X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Szybko zleci i czekam na piękny suwaczek :*
    A patrzylas kiedy bys miala termin? :)
    Nicka dziś idę na 20:20 do lekarza i chyba ustalimy na za dwa tygodnie od dzisiaj- ja tak sobie wymyśliłam i to by był 05.01- wtedy wypada 7 tc a dokładniej 6t5d. Ale wszystko wyjaśni się dziś po wizycie :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Chlamydia 270zl? Grubo...u mnie w klinice to badanie jest akurat jednym z tanszych - 90zl a dla porownania w diag 180zl.

ale wymaz PCR? bo to nie z krwi tylko wymaz, ale i tak ceny to masakra

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa wrote:
    Yoselyn82,MoNaKo, to ja jeszcze nie dziękuje dziewczyny :)
    Dziś nie mam odwagi powtórzyć siknięcia ... siknę w Wigilię :)

objawy jak na jędzę więc jeszcze nic nie wiadomo, ciągnie mnie w dół, miednica boli, jajniki pobolewają, w cycuchach wyszły żyły ...tempka powyżej 37 cały czas ale birę prolutex więc nie wiem jak to wpływa. Objawy objawami a po świętach beta prawdę mi powie :)
    Kredowa jak wytrzymasz z betą do po świętach to będzie na pewno piękna :) A wigilijny sikaniec to już też nie będzie cień cienia!
    Doskonale wiem jak to jest po ciążach biochemicznych. Ja już mam 4 za sobą dlatego jestem ostrożna w swojej radości i nie chcę zapeszać. Najgorsza dla mnie była jednak druga beta bo po testach sikanych wiedziałam już że ta pierwsza wyjdzie ciążowa ale strasznie się bałam właśnie drugiej- czy ładny będzie przyrost.
    Od wczoraj jestem spokojniejsza i nie szaleję już jak coś zaboli lub jak nie za boli.
    Tobie po cichutku gratuluję i czekamy w wigilię na zdjęcie dwóch kresek :*

Kredowa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Chlamydia 270zl? Grubo...u mnie w klinice to badanie jest akurat jednym z tanszych - 90zl a dla porownania w diag 180zl.
    Dziewczyny a propo badań w diagnostyce, pamiętajcie że warto sprawdzać ceny bo oni nie mają jednego cennika dla wszystkich punktów- choć ja cały czas myślałam że tak jest.
    Ja raz poszłam na betę do unktu diagnostyki i wołali ponad 40 zł!!!!! Głupia byłam ale zrobiłam. Za dwa dni pojechałam do innego punktu w miejscowości obok a tam za betę coś ok 25 zł
    To tak informacyjnie :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ale wymaz PCR? bo to nie z krwi tylko wymaz, ale i tak ceny to masakra
    Wymaz :)
    A u mojej poprzedniej gin chlamydia, myco i urea w pakiecie 125zl, tez pcr.

Edit. Ceny w diag czesto zaleza od odleglosci punktu pobran od labu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 10:29

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 07:17

• pysia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Wymaz :)
    A u mojej poprzedniej gin chlamydia, myco i urea w pakiecie 125zl, tez pcr.

Edit. Ceny w diag czesto zaleza od odleglosci punktu pobran od labu.

no to 100% przebicia , masakra

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo mam to samo. W pierwszej ciąży naturalnej tak się cieszyłam jak beta wyszła powyżej 100 dzień przed @ .. a później już tylko za mały przyrost, spadek, spadek... także mam w głowie, że samo "zajście" to jeszcze nie wszystko. Magia to będzie dopiero później :) Zatem również dobrze Cię rozumiem.
    Ale teraz już sobie możesz powiedzieć, że jesteś w ciąży :)
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie, powodzenia

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze a propo tych cen, klinika i ta moja gin wysylaja wymazy do alab laboratoria, wiec moze oni generalnie maja niska cene za to badanie.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rozmowie z moja dr. Bardzo sie cieszy:) mam zmiejszyc troche dawke luteiny. I schodzic powoli z estrofemu i encortonu. Wizyta 25 po transferze czyli 3.01 w klinice.
    Bety nie powtarzam jutro..chce sie wyspac a nie leciec przed praca do labu. Mam powtorzyc po swietach;)
    No i pewnie sama z siebie pojde gdzies na usg 30.12;)

Bella93, sisi, Kredowa, Nefe lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    tak, ja jestem u M, myslal nad tym moim protokołem.. i powiedzial ze zobaczymy jak to bedzie, ze albo wystrzeli 4,5 i zapladniamy albo wystrzelą tak jak wczesniej. czyli nic nie wiadomo ...

musialam powtarzac te wszystkie chlamydie i rozyczki bo juz niekatualne byly ;/ sama chlamydia 270zl ;/ ehh

wogole zauwazylam jak oni tam współpracują.... zapytalam doktora o suplementy to on ze mam w aptece na dole zapytac bo tam mi one wytlumaczą ...

babki z apteki maja juz taka kartke , i tam mowia co do pukcji , co do transferu ... co po transferze..
    to są zwykle witaminki, ktore starczą na miesiać a zestaw tych witamin to 270zł... wzielam tą kartke a tam poprostu, witamina d, e , olej lniany i dha
    inne to kwas foliowy cynk wit b
    no masakra .. jak oni proboja na nas zarabiac a my i tak juz biedne zaplacilybysmy za wszystko zeby sie udalo a tu wciskaja nam witaminki za cene leków. straszne

Tyszanka a ty jakim protokolem pojdziesz?

