X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Wife Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Evaa czuję się normalnie- tylko bardzo często wczoraj chodziłam siku i faktycznie brzuch wzdęty. I tyle. Żadnych innych objawów. Mam nadzieję że sie niedługo objawy pojawią i to najlepiej wszystkie z możliwych naraz :)

nicka03 chyba masz rację i nie wytrzymam :) Sikacza tez miałam robic jutro a zrobiłam juz dziś :)
    Monako ja też czekam na wszystkie objawy z możliwych aby żeby wszystko z Maluchami było dobrze jeju nie dociera to do mnie a jeszcze nie mogę powiedzieć mężowi bo w tajemnicy byłam na becie :-D

Morwa lubi tę wiadomość

09.2016 IVF
    09.12.2016 crio 2 blastek
    5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię patrzeć na wasze suwaczki a szczególnie na suwaczek roletki. Aby moja pasieka była pełna brakuje właśnie kilku najważniejszych pszczółek :D Chciałabym mieć dużą rodzinę, dużo dzieci, marzą mi się bliźniaki <3
    Prowadzę z mężem gospodarstwo pasieczne ponad 200 rodzin pszczelich, stąd sentyment do pszczół :) z zawodu jestem ratownikiem medycznym (nie pracuje w zawodzie) mamy pszczoły i firmę :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ukłon w Twoją stronę....ja też przeczytałam wiekszą część wątku zanim zaczęłam się udzielać. Nie raz mi łezka popłynęła ze wzruszenia lub ze smutku.
    Tak więc witamy w naszym gronie :)

Morwa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moze niepotrzebnie swiruje, ale czy wzrost z 71 do 153 bety jest ok? Odstep dwudniowy...

Mag85, Morwa, Karo-Linka, sisi, lipa, nika03, problemik, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Evaa czuję się normalnie- tylko bardzo często wczoraj chodziłam siku i faktycznie brzuch wzdęty. I tyle. Żadnych innych objawów. Mam nadzieję że sie niedługo objawy pojawią i to najlepiej wszystkie z możliwych naraz :)

nicka03 chyba masz rację i nie wytrzymam :) Sikacza tez miałam robic jutro a zrobiłam juz dziś :)

Wzdety brzuch to super objaw...pozytrywny...u mnie sie on utrzymywal przez 2tyg.nie chciej innych objawow Kochana...mdlosci to cos okropnego...calodobowe jak u mnie.nikomu tego nie zycze.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Wife Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    W ng / ml masz podany ten progesteron? Jak tak to zazdroszczam :D piękny progesteron!
    Tak ng/ml oj to super ale mam te straszne zastrzyki boli brzuszek po nich jak cholera ale jak trzeba to robię :-) Morwa podziwiam za przeczytanie całego wątku i życzę powodzenia :-* jak będę umiała odpowiedzieć to służę pomocą ale tu są większe Ekspertki odemnie które mi bardzo pomogły :-)

Morwa lubi tę wiadomość

09.2016 IVF
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaxoxo wrote:
    Hej. Moze niepotrzebnie swiruje, ale czy wzrost z 71 do 153 bety jest ok? Odstep dwudniowy...
    Bardzo ok. Gratuluje

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife wrote:
    Monako ja też czekam na wszystkie objawy z możliwych aby żeby wszystko z Maluchami było dobrze jeju nie dociera to do mnie a jeszcze nie mogę powiedzieć mężowi bo w tajemnicy byłam na becie :-D

Wife coś o tej tajemnicy wiem bo ja przed moim dzis potajemnie sikałam i on nie pozwala mi iść na betę szybciej niz w sobotę...
    Mój o sikańcach już wie ale Twój to dopiero bedzie miał niespodziankę.
    Tak sie zastanawiam czy przy tej becie też miałabyś test z moczu pozytywny...? Ja sie troche bronie przed betą bo u mnie zawsze wychodzi już blada przy wartości 5 więc chciałabym zobaczyć trochę wyższą...
    Ale chyba się złamię i pójdę w piątek. Mam taki plan że dzis nie umyję głowy to jutro z tłustymi włosami nie pobiegne i może to mnie jakoś powstrzyma :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny mam dwa bladziochy na dwóch różnych testach!! Dziś mój 6 dpt.
    Wspaniale, gratuluję :)

