X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jakie wyszlo to prawdopodobienstwo? Bardzo duze? Mam kolezanke ktorej test pappa tez wyszedl pozytywnie, a ma zdrowa corcie. To niesprawiedliwe, ze tyle walczymy o ciaze a potem nie mozemy sie nia cieszyc tylko co chwile jakies stresy. Trzymam mocno kciuki, zeby wszystko dobrze sie skonczolo. Jestes dzielna, trzymaj sie.

7pqmag4.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna napisz jakie ryzyko. Mojej Koleżance też wyszło bardzo wysokie,a usg dobrer i zrezygnowała z amnio,bo ponoć ważniejszy obraz usg! A pappa to tylko liczby! Znam wiele takich przypadków, prawie wszystkie w Twoim wieku i jak wychodzi dobre usg to Maluszek zdrowy! Jaka była przeziernosc?

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna A co ma Wspólnego ivf na wynik testu? Ile bierzesz tego progesteronu jeszcze?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że taki temat ale nie mam gdzie napisać, zapytać. Dziś na papierze zauważyłam odrobine świeżej krwi w kale ... krew na pewno nie wydobyla sie z dróg rodnych tylko z tej drugiej strony :( nie wiem co mam z tym zrobić ? Dziś święto więc nigdzie się nie dodzwonię ... czytałam gdzieś o hemoroidach ale to chyba w późniejszym etapie ? Ja jestem dopiero w 5 tyg :(( podpowiedźcie coś proszę ? :(

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa masz moze endometrioze? Albo jadlas buraki? Nie martw sie, obserwuj jak sie rozwinie sytuacja, wazne ze nie masz krwawienia z drog rodnych.

Fruzia moja kolezanka tez nie zrobila amnio, bo z usg tez wychodzilo wszystko ok i bala sie ryzykowac. Ale sama nie wiem co bym zrobila, moze dla spokoju bym zrobila.

7pqmag4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Kredowa masz moze endometrioze? Albo jadlas buraki? Nie martw sie, obserwuj jak sie rozwinie sytuacja, wazne ze nie masz krwawienia z drog rodnych.

Fruzia moja kolezanka tez nie zrobila amnio, bo z usg tez wychodzilo wszystko ok i bala sie ryzykowac. Ale sama nie wiem co bym zrobila, moze dla spokoju bym zrobila.

Nie mam stwierdzonej endometriozy, buraków też nie jadłam ...
    Od wczoraj miałam zaparcia jedynie i mam ostatnio problemy jelitowe - jeździ mi tam cały czas ... No nic bede czujna :-/ zgłoszę lekarzowi po weekendzie
    Dziekuje Meg

11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ivf ma wpływ bo nasze hormony nie pracują w sposób naturalny,druga sprawa progesteron,takie ilości zaburzaja wynik i niestety utrzymują ewentualnie chory zarodek. Ja zrobiłam pappe,bardzo czekałam na wynik i pamiętam ze po usłyszeniu tych wszystkich historii zalowalam że go zrobiłam. Jagna jestem przekonana ze Twoje Maleństwo jest zdrowe,ale w tej sytuacji też wykonalabym amniopunkcje,bo stres nie wpływa dobrze.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Tyszanka jak tam u immunologa bylo? Jakie dalsze plany macie?
    Dostalismy skierowanie do Lodzi,wiec do Pasnika nie ide juz tylko odrazu szczepienia.
    Pierwsze mam 16.01.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa nie martw się tym. Nie czytaj w necie bo się przerazisz,ale w takim wieku to najczęściej pęknięcie naczynia. Jak nie bol i nie było tego dużo to myślę że nie trzeba jechać z tym na izbę. Wspomnij tylko lekarzowi na wizycie.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa wrote:
    Nie mam stwierdzonej endometriozy, buraków też nie jadłam ...
    Od wczoraj miałam zaparcia jedynie i mam ostatnio problemy jelitowe - jeździ mi tam cały czas ... No nic bede czujna :-/ zgłoszę lekarzowi po weekendzie
    Dziekuje Meg
    Mozliwe ze to z powodu zaparc doszlo do jakiegos podraznienia, jesli to jednorazowe nie masz sie czym martwic.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Dostalismy skierowanie do Lodzi,wiec do Pasnika nie ide juz tylko odrazu szczepienia.
    Pierwsze mam 16.01.
    A powiedz mi te allo mlr ile kosztowalo? Ja bylam wczoraj u immunologa, ale na nfz, dala mi pare badan, mowila ze sprawdzimy grubsze rzeczy a ewentualnie prywatnie mam zrobic fenotyp i te allo. Rozmawialysmy tez o szczepieniach i ona nie byla przekonana.

