IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytriss wrote:Shooa ludwin &ludwin?
Co prawda nie mam osobistych doświadczeń , ale wierząc internetom to jedna z lepszych klinik specjalizujących sue w tej dziedzinie . Niestety ceny też raczej górna półka
Lena przytulam , przykro migdzieś tam biorę ich pod uwagę, ale najbardziej wolałabym coś/kogoś z polecenia..
Lena, a miałaś transfery na żelaznym zestawie i jakichś sensownych dawkach sterydów?triss lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Wiesz jeszcze nie zaznajomilam sie z tym tak do konca, ale czy nawet jak zdecydowalabym sie na AZ, to jesli hipotetycznie ja odrzucam zarodki,to nie odrzuce tez te nie swoje?
Jak już Justine napisała z obcym zarodkiem sprawa wygląda inaczej, cale szczescie inaczejNajprawdopodobniej u Justine i u mnie jest problem z reakcją na "geny" naszych lubych. Obie jesteśmy agresywne na to co nasze oraz obce i w takiej sytuacji nasz lekarz prowadzący zalecił nam AZ.
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
shooa wrote:
Lena, a miałaś transfery na żelaznym zestawie i jakichś sensownych dawkach sterydów?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
kassik wrote:Jak już Justine napisała z obcym zarodkiem sprawa wygląda inaczej, cale szczescie inaczej
Najprawdopodobniej u Justine i u mnie jest problem z reakcją na "geny" naszych lubych. Obie jesteśmy agresywne na to co nasze oraz obce i w takiej sytuacji nasz lekarz prowadzący zalecił nam AZ.
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualnylena7 wrote:Shooa, nie miałam zadnego zelaznego zestawu, ani sterydow, bo ze wszystkich badan zycia nigdy nic nie wyszlo powazniejszego..z badan immuno robilam niektore ; NK, antytoczniowe,mutacje i inne tez ok..i tylko wyszla mi na koncu podwyzszona homocysteina, ktora zbilam z 13.12 do 9.02, takze na to brala super extra duzo kwasu foliowego synt.i metyl, zastrzyki z wit b12. Skacze teraz z immunologii na osrodki adopcyjne i na zmiane
lipa lubi tę wiadomość
-
Beta 63,75!
Ale jeszcze się nie cieszymy i nie gratulujemy. Jestem posrana przed powtórka bardziej niż przed pierwszą.
Dr każe mi odstawić encorton a ja nie chcę więc recepty nie dostanę. Ma może któraś na zbyciu?
Mam 1,5 opakowania clo i 300j puregonu jakby któraś była zainteresowanaYoselyn82, Kala 1980, Krakowianka, sisi, shooa, lena7, edloteh, Kunia, Sysiaaaaa, Inkaa85, wombi, Justine, Angie 31, Tyszanka81, Milkowiec, lipa, Natka-matka wariatka :), sandzu, *SmoczycA*, ana167, Evaa, sylwia80, choco, ewe_a85, Konwalia, zizia_a, Karo-Linka, kozamonia, Nefe, Bea_, ka_tarzyna, Morwa, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Beta 63,75!
Ale jeszcze się nie cieszymy i nie gratulujemy. Jestem posrana przed powtórka bardziej niż przed pierwszą.
Dr każe mi odstawić encorton a ja nie chcę więc recepty nie dostanę. Ma może któraś na zbyciu?
Mam 1,5 opakowania clo i 300j puregonu jakby któraś była zainteresowana
po cichu gratuluje.. ktory to twoj dpt?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
lena7 wrote:U mnie niestety beta 1.07
Ech, przykro miponoć wszystko ma swój czas i swoje miejsce. Wierzę że i Twój niebawem nadejdzie.
MalaHD nic nie mowiec dalej mocno &&&&lena7 lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
MalaHD wrote:Beta 63,75!
Mam 1,5 opakowania clo i 300j puregonu jakby któraś była zainteresowana -
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Beta 63,75!
Mam 1,5 opakowania clo i 300j puregonu jakby któraś była zainteresowanana prv?
-
Lena
jeszcze będzie dobrze!
Mala - super:)
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
shooa wrote:No to jak nie miałaś sterydu to nie uderzałabym od razu w immunologię grubą..no chyba, że chcesz, ale to sporo kosztuje (każde badanie praktycznie kosztuje kilkaset złotych) i parę tyg trwa + ew leczenie. Pogadaj z lekarzem o sterydzie od samego początku cyklu z transferem, ale w dawce terapeutycznej 10mg-15mg encortonu, clexane, acard. w większości przypadków podobnych do Twojego kiedy do ciąży dochodzi, to wystarczy.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Dziewczyny czy ktoras was ma utrogestan do sprzedania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 22:29
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️