MoNaKo lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Morwa ukłon w Twoją stronę....ja też przeczytałam wiekszą część wątku zanim zaczęłam się udzielać. Nie raz mi łezka popłynęła ze wzruszenia lub ze smutku.
    Tak więc witamy w naszym gronie :)
    Wiele razy płakałam, bo ten wątek to prawdziwa opowieść. Tak, to opowieść jakiejś części waszego życia. Tak do tego podchodziłam, dlatego zmotywowałam się aby przeczytać cały :) przy okazji porobiłam sobie notatki, pozapisywałam kilka ważnych postów. Zyskała wiedzę oraz odrobinę cierpliwości i pokory , których mi niestety brakuje. Jestem typem wojownika , który lubi pobujać również w obłokach. Optymizm jest ze mną prawie zawsze. To jak oddech ,który pozwala mi dalej iść przez życie. Ta wiara w "lepsze jutro" to jedyna wiara jaka we mnie pozostała. Tak, więc wierzę ,że to lepsze jutro nadejdzie dla każdej z nas :)
    Życzę Ci aby kolejne łezki jakie polecą z Twoich oczu były właśnie łezkami wzruszenia, najpierw jak zobaczysz bijące serduszko na usg a następnie jak przytulisz za 8 miesięcy swoje dzieciątko do piersi :)

Evaa, MedA lubią tę wiadomość

• Wife Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Wife coś o tej tajemnicy wiem bo ja przed moim dzis potajemnie sikałam i on nie pozwala mi iść na betę szybciej niz w sobotę...
    Mój o sikańcach już wie ale Twój to dopiero bedzie miał niespodziankę.
    Tak sie zastanawiam czy przy tej becie też miałabyś test z moczu pozytywny...? Ja sie troche bronie przed betą bo u mnie zawsze wychodzi już blada przy wartości 5 więc chciałabym zobaczyć trochę wyższą...
    Ale chyba się złamię i pójdę w piątek. Mam taki plan że dzis nie umyję głowy to jutro z tłustymi włosami nie pobiegne i może to mnie jakoś powstrzyma :)
    Hahaha Monako ja dzisiaj chciałam zastosować Twoja metodę z włosami ale rano się obudziłam włosy straszne ale myślę jest zima wejdę jak babki w kapeluszach wchodzą to ja w czapce i to mnie nie powstrzymalo :-D polecam moja metodę a pracujesz czy jesteś w Domu?kurcze ja jutro wracam do pracy trochę się boję jakieś mam obsesję głupie ja mojemu nie powiem chyba dopiero w pt jak zrobię betę :-)

Evaa lubi tę wiadomość

09.2016 IVF
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife wrote:
    Dziewczyny mam 5 dpt 8,68 :-)
    Wife gratuluję!!!
    Dziewczyny kolejna złota passa się zaczyna :)

Wife, Evaa, MoNaKo lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    I co powiedzial?
    Estrofem 2x1 od 2-5dc, 3x1 od 6dc w 9-10dc wizyta poprzedzona badaniem estrogenu i progesteronu bo chce widzieć wyniki. 12 dla niego górna granica endo.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wiele razy płakałam, bo ten wątek to prawdziwa opowieść. Tak, to opowieść jakiejś części waszego życia. Tak do tego podchodziłam, dlatego zmotywowałam się aby przeczytać cały :) przy okazji porobiłam sobie notatki, pozapisywałam kilka ważnych postów. Zyskała wiedzę oraz odrobinę cierpliwości i pokory , których mi niestety brakuje. Jestem typem wojownika , który lubi pobujać również w obłokach. Optymizm jest ze mną prawie zawsze. To jak oddech ,który pozwala mi dalej iść przez życie. Ta wiara w "lepsze jutro" to jedyna wiara jaka we mnie pozostała. Tak, więc wierzę ,że to lepsze jutro nadejdzie dla każdej z nas :)
    Życzę Ci aby kolejne łezki jakie polecą z Twoich oczu były właśnie łezkami wzruszenia, najpierw jak zobaczysz bijące serduszko na usg a następnie jak przytulisz za 8 miesięcy swoje dzieciątko do piersi :)

