IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:A skad wiesz ze przy biochemicznej sa wieksze szanse?
anakonda wrote:Właśnie się zastanawiamy czy iść do immunologa czy podchodzić dalej . Boję się powtórki .
ja zdecydowałam się na immunologa po transferach ładnych 5 blastek (odpadał temat degeneracji zarodka po 3 dobie), w tym dwóch ostatnich na żelaznym zestawie. przeanalizowałam swoją historię leczenia wzdłuż i wszerz, statystyki skuteczności IVF, ilość transferowanych zarodków i wyszła mi jedynie immunologia.
-
Przykro mi dziewczyny :(wysylam pozytywne mysli!
Tak mowicie o tym 10dpt..ale to blastek tak? Wszystkie mualyscie z 5 dopie transfer? Ja mialam dwudniowe i tez rozkminiam czy nie zrobic 10dpt (albo to jest 11dpt bo transfer mialam rano o 9).
Planuje zrobic 19.12..chyba ze wytrzymam i zrobie 21.12..bo jak cos wyjdzie to zeby sprawdzic przyrost co 2 dni zeby wypadlo 23.12;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Justine podpisuje sie pod tym rękoma i nogami. Ja też wolę wiedzieć czy do ciąży dochodzi a późna beta moze już tego nie wykazać
ja tyż :]
gdybym nie badała bety w każdym cyklu 6,7dpt to nie wiedziałabym, że wa razy była króciótka implantacja bo bety były (w różnych cyklach) 0,64, 1,18, 1,09.
ale teraz już chyba raczej tak nie zbadam, bo nic mi ta wiedza nie da, że kolejny raz na moment się zagnieździł, a wolę spokojnie do terminu miarodajnej bety poczekać..wombi, Justine, lipa lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:trudno powiedzieć.. musicie się zastanowić pod kątem tego: ile było nieudanych transferów ładnych zarodków i czy to już może świadczyć o problemach immuno, czy dopuszczacie myśl o ewentualnym kolejnym IVF, czy brałaś steryd/heparynę profilaktycznie i ile transferów było z takimi wspomagaczami (część klinik przepisuje żelazny zestaw i to taka podstawowa immunol ogiczna ochrona, wielu dziewczynom to wystarcza).
ja zdecydowałam się na immunologa po transferach ładnych 5 blastek (odpadał temat degeneracji zarodka po 3 dobie), w tym dwóch ostatnich na żelaznym zestawie. przeanalizowałam swoją historię leczenia wzdłuż i wszerz, statystyki skuteczności IVF, ilość transferowanych zarodków i wyszła mi jedynie immunologia.
1i 2 transfer miałam clexane 0,4 encorton 7,5mg luteina 3x2 doustnie i dopochwowo estrofem 2x1
3 transfer zmiana kliniki i clexane 0,6 acard 2x1 l-arginina 2mg , encorton 7,5 mg estrofem 2x1 systen 50 2 plastry co 3 dni , prolutex , lutinus 3x1
W poprzednich transferach beta poniżej 1,2Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
shooa czyli kiedy idziesz na betę?
bizona, nie wiem co Ci doradzić- bo to tak różnie z tą betą jest... Ten 11 dpt to chyba dobry termin.
A w ogóle dziewczyny jak to jest że niektórym sikaniec "bladzioch" wychodzi przy becie 5 a innym dziewczynom przy dwucyfrowej becie często drugiej kreski nie pokazuje???
Ja dzś kupiłam dwa testy ciążowe...Miałam ich nie robic ale jak juz byłam w aptece to nie mogłam sie powstrzymać.
Czy któraś z was tez będzie robić sikańca??? -
Hej dziewczyny chciałam sie przywitać
Ja 33 lata - 6 lat starań - 1 ciąża poroniona, niedoczynnosc, hiperprolaktynemia - to moje pierwsze in vitro / IMSI
Dzis miałam punkcję. Pobrali mi 18 cumulusów jeszcze nie powiedzieli ile jajek. Bedą zapładniac 6.
