X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylka, glaszcze kochana.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylika bardzo mi przykro :(

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Wiesz jak tamto forum poczytałam to sporo sie zmieniło przez te kilka lat.
    Dawczyń świeżych nie ma (tylko chyba Invicta) została a reszta jedzie na bankach z zagranicy.ehhh.
    A Tobie sie udało Polly?
    Zmieniło się tyle, że Gameta w Rzgowie (czyli klinika z jednym z najlepszych banków komorek jajowych w Europie, a na pewno w Polsce) wróciła po 1,5 roku przerwy do inf z kd. Moja przygoda zaczęła się w 2014r. Wtedy poznałam dziewczyny z forum, do którego link Ci wysłałam. Nas bliskich koleżanek było 9. Każdej się udało. Oprócz mnie... 7 jest matkami, ósma oczekuje bliźniąt. Ja jestem dziewiąta. Jest jeszcze jedna, ktora w porę zdecydowała się na az i ma juz córkę, ktora ma ponad rok i teraz oczekuje bliźniąt. Córka i bliźnięta to dzieci dzięki az. Córka po innej parze dawców, a chłopcy po tez innej. Chłopcy to był jeden zarodek ale się podzielił. Ja jestem jedyna z całej ekipy, ktora wciąż nie ma nic. Z 7 transferów, zabierając na pokład 9 zarodków była jedna ciąża zakończona w 9t3d brakiem echa serca... świeże komorki są na pewno w gamecie i to jest jedyna klinika w Polsce jaką Ci polecam. Jedyna. Przerobiłam ich wiele i gdy nie udał mi sie et z lutego tego roku, gdy zabrałam ostatni zarodek postanowiłam podejśc do az w Katowicach. Wizyta u dr Paligi- i jeszcze jakies jej podjerzenia co do czynnika mojego organizmu. W sumie 3 hipotezy z czego juz wiadomo, ze 2 to pudła. Po prostu cos nie zagrało, moze jakas mozaika w kariotypie mojego męża, który jest w grupie takiego ruzyka z uwagi na przypadek śmierci w rodzinie, gdzie przyczyną był nowotwór krwi i to był jego brat. Także, na Twoim miejscu zrobiłabym to co sama powinnam- az. Zmarnowałam blisko 80tys. I 3 pełne lata. Przeszłam depresje i załamanie nerwowe. Niczego nie żałuje oprócz czasu.
    AZ jest skuteczny. Zarodki oddają pary, ktore doczekały się dzieci. Dla mnie ostatecznością była adopcja społeczna. Bardzo szlachetna i bardzo zwyczajnie piekna, ale cieszę się, ze po drodze moj lekarz zaproponował mi AZ. Aha finalnie w mojej klinice podchodzę do procedury.

Kunia, małaszarobura, lipa, ewe_a85, Ajka, Justine, niezapominajka2017, Mimbla, kassik, zizia_a, Beata.D lubią tę wiadomość

• Kunia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylka, przykro mi:(
    Małaszarobura - ciekawy ten twój przypadek, może faktycznie poczekaj z odstawieniem tych leków, ta beta taka wysoka.

małaszarobura lubi tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. To życie jest takie niesprawiedliwe.

