IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymałaszarobura wrote:Wiesz jak tamto forum poczytałam to sporo sie zmieniło przez te kilka lat.
Dawczyń świeżych nie ma (tylko chyba Invicta) została a reszta jedzie na bankach z zagranicy.ehhh.
A Tobie sie udało Polly?
AZ jest skuteczny. Zarodki oddają pary, ktore doczekały się dzieci. Dla mnie ostatecznością była adopcja społeczna. Bardzo szlachetna i bardzo zwyczajnie piekna, ale cieszę się, ze po drodze moj lekarz zaproponował mi AZ. Aha finalnie w mojej klinice podchodzę do procedury.Kunia, małaszarobura, lipa, ewe_a85, Ajka, Justine, niezapominajka2017, Mimbla, kassik, zizia_a, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Bazylka, przykro mi:(
Małaszarobura - ciekawy ten twój przypadek, może faktycznie poczekaj z odstawieniem tych leków, ta beta taka wysoka.małaszarobura lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Polly_love wrote:Zmieniło się tyle, że Gameta w Rzgowie (czyli klinika z jednym z najlepszych banków komorek jajowych w Europie, a na pewno w Polsce) wróciła po 1,5 roku przerwy do inf z kd. Moja przygoda zaczęła się w 2014r. Wtedy poznałam dziewczyny z forum, do którego link Ci wysłałam. Nas bliskich koleżanek było 9. Każdej się udało. Oprócz mnie... 7 jest matkami, ósma oczekuje bliźniąt. Ja jestem dziewiąta. Jest jeszcze jedna, ktora w porę zdecydowała się na az i ma juz córkę, ktora ma ponad rok i teraz oczekuje bliźniąt. Córka i bliźnięta to dzieci dzięki az. Córka po innej parze dawców, a chłopcy po tez innej. Chłopcy to był jeden zarodek ale się podzielił. Ja jestem jedyna z całej ekipy, ktora wciąż nie ma nic. Z 7 transferów, zabierając na pokład 9 zarodków była jedna ciąża zakończona w 9t3d brakiem echa serca... świeże komorki są na pewno w gamecie i to jest jedyna klinika w Polsce jaką Ci polecam. Jedyna. Przerobiłam ich wiele i gdy nie udał mi sie et z lutego tego roku, gdy zabrałam ostatni zarodek postanowiłam podejśc do az w Katowicach. Wizyta u dr Paligi- i jeszcze jakies jej podjerzenia co do czynnika mojego organizmu. W sumie 3 hipotezy z czego juz wiadomo, ze 2 to pudła. Po prostu cos nie zagrało, moze jakas mozaika w kariotypie mojego męża, który jest w grupie takiego ruzyka z uwagi na przypadek śmierci w rodzinie, gdzie przyczyną był nowotwór krwi i to był jego brat. Także, na Twoim miejscu zrobiłabym to co sama powinnam- az. Zmarnowałam blisko 80tys. I 3 pełne lata. Przeszłam depresje i załamanie nerwowe. Niczego nie żałuje oprócz czasu.
AZ jest skuteczny. Zarodki oddają pary, ktore doczekały się dzieci. Dla mnie ostatecznością była adopcja społeczna. Bardzo szlachetna i bardzo zwyczajnie piekna, ale cieszę się, ze po drodze moj lekarz zaproponował mi AZ. Aha finalnie w mojej klinice podchodzę do procedury.
Przede wszystkim baardzo ci kibicuję i trzymam kciuki żeby sie udało.
Ciekawe co powiesz na to ?????ze dzwoniłam dzis do gamety w Rzgowie i nie prowadza juz komorek dawczyń świeżych, tylko sprowadzają mrozaki z zagranicy( info od pani na recepcji).
Moja historia jest bardziej zblizona do Agusi z tamtego forum- ja jestem juz matką, ale bardzo bardzo chcę mieć jeszcze dzieciatko. AZ odpada bo badanie plemnikow wyszło wspaniale, a mój m nie zgodzi sie na to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 04:50
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
A ja zapisałam się do dr Paligi do Provity. Myślę że spróbuję z az. Długo się czeka na pierwszą wizytę ale trzeba coś robić by nie stać w miejscu.
małaszarobura, Justine, sylvuś lubią tę wiadomość
08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
21.04.17r 8B -
bazylka wrote:A ja zapisałam się do dr Paligi do Provity. Myślę że spróbuję z az. Długo się czeka na pierwszą wizytę ale trzeba coś robić by nie stać w miejscu.
Bazylka a ty juz długo walczysz?Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Dostałam okres,ufff.
Wiecie co zrobię w weekend?napije się za swoje 40 urodziny,bo nie było okazji i za wasze zdrowiemałaszarobura, Beata.D, Evaa, Eltasz, ana167, sylwia80, Nefe, niezapominajka2017, MalaHD, Mysza1986, problemik, *SmoczycA*, gosia81, edloteh lubią tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kunia wrote:Dostałam okres,ufff.
Wiecie co zrobię w weekend?napije się za swoje 40 urodziny,bo nie było okazji i za wasze zdrowie
Kunia
Na zdrowie!!!
Tez bym sie napiła....Kunia lubi tę wiadomość
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Kunia ! towarzysze Ci! ja wczoraj stwierdziłam że sobie pozwole, dzis dostałam plamienia, we czwartek wykonuje telefon co dalej i kiedy nastepne podejscie
Kunia lubi tę wiadomość
2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI -05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
78beti wrote:Dziewczyny czy można zamienić lutinusa ( biorę 3x2) na duphaston ? Od tego ciągłego noszenia wkładek zaczyna mi sie robic jakaś infekcja
Osobiście bym nie zaryzykowala takiej zmiany.
Jak już to jedynie na prolutexa.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny