X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    A ja mam kompletnie odwrotne zdanie. Nigdy nie czułam się jak w fabryce i nikt mi niczego nie wciska. Nawet pielęgniarki w zabiegowym - chociaż prace mają niewdzięczna - to złote kobiety są. Po wizytach moja pani dr mnie całą ściska, zamiast podawać rękę na dowidzenia. Uważam, że lekarz też człowiek i jeśli się jest wobec niego w porządku to odwzajemnia się tym samym.
    Z pewnością są tam i świetni specjaliści. Dużo zależy od tego, na kogo się trafi. Zgadzam się w pełni- lekarz też człowiek:) Ale co to znaczy- jeśli jest się wobce niego w porządku, odwzajemni się tym samym??? Tzn.że dziewczyna, która usłyszała porównanie swojej macicy do pustyni, na której nic nie urośnie zasłużyła sobie na taki komentarz, bo jej przypadek wydał się za trudny lub lekarka była zmęczona, miała gorszy dzień?

małaszarobura lubi tę wiadomość

• małaszarobura Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady, następny zastrzyk będzie już łatwiejszy. Obecnie mam tylko mała czerwona kropkę i nic więcej. Sadze ze za płytko wbiłam igle i dlatego taki odczyn się pojawił.

Dzięki raz jeszcze.

Malaszarobura, kiedy idziesz na betę ?
    Cieszę się z Twoich dwóch kreseczek !!!!

Ide 25.04. Oczywiście z samego rańca:-):-):-)

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaszarobura, piękne dwie krechy i to w 4dpt. Gratuluje! I szacun za odwagę :) Beta to formalność, za przyrosty :bigok:

Dziewczyny,
    Czy w waszych klinikach robi się płukanie macicy przed transferem? Może podaje się jakieś dodatki by poprawić np. jej ukrwienie? etc. Jak to u was wygląda?

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane dziekuje wam wszystkim za miłe i ciepłe słowa.
    Czuje sie od razu jak w domu :D.

ROZSIEWAM WIRUSKI CIĄŻOWE :-):-)

I WSZYSTKIE OCZEKUJĄCE ZARAŻAM :
    ****************************************************************************************************************************************************************:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 18:43

Juliette, edloteh, sylwia80 lubią tę wiadomość

Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Malaszarobura, piękne dwie krechy i to w 4dpt. Gratuluje! I szacun za odwagę :) Beta to formalność, za przyrosty :bigok:

Dziewczyny,
    Czy w waszych klinikach robi się płukanie macicy przed transferem? Może podaje się jakieś dodatki by poprawić np. jej ukrwienie? etc. Jak to u was wygląda?

Gracias seniorita:D
    U mnie w Invikcie słyszałam o jakichs wlewach do macicy,ale nic więcej nie wiem niestety

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Bardzo się cieszę!!!U mnie 6dpt był ledwo widoczny cień drugiej kreski. Oglądałam pod światło, myślałam, że mam zwidy:) U Ciebie jest jasna sprawa- są dwie krechy aż miło! Jak Twój mężczyzna? Mój płakał jak dziecko!

Juliette chyba musisz przyjść i kopnąć go w tyłek....bo...
    Powiedział: acha a potem: Zrobisz mi kawę.
    A potem pokłóciliśmy sie o byle co i było mi smutno i źle i jak to pisze to tez płaczę

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra zmieniam z powrotem na myche, bo tak sie właśnie czuje :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Juliette chyba musisz przyjść i kopnąć go w tyłek....bo...
    Powiedział: acha a potem: Zrobisz mi kawę.
    A potem pokłóciliśmy sie o byle co i było mi smutno i źle i jak to pisze to tez płaczę
    Nie przejmuj się Kochana! Do facetów wolniej dociera. To emocjonalnie prymitywne istoty;) Nie płacz, bo fasolki zasmucisz. Musisz się przygotować na huśtawkę nastrojów, nie raz Cię Twój wnerwi z byle powodu. Uroki początków ciąży:)

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaszarobura jeszcze ja Ci nie pogratulowałam! A więc nadrabiam zaległości serdecznie gratuluję!! Jesteś wielka!! Oby teraz wszystko już u WAS było z górki :-):-):-)

Edloteh, ja nie słyszałam nigdy o żadnych wlewach do macicy, nigdy tez czegoś takiego nie miałam.

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette ma rację, chłop to tylko chłop!! Oni sa faktycznie z jakiejs innej planety ;-) Pomyśl sobie, że będzie wspaniale jeśli teraz będziesz miała tylko takie problemy i tego Ci z całego serca życzę :-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Nie przejmuj się Kochana! Do facetów wolniej dociera. To emocjonalnie prymitywne istoty;) Nie płacz, bo fasolki zasmucisz. Musisz się przygotować na huśtawkę nastrojów, nie raz Cię Twój wnerwi z byle powodu. Uroki początków ciąży:)[/QUOTE

mówisz że średnio raz dziennie latasz z siekierą za swoim? ;-)

Dzięki za pogłaskanie po głowie, od razu raźnej :D.
    No właśnie o fasolkę sie martwię bo stres podobno szkodzi...

