IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicka678 wrote:Szybko zleci i czekam na piękny suwaczek :*
A patrzylas kiedy bys miala termin?
-
Bella93 wrote:Chlamydia 270zl? Grubo...u mnie w klinice to badanie jest akurat jednym z tanszych - 90zl a dla porownania w diag 180zl.
ale wymaz PCR? bo to nie z krwi tylko wymaz, ale i tak ceny to masakra
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Kredowa wrote:Yoselyn82,MoNaKo, to ja jeszcze nie dziękuje dziewczyny
Dziś nie mam odwagi powtórzyć siknięcia ... siknę w Wigilię
objawy jak na jędzę więc jeszcze nic nie wiadomo, ciągnie mnie w dół, miednica boli, jajniki pobolewają, w cycuchach wyszły żyły ...tempka powyżej 37 cały czas ale birę prolutex więc nie wiem jak to wpływa. Objawy objawami a po świętach beta prawdę mi powieA wigilijny sikaniec to już też nie będzie cień cienia!
Doskonale wiem jak to jest po ciążach biochemicznych. Ja już mam 4 za sobą dlatego jestem ostrożna w swojej radości i nie chcę zapeszać. Najgorsza dla mnie była jednak druga beta bo po testach sikanych wiedziałam już że ta pierwsza wyjdzie ciążowa ale strasznie się bałam właśnie drugiej- czy ładny będzie przyrost.
Od wczoraj jestem spokojniejsza i nie szaleję już jak coś zaboli lub jak nie za boli.
Tobie po cichutku gratuluję i czekamy w wigilię na zdjęcie dwóch kresek :*Kredowa lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Chlamydia 270zl? Grubo...u mnie w klinice to badanie jest akurat jednym z tanszych - 90zl a dla porownania w diag 180zl.
Ja raz poszłam na betę do unktu diagnostyki i wołali ponad 40 zł!!!!! Głupia byłam ale zrobiłam. Za dwa dni pojechałam do innego punktu w miejscowości obok a tam za betę coś ok 25 zł
To tak informacyjnie -
pysia wrote:ale wymaz PCR? bo to nie z krwi tylko wymaz, ale i tak ceny to masakra
A u mojej poprzedniej gin chlamydia, myco i urea w pakiecie 125zl, tez pcr.
Edit. Ceny w diag czesto zaleza od odleglosci punktu pobran od labu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 10:29
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Wymaz
A u mojej poprzedniej gin chlamydia, myco i urea w pakiecie 125zl, tez pcr.
Edit. Ceny w diag czesto zaleza od odleglosci punktu pobran od labu.
no to 100% przebicia , masakra
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
MoNaKo mam to samo. W pierwszej ciąży naturalnej tak się cieszyłam jak beta wyszła powyżej 100 dzień przed @ .. a później już tylko za mały przyrost, spadek, spadek... także mam w głowie, że samo "zajście" to jeszcze nie wszystko. Magia to będzie dopiero później
Zatem również dobrze Cię rozumiem.
Ale teraz już sobie możesz powiedzieć, że jesteś w ciąży
Trzymam mocno kciuki za Ciebie, powodzenia15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
A jeszcze a propo tych cen, klinika i ta moja gin wysylaja wymazy do alab laboratoria, wiec moze oni generalnie maja niska cene za to badanie.
-
Jestem po rozmowie z moja dr. Bardzo sie cieszy:) mam zmiejszyc troche dawke luteiny. I schodzic powoli z estrofemu i encortonu. Wizyta 25 po transferze czyli 3.01 w klinice.
