IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
roletka wrote:Ja plamilam i krwawilam na zmianę przez 8 tyg w tym dwa razy miałam krwotok u mnie co prawda nisko kosmowka była ale zdarza się że przyczyna nie znana
Taka przyczyna zapewne może wyjść w usg dopochwowym. Ja miałam przez brzuch bo nie wiadomo było czemu te plemienia.
Wiem ze może być różnie. Do paniki mi daleko. Raczej jestem spokojna i obserwuje co się dzieje.
Dziękuję Wam za odp. Głupio Tak wspierać się czyjąś smutną sytuacja Ale u Was dziewczyny jak widać plamienis nie miało znaczenia bo jedna z Was ma jux dzieci a druga zaraz rodziwięc to dla mnie promyczek
-
Lunk_a a te plamienia nie wypadaja Ci w czasie kiedy mialabys @?
-
Bella93 wrote:Lunk_a a te plamienia nie wypadaja Ci w czasie kiedy mialabys @?
A Powiem Ci czemu. Okres miałam 1 marca. Ze względu na to że chciałam obecności mojego dr podczas punkcji gonapeptyl brałam dłużej. Bo dr wyjezdzal na tydzien w miedzy czasie. Punkcja 25 marzec
W takiej sytuacji okres byłby 8.04
Kolejny ok 6.05
U mnie fl trwała zawsze 13 dni.
Natomiast jeśli okres byłby 1 marca i normalny cykl wtedy kolejny ok 30.03 i kolejny rzeczywiście 28.04 tak około. A 28.04 miałam to plamienie i tak po trochu codzień.
Ale to chyba nie liczy się w ten sposób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 10:42
-
Mysle, ze to moga byc wahania hormonow, zwlaszcza gdy na usg nie ma nic pokojacego. Prg sprawdzalas?
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Mysle, ze to moga byc wahania hormonow, zwlaszcza gdy na usg nie ma nic pokojacego. Prg sprawdzalas?
To samo powiedział dr. Ze coś z hormonami.
Prg miałam piękny. Nawet Wam pisałam. Dr prowadzący ten od in vitro(Bo prowadzący z mojego miasta to inny dr) kazał zejść za 2 lutinusy i 2 dupki.
Mogę zwiększyć kosztem lutinusa lub dupka. Czegoś brać więcej.
Bo rozumiem ze termin okresu w przypadku takiego cyklu z przedłużonym gonapeptylem jak u mnie to inaczej się liczy ? Normalnie miałabym teraz gdyby nie długa procedura. -
Witam ponownie
Koleżanki ktore znaja sytuacje to wiedza o czym pisze.
Bhcg spadło o 300 w ciągu trzech dni.
Jest 1400. Niestety nie wierze ze sie odbije.
Ustalimy dzis z doktorkiem pewno odstawienie leków.
Usg w czwartek zrobię kontrolnie.
:'(
Szkoda..Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny pomocy
odebrałam wyniki bety dzis 563,60 urosło ale kalkulator bellybest pokazuje ze jest poniżej normy ;( w klinice nikt nie odbiera
jestem załamana
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
Małaszarobura, przykro mi bardzo.
Lunka, w którym tc dr kazał zmniejszyć prg?małaszarobura lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine
Brałam 3 lutinusy i 2 dupki
Od razu na 1 wizycie kazał zmniejszyć na 2 i 2. To bylo od razu po badaniu prg w klinice
Uważacie ze powinnam brać te 3 lutinusy czy teraz nie ma to już znaczenia?
Od czasu zmniejszenia dawki minęły już 3 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 10:55
-
Lunka, prawda jest taka, że branie większej ilości prg nie zaszkodzi, a jeśli jest coś nie tak to może pomóc. Ja bym brała asekuracyjnie te 3 lutinusy, ale jeśli miałaś ładny prg to może warto wcześniej oznaczyć poziom.
Asia_88 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Lunk_a wrote:Nie spr. Moze powinnam spr.
To samo powiedział dr. Ze coś z hormonami.
Prg miałam piękny. Nawet Wam pisałam. Dr prowadzący ten od in vitro(Bo prowadzący z mojego miasta to inny dr) kazał zejść za 2 lutinusy i 2 dupki.
Mogę zwiększyć kosztem lutinusa lub dupka. Czegoś brać więcej.
Bo rozumiem ze termin okresu w przypadku takiego cyklu z przedłużonym gonapeptylem jak u mnie to inaczej się liczy ? Normalnie miałabym teraz gdyby nie długa procedura.
@ powinnas liczyc od punkcji +13dni.
Postaraj sie wiecej odpoczywac
Małaszarobura, Twoja sytuacja jest dosc trudna, ja jednak nie odstawialabym jeszcze lekow. Beta moze spadac z ciazy naturalnej, a skad wiesz czy ktorys zarodek nie zostal? -
nick nieaktualnyDziewczyny juz wszystko wiem!!!!! Kamień z serca!!!
Mam zignorować niedzielny wynik! Okazuje sie ze z racji długiego weekendu badania przewozili na inną maszynę wiec ten wynik jest niemiarodajny!!!!
Kazali brać pod uwagę wynik z piatku i dzisiejszy i jak to sie przeliczy to wszystko jest w normie
Ale mogli łaskawie dać zanc w niedziele, ze bedą robić wyniki na innej maszynie to bym teraz tyle nerwow nie zjadła!!!!Justine, małaszarobura, Nefe, lipa, Kunia, gosia81, promyczek 39, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Sprawdz jak teraz wyglada, przy plamieniu lepiej zwiekszyc ten lek brany doustnie.
@ powinnas liczyc od punkcji +13dni.
Postaraj sie wiecej odpoczywac
Małaszarobura, Twoja sytuacja jest dosc trudna, ja jednak nie odstawialabym jeszcze lekow. Beta moze spadac z ciazy naturalnej, a skad wiesz czy ktorys zarodek nie zostal?
Bella 13dpt. Ja myślę ze ta ciąża zahamowała te transferowane zarodki.
nick nieaktualny
-
małaszarobura wrote:Bella 13dpt. Ja myślę ze ta ciąża zahamowała te transferowane zarodki.
Edit: pytałaś o Gametę: mi sama klinika odpowiada, z lekarzem mam bardzo dobry kontakt, ale moja opinia chyba nie za wiele Ci powie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 11:19
-
Polly_love wrote:małaszarobura, ile masz lat?
Prawie tyle co ta koleżanka z bliźniakami w brzuszku.Polly_love lubi tę wiadomość
Bella93 wrote:Myslisz, a jaka masz pewnosc? Skoro z lekarzem podjeliscie decyzje o crio bez sprawdzania bety to chociaz zrobcie wszystko, zeby to dociagnac do momentu kiedy cos bedzie pewne. Jak zarodek sie przyjal to beta wynosi ok 300, nie da sie tego wydzielic z ponad tysiecznej bety. Idz na usg w czw tak jak planowalas, moze juz cos sie wyjasni...
Edit: pytałaś o Gametę: mi sama klinika odpowiada, z lekarzem mam bardzo dobry kontakt, ale moja opinia chyba nie za wiele Ci powie...
Ja miałam w zeszłym podejściu w 13dpt prawie 800!
Dzięki za trzeźwy osąd. Ja ciągle zbyt emocjonalnie reaguje.
Dzwoniłam do gamety właśnie i juz nie maja banku dawczyń, biorą z zagranicy komorki:-(. Szkoda.Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.