IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Ja przed ostatnią dawka Menopuru miałam progesteron powyżej 5 tysięcy, pęcherzyków mam ponad 30. Także i tak źle i tak niedobrze. Ja mam pcos , Hiperinsulemię i IO także jakość moich komórek może być bardzo nie fajna. Ja tez idę krótkim protokołem, ale u mnie lekarka wprowadzała kombinację leków : puregon i Menopur + cetrotide. Ja bardzo mocno zareagowałam na puregon. Może u Ciebie inne leki zadziałały by inaczej. Szkoda ,że jedziesz zawsze na sztywnym zestawie leków
Przy dlugim mialam gonal F , menopur i oczywiscie gonapeptyl i dorobilam sie tylko torbieli.
Sugerowalam lekarzowi ze moze na naturalnym albo cos wczesniej podreperowac przed wlasciwa sttmulacja ale uslyszalam ze jak tak sie udzielam to moze sama chce sie leczyc....
Nie wiem juz co robic. Obawiam sie ze nie ma co liczyc na moje komorki
Zobaczymy po poludniu co z tego bedzie.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Przy dlugim mialam gonal F , menopur i oczywiscie gonapeptyl i dorobilam sie tylko torbieli.
Sugerowalam lekarzowi ze moze na naturalnym albo cos wczesniej podreperowac przed wlasciwa sttmulacja ale uslyszalam ze jak tak sie udzielam to moze sama chce sie leczyc....
Zobaczymy po poludniu co z tego bedzie. -
Alrauna1987 wrote:Przy dlugim mialam gonal F , menopur i oczywiscie gonapeptyl i dorobilam sie tylko torbieli.
Masakra! Tyle kasy tam wydajemy, ostro bym się wkurzyła takim tekstem. Jak ja coś wymyślę co jest "głupie" to dr mi szczegółowo wyjaśnia dlaczego nie. Po kilku niepowodzeniach to normalne, że kombinujemy jak się da. Jak jedna stymulacja nie wychodzi jak powinna to lekarz musi obmyślić plan żeby tym razem było dobrze.
Trzymam kciuki żeby Twoje jajeczka jeszcze ruszyły z kopyta i dały 8 pięknych komórek -
A jak bym mu powiedziała, że skoro sam sobie takie leczenie wymyśla z dupy to niech sam sobie zastrzyki wbija i testuje na sobie.
Ach, nie znoszę takich lekarzy!Morwa, ewela873, Beata.D lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Inkaa85 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym acard no doktor mi wczoraj przepisał po transferze 1 tabletkę raz dziennie ale nie podał jaką dawkę a ponoć jest 75 i 150 ? Która bierzcie?
75najlepiej brać na noc
Morwa,
biore inofolic, wit.D, q10+wit. E,magnez.
Justin, Malahd.
Lekarz to tutaj chyba nie jest regula.
Palaszewski wczesniej szedl na reke, wyjasnial, wykazywal sie cierpliwoscia , zyczkiwoscia i lipa. Nic to nie pomoglo.
Neuberg to zupelne jego przeciwienstwo. Ale przypiszczam ze efekty takie same.
Dobrze przestudiuje wszystkie kliniki i Wasze opinie zanim wybiore nastepna klinike.
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna1987 wrote:Morwa,
Justin, Malahd.
Palaszewski wczesniej szedl na reke, wyjasnial, wykazywal sie cierpliwoscia , zyczkiwoscia i lipa. Nic to nie pomoglo.
Dobrze przestudiuje wszystkie kliniki i Wasze opinie zanim wybiore nastepna klinike.a Niemoczyński?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Justin, Malahd.
Dobrze przestudiuje wszystkie kliniki i Wasze opinie zanim wybiore nastepna klinike.
U mnie każda z trzech procedur była inna i efekty też były inne. Wydawałoby się, że u mnie dobrym rozwiązaniem będzie długi protokół, a dał najgorsze efekty. Moja dr kombinowała non stop z dawkami i lekami, jak coś jej nie pasowało w trakcie stymulacji (za małe albo za mało pęchrzyków) to na bieżąco zmieniała dawkę i wydłużała stymulację by efekt był zadowalający.
Ja wiem, ze nie zawsze pacjenci mają dobre pomysły, ale moim zdaniem hasło Twojego lekarza było chamskie i nie na miejscu. To Ty jesteś dla niego, a nie on dla Ciebie. Klient nasz pan. Ale nie będę się wymądrzać za dużoProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Inkaa85 wrote:Jeszcze jedno pytanko mam po transferze można pić kawę?
chociaż jedną słabą?
Kończę moją poranną właśnie
Można. Tu chodzi o kofeinę, a nie tyle co o samą kawę. Kofeina też jest w innych napojach więc jak pijesz colę albo dużo herbaty (ma teinę) to warto ograniczyć.
Justine wrote:U mnie każda z trzech procedur była inna i efekty też były inne. Wydawałoby się, że u mnie dobrym rozwiązaniem będzie długi protokół, a dał najgorsze efekty. Moja dr kombinowała non stop z dawkami i lekami, jak coś jej nie pasowało w trakcie stymulacji (za małe albo za mało pęchrzyków) to na bieżąco zmieniała dawkę i wydłużała stymulację by efekt był zadowalający.
