IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lipa
Może ja Ci coś podpowiem odn tętna zarodka
Czy to bylo Twoje 1 usg z oceną tetna ?
Który to tydzień.?
Zdarza się że serce albo się rozkręca w 5 tyg albo okresowo zwalnia.
Zależy też czy lekarz widzi w usg jakieś inne nieprawidłowości.
Na Twoim mcu wybrałabym się na jeszcze jedno usg w ciągu kilku dni.
Mimo że mowi się ze słuchanie serca nie jest obojętne (Doppler ) to jednak czas słuchania jak u Ciebie nie zaszkodzi bo to zaledwie kilka sekund -
nick nieaktualnyDziewczyny, ile płacicie za całą procedure in vitro?
na stronie mojej kliniki jest podana cena 5200 za stymulacje,punkcje i hodowle zarodków.
Rozumiem,że trzeba doliczyć też transfer . Na stronie podana cena 800 zł.
Czy trzeba doliczyć coś jeszcze ? -
Bridget wrote:Dziewczyny, ile płacicie za całą procedure in vitro?
na stronie mojej kliniki jest podana cena 5200 za stymulacje,punkcje i hodowle zarodków.
Czy trzeba doliczyć coś jeszcze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:02
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, pod rozwagę, dzisiejszy artykuł z BBC:
http://www.bbc.com/news/health-38094618
- w skrócie, z badań przeprowadzonych w Wielkiej Brytanii wynika, że nie ma solidnych dowodów na skuteczność "dodatków" do standardowej procedury IVF; wyjątkiem jest rysa na endometrium (choć jej skuteczność też nie jest jeszcze poza wszelką wątpliwością); badania genetyczne prowadziły nawet do zmniejszenia liczby urodzin z IVF...
pozdrowienia zza krzaków
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Bridget wrote:ale podana kwota jest ze stymulacją właśnie
O jakim kleju mówisz ??
Dopiero zaczynam się interesować ivf i nie ogarniam tematu
Edit. Doplacic zapewne tez trzeba za mrozenie zarodkow w przypadku nadliczbowej ilosci, badz odroczonego transferu, mrozenie komorek jajowych o ile bedzie co mrozic i bedziesz chciala. Znieczulenie do punkcji wliczone? - jesli vitrolife to 600zl. A za transfer mrozonego zarodka 1400Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:20
Bridget lubi tę wiadomość
-
Gallina wrote:dziewczyny, pod rozwagę, dzisiejszy artykuł z BBC:
http://www.bbc.com/news/health-38094618
- w skrócie, z badań przeprowadzonych w Wielkiej Brytanii wynika, że nie ma solidnych dowodów na skuteczność "dodatków" do standardowej procedury IVF; wyjątkiem jest rysa na endometrium (choć jej skuteczność też nie jest jeszcze poza wszelką wątpliwością); badania genetyczne prowadziły nawet do zmniejszenia liczby urodzin z IVF...
pozdrowienia zza krzaków
Co do rysy to tylko po tym.mi wyszlo,wiec na jedne dziala na inne nie...jestem pewna ze dzieki tej rysie babel sie wgryzl...,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z prolaktyną i brała Bromergon?
Agi83 lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Bella93 wrote:Zapewne chodzi o nadzor nad stymulacja a nie leki do stymulacji.
Edit. Doplacic zapewne tez trzeba za mrozenie zarodkow w przypadku nadliczbowej ilosci, badz odroczonego transferu, mrozenie komorek jajowych o ile bedzie co mrozic i bedziesz chciala. Znieczulenie do punkcji wliczone? - jesli vitrolife to 600zl. A za transfer mrozonego zarodka 1400
To samo wyżej napisalam w skrócie -
Dziewczyny ja miałam robioną ryse przy okazji histero w tym cyklu. Będę szła dlugim protokołem, więc transfer wypadnie w połowie stycznia czy ona w ogóle miała sens tak wcześnie w końcu to będzie 2 miesiące wcześniej ? Czy koniecznie trzeba ja robić w cyklu przed?
-
Ania1602 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z prolaktyną i brała Bromergon?
A coś chcesz wiedzieć ?
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Mirabelka30 wrote:Dziewczyny ja miałam robioną ryse przy okazji histero w tym cyklu. Będę szła dlugim protokołem, więc transfer wypadnie w połowie stycznia czy ona w ogóle miała sens tak wcześnie w końcu to będzie 2 miesiące wcześniej ? Czy koniecznie trzeba ja robić w cyklu przed?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Mirabelka30 wrote:Dziewczyny ja miałam robioną ryse przy okazji histero w tym cyklu. Będę szła dlugim protokołem, więc transfer wypadnie w połowie stycznia czy ona w ogóle miała sens tak wcześnie w końcu to będzie 2 miesiące wcześniej ? Czy koniecznie trzeba ja robić w cyklu przed?
Ja miałam rysę robioną w 21dc i tranfser w 30dc więc może być w cyklu z crio. U mnie rysa zakończył się pozytywną betą.Invicta Gdańsk
grudzień 2013 - ciąża pozamaciczna
sierpień 2015 - listopad 2015 - 4 IUI - beta 0
styczeń 2016 - pierwsze ICSI - beta 0
marzec 2016 - drugie ICSI - beta 0 - 7 zarodków
lipiec 2016 - crio - beta 0
sierpień 2016 - crio - beta pozytywna, 20.09 koniec radości -
llallka wrote:Dziewczyny do serii pozytywnych bet jakie ostatnio pojawiły się na tym wątku chciałabym nieśmiało dołączyć moją dzisiejszą - 7dpt - 78
kochana gratki,to cudne wiesci na koniec listopada,dał nam tyle dobrych nowin ten miesiąc..zdrowej i silnej ciàzy
maleńka89 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Bridget wrote:Dziewczyny, ile płacicie za całą procedure in vitro?
Czy trzeba doliczyć coś jeszcze ?Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa
Pojutrze pewnie polecę powtórzyć betę.
Małąmi89 do mrożenia dotrwał mi tylko 1 zarodek, moja klinika określa je numerycznie, podano mi 3.1.2. Podobno "dobry" ale bywają lepsze.małamii89 lubi tę wiadomość