IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine wrote:Miałam nadzieję, że jeszcze podrośnie bo jestem przyzwyczajona do endo 12-14mm
Na naturalnym mi pięknie rośnie, a sztuczny to jakaś porażka. Ale za to jest trójlinijne
Justine lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny mam dwa bladziochy na dwóch różnych testach!! Dziś mój 6 dpt.
-
shooa wrote:Bella możliwe że niektórym dalej rosnie:)
Monako gratuluję po cichu!! ja dziś nie zbadalam bety bo się boję.
shooa a kiedy planujesz iść na betę? Ja jeden transfer temu pewnie już dziś bym biegła...ale teraz naprawdę mnie nie ciągnie -
Monako mi.wyszedl sikaniec 6dpt blastek...dokladnie siknelam popoludniu i.byla krecha wyrazna
nie szlam na bete,po moich przejsciach...czekalam do 12dpt.a codziennie robilam sikanca ...i kreseczka ciemniala.kciuki za piekna bete!!
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Monako po cichu gratuluje :)bedziesz miala piekne swieta
Wife trzymam kciuki za wysoka beteWife lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justine wrote:Jak 10mm będzie to będę spokojna
Choć 8,3mm jest dobrym wynikiem, bo dopiero jak jest poniżej 7mm to transfer odraczany.
Miałam też wczoraj podany Neupogen domacicznie który wspomaga wzrost endometrium.
Gdyby ktoś chciał o tym poczytać: http://artnewsletter.pl/artykuly/5/6.php
To w takim przypadku podaje sie go na endo by roslo? a jak ktos nie ma problemow ze wzrostem? oraz zeby zapobiec poronieniom z powodu malego endo? dobrze zrozumialam?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Evaa wrote:Monako mi.wyszedl sikaniec 6dpt blastek...dokladnie siknelam popoludniu i.byla krecha wyrazna
nie szlam na bete,po moich przejsciach...czekalam do 12dpt.a codziennie robilam sikanca ...i kreseczka ciemniala.kciuki za piekna bete!!
Evaa dziś zrobiłam 3 sikańce, mam jeszcze zapas trzech kolejnych testów na czwartek i piątek.
Do 12 dnia nie wytrzymam tak ja Ty twardzielkoI chyba jednak pójdę w 9 dpt tak jak sobie założyłam wcześniej.
Ale sikańce będę robić pewnie po dwa dziennie
Evaa, Wife, sisi lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:To w takim przypadku podaje sie go na endo by roslo? a jak ktos nie ma problemow ze wzrostem? oraz zeby zapobiec poronieniom z powodu malego endo? dobrze zrozumialam?
Ja nie miałam problemów ze wzrostem (narzekam na małe endo bo na naturalnym zawsze miałam większe)- znalazłam to przez przypadek
Wg tego artykułu Neupogen zmniejsza ilość poronień przez wzrost endo, ale ja miałam go zaleconego z powodu złych cytokin.
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
MoNaKo wrote:Evaa dziś zrobiłam 3 sikańce, mam jeszcze zapas trzech kolejnych testów na czwartek i piątek.
Do 12 dnia nie wytrzymam tak ja Ty twardzielkoI chyba jednak pójdę w 9 dpt tak jak sobie założyłam wcześniej.
Ale sikańce będę robić pewnie po dwa dziennie
Ja bym już stała w kolejce na oddanie krwi
Jaką blastkę miałaś podaną?Evaa lubi tę wiadomość
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Agi83 wrote:Nasz dr 12mm uznaje za górna granice, wiec 8 jest super
-
Mag85 wrote:Monako pieknie
Po cichutku gratuluje.
Wife czekamy do dobre wiesci.09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Mag85 wrote:No wlasnie ja ostatnio mialam niecale 9 i drM mi mowil ze jest i nie lubi powyzej 10. A ja widzac, ze dziewczyny mialy po 12 schizuje, ze dlatego sie nie udalo. Moje endo nigdy nie bylo pow 10 ;(W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny u mnie radość umiarkowana...ale od rana szaleństwo.
Wstałam rano i pomyślałam, że skoro mam test to co mi szkodzi go zrobić. Więc zrobiłam. A tam czysta biel i test poszedł do kosza. Nie byłabym jednak sobą gdybym go z tego kosza nie wygrzebała...no i zobaczyłam ledwo- ledwo drugą kreskę ale zwątpiłam w wynik bo test z 20 minut w koszu poleżał.
A skoro miałam jeszcze siuśki w kroplomierzu od testu towziełam go ze sobą i pojechałam zrobić kolejne testy które robiłam już w samochodzie
Ostatnio jak robiłam testy sikane to był 12 dpt i były bladziochy- dziś mój 6 dpt i są wyraźniejsze od tych poprednich.
Na betę pójdę chyba w piątek. Chciałabym zobaczyć betę dwucyfrową a u mnie sikańce pokazują już betę 5...Ciekawe czy wytrzymam
Nie wytrzymasz
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Dziewczyny mam 5 dpt 8,68
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 12:51
Mag85, Bella93, Justine, lipa, bizona, Karo-Linka, ewela873, wombi, Evaa, katariiinkaa, Agi83, sisi, shooa, Konwalia, nika03, problemik, Milkowiec, Junioer, Joanna85, SzewskaPasja, Asia_88, Beata.D lubią tę wiadomość
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Wife wrote:Dziewczyny mam 5 dpt 8,68
Trzymam kciuki i radzę następna zrobić w 9dpt i przyrost 11dpt, a teraz daj maluchom spokój -
Wife wrote:Dziewczyny mam 5 dpt 8,68
Super!Czyli potwierdza to moją prywatną teorię, że można w 5dpt betować
Jakie miałaś blastki podawane?Wife lubi tę wiadomość
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/