X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja przed ostatnią dawka Menopuru miałam progesteron powyżej 5 tysięcy, pęcherzyków mam ponad 30. Także i tak źle i tak niedobrze. Ja mam pcos , Hiperinsulemię i IO także jakość moich komórek może być bardzo nie fajna. Ja tez idę krótkim protokołem, ale u mnie lekarka wprowadzała kombinację leków : puregon i Menopur + cetrotide. Ja bardzo mocno zareagowałam na puregon. Może u Ciebie inne leki zadziałały by inaczej. Szkoda ,że jedziesz zawsze na sztywnym zestawie leków :(

Przy dlugim mialam gonal F , menopur i oczywiscie gonapeptyl i dorobilam sie tylko torbieli.
    Sugerowalam lekarzowi ze moze na naturalnym albo cos wczesniej podreperowac przed wlasciwa sttmulacja ale uslyszalam ze jak tak sie udzielam to moze sama chce sie leczyc....
    Nie wiem juz co robic. Obawiam sie ze nie ma co liczyc na moje komorki :-(
    Zobaczymy po poludniu co z tego bedzie.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Przy dlugim mialam gonal F , menopur i oczywiscie gonapeptyl i dorobilam sie tylko torbieli.
    Sugerowalam lekarzowi ze moze na naturalnym albo cos wczesniej podreperowac przed wlasciwa sttmulacja ale uslyszalam ze jak tak sie udzielam to moze sama chce sie leczyc....
    A Suplementujesz się odpowiednio? Suplementy to tylko suplementy albo aż suplementy. Często dużo pomagają. Ja łykam ich naprawdę dużo , mogłabym spokojnie powiedzieć ,że to mój dodatkowy posiłek. Na suple wydałam więcej niż na leki, bo wierzę ,że są wstanie pomóc :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Będę Cię zarażać wtedy trojaczkami :*
    A później będę pchała taki wagonik? Mogę robić za lokomotywe! Jestem za :D

wozek-dla-4-dzieci.jpg

Yoselyn82, Bella93 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:

Masakra! Tyle kasy tam wydajemy, ostro bym się wkurzyła takim tekstem. Jak ja coś wymyślę co jest "głupie" to dr mi szczegółowo wyjaśnia dlaczego nie. Po kilku niepowodzeniach to normalne, że kombinujemy jak się da. Jak jedna stymulacja nie wychodzi jak powinna to lekarz musi obmyślić plan żeby tym razem było dobrze.
    Trzymam kciuki żeby Twoje jajeczka jeszcze ruszyły z kopyta i dały 8 pięknych komórek :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:

A jak bym mu powiedziała, że skoro sam sobie takie leczenie wymyśla z dupy to niech sam sobie zastrzyki wbija i testuje na sobie.

Ach, nie znoszę takich lekarzy!

Morwa, ewela873, Beata.D lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym acard no doktor mi wczoraj przepisał po transferze 1 tabletkę raz dziennie ale nie podał jaką dawkę a ponoć jest 75 i 150 ? Która bierzcie?

• Justine Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tym acard no doktor mi wczoraj przepisał po transferze 1 tabletkę raz dziennie ale nie podał jaką dawkę a ponoć jest 75 i 150 ? Która bierzcie?

75 :) najlepiej brać na noc

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, 75 na noc :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,
    biore inofolic, wit.D, q10+wit. E,magnez.

Justin, Malahd.
    Lekarz to tutaj chyba nie jest regula.
    Palaszewski wczesniej szedl na reke, wyjasnial, wykazywal sie cierpliwoscia , zyczkiwoscia i lipa. Nic to nie pomoglo.
    Neuberg to zupelne jego przeciwienstwo. Ale przypiszczam ze efekty takie same.
    Dobrze przestudiuje wszystkie kliniki i Wasze opinie zanim wybiore nastepna klinike.

age.png

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Morwa,

Justin, Malahd.
    Palaszewski wczesniej szedl na reke, wyjasnial, wykazywal sie cierpliwoscia , zyczkiwoscia i lipa. Nic to nie pomoglo.
    Dobrze przestudiuje wszystkie kliniki i Wasze opinie zanim wybiore nastepna klinike.
    Neuberg jest fakt dość specyficzny i nie chciałabym się u niego leczyć. Nie możesz zmienić lekarza prowadzącego? Moim zdaniem nie powinni być z tym problemu. Pałaszewski jest dobrym lekarzem, choć za skórę też mi trochę zszedł :/ a Niemoczyński?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Morwa,

Justin, Malahd.