Kunia lubi tę wiadomość

08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
    Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
    21.04.17r 8B :(
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Zmieniło się tyle, że Gameta w Rzgowie (czyli klinika z jednym z najlepszych banków komorek jajowych w Europie, a na pewno w Polsce) wróciła po 1,5 roku przerwy do inf z kd. Moja przygoda zaczęła się w 2014r. Wtedy poznałam dziewczyny z forum, do którego link Ci wysłałam. Nas bliskich koleżanek było 9. Każdej się udało. Oprócz mnie... 7 jest matkami, ósma oczekuje bliźniąt. Ja jestem dziewiąta. Jest jeszcze jedna, ktora w porę zdecydowała się na az i ma juz córkę, ktora ma ponad rok i teraz oczekuje bliźniąt. Córka i bliźnięta to dzieci dzięki az. Córka po innej parze dawców, a chłopcy po tez innej. Chłopcy to był jeden zarodek ale się podzielił. Ja jestem jedyna z całej ekipy, ktora wciąż nie ma nic. Z 7 transferów, zabierając na pokład 9 zarodków była jedna ciąża zakończona w 9t3d brakiem echa serca... świeże komorki są na pewno w gamecie i to jest jedyna klinika w Polsce jaką Ci polecam. Jedyna. Przerobiłam ich wiele i gdy nie udał mi sie et z lutego tego roku, gdy zabrałam ostatni zarodek postanowiłam podejśc do az w Katowicach. Wizyta u dr Paligi- i jeszcze jakies jej podjerzenia co do czynnika mojego organizmu. W sumie 3 hipotezy z czego juz wiadomo, ze 2 to pudła. Po prostu cos nie zagrało, moze jakas mozaika w kariotypie mojego męża, który jest w grupie takiego ruzyka z uwagi na przypadek śmierci w rodzinie, gdzie przyczyną był nowotwór krwi i to był jego brat. Także, na Twoim miejscu zrobiłabym to co sama powinnam- az. Zmarnowałam blisko 80tys. I 3 pełne lata. Przeszłam depresje i załamanie nerwowe. Niczego nie żałuje oprócz czasu.
    AZ jest skuteczny. Zarodki oddają pary, ktore doczekały się dzieci. Dla mnie ostatecznością była adopcja społeczna. Bardzo szlachetna i bardzo zwyczajnie piekna, ale cieszę się, ze po drodze moj lekarz zaproponował mi AZ. Aha finalnie w mojej klinice podchodzę do procedury.
    Polly
    Przede wszystkim baardzo ci kibicuję i trzymam kciuki żeby sie udało.
    Ciekawe co powiesz na to ?????ze dzwoniłam dzis do gamety w Rzgowie i nie prowadza juz komorek dawczyń świeżych, tylko sprowadzają mrozaki z zagranicy( info od pani na recepcji).
    Moja historia jest bardziej zblizona do Agusi z tamtego forum- ja jestem juz matką, ale bardzo bardzo chcę mieć jeszcze dzieciatko. AZ odpada bo badanie plemnikow wyszło wspaniale, a mój m nie zgodzi sie na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 04:50

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisałam się do dr Paligi do Provity. Myślę że spróbuję z az. Długo się czeka na pierwszą wizytę ale trzeba coś robić by nie stać w miejscu.

małaszarobura, Justine, sylvuś lubią tę wiadomość

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly a w jakiej klinice podchodzisz do procedury z az?

Wysłany: 2 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    A ja zapisałam się do dr Paligi do Provity. Myślę że spróbuję z az. Długo się czeka na pierwszą wizytę ale trzeba coś robić by nie stać w miejscu.

Bazylka a ty juz długo walczysz?

Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Bazylka a ty juz długo walczysz?
    W 2014 r byłam na pierwszej wizycie. W grudniu będzie 3 lata

• Kunia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres,ufff.
    Wiecie co zrobię w weekend?napije się za swoje 40 urodziny,bo nie było okazji i za wasze zdrowie :-)

małaszarobura, Beata.D, Evaa, Eltasz, ana167, sylwia80, Nefe, niezapominajka2017, MalaHD, Mysza1986, problemik, *SmoczycA*, gosia81, edloteh lubią tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia odstresuj się dobrze Ci to zrobi ;)

Kunia lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 2 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dostałam okres,ufff.
    Wiecie co zrobię w weekend?napije się za swoje 40 urodziny,bo nie było okazji i za wasze zdrowie :-)

Kunia
    Na zdrowie!!!:-)
    Tez bym sie napiła....

Kunia lubi tę wiadomość

• ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia ! towarzysze Ci! ja wczoraj stwierdziłam że sobie pozwole, dzis dostałam plamienia, we czwartek wykonuje telefon co dalej i kiedy nastepne podejscie :)

Kunia lubi tę wiadomość

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia pij, nie żałuj sobie, należy Ci się porządne odstresowanie :-) jak bym mogła też bym się napiła! :-)

Kunia lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167 mocno trzymam kciuki za przyrost

ana167 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można zamienić lutinusa ( biorę 3x2) na duphaston ? Od tego ciągłego noszenia wkładek zaczyna mi sie robic jakaś infekcja

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny czy można zamienić lutinusa ( biorę 3x2) na duphaston ? Od tego ciągłego noszenia wkładek zaczyna mi sie robic jakaś infekcja

Osobiście bym nie zaryzykowala takiej zmiany.

Jak już to jedynie na prolutexa.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamienilam na luteine nie zuzywajac nawet calego opakowania lutinusa on strasznie wycieka. Mi lepiej pasuje luteina.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Osobiście bym nie zaryzykowala takiej zmiany.

Jak już to jedynie na prolutexa.
    W piątek mam wizytę i muszę o tym pogadać bo strasznie mnie to już męczy :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 4755 4756 4757 4758 4759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