Bety nie powtarzam jutro..chce sie wyspac a nie leciec przed praca do labu. Mam powtorzyc po swietach;)
No i pewnie sama z siebie pojde gdzies na usg 30.12;)Bella93, sisi, Kredowa, Nefe lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
pysia wrote:tak, ja jestem u M, myslal nad tym moim protokołem.. i powiedzial ze zobaczymy jak to bedzie, ze albo wystrzeli 4,5 i zapladniamy albo wystrzelą tak jak wczesniej. czyli nic nie wiadomo ...
musialam powtarzac te wszystkie chlamydie i rozyczki bo juz niekatualne byly ;/ sama chlamydia 270zl ;/ ehh
wogole zauwazylam jak oni tam współpracują.... zapytalam doktora o suplementy to on ze mam w aptece na dole zapytac bo tam mi one wytlumaczą ...
babki z apteki maja juz taka kartke , i tam mowia co do pukcji , co do transferu ... co po transferze..
to są zwykle witaminki, ktore starczą na miesiać a zestaw tych witamin to 270zł... wzielam tą kartke a tam poprostu, witamina d, e , olej lniany i dha
inne to kwas foliowy cynk wit b
no masakra .. jak oni proboja na nas zarabiac a my i tak juz biedne zaplacilybysmy za wszystko zeby sie udalo a tu wciskaja nam witaminki za cene leków. straszne
Tyszanka a ty jakim protokolem pojdziesz?
Ja dlugi...u mnie na dlugim lepiej sie stymuluje.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
pysia wrote:tak, ja jestem u M, myslal nad tym moim protokołem.. i powiedzial ze zobaczymy jak to bedzie, ze albo wystrzeli 4,5 i zapladniamy albo wystrzelą tak jak wczesniej. czyli nic nie wiadomo ...
musialam powtarzac te wszystkie chlamydie i rozyczki bo juz niekatualne byly ;/ sama chlamydia 270zl ;/ ehh
wogole zauwazylam jak oni tam współpracują.... zapytalam doktora o suplementy to on ze mam w aptece na dole zapytac bo tam mi one wytlumaczą ...
babki z apteki maja juz taka kartke , i tam mowia co do pukcji , co do transferu ... co po transferze..
to są zwykle witaminki, ktore starczą na miesiać a zestaw tych witamin to 270zł... wzielam tą kartke a tam poprostu, witamina d, e , olej lniany i dha
inne to kwas foliowy cynk wit b
no masakra .. jak oni proboja na nas zarabiac a my i tak juz biedne zaplacilybysmy za wszystko zeby sie udalo a tu wciskaja nam witaminki za cene leków. straszne
Tyszanka a ty jakim protokolem pojdziesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 11:12
-
MoNaKo wrote:Kochane doradźcie bo nie wiem co zrobić- musiałabym się zatrudnić w najbliższym czasie u znajomego ale z drugiej strony nie chcę zapeszyć bo to bardzo wczesna ciąża i jestem w kropce...a z decyzją czekać za długo też nie mogę
ale wstrzymalabym sie chociaz do ♡
-
Bella93 wrote:Jak ciaza ma byc zdrowa to bedzie zdrowa, bez wzgledu na to czy podpiszesz umowe czy nie
ale wstrzymalabym sie chociaz do ♡
-
MoNaKo wrote:No właśnie znajomy mówił że najlepiej jakby zatrudnienie było przed założeniem karty ciąży ( ale pytanie czy zus sprawdza terin założenia karty?? ) a ja też wolałabym wstrzymać się do serduszka...
-
MoNaKo wrote:No dokładnie Bella, masz rację. Pomyślę jeszcze o tym i po świętach podejmę decyzję. Dziękuję :*
-
MoNaKo wrote:No właśnie znajomy mówił że najlepiej jakby zatrudnienie było przed założeniem karty ciąży ( ale pytanie czy zus sprawdza terin założenia karty?? ) a ja też wolałabym wstrzymać się do serduszka...
Z uwagi mojej pracy dość dobrze wiem jak przebiegają kontrole takiego zatrudniania... Osobiście nie zatrudniałabym się na Twoim miejscu chyba, że lubisz chodzić po sądach... Uważam, że szkoda nerwów na to.
Niezależnie od tego czy jesteś zatrudniona czy nie to po urodzeniu należy Ci się 1000pln co miesiąc przez rok.
Oczywiście zależy też na jaką kwotę chcesz się zatrudnić, ile osób ten znajomy zatrudnia, na jakie stanowisko, ile ma pracowników itp itd.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/