Czuje sie bardzo źle. Ledwo chodzę. Brzuch ja balon, średnio mogę sie wyprostować. Na czwartek ma planowany transfer - mam nadzieje że te objawy przejdą ? Czy któraś czuła sie równie źle po punkcji ? Lekarz nie przestrzegał nawet przed takimi objawami a ja doczytałam że to moze być następstwo hiperki? Pije profilaktycznie duzo wody i na razie jeszcze normalnie sie opróżniam. Podzielcie sie proszę swoimi odczuciami po punkcji ? Z góry dziekuje ...15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Ja dla sport zrobie w niedziele. Dawno nie sikalam za żaden a akurat mam w domu. W ndz bedzie 9,10 dpt..jak nic nie wyjdzie to nie bede szla na bete, poczekam wtedy do 21.12
MoNaKo lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
nick nieaktualnyAnakonda, a masz jakąś chorobę immuno (tarczycę, endo itd)?
podobno dawka encortonu (albo odpowiednika w odpowiednim przeliczeniu) poniżej 10mg to takie placebo..Ty miałaś 7,5mg. pytanie też ile przed transferem go brałaś - bo jeśli od punkcji to trochę krótko. II transferu bym nie brała pod uwagę..widać u Was też jest problem męski skoro w 4. dobie jest selekcja, no i zarodek miał fragmentację. mógł w ogóle nie przeżyć do blastki.
Teraz bardzo ładny zarodek i biochemiczna czyli zaskoczyło. Z perspektywy tego ile naczytałam się na polskich i zagranicznych stronach o immunologii, spróbowałabym kolejny transfer na intralipidzie na początku cyklu i w dniu transferu i większej dawce sterydu branej od początku cyklu. tylko pytanie czy Twój lekarz na to pójdzie, na taką propozycję - mój poprzedni współpracował i obecny też.
no i przeanalizuj czy nie robić na naturalnym crio. Lipa tak zrobiła teraz i ma po tylu niepowodzeniach piękny prezent na święta (u mnie też implantacje były na świeżych ET czyli jakby na naturalnym cyklu).
ostatnio temat immuno zrobił się u nas 'modny' i dużo dziewczyn go bierze pod uwagę, często za szybko. trzeba pamiętać, że w najlepszym wypadku skuteczność najlepszych klinik IVF to ok 30% czyli 3-4 transfery ładnych zarodków mają prawo niestety nie udać się bez przyczyny..a w zasadzie co najczęstsze - z przyczyny błędu genetycznego embrionu, tak wygląda niestety rzeczywistość.
Badania immuno są kosztowne, te specjalistyczne mało dostępne i leczenie to albo sterydy+ intralipid i/lub szczepienia (które nie wszystkim pomagają). i po leczeniu dalej nie wiadomo czy się nie udało bo to wina immunlogii dalej, czy może jednak wina zarodka..
Wybaczcie te wypociny, ale moim zdaniem warto przemyśleć czy i kiedy warto zacząć interesować się tematem immuno.
Monako, na chwilę obecną planuję betę ok 20/12.sylvuś lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:ja tyż :]
gdybym nie badała bety w każdym cyklu 6,7dpt to nie wiedziałabym, że wa razy była króciótka implantacja bo bety były (w różnych cyklach) 0,64, 1,18, 1,09.
ale teraz już chyba raczej tak nie zbadam, bo nic mi ta wiedza nie da, że kolejny raz na moment się zagnieździł, a wolę spokojnie do terminu miarodajnej bety poczekać..
to takie nizutkie bety swiadcza o zagniezdzeniu ? ?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MoNaKo wrote:anakonda a w jakiej klinice byłaś przed MedArtem??Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
shooa ja tez bym chciala na naturalnym podejsc chociaz zaskakiwalam na crio... hmm wtedy tez 2 tyg i w dniu transferu podaje sie intralipid?
katariiinkaa nie wiem jak to z beta jest kiedy jest ponizej 5 ale mi lekarka mowila jak mialam 3 ze cos zadzialalo ale na krotko..no chyba ze bylo wyzej a jak zrobilam to spadla do 3Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Jesli takie bety mialyby oznaczac i.plantacje to bylam w ciazy juz 6 razy...
Beta ponizej 5 nie oznacza implantacji...
W kazdyn labie ciaza zaczyna sie minimum od 5 i ja mialam kikla razy bete ok 1 i nigdy lekarz mi nie mowil ze to implantacja..
a może byłaś 6 razy w ciąży? oczywiście nie klinicznej, bo to co innego.
mnie obecny i poprzedni lekarz + immunolog mówił, że to świadczy o implantacji i natychmiastowym ataku na zarodek.
jak napisałam wcześniej, beta była badana między 6 a 8 dpt dzień po dniu i drugiego dnia była niższa więc już spadała.
-
hmm , ja po kazdej inseminacji mialam bete ok 0,9 , 1,2 0,4 i byly uznawane za negatywny nawet nie pomyslalam o tym ze cos moze byc na rzeczy bo na karcie pisalo ze jak jest powyzej 2 to powtarzac a jak ponizej to leki odstawiac
ale po pierwszym in vitro mialam 3,75 i jak zapytalam lekarza co oznacza to powiedzial ze zagniezdzil sie zarodek ale cos mi przeszkodzilo lub sam przestal sie rozwijac wiec nie wiem jak to sie analizuje.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest