IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę wit D3 z K2. Zapytaj w aptece. A jak już bierzesz coś innego to dokup sobie w aptece samą witaminę K2Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
WIKI 82 wrote:u mnie NK -14%, aktywność NK po 2 godz.-28,4%Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Chciałam zacytować. To jest poziom nk czy ich aktywność?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
WIKI 82 wrote:Natty-nie brałam jeszcze intralipidu-nie znam tego wspomagacza...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Monako, siedziałyśmy razem dzisiaj z intralipidem
MoNaKo lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Monako, siedziałyśmy razem dzisiaj z intralipidem
MoNaKo lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Czyli intralipid łączy ludzi
Ja dzis tak trochę z mieszanymi uczuciami brałam ten intralipid i ostatecznie wziełam 200 ml a nie 250.. Pierwszy raz brałam będąc w ciąży a informacji w internecie za wiele znależć nie mogłam. Jedynie w ulotce była informacja że kobiety w ciąży mogą brać ale w zależoności jak lekarz zaleci.
-
Witam serdecznie:) czytuję niektóre wątki na ovu od jakiegoś czasu, aż w końcu wylądowałam tutaj.
My naturalnie chyba nie mamy szans. Ja od 3-4 lat (czyli odkąd przestałam łykać tabl.anty) nie miesiączkuję, więc nie mam co czekać na naturalny cud.
Teraz kompletujemy badania przed in vitro (mam prawie wszystko poza kariotypami, na które strasznie długo się czeka). Martwią mnie te wyniki, w morfologii (wynik z grudnia) prawie wszystko w dolnej granicy normy, a tsh 2,01 (wynik z września) czyli ciut za wysoko. Na własną rekę zrobiłam też wit.D i niedobór mnie poraził. 2 tyg. temu włączyłam suplementacje ovarin, wit.D+K, wapń, magnez, cynk, chlorella. Poza tym od kilku tygodni odżywiam się zdrowo, nie jem cukru, glutenu, nabiału. Zastanawiam się kiedy powtórzyć morfologie i tsh żeby zobaczyć czy takie działania są skuteczneTrzech ostatnich ginekologów i 1 endykrynolog uważają, że jak jest wynik w normie to jest git, a dieta nie ma tu nic do rzeczy. Nie zgadzam sie z tym i spróbuję to udowodnić
Zwracacie uwagę na to co jecie?
-
a co z tymi witaminami omega3? cos ktos pisal ze nie wolno brac omega 3 z ryb? a z czego jak nie z ryb? bo te suplementy to wszystkie są rybie ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyHej DZIEWCZYNY od niedawna sobie tu zaglądam i padło na mnie. Wczoraj dowiedziałam się od mojego lekarza w klinice GAMETA w Kielcach że aby mieć dzidziusia muszę mieć In Vitro. pierwsze co zrobiłam to płacz ;( drugie co to telefon do męża. Nie spodziewałam się że ja 23 letnia kobietka będę miała In Vitro. Zgłaszając się do kliniki byłam pewna, że w ciągu 3 mc będę w ciąży. Mam PCOS miesiączki bez leków nie dostaję... przez dłuższy czas brałam clostilbegyt brak jakiejkolwiek reakcji. Zgłosiłam się do kliniki. Tam miałam szereg badań. Przez dwa cykle byłam stymulowana fostimonem w pierwszym był piękny pęcherzyk, Endometrium idealne ale się nie udało. w tym cyklu wzięłam 6 zastrzyków z fostimonu żadnego dominującego pęcherzyka. Załamanie.... lekarz mi oznajmił musimy działać, In Vitro! Najgorszy dzień, moment w moim życiu. Poczułam się strasznie, nie dopuszczałam do siebie przez to całe leczenie myśli, że będę miała In Vitro. Puki co to Czytam całą tą procedurę i to forum. Jak na razie dostałam leki na wywołanie miesiączki, mnóstwo badań dla mnie i dla męża.(dziś zrobione koszt 740zł) Mam się zgłosić od 1-3 dn cyklu na wizytę i w tedy lekarz mnie dalej pokieruje. Chcę byś świadoma tego co mnie czeka! dlatego pomyślałam że do was dołączę. Super że są takie fora! wiele mi daje czytanie Was! Na dzień dzisiejszy wiem że chcę bardzo dzidziusia! i że będę działać z In Vitro
NIE PODDAM SIĘ!
Chciałam się Was zapytać o to czy jeżeli nie będę miała na czas wszystkich wyników badań to czy w ogóle jest sens zgłaszać się do lekarza w trakcie @ (1-3 dn) martwię się o chlamydie na którą się czeka około 2 tygodnie a moja @ zacznie się z tydzień...
I jak myślicie jaką będę miała procedurę to krótko czy dłuższą z tabletkami antykoncepcyjnymi... z tego wszystkiego zapomniałam jak mi lekarz tlumaczył ;/ -
pysia poczytaj http://www.tlustezycie.pl/2013/01/suplementacja-omega3.html
ANia_ zadzwon do swojego lekarza i zapytaj czy jest sens jechać z częścią badań. Jesteś młodziutka jeszcze wszystko może się wydarzyć, ile się staracie?pysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj Aniu,poniekąd dobrze ze wiesz o swojej niepłodności bo masz dużo czasu na działanie. Każda z Nas płakała jak dowiedziała się ze czas na ivf,ale jak przeczytasz ten wątek to zobaczysz jak wiele z nas plakalo że szczęścia po pozytywnej becie! głowa do góry!
Krakowianka lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:a co z tymi witaminami omega3? cos ktos pisal ze nie wolno brac omega 3 z ryb? a z czego jak nie z ryb? bo te suplementy to wszystkie są rybie ..
W tym wypadku olej rybny to glownie tran i tluste ryby morskie/oceaniczne. Te oleje z wysoka zawartoscia omega 6 nie nadaja sie do smazenia.Justine lubi tę wiadomość
-
ANia_In-Vitro, ja lecze sie w Gamecie Rzgow i tez mam 23 (24rocznikowo).
PowodzeniaANia_In-Vitro lubi tę wiadomość
-
witaj Ania-in vitro
ja jak zaczelam sie starac o ciąże mialam 22 lata, na poczatku na luzie, pozniej ginekolog i clo , potem trafilam do kliniki -inseminacje, teraz juz druga procedura in vitro .. teraz mam 27 lat .
mysle ze dobrze ze wiesz w tym wieku ze musisz isc na in vitro i zaoszczedzic czas ... ja juz stracilam 5 lat .
z jednej strony ciesze sie ze nie zaczelam sie starac mając tyle lat co teraz bo moglabym dojsc jeszcze dalej z wiekiem ..
z drugiej troche mi szkoda tych młodzieńczych lat, caly czas starania i w glowie lekarze, leki itdzamiast szaleć, korzystac z życia, wakacji , młodego małżeństwa.. ale co zrobic .. takie zycie..
trzymam kciuki, zebys jak najszybciej zostala mamą
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Bella93 wrote:Tylko to badanie dotyczy akurat tej partii nasienia, ktora oddal do badania, a to sie zmienia tak samo jak parametry.
A nie mial maz np goraczki, jakiegos wirusa, nie przegrzal sie? Dotyczy to 3miesiecy przed zaplodnieniem.
Edit. Moj partner mial badanie nasienia w lutym a w sierpniu byla procedura.
Nie, nic niepokojącego się nie działo. W Waszym przypadku też była spora odległość czasu między badaniem a zapłodnieniem, więc może to normalne* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI