IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Juliette wrote:Ehhh, lepiej mi kiedy poczytałam Wasze wpisy. Jestem tu pierwszy raz i 2 dni po moim pierwszym transferze. Bardzo próbuję myśleć o czymś innym, ale jest ciężko. Nie sposób skupić się na książce, filmie. Ciągle natomiast ciągnie mnie do lodówki. Pierwszy raz w życiu mam tak wilczy apetyt! Jak przetrwałyście ten czas oczekiwania???
Witaj w klubieja jeden dzien za Toba i tez mnie juz nosi. Stymulacja, punkcja wszystko poszlo raz dwa czas zlecial a teraz maasakraaaa
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Witaj w klubie
ja jeden dzien za Toba i tez mnie juz nosi. Stymulacja, punkcja wszystko poszlo raz dwa czas zlecial a teraz maasakraaaa
w gyncentrum na slasku mozesz zrobic w sobote bete i za ok 2h bedziesz miala wynikMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyn łączące się w Angelius Katowice mam do Was pytanie. Czy na każdą wizytę trzeba się zgłaszać osobiście i robić badania u nich? Mam 320 km, a chyba jednak chciałabym skorzystać z AZ w tej klinice. Ciekawe czy np. będę mogła przesyłać wyniki badań i ewentualnie informacje o endometruium droga elektroniczną. Czy któraś przerabiala taki sposób współpracy z klinika?
ja tylko tak wysylalam do pani zalecenia od dr Pasnika, ale osobiscie jak bylam to tez pokazywalam. Mysle ze bedziesz mogla wyslac wyniki ale mysle ze pani doktor tez bedzie sama chciala zobaczyc co i jak.. Ja u niej bylam godzine na 1 wizycie, obszerny wywiad, usg, badanie ginekologiczne itp. Oczywiscie wyniki z histeroskopii, laparoskopii i hsg pokazywalam. Wszystkie badania, wyniki bedziesz musiala wziąć ze soba.
nawet pytala jak sie stymulowalam, jaki leki bralam, ile zarodkow i jakiej klasy, ile bylo transferow..czy bralam klej, atosiban itpWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 21:55
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ja tylko tak wysylalam do pani zalecenia od dr Pasnika, ale osobiscie jak bylam to tez pokazywalam. Mysle ze bedziesz mogla wyslac wyniki ale mysle ze pani doktor tez bedzie sama chciala zobaczyc co i jak.. Ja u niej bylam godzine na 1 wizycie, obszerny wywiad, usg, badanie ginekologiczne itp. Oczywiscie wyniki z histeroskopii, laparoskopii i hsg pokazywalam. Wszystkie badania, wyniki bedziesz musiala wziąć ze soba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 21:55
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Wiadomo, że na pierwszą wizytę wstawię się osobiście i z wynikami dotychczasowych badań. Bardziej chodziło mi o okres przygotowania do crio
mysle ze da sie zrobic- ja co prawda z gyn ale w cyklu crio poszlam do swojego gina, ktory nagral mi plytke fotki z wszystkimi danymi - takze 1 podglad mialam z glowygretka -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyn łączące się w Angelius Katowice mam do Was pytanie. Czy na każdą wizytę trzeba się zgłaszać osobiście i robić badania u nich? Mam 320 km, a chyba jednak chciałabym skorzystać z AZ w tej klinice. Ciekawe czy np. będę mogła przesyłać wyniki badań i ewentualnie informacje o endometruium droga elektroniczną. Czy któraś przerabiala taki sposób współpracy z klinika?
Kontakt elektroniczny jest bezproblemowy i można przesyłać wyniki elektronicznie. Nie ma też problemu z wynikami badań, które są robione poza klinikąja mam blisko do kliniki a czesto mam "hot line" z lekarską
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
kassik wrote:Kontakt elektroniczny jest bezproblemowy i można przesyłać wyniki elektronicznie. Nie ma też problemu z wynikami badań, które są robione poza kliniką
ja mam blisko do kliniki a czesto mam "hot line" z lekarską
nieukrywam, że nie bardzo mi się chce jechać pół Polski tylko na pół godziny wizyty, a może i to nie. Jutro zapiszę się na wizytę, bo pewne długo się czeka.
Justine dziś mi o Tobie wspominaładziękuję za miłe słowo :*
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Bardzo poprawiłas mi humor
nieukrywam, że nie bardzo mi się chce jechać pół Polski tylko na pół godziny wizyty, a może i to nie. Jutro zapiszę się na wizytę, bo pewne długo się czeka.
-
Inkaa85 wrote:Sysiaaaaa ja mam 400 km do kliniki i raz musiałam jechać tylko żeby oddać krew do badań i byłam tam może max 10 min więc wiem dokładnie o czym piszeszDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Bardzo poprawiłas mi humor
Hehehe Justine to ma długi jęzorAle dobrze, że przekazała
Zapisuj się na wizytę już bo faktycznie do "naszej" Pani Doktor terminy są dosyć długie ale myślę, że po pierwszej wizycie będziesz wiedziała czy chcesz tam zostać czy nie.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Sysiaaa przykro mi:(
Mi teraz doktor zalecił crio na naturalnym . Jedynie będzie clexsne i progesteron później. Zobaczymy.
Nie pocieszyl za bardzo. Mówił że przyczyną może być to ze zarodki się dalej nie rozwijają i z tym się nie da nic zrobić. . No super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 05:25
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:Sysiaaa przykro mi:(
Mi teraz doktor zalecił crio na naturalnym . Jedynie będzie clexsne i progesteron później. Zobaczymy.
Nie pocieszyl za bardzo. Mówił że przyczyną może być to ze zarodki się dalej nie rozwijają i z tym się nie da nic zrobić. . No super.
U mnie też padło na to, ze przyczyną poronień sa wadliwe zarodki. Będziecie je badać? Jakie opcje rozwazasz w dalszych planach?Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
kassik wrote:Hehehe Justine to ma długi jęzor
Ale dobrze, że przekazała
Zapisuj się na wizytę już bo faktycznie do "naszej" Pani Doktor terminy są dosyć długie ale myślę, że po pierwszej wizycie będziesz wiedziała czy chcesz tam zostać czy nie.
łoooo za długi jęzor dostaniesz po dupielady_pink, sylvuś lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:łoooo za długi jęzor dostaniesz po dupie
Yhy jestem zwinna jak kot i mnie nie złapieszA poza tym bez agresywnych ruchów bo Groszkom będzie niewygodnie
:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 08:17
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
pysia wrote:Sysiaaa przykro mi:(
Nie pocieszyl za bardzo. Mówił że przyczyną może być to ze zarodki się dalej nie rozwijają i z tym się nie da nic zrobić. . No super.jak już się w ogóle pojawiły, z jednej procedury nie miałam żadnego zarodka. Problem leżał w moich komórkach jajowych, produkowałam ich dużo, a słabiej jakości.
Proponowano nam adopcję zarodka lub komórki dawczyni, poszliśmy w to pierwsze. Jeżeli u Ciebie zarodki się nie rozwijają, to może być problem plemników, ponieważ po trzeciej dobie one odpowiadają za przebieg rozwoju zarodka.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:A ogólnie jak kontaktujesz się z kliniką? Bo rozumiem, że ta wizyta, to było odstępstwo od normy