U mnie każda z trzech procedur była inna i efekty też były inne. Wydawałoby się, że u mnie dobrym rozwiązaniem będzie długi protokół, a dał najgorsze efekty. Moja dr kombinowała non stop z dawkami i lekami, jak coś jej nie pasowało w trakcie stymulacji (za małe albo za mało pęchrzyków) to na bieżąco zmieniała dawkę i wydłużała stymulację by efekt był zadowalający.
    Ja wiem, ze nie zawsze pacjenci mają dobre pomysły, ale moim zdaniem hasło Twojego lekarza było chamskie i nie na miejscu. To Ty jesteś dla niego, a nie on dla Ciebie. Klient nasz pan. Ale nie będę się wymądrzać za dużo ;)

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko mam po transferze można pić kawę? :) chociaż jedną słabą?

• Justine Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:

Kończę moją poranną właśnie ;)

Można. Tu chodzi o kofeinę, a nie tyle co o samą kawę. Kofeina też jest w innych napojach więc jak pijesz colę albo dużo herbaty (ma teinę) to warto ograniczyć.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    U mnie każda z trzech procedur była inna i efekty też były inne. Wydawałoby się, że u mnie dobrym rozwiązaniem będzie długi protokół, a dał najgorsze efekty. Moja dr kombinowała non stop z dawkami i lekami, jak coś jej nie pasowało w trakcie stymulacji (za małe albo za mało pęchrzyków) to na bieżąco zmieniała dawkę i wydłużała stymulację by efekt był zadowalający.
    Ja wiem, ze nie zawsze pacjenci mają dobre pomysły, ale moim zdaniem hasło Twojego lekarza było chamskie i nie na miejscu. To Ty jesteś dla niego, a nie on dla Ciebie. Klient nasz pan. Ale nie będę się wymądrzać za dużo ;)
    Jakbym czytała o mojej lekarce. Moja tańczy tak jak my chcemy :) idzie nam na rękę, doradza gdzie można zaoszczędzić kasę. Większość badań robiłam poza Kliniką ,bo tak miałam taniej. Wysłałam namiętnie koordynatorce moje badania emailem a ta je dla nich drukowała :p Zapytałam o opinie pani doktor odnośnie mrożenia komórek a później dodałam ,że ma zrobić tak , aby było co mrozić , bo ja już się zdecydowała. Odnośnie 2 zarodków tez powiedziałam ,że chce aby podali mi dwa. Pani doktor nie miała nic przeciwko ;) Niech się cieszą ,że nie dzwonię do nich z każdą pierdołą , bo do tego też mam prawo :D

Justine lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Morwa,

Justin, Malahd.
    Dorzuciłabym do tego duże dawki wit C , omega 3 i wit z grypy b. Głównie b12 bo tej wit często mamy niedobór. Wit z grupy B mają to do siebie ,że warto je brać w zestawie , ewentualnie wyrównując niedobór tych ,których nam brakuje. Bo nadużywanie jednej daje niedobór kolejnej i tak w kółko.

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Neuberg jest fakt dość specyficzny i nie chciałabym się u niego leczyć. Nie możesz zmienić lekarza prowadzącego? Moim zdaniem nie powinni być z tym problemu. Pałaszewski jest dobrym lekarzem, choć za skórę też mi trochę zszedł :/ a Niemoczyński?

Nie znam innych lekarzy z Invicty. Wlasnir jade na wizyte. Wpierw anestezjolog pozniej Neuberg.
    Z reszta. W Novum podglady byly co 2/3 dni a tutaj po tygodniu dopiero.
    Zazdroszcze Wam dziewczyny lekarzy. Czasami mi sie wydaje ze niektorzy z nich podchodza strasznie schematycznie do pacjentow i rutynowo.
    Czytalam ze Artvimed ma protokoly pod kobiety odpowiadajace zle na stymulacje.
    Co by nie bylo rozmrazam komorki co mam i probuje z nimi. Jak nie wyjdzie robie przerwe , jade na urlop i pomysle co dalej.

Morwa gdyby nie forum i moja wlasna inivjatywa to zaden z lekarzy nic nigdy nie wspomnial o zadnej suplementacji.

