X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana bardzo mi przykro :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 19:11

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Cudu nie było, mamy dwa aniołki

PRZYKRO MI BARDZO... :(

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Cudu nie było, mamy dwa aniołki
    Ana tule. Wyplacz się na ramieniu męża. Teraz musicie być dla siebie oparciem.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol jest jednym z hormonow potrzebnych do prawidlowego rozwoju ciazy z tego co wiem, miedzyinnymi dlatego przy crio nie odstawia sie go w momencie kiedy endo ma odpowiednia grubosc tylko bierze dalej.

Ana przykro mi :(

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tak strasznie mi przykro
    Trzymaj sie dzielnie ... współczuje :(

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie. Az glupio mi tu pisac po informacji od Ana167 :(

w skrocie..ciaza bliźniacza, sa dwa pecherzyki jeszcze bez zarodkow ale maja do tego prawo jeszcze. Wizyta kolejna 14.01...zobaczymy wtedy co z nimi.

Karola1985, Kredowa, lipa, actwiti, MoNaKo, problemik, wombi, Milkowiec, Bella93, Morwa, Mag85, SzewskaPasja, Junioer, anakonda, nika03, Karo-Linka, Beata.D, shooa, Nefe, Konwalia, Joanna85, zizia_a, sisi lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

w skrocie..ciaza bliźniacza, sa dwa pecherzyki jeszcze bez zarodkow ale maja do tego prawo jeszcze. Wizyta kolejna 14.01...zobaczymy wtedy co z nimi.

gratulacje :)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pysia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 przykro mi:(:(

bizona gratulacje :):)

Justine wtedy nam nie wyszlo, ale teraz bedzie dobrze :) oby :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • bizona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aniu!

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Bizona gratulacje i trzymam kciuki za dalszy rozwój !!! U mnie jeszcze tyle czasu do wizyty ech ...

11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela873 wrote:
    Tak jak dziewczyny juz Ci pisały prysznic jest ok ☺
    Tylko woda dość letnia niech będzie i później szybciutko do łóżeczka ☺
    Wiem ze ciężko się leży
    Ja przez moje 4 tygodnie myślałam że oszaleje ale tak sobie myślałam że są kobiety które leżą całą ciążę i dają radę! A ja mogłam leżeć w domu a to o niebo lepiej niż w szpitalu a również tak mogło się przecież przy moich krwotokach skończyć

Dasz radę i koniec
    Wiadomo że tyłek boli i plecy ale ja choruję na stawy i wytrzymałam wiec Ty napewno też dasz radę
    Najgorzej się je zupy na leżąco ☺
    Ciągle się czymś opaprałam hihi ale co tam
    Maleństwo najważniejsze
    Przecież nie wiadomo ile będziesz musiała leżeć
    Może z 2,3 tygodnie wystarczą
    Jak kosmówka się ładnie przytwierdziemi do ścian macicy to już będzie wszystko ok a właśnie po to leżysz prawda?
    Ewela to samo dzis pomyślałam- dobrze że nie leżę w szpitalu. I wiem, że dam radę, pewnie mój tyłek niedługo sie przyzwyczai ale "ból dupy" nabrał dzis dla mnie dosłownego znaczenia :)
    Ja też dziś zupę jadłam ale musiałam się nieco podnieść więc pozycja taka na półleżąco.
    Co do leżenie, to dokładnie- leżę właśnie ze względu na kosmówkę- może nie zrobi sie krwiak i ładnie się przytwierdzi. Juz w poniedziałek będę wiedzieć coś więcej.
    Jestem jednak dobrej myśli bo w końcu bije we mnie malutkie serduszko i muszę wierzyć że wszystko bedzie w jak najlepszym porządku :)
    Swoją drogą to niesamowite że maleństwo ma 5mm i serce już bije!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife wrote:
    Mi też dr kazał badać w sumie nie wiem po co ale jak kazał to badałam,Monako dzięki właśnie walczę ze sobą czy się zapisać czy nie ale czytałam że we wczesnej ciąży to częste usg nie jest wskazane ale stres też nie no zobaczymy jak jutro będzie ale może wytrzymam sama nie wiem :-/ kochana a jak się czujesz? Ja też dużo leżę bo boję się cokolwiek robić...

