X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylka, glaszcze kochana.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylika bardzo mi przykro :(

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Wiesz jak tamto forum poczytałam to sporo sie zmieniło przez te kilka lat.
    Dawczyń świeżych nie ma (tylko chyba Invicta) została a reszta jedzie na bankach z zagranicy.ehhh.
    A Tobie sie udało Polly?
    Zmieniło się tyle, że Gameta w Rzgowie (czyli klinika z jednym z najlepszych banków komorek jajowych w Europie, a na pewno w Polsce) wróciła po 1,5 roku przerwy do inf z kd. Moja przygoda zaczęła się w 2014r. Wtedy poznałam dziewczyny z forum, do którego link Ci wysłałam. Nas bliskich koleżanek było 9. Każdej się udało. Oprócz mnie... 7 jest matkami, ósma oczekuje bliźniąt. Ja jestem dziewiąta. Jest jeszcze jedna, ktora w porę zdecydowała się na az i ma juz córkę, ktora ma ponad rok i teraz oczekuje bliźniąt. Córka i bliźnięta to dzieci dzięki az. Córka po innej parze dawców, a chłopcy po tez innej. Chłopcy to był jeden zarodek ale się podzielił. Ja jestem jedyna z całej ekipy, ktora wciąż nie ma nic. Z 7 transferów, zabierając na pokład 9 zarodków była jedna ciąża zakończona w 9t3d brakiem echa serca... świeże komorki są na pewno w gamecie i to jest jedyna klinika w Polsce jaką Ci polecam. Jedyna. Przerobiłam ich wiele i gdy nie udał mi sie et z lutego tego roku, gdy zabrałam ostatni zarodek postanowiłam podejśc do az w Katowicach. Wizyta u dr Paligi- i jeszcze jakies jej podjerzenia co do czynnika mojego organizmu. W sumie 3 hipotezy z czego juz wiadomo, ze 2 to pudła. Po prostu cos nie zagrało, moze jakas mozaika w kariotypie mojego męża, który jest w grupie takiego ruzyka z uwagi na przypadek śmierci w rodzinie, gdzie przyczyną był nowotwór krwi i to był jego brat. Także, na Twoim miejscu zrobiłabym to co sama powinnam- az. Zmarnowałam blisko 80tys. I 3 pełne lata. Przeszłam depresje i załamanie nerwowe. Niczego nie żałuje oprócz czasu.
    AZ jest skuteczny. Zarodki oddają pary, ktore doczekały się dzieci. Dla mnie ostatecznością była adopcja społeczna. Bardzo szlachetna i bardzo zwyczajnie piekna, ale cieszę się, ze po drodze moj lekarz zaproponował mi AZ. Aha finalnie w mojej klinice podchodzę do procedury.

Kunia, małaszarobura, lipa, ewe_a85, Ajka, Justine, niezapominajka2017, Mimbla, kassik, zizia_a, Beata.D lubią tę wiadomość

• Kunia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylka, przykro mi:(
    Małaszarobura - ciekawy ten twój przypadek, może faktycznie poczekaj z odstawieniem tych leków, ta beta taka wysoka.

małaszarobura lubi tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. To życie jest takie niesprawiedliwe.

