X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie odebrałam wynik bety po czwartej i ostatniej IUI. Jest negatywny, a więc pora przystąpić do realizacji planu IVF, a właściwie ICSI, gdyż tę procedurę zaproponowała moja gin i myślę, że to dobry pomysł.
    Jeszcze niewiele wiem na ten temat, więc pozwólcie, że dołączę i zaczerpnę od Was informacji.
    Zapraszamy :)

Bea_ lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy wiecie gdzie mogę kupić intralipid? Mam już receptę. Czy ktoś kupował może intralipid na receptę i może podać namiar apteki. Np Rybnik, Żory , Katowice albo gdziekolwiek indziej. Dzięki
    Gdzie się leczysz ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Co to jest lampka wina przy całej mojej wypitej butelce w jedną noc :p ja bym piła ,ale popytaj jeszcze reszty dziewczyn ;)
    Hehe ja tez pije + Brasilia w orzeszkach i zawsze Endo było piekne!! Zobaczymy czy jutro sie popisze :). Pozdrawiam znad lampki wina :)

Morwa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Ja już dziś, po negatywnej becie, zacznę pracować nad endometrium, mimo że @ po drodze ;-)
    Dorzuć orzechy brazylijskie i olej z wiesiołka w kapsułkach :)

Bea_ lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    A gdyby nie transfer to też by to inaczej wyglądało:)
    Racja, co to lampka wina:) Ja mam takie kieliszki, że pół wina wchodzi do jednego, czyli dwa kieliszki i butelka pęka:)
    Ale przed transferem to ja już sama nie wiem.
    Jak zaszłam na jesieni to właśnie piłam, tzn, tak 1 lampkę na 3 dni.
    A na forum ktoś w ogóle pisał, żeby pić po transferze, że właśnie wtedy zalecają, ale to już chyba przesada:)
    Mam dokładnie takie same kieliszki ;) ja jak na chwilę obecną szykuje się do criotransferu i na różne sposoby poprawiam swoje endometrium. Wino z tych owych sposobów lubię najbardziej :p Byłam kilka razy w ciąży i za każdym razem zaskakiwło w cyklach gdzie piłam, więc po swoim przypadku wiem ,że nie szkodzi ;) a to że się później utrzymać nie udawało to inna bajka. Ciąża w jajowodzie nie ma szans by rozwijać się normalnie ,a owe ciążę spowodowała ureoplasma, która zrobiła mi w brzuchu nieźle kuku a nie wino. Po transferze bym raczej nie piła, ale to dlatego ,że ja pić mało nie umiem, a co w nadmiarze to szkodzi. Przed transferem jak najbardziej bym piła i tak też robię.

Krakowianka, Flowwer, Kunia, Evaa lubią tę wiadomość

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam dokładnie takie same kieliszki ;) ja jak na chwilę obecną szykuje się do criotransferu i na różne sposoby poprawiam swoje endometrium. Wino z tych owych sposobów lubię najbardziej :p Byłam kilka razy w ciąży i za każdym razem zaskakiwło w cyklach gdzie piłam, więc po swoim przypadku wiem ,że nie szkodzi ;) a to że się później utrzymać nie udawało to inna bajka. Ciąża w jajowodzie nie ma szans by rozwijać się normalnie ,a owe ciążę spowodowała ureoplasma, która zrobiła mi w brzuchu nieźle kuku a nie wino. Po transferze bym raczej nie piła, ale to dlatego ,że ja pić mało nie umiem, a co w nadmiarze to szkodzi. Przed transferem jak najbardziej bym piła i tak też robię.
    Morwa czy Ty nie jesteś moja siostra przypadkiem ;) Ps. To niesamowite ze niby jesteśmy sobie obce a jak siostry vel przyjaciółki jednocześnie :)

Morwa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dziewczyny,

co sądzicie w lampce wina na endo??
    (...) Jakie wasze zdanie?

Mój gin-endo powiedział, że nie ma żadnych naukowych dowodów na poprawę endo przy piciu czerwonego wina. To ponoć mit wśród staraczek. Ja piłam jak byłam na etapie IUI , nie pomogło.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mój gin-endo powiedział, że nie ma żadnych naukowych dowodów na poprawę endo przy piciu czerwonego wina. To ponoć mit wśród staraczek. Ja piłam jak byłam na etapie IUI , nie pomogło.
    Ale sa badania, ktore potwierdzaja wplyw czerwonego wina na poprawe ukrwienia kazdej komorki - kazdej to znaczy ze w endometrium tez ;)

Edit: "Zawarty w winie kwas acetylosalicylowy (aspiryna) rozrzedza krew"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:16

Asia_88, Krakowianka, Beata.D lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja brałam Intralipid właśnie z powodu atpo bo było zbyt wysokie żeby zbił je sam Dexamethason

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz bezwzględnie zakazał alkoholu, ale o ile potrafię zrozumieć lampkę wina na ukrwienie, to picie po transferze nawet kropli uważam za obłęd.

Kunia lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta -1574 - 18dpt
    Poprzednia w 14dpt - 335
    Progesteron 60
    Myślicie ze jest Ok ? Strasznie sie stresuje

wombi, Kala 1980, MalaHD, Evaa, edloteh, Morwa, Justine, Natka-matka wariatka :), Nefe, Kunia, sylwia80, Bea_, lena7, Deseo, choco, Milkowiec, gosia81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    o ile potrafię zrozumieć lampkę wina na ukrwienie, to picie po transferze nawet kropli uważam za obłęd.
    Dlaczego?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym się denerwujesz Beti? Przecież wszystko wygląda dobrze:)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Czym się denerwujesz Beti? Przecież wszystko wygląda dobrze:)
    Czy będzie serducho i takie tam no i w pracy mam trochę stresów :(

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta dzisiejsza to 560

Bella93, MalaHD, Evaa, edloteh, Mysza1986, Kala 1980, Morwa, Justine, Tyszanka81, Natka-matka wariatka :), Nefe, Kunia, sylwia80, Mag85, Flowwer, Bea_, anakonda, lena7, sisi, zizia_a, lipa, Deseo, choco, Milkowiec, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Moja dzisiejsza beta -1574 - 18dpt
    Poprzednia w 14dpt - 335
    Progesteron 60
    Myślicie ze jest Ok ? Strasznie sie stresuje
    Beta dobra a progresteron w jakich jednostkach ?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Beta dobra a progresteron w jakich jednostkach ?
    ng/ml

Bella93, Morwa lubią tę wiadomość

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella czy słyszałaś albo wiesz coś na temat tego, że 1 z tych składników Fertinea nie wolno przyjmować po transferze? Bo wydaje mi się że coś takiego mówiła mi babka w aptece a ja o tym na śmierć zapomniałam... :-(

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja wole czerwone....go desperadosa :P No, ale na endo, to chyba by nie pomoglo ;)
    Pomogło by pomogło! Piwo zawiera fitoestrogeny, więc jak to z estrogenami bywa jest dobre na endo :p tylko musi być chmielowe, a desperadosa to niestety więcej chemii niż chmielu ,ale to zawsze coś :p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Morwa czy Ty nie jesteś moja siostra przypadkiem ;) Ps. To niesamowite ze niby jesteśmy sobie obce a jak siostry vel przyjaciółki jednocześnie :)
    Całkiem możliwe ! :D Moja mama jak się na mnie nie raz wkurzała to mówiła ,że mnie podmienili w szpitalu :D

Krakowianka lubi tę wiadomość

‹‹ 4625 4626 4627 4628 4629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