7pqmag4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Kredowa nie martw się tym. Nie czytaj w necie bo się przerazisz,ale w takim wieku to najczęściej pęknięcie naczynia. Jak nie bol i nie było tego dużo to myślę że nie trzeba jechać z tym na izbę. Wspomnij tylko lekarzowi na wizycie.

Dziekuje Fruziu. Mam często niestety problemy z zaparciami - muszę przyjrzeć sie swojej diecie mocniej choc na prawdę wydaje mi się że zdrowo jem. Miałam tez problemy z żelazem i anemią. Popatrzę na to jedzenie pod kątem jelit bardziej bo teraz mi sie wszystko nasiliło. Do tego tyle tych leków biorę ... żadnego bólu nie mam wiec podejrzewam że może jakieś naczynko poszło od parcia .... dziekuje trochę mnie uspokoiłyście :**

f2w39n73qzeihut4.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa ja we wczesnej ciąży miałam dramatyczne zaparcia,a zwykle nie mam. Kup w aptece herbatkę koperkowa mi bardzo pomogła. No i dużo owoców,zwłaszcza suszonych śliwek. Wypijaj dużo płynów. Przeszło w drugim trymestrze,a teraz to jest super.

Kredowa lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Kredowa ja we wczesnej ciąży miałam dramatyczne zaparcia,a zwykle nie mam. Kup w aptece herbatkę koperkowa mi bardzo pomogła. No i dużo owoców,zwłaszcza suszonych śliwek. Wypijaj dużo płynów. Przeszło w drugim trymestrze,a teraz to jest super.

Dzięki ! Mój brzuch wyglada jakbym była w drugim trymestrze a jestem w pierwszym właśnie od zaparć. Biorę sie za siebie bo sie zamecze :*

f2w39n73qzeihut4.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A powiedz mi te allo mlr ile kosztowalo? Ja bylam wczoraj u immunologa, ale na nfz, dala mi pare badan, mowila ze sprawdzimy grubsze rzeczy a ewentualnie prywatnie mam zrobic fenotyp i te allo. Rozmawialysmy tez o szczepieniach i ona nie byla przekonana.
    Chyba kolo 380zl,ale sprawdze ci dokladnie jak znajde paragon.Jedzie sie z mezem na badanie,w Gyn robia chyba raz w miesiacu.

Mag85 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa, ja przy zaparciach ratuje sie syropem lactuloza, z tymze zaczelam go stosowac po konsultacji z lekarzem tak kolo 15 tygodnia, wiec proponuje skonsultowac to z Twoim dr czy na tym etapie ciazy mozna. jest niedrogi i mi pomaga, choc staram sie walczyc "naturalnymi" sposobami: wieczorem namoczonych kilka sliwek suszonych w szklance wody i ranno do zjedzenia i wypicia na czczo, do jogurtu otreby, i 2-3 kiwi dziennie. Mimo to i tak jest czasem masakra :-/ ja przed ciaza mialam problemy z zaparciami, a teraz jak jeszcze suplementuje zelazo to jest znacznie gorzej bo zelazo w tabletkach wzmaga zaprcia.

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Nefe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa wrote:
    Dzięki ! Mój brzuch wyglada jakbym była w drugim trymestrze a jestem w pierwszym właśnie od zaparć. Biorę sie za siebie bo sie zamecze :*

Jejku, też miałam taki brzuch. Hehe, początek ciąży a tu jak 5 miesiąc :)
    nigdy nie miałam żadnych zaparć, a tu bum. Ale teraz, w II trymestrze już jest dobrze. Porozmawiaj z lekarzem bo po co tak się męczyć,koleżanka wspominała mi o czopkach glicerynowych.

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

• Nefe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Jagna, wierzę , że będzie dobrze. Trzymam kciuki.

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Chyba kolo 380zl,ale sprawdze ci dokladnie jak znajde paragon.Jedzie sie z mezem na badanie,w Gyn robia chyba raz w miesiacu.

W gyncentrum robią w środy allo mln i kosztuje 330 zł musisz być do godz 8:30

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:

W gyncentrum kosztuje 330 allo mlr i pobierają tylko w środy do 8:30 a fenotyp 390 i pobierają chyba od pon do srody.. Do godz 8:30

Mag85 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 4380 4381 4382 4383 4384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