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Karo-Linka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:

Inka ja po transferze piłam kawę normalnie jak przed, trzy słabe dziennie. Chodziłam do pracy i żyłam normalnie. Mój mąż jest niepełnosprawny, muszę mu w wielu czynnościach pomagać, czasem to wymaga trochę wysiłku. Jedyne co robiłam inaczej to jadłam tylko ciepłe posiłki bo podobno macica jest wtedy lepiej ukrwiona i jadłam przez 4 dni po 1,5 plasterka świeżego ananasa. No i oczywiście faszerowałam się lekami 3x2 no spa max i 3x2 magnezu, vit D 2 tys i folik.
    Dziś mam 11 tydzień 1 dzień, byłam na USG maluszek ma 4 cm :D Nie wiem czy cokolwiek z tego co robiłam po transferze miało jakieś znaczenie - widocznie miało się udać. Życzę Ci z całego serca aby i Tobie się udało

Justine, sisi lubią tę wiadomość

czynnik męski, starania od 08/2013, od 02/2016 NOVUM
    09/16 antyki, 05.10.2016 start protokół długi ICSI, 19.10-1 ds
    2.11 punkcja, transfer odroczony
    14.01 CRIO :)
    dd2ac3d742.png

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna ja byłam w 3 klinikach i u 5 lekarzy, poczytałam teorie, wysłuchałam opinii na temat "mojego przypadku" i pomysłów co ze mną zrobić nim wybrałam tego właściwego i tą konkretną klinikę. To ważne żeby lekarzowi zaufać i czuć, że on chce dla nas dobrze i robi wszystko żeby się udało. Jak Ci się nie podoba to zmieniaj lekarza/ klinikę. To za dużo nerwów nas kosztuje żeby być w takiej niepewności.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Nie znam innych lekarzy z Invicty. Wlasnir jade na wizyte. Wpierw anestezjolog pozniej Neuberg.
    Z reszta. W Novum podglady byly co 2/3 dni a tutaj po tygodniu dopiero.
    Zazdroszcze Wam dziewczyny lekarzy. Czasami mi sie wydaje ze niektorzy z nich podchodza strasznie schematycznie do pacjentow i rutynowo.
    Czytalam ze Artvimed ma protokoly pod kobiety odpowiadajace zle na stymulacje.
    Co by nie bylo rozmrazam komorki co mam i probuje z nimi. Jak nie wyjdzie robie przerwe , jade na urlop i pomysle co dalej.

Morwa gdyby nie forum i moja wlasna inivjatywa to zaden z lekarzy nic nigdy nie wspomnial o zadnej suplementacji.
    No co ty ? Ja normalnie suplementy dostałam w zleceniach od lekarza prowadzącego, plus duże ilości białka w diecie. To lekarka zaznaczyła kilkoma wykrzyknikami. Przepisała mi odrazu te "lepsze suplementy" zamiast zwykłego kw.foliowego zmetylowany, wit e tą naturalna (d-alfa tokoferol a nie tą syntetyczną z oznaczeniem dl). Zaznaczyła tez jakiego rodzaju powinno być biało (najlepiej nie te z mleka, czyli na serwatce). Więc kupiłam krowę o smaku czekoladowym. Zaznaczyła abym patrzyła na to ile tam jest cukru i nie wybierała produktów, które dużo go zawierają. Wit c mam tą z Olimpu, bo jest "najczystrza", bez aspartamu, który jest tak naprawdę czterema truciznmi połączonymi w jedną. Kwasy Omega 3 tez powiedziała mi jakie mam wybrać. Nie podawała producentów tylko mówiła na co mam zwracać uwagę. Koenzym q10 mam w formie ubichinolu, a nie ubichinonu. Zaleciła brać ubichinol również mojemu mężowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 13:42

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Alrauna ja byłam w 3 klinikach i u 5 lekarzy, poczytałam teorie, wysłuchałam opinii na temat "mojego przypadku" i pomysłów co ze mną zrobić nim wybrałam tego właściwego i tą konkretną klinikę. To ważne żeby lekarzowi zaufać i czuć, że on chce dla nas dobrze i robi wszystko żeby się udało. Jak Ci się nie podoba to zmieniaj lekarza/ klinikę. To za dużo nerwów nas kosztuje żeby być w takiej niepewności.

Zmienie zmienie. I tak malsymalnie w Wawie jestem do lipca , pozniej wracam do siebie pod Krk. Ale zanim wybiore klinike to dobrze z nia sie wczesniej zapoznam i z opiniami.

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
‹‹ 4521 4522 4523 4524 4525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