klubie ;-)
    Co do badan to wirusowki to podstawa w kazdej klinice. Ja takze mialam robiony kariotyp. Mozna zapytac do jakiej chodzisz?
    Tutaj na forum jest wiele wspanialcyh dziewczyn ktore pomoga rozwiac Twoje watpliwosci i odpowiedza na pytania :-)

Kunia lubi tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    U mnie po poronieniu ( też byłam łyżeczkowana) dostałam @ po 5 tygodniach . Organizm musi dojść do siebie .

Dzięki,
    tak podejrzewałam,
    ale to takie frustrujące....nie dość, że poronienie to te objawy.
    Mam nadzieję, że jak była owu to dostanę @ za 2 tygodnie, to by tak wychodziło.
    Dzięki kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:34

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    1 mrozak

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dziewczyny,
    Kunia u mnie tez po 5 tygodniach @ przyszla.
    Badalam jeszcze dla siebie bete hcg 3 czy 4 tygodnie po lyzeczkowaniu.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanko co u Ciebie?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Kunia u mnie tez po 5 tygodniach @ przyszla.
    Badalam jeszcze dla siebie bete hcg 3 czy 4 tygodnie po lyzeczkowaniu.

i coś ci tam beta wykazała jeszcze?

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    1 mrozak

‹‹ 4188 4189 4190 4191 4192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