IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
małaszarobura wrote:na razie to jestem tutaj głowne ja.
Ja wstrzykiwałam po prawej albo po lewej od pępka. Jakoś tak 7 cm od.
Bierze sie fald skóry w druga reke i tam sie wbija igle. Ja to tak minimum 1/3 tej igły wbijałam w skórę. I żadnych bąbli nie miałam po zastrzyku.
Moze za plytko wbiłaś igle bo sie bałaś i stad ten bąbel.....
Mnie sam moment wstrzykiwania tego troche piekł.
Chyba właśnie za płytko wbiłam, bąbel już się wchłonął.
Tak OK 7 cm na wysokości pępka ?nie wyżej i nie niżej ?
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Chyba właśnie za płytko wbiłam, bąbel już się wchłonął.
Tak OK 7 cm na wysokości pępka ?nie wyżej i nie niżej ?sylwia80 lubi tę wiadomość
08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
21.04.17r 8B -
bazylka wrote:Wbijaj igłę takim płynnym ruchem. Nie po trochu bo będzie bolało. Ja sobie wbijalam raz po lewej a raz po prawej stronie brzucha. No i ważne by ze strzykawki usunąć powietrze,czyli te bąbelki. By był sam płyn. A ile dni masz gonalpeptyt? Bo potem jeszcze będą właściwe zastrzyki stymulacyjne,menou lub gonal lub to i to
Pecherzyki powietrza usuwa sie tylko w strzykawach, ktore laduja w zyleWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 10:46
sylwia80, MalaHD lubią tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:Malaszarobura mialas ah? Jakiej klasy mialas blastke?Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
bazylka wrote:Wbijaj igłę takim płynnym ruchem. Nie po trochu bo będzie bolało. Ja sobie wbijalam raz po lewej a raz po prawej stronie brzucha. No i ważne by ze strzykawki usunąć powietrze,czyli te bąbelki. By był sam płyn. A ile dni masz gonalpeptyt? Bo potem jeszcze będą właściwe zastrzyki stymulacyjne,menou lub gonal lub to i to
Dzięki:))) mam 7 zastrzyków do 5 maja jakoś co drugi dzień. A później dojdą kolejne:((( muszę się szybko nauczyć je dobrze robić.
Kuzwa tyle kasy się płaci, żeby ktoś w klinice zapropnowal instruktaż to pomarzyć można. Jak mnie spytają następnym razem czy przelew poszedł i wszystkie zgody podpisane to powiem ze czekam na instruktaż jak robić zastrzyki bo to moja pierwsza procedura i zielona jestem. Ciekawe co mi odpowiedzą.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Dzięki:))) mam 7 zastrzyków do 5 maja jakoś co drugi dzień. A później dojdą kolejne:((( muszę się szybko nauczyć je dobrze robić.
Kuzwa tyle kasy się płaci, żeby ktoś w klinice zapropnowal instruktaż to pomarzyć można. Jak mnie spytają następnym razem czy przelew poszedł i wszystkie zgody podpisane to powiem ze czekam na instruktaż jak robić zastrzyki bo to moja pierwsza procedura i zielona jestem. Ciekawe co mi odpowiedzą.małaszarobura lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Bella93 wrote:Tych pecherzykow sie wlasnie nie usuwa, one maja za zadanie dopchnac cala dawke leku. Jesli ten pecherzyk wypuscimy to lek zostaje w igle - to jest blad.
Pecherzyki powietrza usuwa sie tylko w strzykawach, ktore laduja w zyle
Skąd! Mi w Nowum pielęgniarki mówiły ze sie 1 kropelke ze strzykawki wypuszcza wlasnie.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
sylwia80 wrote:To miałaś szczęście. Tak sama z siebie czy Ty zapytałaś ?
Taka duża dziewczynka w nie wie.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
nick nieaktualnymałaszarobura wrote:Boże dziewczynki nie mogę uwierzyć...............Dzis 4 dpt.Wzięłam test i nasikałam i co????
I mam 2grube wyraźne krechy!!!! HURRRRAAAA!:D:D:D:D
Nie wierze normalnie ,bo nic nie czułam,nic mnie nie ciągnęło.
(Dodam ze test o czułości 10 wzięłam). Bo to mrozaczki były to mogą sie różnie implantować.małaszarobura lubi tę wiadomość
-
Sylwia, za mocno fałdek był ściśnięty i igła za płytko
też tak miałam i potem siniak wyszedł.
Mi też pojawiła się wysypka przy pierwszych kilku zastrzykach. Lekarz powiedział, aby nie martwić się.
U nas w klinice można iść do zabiegowego i panie wytłumaczą jak to robi się. Mi nawet rozrobiły menopur i pierwszy zastrzyk zrobiłysylwia80 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
małaszarobura wrote:Boże dziewczynki nie mogę uwierzyć...............Dzis 4 dpt.Wzięłam test i nasikałam i co????
I mam 2grube wyraźne krechy!!!! HURRRRAAAA!:D:D:D:D
Nie wierze normalnie ,bo nic nie czułam,nic mnie nie ciągnęło.
(Dodam ze test o czułości 10 wzięłam). Bo to mrozaczki były to mogą sie różnie implantować.
Moje gratulacje kochana
Piękne krechymałaszarobura lubi tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:Dzięki:))) mam 7 zastrzyków do 5 maja jakoś co drugi dzień. A później dojdą kolejne:((( muszę się szybko nauczyć je dobrze robić.
Kuzwa tyle kasy się płaci, żeby ktoś w klinice zapropnowal instruktaż to pomarzyć można. Jak mnie spytają następnym razem czy przelew poszedł i wszystkie zgody podpisane to powiem ze czekam na instruktaż jak robić zastrzyki bo to moja pierwsza procedura i zielona jestem. Ciekawe co mi odpowiedzą.
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.