IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdala wrote:Brenya, ale wez rowniez pod uwage, ze blastocysta nie zaczyna sie z marszu zagniezdzac. Jeszcze wychodzi z otoczki i to zajmuje ok 24 godzin..
Co lekarz to opinia. Mi kazali brac proga i estrofem na dwa i pol dnia przed transferem trzydniowca.
Jedno jest pewne, nalezy tego dopilnowac.
Kiedy masz transfer?
OK, ale zeby az takie roznice byly miedzy transferami w Polsce i w UK? Ja jestem juz tak posrana ze strachu, ze nic nie wiemTeraz bede miala podawane zarodki, ktore sa b. wczesnymi blastocystami (1.2.2), wiec beda potrzebowaly czasu na rozwoj. Czy ten transfer 6ego dnia nie bedzie za pozno? Transfer mam miec w poniedzialek, ale wszystko zalezy od tego jak endo bedzie wygladalo we wtorek. Ciagle nie mam wynikow biopsji
Z drugiej strony w UK mialam podawane wykluwajace sie blastki (5tki) i boje sie, ze za wczesnie tj. umarly zanim dojrzalo endo
Nastepnym razem na pewno robie zarodki 3dniowe. Mam juz dosyc tej nerwowki z 5tkami.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Bella93 wrote:Chyba ze juz przy et wychodzi z otoczki lub jest poza nia
No wlasnie, w UK mialam zawsze podawane blastocysty w stadium 5. Czyli w UK lepsze blastyki wczesniej. W Polsce beda gorsze blastki pozniej. I tak zle, i tak niedobrze5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
brenya77 wrote:OK, ale zeby az takie roznice byly miedzy transferami w Polsce i w UK? Ja jestem juz tak posrana ze strachu, ze nic nie wiem
Teraz bede miala podawane zarodki, ktore sa b. wczesnymi blastocystami (1.2.2), wiec beda potrzebowaly czasu na rozwoj. Czy ten transfer 6ego dnia nie bedzie za pozno? Transfer mam miec w poniedzialek, ale wszystko zalezy od tego jak endo bedzie wygladalo we wtorek. Ciagle nie mam wynikow biopsji
Z drugiej strony w UK mialam podawane wykluwajace sie blastki (5tki) i boje sie, ze za wczesnie tj. umarly zanim dojrzalo endo
Nastepnym razem na pewno robie zarodki 3dniowe. Mam juz dosyc tej nerwowki z 5tkami.
Magdala, Faworek lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Magdala wrote:Wlasnie.
Poluzuj ponczochy i daj dzialac naturze.lena7, Evaa, ewe_a85 lubią tę wiadomość
-
ślązaczka wrote:Mkl wielkie gratulacje! Chyba Cię pamiętam z zeszłego roku
Na kiedy masz termin? Jaka będzie płeć dzidziusia?
dziewczynka...Marysia:) termin na 23 wrzesieńczuje się świetnie, nic mi nie dolega...chyba to nagroda za te wszystkie cierpienia:)
lena7, ChudaRuda, Bella93, Tosia 1981, pszczółka p lubią tę wiadomość
-
To pięknie Mkl! Jeszcze raz wielkie gratulacje
Moja przyjaciółka, u której byłam teraz świadkiem na ślubie, ma termin na 26 wrzesień
Powiem Ci, że ja też się zaskakująco dobrze czuję i chyba dlatego ciągle nie mogę uwierzyć do końca w to co się dzieje... Mam wrażenie że to tylko jakiś piękny sen
mkl, gosia81 lubią tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Stiffi, u mnie niestety niska beta na początku nie zwiastowała niczego dobrego.
Na początku kiedy usłyszałam taką informację od mojej Dr (niska beta na początku często świadczy o wadach genetycznych zarodka) to byłam na nią zła, bo przecież widziałam już bijące serducho itd. Kilka dni później byłam jej wdzięczna, że nie rozbudzała niepotrzebnie moich nadzieji...
Ale każdy organizm jest inny, ponoć i z bety 7-8 bywały zdrowe ciąże. -
Magdala wrote:Jak wrzuci sie zarodka do macicy to juz tylko natura (i troche farmakologii rzecz jasna).
Evaa lubi tę wiadomość
-
Magdala wrote:Jak wrzuci sie zarodka do macicy to juz tylko natura (i troche farmakologii rzecz jasna).
Twierdzenie ...wrzucisz...To bardziej pasuje do wrzucenie prania do pralki a nie ....zarodka...troche szacunku dziewczyno.Magdala, Yoselyn82, Justine lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Ja już wariuje. 3dpt 3 dniowego zarodka.
Siedzę i rozkminiam. Na początku ostro mówiłam,że teścik zrobię w 14 dpt (powinien to być 11 dpt, ale wypada długi weekend).
I już mnie nosi, co by ocenić betę w ostatnim dniu roboczym przed weekendem, czyli 8 dpt... Jakieś sugestie?
Tak źle i tak nie dobrze**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Faworek wrote:Ja już wariuje. 3dpt 3 dniowego zarodka.
Siedzę i rozkminiam. Na początku ostro mówiłam,że teścik zrobię w 14 dpt (powinien to być 11 dpt, ale wypada długi weekend).
I już mnie nosi, co by ocenić betę w ostatnim dniu roboczym przed weekendem, czyli 8 dpt... Jakieś sugestie?
Tak źle i tak nie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:47
-
Hej dziewczyny wpadam na chwilke zobaczyć co u Justine bo na pewno tu do Was zagląda. Jeśli tu jesteś to daj znać bo kochana migneło mi że ty juz 16 tc!!!!
Jak ten czas błyskawicznie leci. Znasz już płeć? Jak się czujesz?
Odpisz tutaj albo zjarzyj do nas na podwójne i potrójne szczęście.
Brenya co do 6 dniowych zarodków to ja taki własnie miałam podany. Co prawda lepszej klasy niż Twój ale wszystko jest możliwe. Efekt transferu 6 dniowej blastusi w suwaczku
Dziewczyny ja walczyłam 4 lata- inseminacje, leki, ciągłe wizyty. I udało się. Wam tez się uda ale niestety leczenie niepłodności uczy nas cierpliwości...emka29, Bella93, Faworek, ślązaczka, sisi, problemik, Krakowianka, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvaa wrote:Twierdzenie ...wrzucisz...To bardziej pasuje do wrzucenie prania do pralki a nie ....zarodka...troche szacunku dziewczyno.
A czemu nie powiesz ze hodować można świnkę morską a mrozić truskawki jak jest sezon?
Co miała napisać: Umieścić, umiejscowić czy podać za pomocą cewnika? Jaką to niby różnica...
Mnie bardziej irytuje przesada w druga stronę: Fasoleczki, blastusie itd...Swoja droga fasolka to jest po bretońsku a w brzuchu jest zarodek tudzież płód
Magdala, e_mil_ka, Polly_love, MalaHD, jomi81, Mysza1986, kassik, Junioer, lipcowka86, Stiffi, ChudaRuda, sylwia80, lady_pink, sisi, Karola1985, jasmina6, ana167, Asia_88, gretka, sandzu, lipa, gosia81 lubią tę wiadomość