IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine wrote:Ja miałam stan zapalny.
Leczenie to antybiotyk + antyki na 2 msc. Później znów trzeba zrobić biopsję żeby potwierdzić że stan zapalny się wyleczył.
A miałaś jakieś objawy?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Tyszanka81 wrote:Jak zadzwonisz i zapytasz o cytotoksycznosc komorek nk to ci wszystko powiedza.Koszt ok 380 zl.Nie podpowiem czy to KIR bo bezposrednio od immunologa szlam do poloznych z kartka i popisaly mi co ile kosztuje,kiedy sie je robi i ile sie na wynik czeka.
Kir to zupełnie inne badanie jest. LCT a allo mlr, cytotoksycznosc nk oraz immunofenotyp komórek nk.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:A miałaś jakieś objawy?
ZeroCałkowicie przez przypadek wyszedł stan zapalny podczas ostatniej histero.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Zero
Całkowicie przez przypadek wyszedł stan zapalny podczas ostatniej histero.
A mi podczas histero co miała w październiku miałam wszystko okMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mag85 wrote:A Ty robiłaś te cytotoksyczność komórek nk, i jeśli tak to gdzie? Byłaś u dr Sydora czy od razu do Paśnika jechałaś?
Robiłam w gyncentrum. Byłam u Sydora a potem jechałam do Pasnika jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 18:29
Mag85 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Justine lekarka podejrzewa że mogę miec a nie ze mam. Ale chce się upewnić dlatego chcę mi zrobić biopsjęMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Justine wrote:Ja miałam stan zapalny.
Leczenie to antybiotyk + antyki na 2 msc. Później znów trzeba zrobić biopsję żeby potwierdzić że stan zapalny się wyleczył.
powiec mi ty mialas to badanie w provicie? jak to wyglada? ile trwa?, bolalo cie? kto tobie robil? ile czekalas na wyniki?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny która z was miała biopsje Endo i wyszedł stan zapalny? Jakie leki brała i ile dni oraz czy powtarza się badanie?
-
Yoselyn82 wrote:powiec mi ty mialas to badanie w provicie? jak to wyglada? ile trwa?, bolalo cie? kto tobie robil? ile czekalas na wyniki?
Tak, w provicie. Badanie normalnie na fotelu jak do badania. Trwa chwilkę ale boli mocnoNormalnie dr na wizycie robi.
Na wyniki czekałam niecałe 3 tygodnie.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justu a moze podraznienie przy wkladaiu lutka? Wkladasz palcem czy tym plastikiem?
Zreszta jutro juz jest 11dpt wiec mozesz spokojie bete zrobic, juz ci wyjdzie! Trzymam kciuki aby byla ladna cyferka &&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 20:14
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Justu wrote:Hej Dziewczyny, dziś 10 dpt. Niestety zauważyłam jasnoróżową plamkę na papierze a potem przy podawaniu luteiny jasno brązowo. Sprawdzanie miałam robić 23.02 ale to chyba nie był dobry znak. Czekam do czw i trochę mi smutno.. pozdrawiam.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
niezapominajka2017 wrote:Hej Kochane
mam pytanko: bralyscie bromergon w czasie stymulacji do IVF?
Ja raz brałam. Przy długim protokoleniezapominajka2017 lubi tę wiadomość
Ale mi się sprawy skomplikowały.... Za tydzień mam planowaną histeroskopie, a w następnym cyklu crio. Wyniki do crio będą dopiero za trzy tygodnie, więc jak coś wyjdzie w głupiej cytologii, to histero zrobiona na darmo. I teraz pytanie do Was, czy któraś miała crio w tym samym cyklu co histero?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Ale mi się sprawy skomplikowały.... Za tydzień mam planowaną histeroskopie, a w następnym cyklu crio. Wyniki do crio będą dopiero za trzy tygodnie, więc jak coś wyjdzie w głupiej cytologii, to histero zrobiona na darmo. I teraz pytanie do Was, czy któraś miała crio w tym samym cyklu co histero?
No moje oko nic się nie komplikuje, bo histero powinna być cykl wcześniej- pewnie będą pobierać wycinek czyli zrobią od razu rysę
W cytologii rzadko coś wychodzi (choć też byłam zestresowana, że coś wyjdzie nie tak) no ale tego nie przyśpieszysz. Musisz zaryzykować, a tracisz jedynie rysę jeśli wyniki z cyto wyjdą nie takie jak powinny.
Justine wrote:No moje oko nic się nie komplikuje, bo histero powinna być cykl wcześniej- pewnie będą pobierać wycinek czyli zrobią od razu rysę
W cytologii rzadko coś wychodzi (choć też byłam zestresowana, że coś wyjdzie nie tak) no ale tego nie przyśpieszysz. Musisz zaryzykować, a tracisz jedynie rysę jeśli wyniki z cyto wyjdą nie takie jak powinny.
Za długo szło z górki i zawsze coś musi wyskoczyćJustine lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Tyszanka81 wrote:Do Grettki chodzilam w Provicie.Nie zaiskrzylo...
Przede mna ostatnie-trzecie szczepienie.Pozniej musze odczekac 3-tyg i zrobic allo mlr,z wynikiem do Sydora.Wiec mamy juz polowe kwietnia...Protokol dlugi,wiec kwiecien/maj.