IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
lady_pink wrote:Monako gratulacje! Wyjątkowy grudzień dla Was. Mam nadzieję że przyszły rok będzie łaskawy dla nas które zostały.
Wife już pisałam tysiąc razy- a nie mówiłam:P i jeszcze przypomnij dziewczynom jakie niby "słabe" blastki miałaś a jaki szczęśliwy finałi tak narazie się boję ale musi być dobrze i muszę to wbić sobie do głowy a Tobie cały czas kibicuje będziemy razem na spacery chodziły z naszymi Maluchami
lady_pink lubi tę wiadomość
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
MoNaKo wrote:koniczynka ja mam tą samą mutacje- biorę kwas foliwy 5mg, femibion 1, clexane a immunolog dorzucił do tej mutacji jeszcze acard
Kurde dziewczyny ja tylko biore kwas foliowy 5 mg, lekarz powiedzIał że ta.mutacje a jest nie istotna i w ogóle żeby nie czytać na internecie nic bo tam wszystko na wyrost jest pisane ze co druga osoba ma ta "mutacje" więc i ja nic.nie ROBIŁAM w tym kierunku nie umawialam się do immunologa A teraz aż mi się gorąco zrobiło po prZeczytaniu waszych wpisów ze bierzecie clexane, acard itp -
Ja juz po wizycie u endo. Euthyrox zwiekszony do 100. I ogolnie mam sie nie martwic, ze powinno szybko spasc i ze tak naprawde tarczyca jest wazna od 8tc..i teraz jest czas zeby zbic. Nie wiem, nie znam sie;)
Ciesze sie ze z marszu ogarnelam wizyte i od jutra wiekszacdawka;)MoNaKo, Wife, Morwa lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Yoselyn82 wrote:ja mam taka sama co ty hetero.. biore formy metylowe kwasu foliowego femibion natal 1 i holistic b12 no i ten clexane ze wgl na poronienia
Jeśli mogę zapytać to poronilas Kiedyś? Jeśli tak to czy wtedy brałas clexane czy acard ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:18
-
4Koniczynka wrote:Jeśli mogę zapytać to poronilas Kiedyś? Jeśli tak to czy wtedy brałas clexane czy acard ?
Tak 3 razy z tym ze 2 razy ciaza biochemiczna jedna bez lekow a druga z lekami a jedna ciaza blizniacza w 7tc tylko na clexanie bez acarduMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
4Koniczynka wrote:Kurde dziewczyny ja tylko biore kwas foliowy 5 mg, lekarz powiedzIał że ta.mutacje a jest nie istotna i w ogóle żeby nie czytać na internecie nic bo tam wszystko na wyrost jest pisane ze co druga osoba ma ta "mutacje" więc i ja nic.nie ROBIŁAM w tym kierunku nie umawialam się do immunologa A teraz aż mi się gorąco zrobiło po prZeczytaniu waszych wpisów ze bierzecie clexane, acard itp
Koniczynka tę mutacje szacuje się na około 20 % populacji ogólnej- tak mam w wyniku. Więc dr ma rację. A żeby Cie uspokoić to ja mam dwie mutacje i obie działają na zwiększenie ryzyka choroby zakrzepowo-zatorowej. Skoro bierzesz zwiekszoną dawke kwasu to bardzo dobrze. Trzeba ufać swojemu lekarzowi więc nie martw sie bo nie masz czym, on na pewno wie co robi
-
bizona wrote:Ja juz po wizycie u endo. Euthyrox zwiekszony do 100. I ogolnie mam sie nie martwic, ze powinno szybko spasc i ze tak naprawde tarczyca jest wazna od 8tc..i teraz jest czas zeby zbic. Nie wiem, nie znam sie;)
Ciesze sie ze z marszu ogarnelam wizyte i od jutra wiekszacdawka;)
bizona, dobrze że jeteś spokojniejszaFajnie że napisałaś o tym 8 tc bo to dla mnie też dobra informacja. Nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy wpis ale pisałam też do Ciebie że ja TSH miałam 3,16 dwa dni temu a dzić 2,76. Tak więc może zbadaj sobie przy kolejnej becie żeby porównać
-
MoNaKo wrote:Koniczynka tę mutacje szacuje się na około 20 % populacji ogólnej- tak mam w wyniku. Więc dr ma rację. A żeby Cie uspokoić to ja mam dwie mutacje i obie działają na zwiększenie ryzyka choroby zakrzepowo-zatorowej. Skoro bierzesz zwiekszoną dawke kwasu to bardzo dobrze. Trzeba ufać swojemu lekarzowi więc nie martw sie bo nie masz czym, on na pewno wie co robi
Monako lekarz mi nawet nic nie wspomniał o clexane nic A nic. Ale jeśli dowiem.się ze jestem w ciąży, czego bardzoo pragnę tak jak każda z nas to udam się do immunologa żeby się upewnić czy nie muszę brać clexane. Dziewczyny za bardzo aktywna na forum nie jestem ale cieszę się że jak mam problem i zadaje wam pytania to błyskawicznie na nie odpowiadaciedziękuję wam kochane
MoNaKo lubi tę wiadomość
-
ewe_a85 wrote:neoparin kosztuje 80zł jest też fraxiparina za 76zł
w tym, że neoparin ma ten sam skład co clexane a fraxiparina jest też heparyną drobnocząteczkową tylko z innym składem bodajże -
Yoselyn82 wrote:Ktory z zastrzyków jest lepszy? fragmin, clexane i fraxiparyne?
Jak to sie przelica 0.4 clexane to 2,5 tys fragminu?
Fraxi nie boli, mi robily sie po tym siniaki i igly tepe.
Fragminu nie bralam. -
Bella93 wrote:Sklad ma inny ale dziala tak samo. Ja mialam te leki za darmo i najpierw clexane a pozniej fraxi i lekarz nie widzial przeciwskazan.
a mozna pierw brac fragmin a jak sie skonczy fragmin to mozna potem brac clexane?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bella93 wrote:Sklad ma inny ale dziala tak samo. Ja mialam te leki za darmo i najpierw clexane a pozniej fraxi i lekarz nie widzial przeciwskazan.
lipa lubi tę wiadomość