IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kunia wrote:Czuje się generalnie ok. Lekki ból na @,mdłości.robię rano o 7 ej. Do 9 ej będę wiedzieć wszystko. Wiadomo,że chce aby była ciąża,ale jak ma nie być to niech się to nie przyciąga .....bo szkoda czasu i stresów.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Sorry za błędy,słownik z komórki piszeKunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
nick nieaktualnyAsia_88 wrote:No chyba sobie trochę nadinterpretujesz, bo nawet by mi do głowy nie przyszło to, co napisałaś. Z tego co zdążyłam zauważyć przez 1,5 roku to nikt sie tutaj nie udziela po to, by komuś specjalnie takie rzeczy opowiadać (z pewnymi wyjątkami oczywiście, ale to tylko weteranki pamiętają
)
-
edloteh wrote:Malaszarobura, piękne dwie krechy i to w 4dpt. Gratuluje! I szacun za odwagę
Beta to formalność, za przyrosty :bigok:
Dziewczyny,
Czy w waszych klinikach robi się płukanie macicy przed transferem? Może podaje się jakieś dodatki by poprawić np. jej ukrwienie? etc. Jak to u was wygląda?
Moja dr robi czasem plukanke z pregnylu. Na ukrwienie polecam acard i niezmiennie czerwone winoAsia_88 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Kunia wrote:Czuje się generalnie ok. Lekki ból na @,mdłości.robię rano o 7 ej. Do 9 ej będę wiedzieć wszystko. Wiadukt,że chce aby była ciąża,ale jak ma nie być to niech się to nie przyciąga .....bo szkoda czasu i stresów.
Kunia mdlosci to dobry objaw☺Kunia lubi tę wiadomość
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Justine wrote:Moja dr robi czasem plukanke z pregnylu. Na ukrwienie polecam acard i niezmiennie czerwone wino
Justine co ty tak z tym winkiem? Bo nam sie na forum dziewczyny rozpijąWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Edloteh
Odnośnie pytania o endo, to raczej chodzi o grubość endometrium niż ukrwienie. Im grubsze tym lepiej. Jak jednak zauważyłam,tutaj koleżanki maja piękne tłuste endo i to po samym Estrofemie. Także lepiej zapytaj swojego lekarza prowadzącego.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
nick nieaktualnyBella93 wrote:A ja stane w obronie facetow, bo z tego co mozna zauwazyc wsparcia wymagaja tylko kobiety, tylko one sa wazne...tak chyba nie powinien wygladac zwiazek.
Jak mozna napisac ze "to nie czas na myslenie o przyszlosci zwiazku"? Przeciez wlasnie z tego zwiazku rozwija sie nowe zycie.
-
małaszarobura wrote:Edloteh
Odnośnie pytania o endo, to raczej chodzi o grubość endometrium niż ukrwienie. Im grubsze tym lepiej. Jak jednak zauważyłam,tutaj koleżanki maja piękne tłuste endo i to po samym Estrofemie. Także lepiej zapytaj swojego lekarza prowadzącego.
Sama grubość endo to nie wszystko, a tłuste endo nie gwarantuje powodzenia tak samo jak niezbyt obiecujące nie skazuje od razu na niepowodzenie.
Ukrwienie jest wbrew pozorom bardzo istotne, aby zarodek bez problemu mógł się rozwijać. M.in po to bierzemy heparyne.
Zanim będziesz chciała obalić moją teorię to dodam że na 6 transferów miałam 5 razy piękne i tłuste, trojlinijne endo po ok 15mm.
Tylko raz miałam chudziutkie i rzutem na taśmę odbył się transfer. Liche endo zaczyna jutro 11tc
A odnośnie wina to jestem zdania że jest dobre na wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 21:10
Juliette, Asia_88, Morwa, sylvuś, gosia81, lipa, małaszarobura, ewe_a85, MalaHD, problemik, Beata.D lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnyDzięki za info dziewczyny.
Malaszobura, ja zwykle śluzówkę mam przygotowywaną na estrofemie własnie ... ale tak jak pisze Justine, tluste endo nie gwarantuje sukcesu.. Mi do takiego grubego to daleko zdecydowanie....
zapytałam dlatego, że syszałam o rożnych dodatkach w klinikach.... może zapytam czy w mojej czegoś nie podają...
Justine, a jake dawki tego acardu brałaś i jak długo? Poprzednimi razami sie wspomagałam, ale teraz to już sama nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 21:47
-
Justine wrote:A odnośnie wina to jestem zdania że jest dobre na wszystko
Justine, Kunia, Flowwer, ewe_a85 lubią tę wiadomość
-
Ja nigdy nie miałam problemu z endo , nawet na cyklach bezowulacyjnych przy pcos zbierałam sporą jego grubość. Teraz w cyklu sztucznym pierwszy raz w życiu nie było rewelacji , moje endo było liche , naprawdę liche w 11dc. Pani doktor po tym usg zwiększyła mi dawkę estrogenów z 3x1 na 4x1 (biorę Lenzetto). Mimo wszystko w 13 dc wprowadziliśmy progesteron. 5 dni później odbył się transfer. Endo ciagle nie było rewelacyjne i co ? Udało się, udało się przy pierwszym podejściu i to na nierewelacyjnym endo !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 22:03
Justine, Kunia, Juliette, małaszarobura, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Edloteh, od połowy grudnia biorę acard w dawce 75 i chyba będę brać do końca ciążyProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Dziś 5dpt.
Hej dziewczyny, normalnie nie mogę spac po nocach.
Wczoraj obsikałam test o czulosci 10, a dzisiaj raniutko normalny 25.
I za nim policzyłam do pięciu, znowu 2krechy mi sie pojawiły.
Może będzie dublecik?
Tak bym chciała...
Jutro rano betuję. Pewnie nocy nie prześpię.Kunia, sylwia80, sisi, gosia81 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jednak nie wytrzymam z ciekawości do jutra... Jadę zaraz na bete.
Koło 10tej będę już wiedziećsylwia80 lubi tę wiadomość
edloteh wrote:Dzięki za info dziewczyny.
Malaszobura, ja zwykle śluzówkę mam przygotowywaną na estrofemie własnie ... ale tak jak pisze Justine, tluste endo nie gwarantuje sukcesu.. Mi do takiego grubego to daleko zdecydowanie....
zapytałam dlatego, że syszałam o rożnych dodatkach w klinikach.... może zapytam czy w mojej czegoś nie podają...
Justine, a jake dawki tego acardu brałaś i jak długo? Poprzednimi razami sie wspomagałam, ale teraz to już sama nie wiem...
No dobra... Nie znam sie na endo. Mi zawsze w klinikach mówili ze ma byc grube i tyle:-). I zawsze miałam okej po Estrofemie.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.