X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie odebrałam wynik bety po czwartej i ostatniej IUI. Jest negatywny, a więc pora przystąpić do realizacji planu IVF, a właściwie ICSI, gdyż tę procedurę zaproponowała moja gin i myślę, że to dobry pomysł.
    Jeszcze niewiele wiem na ten temat, więc pozwólcie, że dołączę i zaczerpnę od Was informacji.
    Zapraszamy :)

Bea_ lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy wiecie gdzie mogę kupić intralipid? Mam już receptę. Czy ktoś kupował może intralipid na receptę i może podać namiar apteki. Np Rybnik, Żory , Katowice albo gdziekolwiek indziej. Dzięki
    Gdzie się leczysz ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Co to jest lampka wina przy całej mojej wypitej butelce w jedną noc :p ja bym piła ,ale popytaj jeszcze reszty dziewczyn ;)
    Hehe ja tez pije + Brasilia w orzeszkach i zawsze Endo było piekne!! Zobaczymy czy jutro sie popisze :). Pozdrawiam znad lampki wina :)

Morwa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Ja już dziś, po negatywnej becie, zacznę pracować nad endometrium, mimo że @ po drodze ;-)
    Dorzuć orzechy brazylijskie i olej z wiesiołka w kapsułkach :)

Bea_ lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    A gdyby nie transfer to też by to inaczej wyglądało:)
    Racja, co to lampka wina:) Ja mam takie kieliszki, że pół wina wchodzi do jednego, czyli dwa kieliszki i butelka pęka:)
    Ale przed transferem to ja już sama nie wiem.
    Jak zaszłam na jesieni to właśnie piłam, tzn, tak 1 lampkę na 3 dni.
    A na forum ktoś w ogóle pisał, żeby pić po transferze, że właśnie wtedy zalecają, ale to już chyba przesada:)
    Mam dokładnie takie same kieliszki ;) ja jak na chwilę obecną szykuje się do criotransferu i na różne sposoby poprawiam swoje endometrium. Wino z tych owych sposobów lubię najbardziej :p Byłam kilka razy w ciąży i za każdym razem zaskakiwło w cyklach gdzie piłam, więc po swoim przypadku wiem ,że nie szkodzi ;) a to że się później utrzymać nie udawało to inna bajka. Ciąża w jajowodzie nie ma szans by rozwijać się normalnie ,a owe ciążę spowodowała ureoplasma, która zrobiła mi w brzuchu nieźle kuku a nie wino. Po transferze bym raczej nie piła, ale to dlatego ,że ja pić mało nie umiem, a co w nadmiarze to szkodzi. Przed transferem jak najbardziej bym piła i tak też robię.

Krakowianka, Flowwer, Kunia, Evaa lubią tę wiadomość

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam dokładnie takie same kieliszki ;) ja jak na chwilę obecną szykuje się do criotransferu i na różne sposoby poprawiam swoje endometrium. Wino z tych owych sposobów lubię najbardziej :p Byłam kilka razy w ciąży i za każdym razem zaskakiwło w cyklach gdzie piłam, więc po swoim przypadku wiem ,że nie szkodzi ;) a to że się później utrzymać nie udawało to inna bajka. Ciąża w jajowodzie nie ma szans by rozwijać się normalnie ,a owe ciążę spowodowała ureoplasma, która zrobiła mi w brzuchu nieźle kuku a nie wino. Po transferze bym raczej nie piła, ale to dlatego ,że ja pić mało nie umiem, a co w nadmiarze to szkodzi. Przed transferem jak najbardziej bym piła i tak też robię.
    Morwa czy Ty nie jesteś moja siostra przypadkiem ;) Ps. To niesamowite ze niby jesteśmy sobie obce a jak siostry vel przyjaciółki jednocześnie :)

Morwa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dziewczyny,

co sądzicie w lampce wina na endo??
    (...) Jakie wasze zdanie?

Mój gin-endo powiedział, że nie ma żadnych naukowych dowodów na poprawę endo przy piciu czerwonego wina. To ponoć mit wśród staraczek. Ja piłam jak byłam na etapie IUI , nie pomogło.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mój gin-endo powiedział, że nie ma żadnych naukowych dowodów na poprawę endo przy piciu czerwonego wina. To ponoć mit wśród staraczek. Ja piłam jak byłam na etapie IUI , nie pomogło.
    Ale sa badania, ktore potwierdzaja wplyw czerwonego wina na poprawe ukrwienia kazdej komorki - kazdej to znaczy ze w endometrium tez ;)

Edit: "Zawarty w winie kwas acetylosalicylowy (aspiryna) rozrzedza krew"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:16

Asia_88, Krakowianka, Beata.D lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja brałam Intralipid właśnie z powodu atpo bo było zbyt wysokie żeby zbił je sam Dexamethason

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz bezwzględnie zakazał alkoholu, ale o ile potrafię zrozumieć lampkę wina na ukrwienie, to picie po transferze nawet kropli uważam za obłęd.

Kunia lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta -1574 - 18dpt
    Poprzednia w 14dpt - 335
    Progesteron 60
    Myślicie ze jest Ok ? Strasznie sie stresuje

wombi, Kala 1980, MalaHD, Evaa, edloteh, Morwa, Justine, Natka-matka wariatka :), Nefe, Kunia, sylwia80, Bea_, lena7, Deseo, choco, Milkowiec, gosia81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    o ile potrafię zrozumieć lampkę wina na ukrwienie, to picie po transferze nawet kropli uważam za obłęd.
    Dlaczego?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym się denerwujesz Beti? Przecież wszystko wygląda dobrze:)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Czym się denerwujesz Beti? Przecież wszystko wygląda dobrze:)
    Czy będzie serducho i takie tam no i w pracy mam trochę stresów :(

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta dzisiejsza to 560

Bella93, MalaHD, Evaa, edloteh, Mysza1986, Kala 1980, Morwa, Justine, Tyszanka81, Natka-matka wariatka :), Nefe, Kunia, sylwia80, Mag85, Flowwer, Bea_, anakonda, lena7, sisi, zizia_a, lipa, Deseo, choco, Milkowiec, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Moja dzisiejsza beta -1574 - 18dpt
    Poprzednia w 14dpt - 335
    Progesteron 60
    Myślicie ze jest Ok ? Strasznie sie stresuje
    Beta dobra a progresteron w jakich jednostkach ?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Beta dobra a progresteron w jakich jednostkach ?
    ng/ml

Bella93, Morwa lubią tę wiadomość

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella czy słyszałaś albo wiesz coś na temat tego, że 1 z tych składników Fertinea nie wolno przyjmować po transferze? Bo wydaje mi się że coś takiego mówiła mi babka w aptece a ja o tym na śmierć zapomniałam... :-(

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja wole czerwone....go desperadosa :P No, ale na endo, to chyba by nie pomoglo ;)
    Pomogło by pomogło! Piwo zawiera fitoestrogeny, więc jak to z estrogenami bywa jest dobre na endo :p tylko musi być chmielowe, a desperadosa to niestety więcej chemii niż chmielu ,ale to zawsze coś :p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Morwa czy Ty nie jesteś moja siostra przypadkiem ;) Ps. To niesamowite ze niby jesteśmy sobie obce a jak siostry vel przyjaciółki jednocześnie :)
    Całkiem możliwe ! :D Moja mama jak się na mnie nie raz wkurzała to mówiła ,że mnie podmienili w szpitalu :D

Krakowianka lubi tę wiadomość

‹‹ 4625 4626 4627 4628 4629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