IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_88 wrote:Ania, pewnie że przesada
Ja miałam transfer wczoraj (zarodek 3dniowy) i ide na bete 22.06. Ty możesz iść spokojnie 18-19 czerwca.
Ja bym już cisnęła 9dpt czyli 21.06
Swoją drogą ostatnim razem byłam na becie 7dpt 3 dniowców i wyszła 12Ale to było ekstremalnie szybko bo miałam endokrynologa następnego dnia i musiałam już wiedzieć w którą stronę idziemy.
Generalnie uważam, że 7dpt blastki już wychodzi ładna dwucyfrowa beta, a przypadku 3dniowców to 9dpt. Ale to moje zdanie
Asiu, kciukujeMY mocno :*Asia_88 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine, ja wiem, ale mąż chciał mi zarządzić areszt domowy az do 24.06, żebym nie zrobiła bety za wcześnie!
Przekonałam go do 22.06, bo lepiej wiedzieć, czy cokolwiek drgnęło - stwierdził, że racja, że to ważne i zgodził się łaskawie na 10dpt
Faworek, ChudaRuda, Justine, jasmina6, problemik lubią tę wiadomość
-
Z ta hiperka sie zgodze aczkolwiek dr mi powiedzial zebym o tym nie myslala bo szanse sa niewielkie na wystapienie. A do transferu juz nie kazali mi nic badac. Czytam o tym prg i wiekszosc pisze o tym z ostatniego dnia stymulacji a nie z dnia punkcji. No nic dopytam lekarza dzieki za info.
-
Ja mialam proga w dniu punkcji badanego i wyszedl 12,7. 3 dni pozniej mialam transfer i niestety sie nie udalo, wiec wiecej bym nie ryzykowala. Z tymze ja mialam podwyzszony juz w trakcie stymulacji 4,9, bo 36h przed punkcja podaja przeciez hcg a ono podwyzsza progesteron, dlatego mowi sie ze progesteron z dnia punkcji jest nieobiektywny. Mi badali jeszcze w dniu transferu i wtedy byl z kolei 0,8 wiec dostalam znowu szybko hcg na podniesienie. Za 3 dni mialam progesteron ponad 30. A za 8 dni mialam @
Ale jesli u Ciebie do tej progesteron byl niski i teraz skoczyl to podejrzewam, ze jest to wina hcg. Jesli wczesniej byl wysoki to nie zgodzilabym sie na transfer, szkoda zarodka...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Do transferu nie bada się progesteronu tak masz racje. Czemu badali Ci go w dniu punkcji tego nie wiem ( tak tylko przypuszczam bo nie wiem jaki by mogl byc inny powód ale moze jeszcze moja wiedza jest zbyt mala zeby sie wypowiedziec)a transfer i tak może Ci wypaść wcześniej niż zaplanowano. Jestem tez na innym forum i tam kolezanka miała mieć transfer w 5 dobie potem zadzwonili ze w trzeciej dobie a potem ze transfer w drugiej także wszystko zależy nie tylko od naszego organizmu ale i od zarodków. Powodzenia oby transfer był tym szczesliwym
-
Ostatni dzien stymulacji mialam w niedziele dlatego nie mialam nic badane. Ale w czwartek prg mialam 0.75 wiec podczas stymulacji byl ok.
Dzieki dziewczyny za info:-) to zapewne od podania hcg aczkolwiek ciekawi mnie intencja oznaczania tego hormonu w dniu punkcji. W invicta gdzie sie lecze z tego co wiem robia tylko na 4albo 5 dobe transfery. Jeszcze raz dziekuje za odp:-) -
ja zawsze mialam badany estrafiol i progesteron jak sie stymulowalam... progesteron chyba moze byc do 2,5ng powyzej sie nie robi transferuMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Marta_NE wrote:Ostatni dzien stymulacji mialam w niedziele dlatego nie mialam nic badane. Ale w czwartek prg mialam 0.75 wiec podczas stymulacji byl ok.
Dzieki dziewczyny za info:-) to zapewne od podania hcg aczkolwiek ciekawi mnie intencja oznaczania tego hormonu w dniu punkcji. W invicta gdzie sie lecze z tego co wiem robia tylko na 4albo 5 dobe transfery. Jeszcze raz dziekuje za odp:-)
Ja tez miałam oznaczany progesteron w dniu punkcji, mimo ze przed punkcja wiedziałam ze świeżego transferu nie będzie.Tez jestem w Invikcie.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
U mnie w ostatni dzien stymulacji, jest badany ostatni raz progesteron, i nie moze miec wiecej niz 1,4, gdy jest wiecej, transfer jest odraczany.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Mnie mówili, że dwa dni przed punkcją nie może być progesteron wyższy jak 1,5. Bo jak taki będzie to odroczą transfer. Tłumaczyli to tym, że w takim przypadku istnieje duże prawdopodobieństwo, że endometrium się rozjedzie (tak jakby wyprzedzi swoją fazę ) i wtedy jest utrudnione zagnieżdżenie zarodka.Wrzesień IUI 2015 - nieudana
Marzec IUI 2016 - nieudana
7.06.17 - punkcja
10.06.17 - transfer ... -
Dokladnie tak tez wlasnie czytalam. problem w tym ze skonczylam stymulacje w niedziele i ostatnie badanie prg mialam w czwartek. wtedy wynosil 0,75. dzis w dniu punkcji mam 16. Ale skoro to badaja to chyba po cos to robia..
Jutro zadzwonie do kliniki bo juz zglupialam.. -
Dziewczyny, po ostatnim poronieniu zbadanano u mnie 1 raz homocysteinę - poziom wynosi u mnie 16 umol/l ( a norma do 13).
Zapisaną mam metylokobalaminę po 500ug dziennie i metafolin.
Zanim będę miała wizytę w swojej dr chciałabym Was zapytać czy macie doświadczenia ze zbijaniem homocysteiny: ile to trwa? czy to mogło być powodem zatrzymaniaw ciąży?
Macie jakieś porady?