IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:Justine też mam taką nadzieję
A jutro kochana widzę że Twój dzieńO której planowany transfer? Widzę że też masz blastkę 6 dniową, ja na początku troszkę sie martwiłam że ta moja z szóstej doby a nie z piątej ale jak na razie to właśnie ona zechciała ze mna zostać. Tak więc pamietaj- szóstki dają radę!!!
U mnie spadek tsh jest po tygodniu od wzięcia większej dawki. Obecnie biorę dawkę 125, ale przed stymulacją brałam 100. Tsh we wtorek miałam 1,8, a dwa tygodnie wczesniej 0,35.
Ja się nie martwię o moją 6dniową blastkę- doskonale wiem jakie będzie mieć los
Mam jeszcze 5dniową blastke, ale nie byłam w stanie się zdecydować którą zabierać więc uznałam, że skoro transfer jest w 6 dniu to biorę 6dniową.
Rano zaczynam zabawę z intralipidem a na 13.30 crio. Mam mieć relanium więc będzie fajnieEvaa, nika03, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dziewczyny a co polecacie zbadac z beta? Mam skierowanie juz na tsh, ft3, ft4 bo badam raz w miesiacu. Chce zbadac tez progesteron. Tylko czy to wszystko zbacac jutro? Czy w srode na powtorce? W sensie jak powtarzacie bete to za kazdym razem proga tez?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:30
19ilonka87 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Milkowiec wrote:Monako super! Pęcherzyk widać na dobrym sprzęcie przy becie ponad 800 więc w poniedziałek może być trochę za wcześnie na podgląd. Ja bym chyba brała euthyrox 50 już codziennie, nie ma co czekać ze zbieraniem go.
Wombi, Mag mam to samo. Boję się 3 procedury, odwlekam to jak mogę. Robię inne badania, suplementuje się i może w przyszłym roku się odważę.
Oo to nawet nie wiedziałam że pęcherzyk jest widoczny od wysokości bety, człowiek całe życie się uczy
Ale wizyta jest więc sie cieszę bo nawet jeśli nie będzie usg to mam juz małą listę pytań do dr i psychicznie dr zawsze dobrze mnie nastraja
I macie rację, euthyrox biorę już teraz 50 chyba że dr dorzuci więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:48
-
bizona wrote:Dziewczyny a co polecacie zbadac z beta? Mam skierowanie juz na tsh, ft3, ft4 bo badam raz w miesiacu. Chce zbadac tez progesteron. Tylko czy to wszystko zbacac jutro? Czy w srode na powtorce? W sensie jak powtarzacie bete to za kazdym razem proga tez?
Ja jak badałam początkowy przyrost bety to badałam też progesteron. Innych badań nie robiłam.
Justine wrote:U mnie spadek tsh jest po tygodniu od wzięcia większej dawki. Obecnie biorę dawkę 125, ale przed stymulacją brałam 100. Tsh we wtorek miałam 1,8, a dwa tygodnie wczesniej 0,35.
Ja się nie martwię o moją 6dniową blastkę- doskonale wiem jakie będzie mieć los
Mam jeszcze 5dniową blastke, ale nie byłam w stanie się zdecydować którą zabierać więc uznałam, że skoro transfer jest w 6 dniu to biorę 6dniową.
Rano zaczynam zabawę z intralipidem a na 13.30 crio. Mam mieć relanium więc będzie fajnie
Kochana nie wiesz jaki jest los Twojej blastki, może Ci sie jedynie wydawać i ja naprawę wierzę że ta blastka ogromnie Cie zaskoczy :*
Co do relanium to szkoda że nie można go brać przed ciążą i w ciąży chociaż do końca pierwszego trymestru. Przyjemniej byłoby nam znosić stres -
MoNaKo wrote:Kochana nie wiesz jaki jest los Twojej blastki, może Ci sie jedynie wydawać i ja naprawę wierzę że ta blastka ogromnie Cie zaskoczy :*
Co do relanium to szkoda że nie można go brać przed ciążą i w ciąży chociaż do końca pierwszego trymestru. Przyjemniej byłoby nam znosić stres
W głębi serca mam nadzieję, że Twoja wersja będzie prawdziwa i okaże się, że miałam tylko jakieś urojenia
Ja tam jakoś się nie struję, ale wiadomo, że organizm i tak działa podświadomie. Ja bardzo nie lubię igieł a jutro będę mieć ich kilka... Fragmin, prolutex, jakiś pewnie zastrzyk w dupe przed crio, wenflon... Boję się tylu igieł na jeden raz i to mnie bardziej stresuje niż sam transferProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Tyszynka, Milkowiec, Asiula, dziewczyny wy tez musicie zniknac z tego forum jak najszybciej
Magia nas tez nie moze ominacTyszanka81, Milkowiec, Asiula86, Asia_88 lubią tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
MoNaKo wrote:Dzięki, jestem trochę spokojniejsza ale tak czy siak od poniedziałku zostaje juz na 50 bo pewnie wynik będzie podobny i dr zwiększy i tak dawkę.
