IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:Dziewczyny czy można zamienić lutinusa ( biorę 3x2) na duphaston ? Od tego ciągłego noszenia wkładek zaczyna mi sie robic jakaś infekcja
Ogólnie można ale czy konkretnie Ty możesz to musi już lekarz ocenić. Fajne są wkładki tena z apteki (Takie najmniejsze na nietrzymanie moczu niby) jak trZeba brać coś dopochwowo. Są dużo bardZiej chłonne. -
bazylka wrote:W 2014 r byłam na pierwszej wizycie. W grudniu będzie 3 lata
2.5 roku to i dużo i nie. Masz jeszcze 3 procedurę z 2+1, no Nie? Spinaj pośladki, zbieraj kasę na leki i działaj. Byłaś w ciąży z własnych zarodków, więc możesz. To był przypadek, okropny Ale przypadek. AZ jeszcze zdążysz. Ja miałam 3 procedury i z pierwszej jeden kiepski zarodek, po drugiej żadnego i hiperka. Byłam wykończona i psychicznie i fizycZnie bólem hiperki. Jakbym odpuściła to bym nie miała
Nos do góry! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 08:41
lena7, Tyszanka81, Evaa, gosia81, małaszarobura, Beata.D, Kunia, bazylka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Wracam do wasBiore teraz pigulki anty i czekam na czerwiec...
Nie nadrobilam wszystkiego, przeczytalam tylko kilka ostatnich stron- gratuluje sukcesow!! Mimo moich marnych doswiadczen, to jednak podnosi na duchu poczytanie o waszych sukcesach
Lunka, widze ze u Ciebie sie udalo. Napisze na prv, bo z tego co pamietam mialas dzialac w Bocianie. -
Dziewczyny, ja troche mniej o ivf, ale nurtuje mnie jedna sprawa...jako ze wyniki moje (oprocz homocysteiny, ktora teraz jest powiedzmy prawie ok) sa ok, mowie, o hormonach, genetyce itp, to jak robilam kiedys hsg, wyszlo ze jajowody sa drozne, ale lekko poskrecane..czy jest taka mozliwosc, ze nie zaszlam nigdy w ciaze naturalne przez te jajowody? ze jajeczko moze nie "dostaje sie" dalej przez te skrety? wiem, pewnie sie smiejecie, ale chcialabym przed smiercia naprawde wiedziec, co jest przyczyna naszej niepłodnosci? bo nieplodnosc idiopatyczna, to cos przeciez, czego po prostu jeszcze zaden lekarz u konkretnej pary nie wykryl po prostu..a przyczyna jest, tylko nieodkrytaStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dziewczyny proszę o radę. Jestem po poronieniu (tabletki nie do końca zadziałały i musiałam mieć łyżeczkowaną macicę), wczoraj byłam u mojego dr w Novum i zasugerował mi abym poszła w immunologię ( ciąża obumarła w 6/7 tygodniu przy becie 65000). Podał mi dwa nazwiska prof. Malinowski i dr Paśnik. Szczerze to jestem zielona w temacie i nawet bardzo nie wiem jak mam się to tego zabrać. Czy może któraś z Was była na wizycie u któregoś i jak mniej więcej wygląda to cenowo i ile czeka się na wizytę.
-
Kunia wrote:Wiecie co zrobię w weekend?napije się za swoje 40 urodziny,bo nie było okazji i za wasze zdrowie
i tym razem bede piła porzadniej.. za nasze (czyli wszystkich tu obecnych) zdrowie i szczescie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 11:13
Kunia, małaszarobura lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
emka29 wrote:Dziewczyny proszę o radę. Jestem po poronieniu (tabletki nie do końca zadziałały i musiałam mieć łyżeczkowaną macicę), wczoraj byłam u mojego dr w Novum i zasugerował mi abym poszła w immunologię ( ciąża obumarła w 6/7 tygodniu przy becie 65000). Podał mi dwa nazwiska prof. Malinowski i dr Paśnik. Szczerze to jestem zielona w temacie i nawet bardzo nie wiem jak mam się to tego zabrać. Czy może któraś z Was była na wizycie u któregoś i jak mniej więcej wygląda to cenowo i ile czeka się na wizytę.
