X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ja miałam stan zapalny.

Leczenie to antybiotyk + antyki na 2 msc. Później znów trzeba zrobić biopsję żeby potwierdzić że stan zapalny się wyleczył.

A miałaś jakieś objawy?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Jak zadzwonisz i zapytasz o cytotoksycznosc komorek nk to ci wszystko powiedza.Koszt ok 380 zl.Nie podpowiem czy to KIR bo bezposrednio od immunologa szlam do poloznych z kartka i popisaly mi co ile kosztuje,kiedy sie je robi i ile sie na wynik czeka.

Kir to zupełnie inne badanie jest. LCT a allo mlr, cytotoksycznosc nk oraz immunofenotyp komórek nk.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A miałaś jakieś objawy?

Zero :) Całkowicie przez przypadek wyszedł stan zapalny podczas ostatniej histero.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kir to zupełnie inne badanie jest. LCT a allo mlr, cytotoksycznosc nk oraz immunofenotyp komórek nk.
    A Ty robiłaś te cytotoksyczność komórek nk, i jeśli tak to gdzie? Byłaś u dr Sydora czy od razu do Paśnika jechałaś?

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Zero :) Całkowicie przez przypadek wyszedł stan zapalny podczas ostatniej histero.

A mi podczas histero co miała w październiku miałam wszystko ok

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A Ty robiłaś te cytotoksyczność komórek nk, i jeśli tak to gdzie? Byłaś u dr Sydora czy od razu do Paśnika jechałaś?

Robiłam w gyncentrum. Byłam u Sydora a potem jechałam do Pasnika jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 18:29

Mag85 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine lekarka podejrzewa że mogę miec a nie ze mam. Ale chce się upewnić dlatego chcę mi zrobić biopsję

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ja miałam stan zapalny.

Leczenie to antybiotyk + antyki na 2 msc. Później znów trzeba zrobić biopsję żeby potwierdzić że stan zapalny się wyleczył.

powiec mi ty mialas to badanie w provicie? jak to wyglada? ile trwa?, bolalo cie? kto tobie robil? ile czekalas na wyniki?

❤️❤️❤️
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny która z was miała biopsje Endo i wyszedł stan zapalny? Jakie leki brała i ile dni oraz czy powtarza się badanie?
    Miałam wyszedł stan zapalny przy histero i brałam antybiotyk jakoś przez 10 dni po czym miałam biopsje endometrium i nadal co tam jeszcze wykazało ale w mniejszym stopniu i dano mi antybiotyk jeszcze na jakoś dwa dni i juz po tym nie sprawdzałam

• Justine Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    powiec mi ty mialas to badanie w provicie? jak to wyglada? ile trwa?, bolalo cie? kto tobie robil? ile czekalas na wyniki?

Tak, w provicie. Badanie normalnie na fotelu jak do badania. Trwa chwilkę ale boli mocno :) Normalnie dr na wizycie robi.
    Na wyniki czekałam niecałe 3 tygodnie.

• Justu Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dziś 10 dpt. Niestety zauważyłam jasnoróżową plamkę na papierze a potem przy podawaniu luteiny jasno brązowo. Sprawdzanie miałam robić 23.02 ale to chyba nie był dobry znak. Czekam do czw i trochę mi smutno.. pozdrawiam.

• Deseo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu- a może późna implantacja? Trzymam kciuki aby to zwiastowało ciążę :)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu a moze podraznienie przy wkladaiu lutka? Wkladasz palcem czy tym plastikiem?
    Zreszta jutro juz jest 11dpt wiec mozesz spokojie bete zrobic, juz ci wyjdzie! Trzymam kciuki aby byla ladna cyferka &&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 20:14

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justu wrote:
    Hej Dziewczyny, dziś 10 dpt. Niestety zauważyłam jasnoróżową plamkę na papierze a potem przy podawaniu luteiny jasno brązowo. Sprawdzanie miałam robić 23.02 ale to chyba nie był dobry znak. Czekam do czw i trochę mi smutno.. pozdrawiam.
    ja 10dpt betowalam ☺

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć niezapominajka, ja nie bralam

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Hej Kochane

mam pytanko: bralyscie bromergon w czasie stymulacji do IVF?

Ja raz brałam. Przy długim protokole

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się sprawy skomplikowały.... Za tydzień mam planowaną histeroskopie, a w następnym cyklu crio. Wyniki do crio będą dopiero za trzy tygodnie, więc jak coś wyjdzie w głupiej cytologii, to histero zrobiona na darmo. I teraz pytanie do Was, czy któraś miała crio w tym samym cyklu co histero?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ale mi się sprawy skomplikowały.... Za tydzień mam planowaną histeroskopie, a w następnym cyklu crio. Wyniki do crio będą dopiero za trzy tygodnie, więc jak coś wyjdzie w głupiej cytologii, to histero zrobiona na darmo. I teraz pytanie do Was, czy któraś miała crio w tym samym cyklu co histero?

No moje oko nic się nie komplikuje, bo histero powinna być cykl wcześniej- pewnie będą pobierać wycinek czyli zrobią od razu rysę ;)
    W cytologii rzadko coś wychodzi (choć też byłam zestresowana, że coś wyjdzie nie tak) no ale tego nie przyśpieszysz. Musisz zaryzykować, a tracisz jedynie rysę jeśli wyniki z cyto wyjdą nie takie jak powinny.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    No moje oko nic się nie komplikuje, bo histero powinna być cykl wcześniej- pewnie będą pobierać wycinek czyli zrobią od razu rysę ;)
    W cytologii rzadko coś wychodzi (choć też byłam zestresowana, że coś wyjdzie nie tak) no ale tego nie przyśpieszysz. Musisz zaryzykować, a tracisz jedynie rysę jeśli wyniki z cyto wyjdą nie takie jak powinny.
    Masz rację... Zaryzykuje! Chcę żeby mąż był przy mnie podczas transportu i robienia bety, a jak się wstrzymam, to będę z tym sama :/
    Za długo szło z górki i zawsze coś musi wyskoczyć

Justine lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Do Grettki chodzilam w Provicie.Nie zaiskrzylo...
    Przede mna ostatnie-trzecie szczepienie.Pozniej musze odczekac 3-tyg i zrobic allo mlr,z wynikiem do Sydora.Wiec mamy juz polowe kwietnia...Protokol dlugi,wiec kwiecien/maj.
    Tyszanko, to wygląda na to, że obie zaczynamy swoje trzecie procedury kwiecień/maj. U mnie pewnie będzie krótki (MILD), więc liczę na punkcję przed majówką :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
‹‹ 4473 4474 4475 4476 4477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