Wife czy na wizycie coś będzie widać...pęcherzyk ciążowy powinien już być- tak mi się wydaje. To będzie mój 14 dpt i 20 dpo. Ale prawda jest taka że najpierw przyrost bety muszę sprawdzić i zobaczyć czy będzie w normie a później będę myśleć o wizycie
Dziś zauważyłam że mam pełniejsze piersi. A u Ciebie coś nowego??
shooa, trochę żałuję że po tamtych lekach nie badałam tsh, dc nie wspomniał więc i ja na to nie wpadłam. Będę kontrolować co dwa tygodnie i mam nadzieję że ładnie spadnieja miałam straszne zawroty głowy wczoraj a dzisiaj nic nie czuje
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
bizona wrote:Dziewczyny a co polecacie zbadac z beta? Mam skierowanie juz na tsh, ft3, ft4 bo badam raz w miesiacu. Chce zbadac tez progesteron. Tylko czy to wszystko zbacac jutro? Czy w srode na powtorce? W sensie jak powtarzacie bete to za kazdym razem proga tez?09.2016 IVF
wombi wrote:Ja sama nie wiem, mam w poniedziałek wizytę kontrolną po histero i wyniki histopatologiczne odbieram, więc jeszcze ten rok może mnie zaskoczyć
leczę helicobacter, zobaczymy w tym miesiącu czy cokolwiek urośnie po takiej dawce Lametty jak chce mi dać Lewandowski no i nie wiem co z tą immunologią, muszę przetrawić temat
wombi, o ktorej masz wizyte w pon?I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
MoNaKo wrote:Dziewczyny chyba martwi mnie trochę ten wynik TSH
Wynik dla ciężarnych w 1 trymestrze powinien być max 2,32 według norm z mojego laboratorium a ja mam 3,16. Czy to bardzo może mi zaszkodzić? Pisałam do dr ale jeszcze nie odpisał
MoNaKo, spokojnie. U mnie bylo gorzej:
8dpt TSH 4,8
19dpt TSH 4.72
30dpt TSH 3,67
45dpt TSH 2,43
i dopiero po tym czasie udalo sie zbic TSH do ponizej 2. Endokrynolog kazala sie tym nie przejmowac.Powiedziala, ze w tym okresie wazniejsze jest, zeby FT4 bylo w normie.Morwa lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Wife wrote:Monako tsh napewno bedzie spadać trzymam kciuki będzie dobrze kochana :-* to w czwartek zobaczysz pewnie pęcherzyk super ja we wtorek więc to będzie za wcześnie żeby zobaczyć i całe święta będę się martwić i myśleć hmm bety też się boję i jutro znowu będę umierać że strachu.... O super kolejny dobry objaw
ja miałam straszne zawroty głowy wczoraj a dzisiaj nic nie czuje
Wife nie wiem czy pęcherzyk juz będzie widoczny ale na razie skupiam się na becie...Będziemy razem przeżywać ten stres- ale szkoda że i tak nie bedzie łatwiej... Nie ukrywam że na razie spokojnie do tego podchodzę ale jutro o spokój będzie juz ciężko ;/
Wczoraj sobie nawet sprawdzałam kalendarz ciąży, czytałam o maluszku w 5 tc i inne różne ciążowe informacje, a dziś się trochę ogarnęłam czy aby nie za szybko zaczynam przyzwyczajać się do myśli że jestem w ciąży...
-
nika03 wrote:MoNaKo, spokojnie. U mnie bylo gorzej:
8dpt TSH 4,8
19dpt TSH 4.72
30dpt TSH 3,67
45dpt TSH 2,43
i dopiero po tym czasie udalo sie zbic TSH do ponizej 2. Endokrynolog kazala sie tym nie przejmowac.Powiedziala, ze w tym okresie wazniejsze jest, zeby FT4 bylo w normie.
nika03, dziękuję. Jestem spokojniejsza jak piszecie mi że taki wynik nie jest powodem do wielkiego niepokoju ;* -
nika03 wrote:wombi, o ktorej masz wizyte w pon?Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Dziewczyny które brały tabletki antykoncepcyjne. . Ja juz raz brałam przed stymulacja ale nie miałam tak długiego plamienia wtedy. Dziś mam 11dc a ja nadal plamie, to normalne? Tabletki brałam od 1 dc
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Dziewczyny które brały tabletki antykoncepcyjne. . Ja juz raz brałam przed stymulacja ale nie miałam tak długiego plamienia wtedy. Dziś mam 11dc a ja nadal plamie, to normalne? Tabletki brałam od 1 dc
Generalnie do 3 opakowań mogą się zdarzać dziwne plamienia. Ja przy 2 opakowaniu zaczęłam plamić przy ok 15 tabletce. Plamienie minęło po kilku dniach i od razu pierwszego dnia bez tabletki zaczął się @.
Wcześniej brałam przez 6 lat antyki i ani razu nie miałam dziwnego plamieniaWife lubi tę wiadomość
MoNaKo wrote:Wife nie wiem czy pęcherzyk juz będzie widoczny ale na razie skupiam się na becie...Będziemy razem przeżywać ten stres- ale szkoda że i tak nie bedzie łatwiej... Nie ukrywam że na razie spokojnie do tego podchodzę ale jutro o spokój będzie juz ciężko ;/
Wczoraj sobie nawet sprawdzałam kalendarz ciąży, czytałam o maluszku w 5 tc i inne różne ciążowe informacje, a dziś się trochę ogarnęłam czy aby nie za szybko zaczynam przyzwyczajać się do myśli że jestem w ciąży...ja wczoraj też czytałam o tych początkowych tygodniach ale ja się boję cieszyć martwie się jutrem wiem że to nie pomaga maluszkowi ale to silniejsze odemnie a testu nadal się boję zrobić może dopiero jutro
09.2016 IVF
Wife wrote:Monako mam nadzieję że pięknie będzie nam przyrastac
ja wczoraj też czytałam o tych początkowych tygodniach ale ja się boję cieszyć martwie się jutrem wiem że to nie pomaga maluszkowi ale to silniejsze odemnie a testu nadal się boję zrobić może dopiero jutro
Wiecie jakie ja mam nastawienie co do tego transferu a... zainstalowałam już kalendarz ciąży na telefon i też już czytam
wombi, Wife, lipa, Morwa lubią tę wiadomość
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/