Oboje przyjmują blisko siebie- Łódź. Moim zdaniem jednak lepszy jest Paśnik- nie każe robić wszystkich badań (koszt ponad 5tyś) i podchodzi indywidualnie do każdej pacjentki. Malinowski z góry zakłada, że trzeba się szczepić. Generalnie ceny są niższe u Pasnika za wszystko. Wizyta u Paśnika to 150pln, a Malinowski z tego co pamiętam to dwa razy tyle.
Chodziłam do Paśnika i jestem zadowolona. Zerknij też na wątek immunologicznyProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Oboje przyjmują blisko siebie- Łódź. Moim zdaniem jednak lepszy jest Paśnik- nie każe robić wszystkich badań (koszt ponad 5tyś) i podchodzi indywidualnie do każdej pacjentki. Malinowski z góry zakłada, że trzeba się szczepić. Generalnie ceny są niższe u Pasnika za wszystko. Wizyta u Paśnika to 150pln, a Malinowski z tego co pamiętam to dwa razy tyle.
Chodziłam do Paśnika i jestem zadowolona. Zerknij też na wątek immunologiczny -
nick nieaktualnyemka29 wrote:Dziewczyny proszę o radę. Jestem po poronieniu (tabletki nie do końca zadziałały i musiałam mieć łyżeczkowaną macicę), wczoraj byłam u mojego dr w Novum i zasugerował mi abym poszła w immunologię ( ciąża obumarła w 6/7 tygodniu przy becie 65000). Podał mi dwa nazwiska prof. Malinowski i dr Paśnik. Szczerze to jestem zielona w temacie i nawet bardzo nie wiem jak mam się to tego zabrać. Czy może któraś z Was była na wizycie u któregoś i jak mniej więcej wygląda to cenowo i ile czeka się na wizytę.
małaszarobura lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Wyslalam Ci zaproszenie cos Ci napisze na priv odnosnie tych szczepionek
-
lena7 wrote:Kunia ja dzis bede piła 3 dzien z rzedu, na trzecim z rzedu grillu!
i tym razem bede piła porzadniej.. za nasze (czyli wszystkich tu obecnych) zdrowie i szczescie
Hahahaha:)
Ja jednak też dziś zaczynam:) Winko dzisiaj:)lena7 lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
nick nieaktualnyDziewczyny proszę odpowiedzcie mi na pytanie: Czy jest wśród Was jakas dziewczyna która ma mutacje mthfr? Chodzi mi o branie heparyny przy ivf i podczas ciąży. Mam wysoka homocysteine ponad 11 i za wysoki kwas foliowy. Zamierzam zrobić mutacje mthfr bo boje się ze może to mieć wpływ na powodzenie ICSI. Tylko mój lekarz jakoś tak olał te wyniki homocysteiny i kwasu. Od jutra zaczynam ovulastan na 2 mies i w połowie lipca punkcja i transfer planowane.
-
Ja mam MTHFR A1298C heterozygotę. Od transferu brałam clexane 0,4. Po becie aptt spadło mi do 25 i teraz biorę 0,6. Będę brała najprawdopodobniej przez całą ciążę. Ale mój dr daje clexane z marszu wszystkim więc to nie ze względu na mutację.
Kwas foliowy miałam podwyższony, zmieniłam na metyle ale od tego czasu nie badałam. Homocysteina w normie. Bierz metylowane formy kwasu i b12 to nie zaszkodzi a może omóc na homocysteine -
nick nieaktualny
-
Oj Dotka tego to ja też nie wiem, mój doktor jest akurat do nagięcia. Encortonu też mi nie chciał dać a trułam dupę tak długo aż wypisał i kazał mu dać spokój. Tylko nie wiem czy bez badań dostaniesz refundację. Opakowanie na 10 dni kosztuje ok 155 zł, po refundacji 30 a biorąc pod uwagę całą ciążę to się robi niemało.
-
nick nieaktualny