IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wtrącę sie w rozwarzania o intralipidzie. Ja na ostatnim wlewie leżałam z dziewczyna w 25tc to był jej ostatni intralipid. Miała je podawane co 4tyg od pozytywnej bety jeden w dzien transferu i jeden przed transferem. Miała hashimoto, pco, endometrioze jeszcze co tam wymieniła ale nie pamietam... Wiec proszę sie nie martwić na zapas!W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Monako ja tez mam dylemat z intralipidem...w sumie nk podwyzszone,ale po 4 tyg powtarzalam intralipud od transferu i pozniej mialam to poronienie wiec rozne mysli przychodzily mi do glowy,nawet z ta ze mogl zaszkodzic...ale pewnie tak nie bylo ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Cześć Dziewczyny
Zgłaszam się po długiej przerwie, musiałam odizolować się od tematów ivf po ostatniej porażce... i chyba dobrze mi to zrobiło. Nabrałam siły na nową walkęMam nadzieję, że ten rok będzie dla nas wszystkich szczęśliwy.
Od jakiegoś czasu zastanawia mnie jedna rzecz i może Wy rozwiejecie moje wątpliwości. Mój M miał przez cały czas leczenia bardzo dobre wyniki nasienia. Natomiast przy procedurze ivf okazało się, że nagle musiało się pogorszyć, bo oceniono, że to miało wpływ na brak rozwoju zarodków. Chyba każde nasienie jest brane w laboratorium pod mikroskop i jeśli było coś nie tak to powinni dać znać i zmienić procedurę ze zwykłej na IMSI. Czy dobrze myślę? Poza tym nie dostałam żadnych wyników nasienia z tej procedury, ale może to normalne. W przypadku inseminacji za każdym razem coś takiego dostawałam.
Poza tym ostatnie badanie nasienia nastąpiło 4 miesiące przed procedurą. Z racji, że ma cały czas były "dobre parametry" nie było konieczności ich ponawiać. Zastanawiam się, czy nie doszło do zaniedbania.* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
Nasienie jest sprawdzane pod mikroskopem i wybierane sa morfologicznie najlepsze plemniki (prawidlowa budowa, ruch progresywny szybki, itp itd) ale nawet tak ladnie wygladajace plemniki nie musza nosic prawidlowego kodu genetycznego.
Parametrow nasienia uzytego do ICSI nie dostalam do reki, ale dr wszystko ma w pc, moze u Ciebie w klinice tez tak jest? -
ukulele wrote:Cześć Dziewczyny
Zgłaszam się po długiej przerwie, musiałam odizolować się od tematów ivf po ostatniej porażce... i chyba dobrze mi to zrobiło. Nabrałam siły na nową walkęMam nadzieję, że ten rok będzie dla nas wszystkich szczęśliwy.
Od jakiegoś czasu zastanawia mnie jedna rzecz i może Wy rozwiejecie moje wątpliwości. Mój M miał przez cały czas leczenia bardzo dobre wyniki nasienia. Natomiast przy procedurze ivf okazało się, że nagle musiało się pogorszyć, bo oceniono, że to miało wpływ na brak rozwoju zarodków. Chyba każde nasienie jest brane w laboratorium pod mikroskop i jeśli było coś nie tak to powinni dać znać i zmienić procedurę ze zwykłej na IMSI. Czy dobrze myślę? Poza tym nie dostałam żadnych wyników nasienia z tej procedury, ale może to normalne. W przypadku inseminacji za każdym razem coś takiego dostawałam.
Poza tym ostatnie badanie nasienia nastąpiło 4 miesiące przed procedurą. Z racji, że ma cały czas były "dobre parametry" nie było konieczności ich ponawiać. Zastanawiam się, czy nie doszło do zaniedbania. -
Tyszanka81 wrote:Monako ja tez mam dylemat z intralipidem...w sumie nk podwyzszone,ale po 4 tyg powtarzalam intralipud od transferu i pozniej mialam to poronienie wiec rozne mysli przychodzily mi do glowy,nawet z ta ze mogl zaszkodzic...ale pewnie tak nie bylo ☺
Ja miałam tak samo mam z tym intralipid em.. A co byś teraz zrobiła? Brałabys go żnow po pozytywnym teście?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mi pasnik mówił że jak nie wezmę intralipidu po pozytywnej becie to nic się nie stanie ale ze mogę wziąść ... czyli decyzja dla mnie.
Dziewczyny czy podczas stymulacji można się kochać? Bo tak się zastanawiam i mam dylemat hehe
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Mi pasnik mówił że jak nie wezmę intralipidu po pozytywnej becie to nic się nie stanie ale ze mogę wziąść ... czyli decyzja dla mnie.
Dziewczyny czy podczas stymulacji można się kochać? Bo tak się zastanawiam i mam dylemat hehe
Mozna tylko trzeba szczegolnie zwracac uwage na higiene, zeby sie cos nie przypaletalo i zachowac wstrzemiezliwosci w odpowiednim czasie przed punkcja. -
Diewczyny jaka dawka wit d jest odpowiednia Przy ivf?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
MoNaKo wrote:Tyszanka nic już nie zrobię, jestem podpięta po kroplówkę. Nie chce o tym myśleć bo na maksa mnie to stresuje a decyzje już podjęłam. Nie wiem czy dobra czy zła. Okaże się w poniedzialek5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Yoselyn82 wrote:Ja miałam tak samo mam z tym intralipid em.. A co byś teraz zrobiła? Brałabys go żnow po pozytywnym teście?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
pysia wrote:Mi pasnik mówił że jak nie wezmę intralipidu po pozytywnej becie to nic się nie stanie ale ze mogę wziąść ... czyli decyzja dla mnie.
Dobre...decyzja nalezy do pacjenta,jakbym sie miala znac na tym...MoNaKo, nika03 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
natty85 wrote:Diewczyny jaka dawka wit d jest odpowiednia Przy ivf?
Ja przy wyniku 5 biore dawke 4.000...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Ze wzgledu na podwyzszone nk...mysle ze tak.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Mi Pasnik kazał zrobić odrazu aktywność komórek nk i wyszło mi 35,2%Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Bella93 wrote:Nasienie jest sprawdzane pod mikroskopem i wybierane sa morfologicznie najlepsze plemniki (prawidlowa budowa, ruch progresywny szybki, itp itd) ale nawet tak ladnie wygladajace plemniki nie musza nosic prawidlowego kodu genetycznego.
Parametrow nasienia uzytego do ICSI nie dostalam do reki, ale dr wszystko ma w pc, moze u Ciebie w klinice tez tak jest?
Rozumiem, czyli ten kod genetyczny to chodzi o badanie fragmentacji DNA plemników? Mąż miał takie badanie 4 miesiące przed procedurą i wyszło ok. Jak jest w Waszych przypadkach? Czy też badanie nasienia było dużo wcześniej, czy tuż przed ivf?* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI