X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynka ja mam tą samą mutacje- biorę kwas foliwy 5mg, femibion 1, clexane a immunolog dorzucił do tej mutacji jeszcze acard

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore acard jeszcze..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Ewela wyniki będą późnym wieczorem, oczywiście dam znać :*

Kochana a ten późny wieczór to kiedy?? Bo już ciemno więc jest wieczór a my czekamy na Twój piękny wynik :) :) :)

Cala lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Wife Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Monako gratulacje! Wyjątkowy grudzień dla Was. Mam nadzieję że przyszły rok będzie łaskawy dla nas które zostały.

Wife już pisałam tysiąc razy- a nie mówiłam:P i jeszcze przypomnij dziewczynom jakie niby "słabe" blastki miałaś a jaki szczęśliwy finał :)
    Hehe Lady wiesz jaka jestem :-P i tak narazie się boję ale musi być dobrze i muszę to wbić sobie do głowy a Tobie cały czas kibicuje będziemy razem na spacery chodziły z naszymi Maluchami :-)

lady_pink lubi tę wiadomość

09.2016 IVF
    09.12.2016 crio 2 blastek
    5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    koniczynka ja mam tą samą mutacje- biorę kwas foliwy 5mg, femibion 1, clexane a immunolog dorzucił do tej mutacji jeszcze acard

Kurde dziewczyny ja tylko biore kwas foliowy 5 mg, lekarz powiedzIał że ta.mutacje a jest nie istotna i w ogóle żeby nie czytać na internecie nic bo tam wszystko na wyrost jest pisane ze co druga osoba ma ta "mutacje" więc i ja nic.nie ROBIŁAM w tym kierunku nie umawialam się do immunologa A teraz aż mi się gorąco zrobiło po prZeczytaniu waszych wpisów ze bierzecie clexane, acard itp

• bizona Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u endo. Euthyrox zwiekszony do 100. I ogolnie mam sie nie martwic, ze powinno szybko spasc i ze tak naprawde tarczyca jest wazna od 8tc..i teraz jest czas zeby zbic. Nie wiem, nie znam sie;)
    Ciesze sie ze z marszu ogarnelam wizyte i od jutra wiekszacdawka;)

MoNaKo, Wife, Morwa lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja mam taka sama co ty hetero.. biore formy metylowe kwasu foliowego femibion natal 1 i holistic b12 no i ten clexane ze wgl na poronienia

Jeśli mogę zapytać to poronilas Kiedyś? Jeśli tak to czy wtedy brałas clexane czy acard ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:18

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Koniczynka wrote:
    Jeśli mogę zapytać to poronilas Kiedyś? Jeśli tak to czy wtedy brałas clexane czy acard ?

Tak 3 razy z tym ze 2 razy ciaza biochemiczna jedna bez lekow a druga z lekami a jedna ciaza blizniacza w 7tc tylko na clexanie bez acardu

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Koniczynka wrote:
    Kurde dziewczyny ja tylko biore kwas foliowy 5 mg, lekarz powiedzIał że ta.mutacje a jest nie istotna i w ogóle żeby nie czytać na internecie nic bo tam wszystko na wyrost jest pisane ze co druga osoba ma ta "mutacje" więc i ja nic.nie ROBIŁAM w tym kierunku nie umawialam się do immunologa A teraz aż mi się gorąco zrobiło po prZeczytaniu waszych wpisów ze bierzecie clexane, acard itp

Koniczynka tę mutacje szacuje się na około 20 % populacji ogólnej- tak mam w wyniku. Więc dr ma rację. A żeby Cie uspokoić to ja mam dwie mutacje i obie działają na zwiększenie ryzyka choroby zakrzepowo-zatorowej. Skoro bierzesz zwiekszoną dawke kwasu to bardzo dobrze. Trzeba ufać swojemu lekarzowi więc nie martw sie bo nie masz czym, on na pewno wie co robi :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ja juz po wizycie u endo. Euthyrox zwiekszony do 100. I ogolnie mam sie nie martwic, ze powinno szybko spasc i ze tak naprawde tarczyca jest wazna od 8tc..i teraz jest czas zeby zbic. Nie wiem, nie znam sie;)
    Ciesze sie ze z marszu ogarnelam wizyte i od jutra wiekszacdawka;)

bizona, dobrze że jeteś spokojniejsza :) Fajnie że napisałaś o tym 8 tc bo to dla mnie też dobra informacja. Nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy wpis ale pisałam też do Ciebie że ja TSH miałam 3,16 dwa dni temu a dzić 2,76. Tak więc może zbadaj sobie przy kolejnej becie żeby porównać :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • myday Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    dziś wypada mój 12 dzień po transferze. Zrobiłam rano hcg i właśnie odczytałam wynik 74,7 . Jak mam go odebrać ? Pomóżcie ..

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Koniczynka tę mutacje szacuje się na około 20 % populacji ogólnej- tak mam w wyniku. Więc dr ma rację. A żeby Cie uspokoić to ja mam dwie mutacje i obie działają na zwiększenie ryzyka choroby zakrzepowo-zatorowej. Skoro bierzesz zwiekszoną dawke kwasu to bardzo dobrze. Trzeba ufać swojemu lekarzowi więc nie martw sie bo nie masz czym, on na pewno wie co robi :)

Monako lekarz mi nawet nic nie wspomniał o clexane nic A nic. Ale jeśli dowiem.się ze jestem w ciąży, czego bardzoo pragnę tak jak każda z nas to udam się do immunologa żeby się upewnić czy nie muszę brać clexane. Dziewczyny za bardzo aktywna na forum nie jestem ale cieszę się że jak mam problem i zadaje wam pytania to błyskawicznie na nie odpowiadacie :-) dziękuję wam kochane

MoNaKo lubi tę wiadomość

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myday wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    dziś wypada mój 12 dzień po transferze. Zrobiłam rano hcg i właśnie odczytałam wynik 74,7 . Jak mam go odebrać ? Pomóżcie ..
    Jestes w ciazy. Gratuluje :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    neoparin kosztuje 80zł jest też fraxiparina za 76zł
    w tym, że neoparin ma ten sam skład co clexane a fraxiparina jest też heparyną drobnocząteczkową tylko z innym składem bodajże
    Sklad ma inny ale dziala tak samo. Ja mialam te leki za darmo i najpierw clexane a pozniej fraxi i lekarz nie widzial przeciwskazan.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa czekamy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:42

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ktory z zastrzyków jest lepszy? fragmin, clexane i fraxiparyne?

Jak to sie przelica 0.4 clexane to 2,5 tys fragminu?
    Clexane masakrycznie szczypie, ale ma fajne igly.
    Fraxi nie boli, mi robily sie po tym siniaki i igly tepe.
    Fragminu nie bralam.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Informuje że jestem już w dwupaku ;)
    Trzymam kciuki &&

Justine lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo gratuluje,super beta :-) Zdrowej i nudnej ciązy

MoNaKo lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Sklad ma inny ale dziala tak samo. Ja mialam te leki za darmo i najpierw clexane a pozniej fraxi i lekarz nie widzial przeciwskazan.

a mozna pierw brac fragmin a jak sie skonczy fragmin to mozna potem brac clexane?

❤️❤️❤️
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mi właśnie Dr z kliniki napisał, że mogę spokojnie zamienić na neoparin lub fraxiparine :)

lipa lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
‹‹ 4303 4304 4305 4306 4307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