IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea_ wrote:Cześć dziewczyny, właśnie odebrałam wynik bety po czwartej i ostatniej IUI. Jest negatywny, a więc pora przystąpić do realizacji planu IVF, a właściwie ICSI, gdyż tę procedurę zaproponowała moja gin i myślę, że to dobry pomysł.
Jeszcze niewiele wiem na ten temat, więc pozwólcie, że dołączę i zaczerpnę od Was informacji.Bea_ lubi tę wiadomość
-
bazylka wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy wiecie gdzie mogę kupić intralipid? Mam już receptę. Czy ktoś kupował może intralipid na receptę i może podać namiar apteki. Np Rybnik, Żory , Katowice albo gdziekolwiek indziej. Dzięki
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Morwa wrote:Co to jest lampka wina przy całej mojej wypitej butelce w jedną noc :p ja bym piła ,ale popytaj jeszcze reszty dziewczyn
. Pozdrawiam znad lampki wina
Morwa lubi tę wiadomość
-
Kunia wrote:A gdyby nie transfer to też by to inaczej wyglądało:)
Racja, co to lampka wina:) Ja mam takie kieliszki, że pół wina wchodzi do jednego, czyli dwa kieliszki i butelka pęka:)
Ale przed transferem to ja już sama nie wiem.
Jak zaszłam na jesieni to właśnie piłam, tzn, tak 1 lampkę na 3 dni.
A na forum ktoś w ogóle pisał, żeby pić po transferze, że właśnie wtedy zalecają, ale to już chyba przesada:)ja jak na chwilę obecną szykuje się do criotransferu i na różne sposoby poprawiam swoje endometrium. Wino z tych owych sposobów lubię najbardziej :p Byłam kilka razy w ciąży i za każdym razem zaskakiwło w cyklach gdzie piłam, więc po swoim przypadku wiem ,że nie szkodzi
a to że się później utrzymać nie udawało to inna bajka. Ciąża w jajowodzie nie ma szans by rozwijać się normalnie ,a owe ciążę spowodowała ureoplasma, która zrobiła mi w brzuchu nieźle kuku a nie wino. Po transferze bym raczej nie piła, ale to dlatego ,że ja pić mało nie umiem, a co w nadmiarze to szkodzi. Przed transferem jak najbardziej bym piła i tak też robię.
Krakowianka, Flowwer, Kunia, Evaa lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Mam dokładnie takie same kieliszki
ja jak na chwilę obecną szykuje się do criotransferu i na różne sposoby poprawiam swoje endometrium. Wino z tych owych sposobów lubię najbardziej :p Byłam kilka razy w ciąży i za każdym razem zaskakiwło w cyklach gdzie piłam, więc po swoim przypadku wiem ,że nie szkodzi
a to że się później utrzymać nie udawało to inna bajka. Ciąża w jajowodzie nie ma szans by rozwijać się normalnie ,a owe ciążę spowodowała ureoplasma, która zrobiła mi w brzuchu nieźle kuku a nie wino. Po transferze bym raczej nie piła, ale to dlatego ,że ja pić mało nie umiem, a co w nadmiarze to szkodzi. Przed transferem jak najbardziej bym piła i tak też robię.
Ps. To niesamowite ze niby jesteśmy sobie obce a jak siostry vel przyjaciółki jednocześnie
Morwa lubi tę wiadomość
-
Kunia wrote:Dziewczyny,
co sądzicie w lampce wina na endo??
(...) Jakie wasze zdanie?
Mój gin-endo powiedział, że nie ma żadnych naukowych dowodów na poprawę endo przy piciu czerwonego wina. To ponoć mit wśród staraczek. Ja piłam jak byłam na etapie IUI , nie pomogło.
-
Kalija wrote:Mój gin-endo powiedział, że nie ma żadnych naukowych dowodów na poprawę endo przy piciu czerwonego wina. To ponoć mit wśród staraczek. Ja piłam jak byłam na etapie IUI , nie pomogło.
Edit: "Zawarty w winie kwas acetylosalicylowy (aspiryna) rozrzedza krew"Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:16
Asia_88, Krakowianka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja dzisiejsza beta -1574 - 18dpt
Poprzednia w 14dpt - 335
Progesteron 60
Myślicie ze jest Ok ? Strasznie sie stresujewombi, Kala 1980, MalaHD, Evaa, edloteh, Morwa, Justine, Natka-matka wariatka :), Nefe, Kunia, sylwia80, Bea_, lena7, Deseo, choco, Milkowiec, gosia81 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Juliette wrote:o ile potrafię zrozumieć lampkę wina na ukrwienie, to picie po transferze nawet kropli uważam za obłęd.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny moja beta dzisiejsza to 560
Bella93, MalaHD, Evaa, edloteh, Mysza1986, Kala 1980, Morwa, Justine, Tyszanka81, Natka-matka wariatka :), Nefe, Kunia, sylwia80, Mag85, Flowwer, Bea_, anakonda, lena7, sisi, zizia_a, lipa, Deseo, choco, Milkowiec, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bella czy słyszałaś albo wiesz coś na temat tego, że 1 z tych składników Fertinea nie wolno przyjmować po transferze? Bo wydaje mi się że coś takiego mówiła mi babka w aptece a ja o tym na śmierć zapomniałam...I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
lena7 wrote:Ja wole czerwone....go desperadosa
No, ale na endo, to chyba by nie pomoglo
-
Krakowianka wrote:Morwa czy Ty nie jesteś moja siostra przypadkiem
Ps. To niesamowite ze niby jesteśmy sobie obce a jak siostry vel przyjaciółki jednocześnie
Moja mama jak się na mnie nie raz wkurzała to mówiła ,że mnie podmienili w szpitalu
Krakowianka lubi tę wiadomość