IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
To moze zrób przerwę na tym naturalnym cyklu? Odpoczniesz od estrogenów i potem w następnym cyklu szykuj sie do crio. Naturalny potraktuj jako odpoczynek, a nie przygotowanie do transferu i po okresie jedziesz z kolejnym sztucznym... Ja jestem jednym z tych przypadkow, którym endo dwa razy z rzędu nie chce rosnąć - cykl na antykach mnie ratował i potem już znowu roslo normalnie.
-
Ok, dzięki za wskazówkę
moze tak rzeczywiście zrobię chociaż lekarz mówił ze szkoda takiej pięknej struktury. A moze rzeczywiście na naturalnym urosnie? Kolejne miesiące leca, a 40 tka tuz tuz.
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
lena7 wrote:Dziewczyny chcialam napisac ze w piatek (8dpt crio) zrobilam bhcg i wyszlo mi 105,1
dzisiaj pojechalam do labo. zeby powtorzyc, ale stchorzylam i pojechalam do domu, boje sie sprawdzac.. wizyte mam dopiero 27.06. umre chyba do tego czasu!
u mnie podobnie 8 dpt crio beta 106
i tez boje się powtórki! Powinnam dzisiaj ale Święto no i w podróży po Polszy jesteśmy, ale jutro będę szukać gdzieś labo w Olsztynie
. Tymczasem kciukasy za nas &&&&&&
Justine, eni33, lena7, Alrauna1987, ana167, Bella93, Tyszanka81, sylwia80, Asia_88, małamii89, problemik, niezapominajka2017, Beata.D, sandzu, sisi, Sysiaaaaa, zizia_a, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
brenya77 wrote:Ok, dzięki za wskazówkę
moze tak rzeczywiście zrobię chociaż lekarz mówił ze szkoda takiej pięknej struktury. A moze rzeczywiście na naturalnym urosnie? Kolejne miesiące leca, a 40 tka tuz tuz.
Zapytaj się dr o Lamette/Amorka. Dzięki niemu może zrobić taki pół naturalny cykl (rośnie pęcherzyk, a często nawet dwa) bo będziesz miała swoją owulację, a pęcherzyki mają extra 2-3 dni do dorośnięcia, a zatem masz 2-3 dni na to aby endo urosłoProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
A ja sie nie dziwie temu poczuciu strachu przed powtorka i wiem ze jesli kiedys bede miala jeszcze pozytywna bete to jej nie powtórzę
Gratulacje dziewczyny ♡ ale mamy wysyp ciaz -
Natka, jak tam Twoja @?
-
Krakowianka gratuluje!!5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:Jeśli nie brałaś dodatkowo prg to najprawdopodobniej pękł już jakiś pęcherzyk.
Nie robiłabym transferu z takim prg.
Ja tak właśnie miałam,ze jeden pęcherzyk dojrzał wcześniej i spowodował podniesienie progesteronu. Transfer odroczony.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Bella
@ pojawiła się w końcu. Cykl miał 48dni. Teraz biorę cynk, ma właściwości regulujące cykle ponoć chociaż ciężko mi w to uwierzyć. Przesłanek do PCOS nie ma. Możliwe, że jeszcze cykl nie uregulował się po zakończeniu kp. Zobaczymy. Kolejna @ powinnam mieć 26 i zobaczymy.
Wstępnie jestem w lipcu umówiona na rysę a w sierpniu na crio, chciałabym wierzyć w powodzenie tych planów ale jakoś nie mogę.
Bardzo się cieszę, że mamy taki ładny wysyp ciążgratuluję wam dziewczyny a tym, którym jeszcze się nie udało pamiętajcie: przyjdzie i na was czas
Bella93 lubi tę wiadomość
-
Mała dzięki że pytasz;) Teraz jestem na ovulastanie, od jutra zaczynam gonapeptyl co 2 dzień. ok. 24 czerwca ma być okres i w 5/6 dc juz po krwawieniu scratching endo.30 czerwca 1 dzień stymulacji. i kurcze teraz czytam że wiekszość dziewczyn ma scratching w poprzedzającym cyklu, a mi wyjdzie w cyklu z transferem i już mi optymizm opadł bo czuje ze skazane to jest na niepowodzenie:( jutro zadzwonie do kliniki czy na pewno tak może być.
-
Smoczyca, jeszcze mi sie przypomnialo w większości klinik, scratching robi sie w 2fazie cyklu.
-
Bella93 wrote:Smoczyca, jeszcze mi sie przypomnialo w większości klinik, scratching robi sie w 2fazie cyklu.
Też znam tylko tą wersję.
Na chłopski rozum uszkodzenie endo w cyklu w którym na dojść do zagnieżdżenia mija się z celem.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Smoczy a
Mi prof ma zrobić scretching przed crio i mówił, że trzeba to zrobić koniecznie w drugiej fazie cyklu i jeden lub max dwa cykle przed crio. Ani wcześniej ani później. -
Justine wrote:Też znam tylko tą wersję.
Na chłopski rozum uszkodzenie endo w cyklu w którym na dojść do zagnieżdżenia mija się z celem.