Ja wiem, ze nie zawsze pacjenci mają dobre pomysły, ale moim zdaniem hasło Twojego lekarza było chamskie i nie na miejscu. To Ty jesteś dla niego, a nie on dla Ciebie. Klient nasz pan. Ale nie będę się wymądrzać za dużoidzie nam na rękę, doradza gdzie można zaoszczędzić kasę. Większość badań robiłam poza Kliniką ,bo tak miałam taniej. Wysłałam namiętnie koordynatorce moje badania emailem a ta je dla nich drukowała :p Zapytałam o opinie pani doktor odnośnie mrożenia komórek a później dodałam ,że ma zrobić tak , aby było co mrozić , bo ja już się zdecydowała. Odnośnie 2 zarodków tez powiedziałam ,że chce aby podali mi dwa. Pani doktor nie miała nic przeciwko
Niech się cieszą ,że nie dzwonię do nich z każdą pierdołą , bo do tego też mam prawo
Justine lubi tę wiadomość
-
Justin, Malahd.
Dobrze przestudiuje wszystkie kliniki i Wasze opinie zanim wybiore nastepna klinike. -
Sysiaaaaa wrote:Neuberg jest fakt dość specyficzny i nie chciałabym się u niego leczyć. Nie możesz zmienić lekarza prowadzącego? Moim zdaniem nie powinni być z tym problemu. Pałaszewski jest dobrym lekarzem, choć za skórę też mi trochę zszedł
a Niemoczyński?
Nie znam innych lekarzy z Invicty. Wlasnir jade na wizyte. Wpierw anestezjolog pozniej Neuberg.
Z reszta. W Novum podglady byly co 2/3 dni a tutaj po tygodniu dopiero.
Zazdroszcze Wam dziewczyny lekarzy. Czasami mi sie wydaje ze niektorzy z nich podchodza strasznie schematycznie do pacjentow i rutynowo.
Czytalam ze Artvimed ma protokoly pod kobiety odpowiadajace zle na stymulacje.
Co by nie bylo rozmrazam komorki co mam i probuje z nimi. Jak nie wyjdzie robie przerwe , jade na urlop i pomysle co dalej.
Morwa gdyby nie forum i moja wlasna inivjatywa to zaden z lekarzy nic nigdy nie wspomnial o zadnej suplementacji.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Inkaa85 wrote:Jeszcze jedno pytanko mam po transferze można pić kawę?
chociaż jedną słabą?
Inka ja po transferze piłam kawę normalnie jak przed, trzy słabe dziennie. Chodziłam do pracy i żyłam normalnie. Mój mąż jest niepełnosprawny, muszę mu w wielu czynnościach pomagać, czasem to wymaga trochę wysiłku. Jedyne co robiłam inaczej to jadłam tylko ciepłe posiłki bo podobno macica jest wtedy lepiej ukrwiona i jadłam przez 4 dni po 1,5 plasterka świeżego ananasa. No i oczywiście faszerowałam się lekami 3x2 no spa max i 3x2 magnezu, vit D 2 tys i folik.
Dziś mam 11 tydzień 1 dzień, byłam na USG maluszek ma 4 cmNie wiem czy cokolwiek z tego co robiłam po transferze miało jakieś znaczenie - widocznie miało się udać. Życzę Ci z całego serca aby i Tobie się udało
Justine, sisi lubią tę wiadomość
-
Alrauna ja byłam w 3 klinikach i u 5 lekarzy, poczytałam teorie, wysłuchałam opinii na temat "mojego przypadku" i pomysłów co ze mną zrobić nim wybrałam tego właściwego i tą konkretną klinikę. To ważne żeby lekarzowi zaufać i czuć, że on chce dla nas dobrze i robi wszystko żeby się udało. Jak Ci się nie podoba to zmieniaj lekarza/ klinikę. To za dużo nerwów nas kosztuje żeby być w takiej niepewności.
-
Alrauna1987 wrote:Nie znam innych lekarzy z Invicty. Wlasnir jade na wizyte. Wpierw anestezjolog pozniej Neuberg.
Z reszta. W Novum podglady byly co 2/3 dni a tutaj po tygodniu dopiero.
Zazdroszcze Wam dziewczyny lekarzy. Czasami mi sie wydaje ze niektorzy z nich podchodza strasznie schematycznie do pacjentow i rutynowo.
Czytalam ze Artvimed ma protokoly pod kobiety odpowiadajace zle na stymulacje.
Co by nie bylo rozmrazam komorki co mam i probuje z nimi. Jak nie wyjdzie robie przerwe , jade na urlop i pomysle co dalej.
Morwa gdyby nie forum i moja wlasna inivjatywa to zaden z lekarzy nic nigdy nie wspomnial o zadnej suplementacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 13:42
-
MalaHD wrote:Alrauna ja byłam w 3 klinikach i u 5 lekarzy, poczytałam teorie, wysłuchałam opinii na temat "mojego przypadku" i pomysłów co ze mną zrobić nim wybrałam tego właściwego i tą konkretną klinikę. To ważne żeby lekarzowi zaufać i czuć, że on chce dla nas dobrze i robi wszystko żeby się udało. Jak Ci się nie podoba to zmieniaj lekarza/ klinikę. To za dużo nerwów nas kosztuje żeby być w takiej niepewności.
Zmienie zmienie. I tak malsymalnie w Wawie jestem do lipca , pozniej wracam do siebie pod Krk. Ale zanim wybiore klinike to dobrze z nia sie wczesniej zapoznam i z opiniami.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