Ja dlugi...u mnie na dlugim lepiej sie stymuluje.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    tak, ja jestem u M, myslal nad tym moim protokołem.. i powiedzial ze zobaczymy jak to bedzie, ze albo wystrzeli 4,5 i zapladniamy albo wystrzelą tak jak wczesniej. czyli nic nie wiadomo ...

musialam powtarzac te wszystkie chlamydie i rozyczki bo juz niekatualne byly ;/ sama chlamydia 270zl ;/ ehh

wogole zauwazylam jak oni tam współpracują.... zapytalam doktora o suplementy to on ze mam w aptece na dole zapytac bo tam mi one wytlumaczą ...

babki z apteki maja juz taka kartke , i tam mowia co do pukcji , co do transferu ... co po transferze..
    to są zwykle witaminki, ktore starczą na miesiać a zestaw tych witamin to 270zł... wzielam tą kartke a tam poprostu, witamina d, e , olej lniany i dha
    inne to kwas foliowy cynk wit b
    no masakra .. jak oni proboja na nas zarabiac a my i tak juz biedne zaplacilybysmy za wszystko zeby sie udalo a tu wciskaja nam witaminki za cene leków. straszne

Tyszanka a ty jakim protokolem pojdziesz?
    Nie proponowali ci mnożenia samych oocytów skoro tyle uzyskałaś ? Też któryś lekarz mi kiedyś mówiłem że im więcej oocytów wyjmą tym większe ryzyko hiperki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 11:12

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane doradźcie bo nie wiem co zrobić- musiałabym się zatrudnić w najbliższym czasie u znajomego ale z drugiej strony nie chcę zapeszyć bo to bardzo wczesna ciąża i jestem w kropce...a z decyzją czekać za długo też nie mogę :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Kochane doradźcie bo nie wiem co zrobić- musiałabym się zatrudnić w najbliższym czasie u znajomego ale z drugiej strony nie chcę zapeszyć bo to bardzo wczesna ciąża i jestem w kropce...a z decyzją czekać za długo też nie mogę :(
    Jak ciaza ma byc zdrowa to bedzie zdrowa, bez wzgledu na to czy podpiszesz umowe czy nie ;) ale wstrzymalabym sie chociaz do ♡

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jak ciaza ma byc zdrowa to bedzie zdrowa, bez wzgledu na to czy podpiszesz umowe czy nie ;) ale wstrzymalabym sie chociaz do ♡
    No właśnie znajomy mówił że najlepiej jakby zatrudnienie było przed założeniem karty ciąży ( ale pytanie czy zus sprawdza terin założenia karty?? ) a ja też wolałabym wstrzymać się do serduszka...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    No właśnie znajomy mówił że najlepiej jakby zatrudnienie było przed założeniem karty ciąży ( ale pytanie czy zus sprawdza terin założenia karty?? ) a ja też wolałabym wstrzymać się do serduszka...
    W razie gdyby chcieli Cie skontrolowac moze i moga, ale z drugiej strony nikt nie zabroni Ci podjac pracy w ciazy, nawet jesli zaraz pojdziesz na zwolnienie. Nie beda w stanie udowodnic Ci ze zrobilas to specjalnie.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Bella, masz rację. Pomyślę jeszcze o tym i po świętach podejmę decyzję. Dziękuję :*

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    No dokładnie Bella, masz rację. Pomyślę jeszcze o tym i po świętach podejmę decyzję. Dziękuję :*
    Moj partner prowadzi wlasna dzialanosc i zglosil kiedys do ZUSu, ze pracownica umyslnie zatrudnila sie tylko po to zeby isc na zwolnienie to mu odpowiedzieli "trzeba miec wiecej zaufania dla pracownikow"...

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili ze szpitala,przestawili mi.wizyte z 18 na 14:30''''' prosze o kciuki za moja Kruszyne in vitrowkowa :)

wombi, Justine, Bella93, sisi, Morwa, lipa lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Z uwagi mojej pracy dość dobrze wiem jak przebiegają kontrole takiego zatrudniania... Osobiście nie zatrudniałabym się na Twoim miejscu chyba, że lubisz chodzić po sądach... Uważam, że szkoda nerwów na to.

Niezależnie od tego czy jesteś zatrudniona czy nie to po urodzeniu należy Ci się 1000pln co miesiąc przez rok.

Oczywiście zależy też na jaką kwotę chcesz się zatrudnić, ile osób ten znajomy zatrudnia, na jakie stanowisko, ile ma pracowników itp itd.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 4318 4319 4320 4321 4322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