Wife, jak chcesz iść jutro to i na usg bedzie wszystko pięknie to wtedy przesunełabym nieco wizytę z 10 stycznia. Chyba że wytrzymasz, ale wierzę że to nie jest łatwe. Może posłuchaj męża- on tak rozsądnie podejmował decyzje odnośnie powtarzania bety :)
    Kochana , ja się czuję dobrze-już się tak nie doszukuję objawów...teram skupiam sie na leżeniu i na tej kosmówce...nie wiem jaka pozycja najlepsza, co mogę, czgo nie mogę...takie tam pierdoły zaprzątają moją głowę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 20:15

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167, bardzo mi przykro :( Trzymaj się kochana, odpocznij i wróć do walki jak tylko nabierzesz sił!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona zaszalałaś :) Cudowna wiadomość, moje gratulacje :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa czy miałaś podawany w ciąży intralipid? Jeśli tak to możesz apisać kiedy i jak częśto?
    A może są inne dziewczyny które miały w ciąży podawany?
    Ja będę mieć jutro- równo 4 tygodnie od ostatniego wlewu i zastanawiam sie jak było u innych.

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie- kiedy najlepiej do stomatologa w ciąży? ostatnio byłam w lipcu i nie wiem czy iść ( o ile będę mogła sie z łóżka ruszyć) w 1 trymestrze czy lepiej poczekać do drugiego. Chodzi mi o skaling i piaskowanie bo ubytków nie mam.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Lipa czy miałaś podawany w ciąży intralipid? Jeśli tak to możesz apisać kiedy i jak częśto?
    Ja będę mieć jutro- równo 4 tygodnie od ostatniego wlewu i zastanawiam sie jak było u innych.

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie- kiedy najlepiej do stomatologa w ciąży? ostatnio byłam w lipcu i nie wiem czy iść ( o ile będę mogła sie z łóżka ruszyć) w 1 trymestrze czy lepiej poczekać do drugiego. Chodzi mi o skaling i piaskowanie bo ubytków nie mam.

ja mam zle doswiadczenie z intralipidem w ciazy... chociaz rownie dobrze moglo sie stac to co sie stalo bez intralipdu...ale fakt jest ze dzien po nim to sie stalo...sama nie wiem co mam o nim myslec..mi dr Pasnik mowil na wizycie bym go nie brala juz w ciazy...ale bede jeszcze o tym rozmawiac z nim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 20:36

❤️❤️❤️
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Biozna ciesz się kochana.. Zycie za zycie..
    Oby było dobrze
    Ana a ja cały czas O tobie myślę. Co lekarz na to? czemu tak się stało tłumaczył coś wam? co dalej? robić jakieś badania?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam Yoselyn o Twoich smutnych doswiadczeniach dlatego chciałam zapytać jeszcze inne dziewczyny. Z drugiej strony to tylko olej sojowy, więc to nawet nie jest lek...więc raczej nie wydaje sie aby był niebezpieczny...ale nigdy nie wiemy co maleństwu może zaszkodzić :(
    Rozmawiałaś z dc Paśnikiem czy to właśnie intralipid mógł być przyczyną Twojej straty?
    Czy podczas transferu bedziesz miała intralipid a w ciąży juz nie czy w ogóle nawet przed transerem nie bedziesz miała wlewów?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Monako moja mąż stomatolog :) radzi
    Najlepiej miedzy 4-7 mc ciąży czyli II trymestrze. Mowi za w pierwszym lepiej nic nie robić :)

f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa tak też myślałam, bardzo dziękuję za informację z pierwszej ręki :*

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 4372 4373 4374 4375 4376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