Kunia lubi tę wiadomość

08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
    Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
    21.04.17r 8B :(
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Zmieniło się tyle, że Gameta w Rzgowie (czyli klinika z jednym z najlepszych banków komorek jajowych w Europie, a na pewno w Polsce) wróciła po 1,5 roku przerwy do inf z kd. Moja przygoda zaczęła się w 2014r. Wtedy poznałam dziewczyny z forum, do którego link Ci wysłałam. Nas bliskich koleżanek było 9. Każdej się udało. Oprócz mnie... 7 jest matkami, ósma oczekuje bliźniąt. Ja jestem dziewiąta. Jest jeszcze jedna, ktora w porę zdecydowała się na az i ma juz córkę, ktora ma ponad rok i teraz oczekuje bliźniąt. Córka i bliźnięta to dzieci dzięki az. Córka po innej parze dawców, a chłopcy po tez innej. Chłopcy to był jeden zarodek ale się podzielił. Ja jestem jedyna z całej ekipy, ktora wciąż nie ma nic. Z 7 transferów, zabierając na pokład 9 zarodków była jedna ciąża zakończona w 9t3d brakiem echa serca... świeże komorki są na pewno w gamecie i to jest jedyna klinika w Polsce jaką Ci polecam. Jedyna. Przerobiłam ich wiele i gdy nie udał mi sie et z lutego tego roku, gdy zabrałam ostatni zarodek postanowiłam podejśc do az w Katowicach. Wizyta u dr Paligi- i jeszcze jakies jej podjerzenia co do czynnika mojego organizmu. W sumie 3 hipotezy z czego juz wiadomo, ze 2 to pudła. Po prostu cos nie zagrało, moze jakas mozaika w kariotypie mojego męża, który jest w grupie takiego ruzyka z uwagi na przypadek śmierci w rodzinie, gdzie przyczyną był nowotwór krwi i to był jego brat. Także, na Twoim miejscu zrobiłabym to co sama powinnam- az. Zmarnowałam blisko 80tys. I 3 pełne lata. Przeszłam depresje i załamanie nerwowe. Niczego nie żałuje oprócz czasu.
    AZ jest skuteczny. Zarodki oddają pary, ktore doczekały się dzieci. Dla mnie ostatecznością była adopcja społeczna. Bardzo szlachetna i bardzo zwyczajnie piekna, ale cieszę się, ze po drodze moj lekarz zaproponował mi AZ. Aha finalnie w mojej klinice podchodzę do procedury.
    Polly
    Przede wszystkim baardzo ci kibicuję i trzymam kciuki żeby sie udało.
    Ciekawe co powiesz na to ?????ze dzwoniłam dzis do gamety w Rzgowie i nie prowadza juz komorek dawczyń świeżych, tylko sprowadzają mrozaki z zagranicy( info od pani na recepcji).
    Moja historia jest bardziej zblizona do Agusi z tamtego forum- ja jestem juz matką, ale bardzo bardzo chcę mieć jeszcze dzieciatko. AZ odpada bo badanie plemnikow wyszło wspaniale, a mój m nie zgodzi sie na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 04:50

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisałam się do dr Paligi do Provity. Myślę że spróbuję z az. Długo się czeka na pierwszą wizytę ale trzeba coś robić by nie stać w miejscu.

małaszarobura, Justine, sylvuś lubią tę wiadomość

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly a w jakiej klinice podchodzisz do procedury z az?

Wysłany: 2 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    A ja zapisałam się do dr Paligi do Provity. Myślę że spróbuję z az. Długo się czeka na pierwszą wizytę ale trzeba coś robić by nie stać w miejscu.

Bazylka a ty juz długo walczysz?

Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Bazylka a ty juz długo walczysz?
    W 2014 r byłam na pierwszej wizycie. W grudniu będzie 3 lata

• Kunia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres,ufff.
    Wiecie co zrobię w weekend?napije się za swoje 40 urodziny,bo nie było okazji i za wasze zdrowie :-)

małaszarobura, Beata.D, Evaa, Eltasz, ana167, sylwia80, Nefe, niezapominajka2017, MalaHD, Mysza1986, problemik, *SmoczycA*, gosia81, edloteh lubią tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia odstresuj się dobrze Ci to zrobi ;)

Kunia lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 2 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dostałam okres,ufff.
    Wiecie co zrobię w weekend?napije się za swoje 40 urodziny,bo nie było okazji i za wasze zdrowie :-)

Kunia
    Na zdrowie!!!:-)
    Tez bym sie napiła....

Kunia lubi tę wiadomość

• ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia ! towarzysze Ci! ja wczoraj stwierdziłam że sobie pozwole, dzis dostałam plamienia, we czwartek wykonuje telefon co dalej i kiedy nastepne podejscie :)

Kunia lubi tę wiadomość

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia pij, nie żałuj sobie, należy Ci się porządne odstresowanie :-) jak bym mogła też bym się napiła! :-)

Kunia lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167 mocno trzymam kciuki za przyrost

ana167 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można zamienić lutinusa ( biorę 3x2) na duphaston ? Od tego ciągłego noszenia wkładek zaczyna mi sie robic jakaś infekcja

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny czy można zamienić lutinusa ( biorę 3x2) na duphaston ? Od tego ciągłego noszenia wkładek zaczyna mi sie robic jakaś infekcja

Osobiście bym nie zaryzykowala takiej zmiany.

Jak już to jedynie na prolutexa.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamienilam na luteine nie zuzywajac nawet calego opakowania lutinusa on strasznie wycieka. Mi lepiej pasuje luteina.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Osobiście bym nie zaryzykowala takiej zmiany.

Jak już to jedynie na prolutexa.
    W piątek mam wizytę i muszę o tym pogadać bo strasznie mnie to już męczy :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 4755 4756 4757 4758 4759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