Mowra pięknie Ci dziękuję za te słowa, ja chyba naprawdę jestem w ciąży bo naprawdę się wzruszyłam.
    Tak bardzo bym chciała żeby każdej z nas się udało bo po prostu zasługujemy na to aby mieć cudowne dzieci i te dzieci zasługuja na tak wspaniałych rodziców jakimi będziemy z naszymi wadami i zaletami...
    I musimy być zawsze dobrej myśli pomimo chwil zwątpienia. Bo wiara w cuda na pewno ptrafi te cuda czynić :)

Morwa, Evaa, Wife, ewela873, Mag85, Asia_88 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife wrote:
    Hahaha Monako ja dzisiaj chciałam zastosować Twoja metodę z włosami ale rano się obudziłam włosy straszne ale myślę jest zima wejdę jak babki w kapeluszach wchodzą to ja w czapce i to mnie nie powstrzymalo :-D polecam moja metodę a pracujesz czy jesteś w Domu?kurcze ja jutro wracam do pracy trochę się boję jakieś mam obsesję głupie ja mojemu nie powiem chyba dopiero w pt jak zrobię betę :-)

Wife ja nie pracuję, musiałam odpuścić pracę w przychodni bo to siedlisko chorób :/
    A Ty czym sie zajmujesz? Bo jeśli praca biurowa to zastanów sie czy nie lepiej zająć czyś głowę zamaist odliczać dwa całe dni do kolejnej bety :)
    Ja na razie żyję w przekonaniu że idę w sobotę. Ale jutro wszystko może sie zmienić.
    Dodam również że rano czułam sie trochę jak na miesiączkę- Ty też tak masz?
    Ile bierzesz nospy na dobę?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swiezo zaciazonym radze zostac teraz w domu.
    Jak rozmawialismy z lekarzem po poronieniu i moj TZ powiedzial, ze na nastepny transfer zamuruje mnie w domu to mu przyklasnal. Teraz jest najgorsza pogoda i mnóstwo wirusow.

Evaa lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Wife-Bella ma rację...lepiej zostać w domu.
    Idź do rodzinnego po l4 albo jedź do gina.
    Ewentualnie urlop na żądanie.
    Doktor po transferze kilka razy mi mówił żeby na siebie uważać i przede wszystkim sie nie przeziębiać.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie,teraz to jest swiateczna masakra...kolejki jak za komuny :) dlatego prezenty kupilam on line.Zarazki kichajacy ludzie.... lepiej siedziec w domu.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Wife Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Wife ja nie pracuję, musiałam odpuścić pracę w przychodni bo to siedlisko chorób :/
    A Ty czym sie zajmujesz? Bo jeśli praca biurowa to zastanów sie czy nie lepiej zająć czyś głowę zamaist odliczać dwa całe dni do kolejnej bety :)
    Ja na razie żyję w przekonaniu że idę w sobotę. Ale jutro wszystko może sie zmienić.
    Dodam również że rano czułam sie trochę jak na miesiączkę- Ty też tak masz?
    Ile bierzesz nospy na dobę?
    Ja praca biurowa mnie tak samo boli brzuch i tak jak zwykle plecy trochę się martwię dzisiaj już wzięłam jedna nospe ale biorę teraz druga bo trochę boli wczoraj miałam objaw dziwny nie mogłam usnac miałam 'helikopter' i dzisiaj też zawroty głowy ja po tych bólach brzucha myślałam że nic z tego a coś się dzieje mam nadzieję że będzie pięknie przyrastac :-) a Monako Ty jak się czujesz? Bierzesz nospe?

09.2016 IVF
  • Wife Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Monako kurcze to muszę się mężowi przyznać.... Hmm do rodzinnej strach iść dzisiaj byłam na pobraniu krwi obok to maskara jakąś ile ludzi

09.2016 IVF
‹‹ 4265 4266 4267 4268 4269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