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Małaszarobura jeszcze ja Ci nie pogratulowałam! A więc nadrabiam zaległości serdecznie gratuluję!! Jesteś wielka!! Oby teraz wszystko już u WAS było z górki :-):-):-)

Edloteh, ja nie słyszałam nigdy o żadnych wlewach do macicy, nigdy tez czegoś takiego nie miałam.

Dzięki ślązaczka:-). Tfu tfu splunąć za ramie coby nie zapeszyć i idziemy dalej...

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Juliette ma rację, chłop to tylko chłop!! Oni sa faktycznie z jakiejs innej planety ;-) Pomyśl sobie, że będzie wspaniale jeśli teraz będziesz miała tylko takie problemy i tego Ci z całego serca życzę :-)

Martwi mnie tylko fakt że mój związek coraz bardziej przypomina równie pochyłą....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z siekierą nie latam jeszcze, ale popłakać się potrafię bez powodu, albo drzwiami trzasnę. Dziś focha strzeliłam, bo miał kupić jabłka i zielone winogrona a przywiózł zielone jabłka i ciemne winogrona:):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Martwi mnie tylko fakt że mój związek coraz bardziej przypomina równie pochyłą....
    Teraz nie czas myśleć o przyszłości związku! Teraz się skupiamy na sobie i zdrowym rozwoju Maluszków. Unikamy stresu, dobrze się odżywiamy, dużo odpoczywamy.
    Facet jak czasem sam sobie kawę zrobi, korona mu ze łba nie spadnie.
    Jak Cię wkurzy, to nie wdawaj się w kłótnię, tylko włącz sobie ulubioną muzykę lub film, albo poczytaj z ciasteczkiem i herbatką dobrą książkę. Ja tak robię, na mnie działa. Jak się wdaję w zbędne dyskusje, tylko mi ciśnienie skacze;)

małaszarobura, sylwia80 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Teraz nie czas myśleć o przyszłości związku! Teraz się skupiamy na sobie i zdrowym rozwoju Maluszków. Unikamy stresu, dobrze się odżywiamy, dużo odpoczywamy.
    Facet jak czasem sam sobie kawę zrobi, korona mu ze łba nie spadnie.
    Jak Cię wkurzy, to nie wdawaj się w kłótnię, tylko włącz sobie ulubioną muzykę lub film, albo poczytaj z ciasteczkiem i herbatką dobrą książkę. Ja tak robię, na mnie działa. Jak się wdaję w zbędne dyskusje, tylko mi ciśnienie skacze;)

Tak jest!:-)

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inaczej Juliette.

Moj jest z natury Mruk.
    Rano milczy. wieczorem warczy.
    Jak go o cos proszę to mowi zawsze : Pomyślę albo Może.
    Gadać nie lubi.

Ja go irytuje jak mówię cokolwiek: Ale ględzisz.
    Ważne czyste gacie i obiad w garnku.

Najlepiej czuje się jak siedzę sama w drugim pokoju.

Mi jest smutno a on uważa ze jak sobie pomilczymy to mi przejdzie.
    Niestety żal nie przechodzi.

Ehhhh. Znowu mam doła.
    Dobrze ze o 21.00 spać - u mnie dryl jak w wojsku

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Ale co to znaczy- jeśli jest się wobce niego w porządku, odwzajemni się tym samym??? Tzn.że dziewczyna, która usłyszała porównanie swojej macicy do pustyni, na której nic nie urośnie zasłużyła sobie na taki komentarz, bo jej przypadek wydał się za trudny lub lekarka była zmęczona, miała gorszy dzień?
    No chyba sobie trochę nadinterpretujesz, bo nawet by mi do głowy nie przyszło to, co napisałaś. Z tego co zdążyłam zauważyć przez 1,5 roku to nikt sie tutaj nie udziela po to, by komuś specjalnie takie rzeczy opowiadać (z pewnymi wyjątkami oczywiście, ale to tylko weteranki pamiętają :))

Justine, lady_pink lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stane w obronie facetow, bo z tego co mozna zauwazyc wsparcia wymagaja tylko kobiety, tylko one sa wazne...tak chyba nie powinien wygladac zwiazek.
    Jak mozna napisac ze "to nie czas na myslenie o przyszlosci zwiazku"? Przeciez wlasnie z tego zwiazku rozwija sie nowe zycie.

roletka, Alrauna1987, małaszarobura, Justine, Asia_88, lipa, MalaHD, lady_pink, Anatolka lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Kunia jak sie czujesz? Jutro o ktorej robisz bete?
    Czuje się generalnie ok. Lekki ból na @,mdłości.robię rano o 7 ej. Do 9 ej będę wiedzieć wszystko. Wiadukt,że chce aby była ciąża,ale jak ma nie być to niech się to nie przyciąga .....bo szkoda czasu i stresów.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

‹‹ 4701 4702 4703 4704 4705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