X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ania:gdzie ta ciaza! Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis u mnie 6dpt, i mialam czekac do poniedzialku zeby betowac, ale zaczynam swirowac. Korci mnie zeby chociaz kupic test domowy, czy moze jest cien cienia. Wiem wiem, swiruje, bo na rozum powinnam poczekac, bo jesli cos pokaze, to raczej krew. Ahhhh.

Czy z waszych doswiadczen, 6dpt blastki cos wyjdzie, czy raczej nic miarodajnego?

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to jestem po trasnferze , kiedy beta rosla do ponad tysiaca, a potem w 6tc okazalo sie ze nie ma serduszka, wiec wiem ze ledwie pozytywna beta jeszcze nic nie znaczy. Ale juz swiruje, planuje kiedy wypanie okres , kiedy ew, kolejny transfer, itd...

• Justine Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:gdzie ta ciaza! wrote:
    Dziewczyny, dzis u mnie 6dpt, i mialam czekac do poniedzialku zeby betowac, ale zaczynam swirowac. Korci mnie zeby chociaz kupic test domowy, czy moze jest cien cienia. Wiem wiem, swiruje, bo na rozum powinnam poczekac, bo jesli cos pokaze, to raczej krew. Ahhhh.

Czy z waszych doswiadczen, 6dpt blastki cos wyjdzie, czy raczej nic miarodajnego?

Ja bym już była na becie :) U Ciebie to jakby 11dpo (6+5) więc beta już powinna jakaś wyjść.
    U mnie wyszła 10dpo (7+3) 12.

Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, chyba stchorze :D

• Justine Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, chyba stchorze :D

To co się pytasz czy jest sens robić :P
    Moim zdaniem jest sens bo zawsze można wychwycić biochemiczną jeśli taka by była. Albo początek pięknej ciąży ;)

Asia_88 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    To co się pytasz czy jest sens robić :P
    Moim zdaniem jest sens bo zawsze można wychwycić biochemiczną jeśli taka by była. Albo początek pięknej ciąży ;)

bo mi juz hormony i niecierpliwosc rozum odbieraja :D

• Justine Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mi juz hormony i niecierpliwosc rozum odbieraja :D

Także możesz zrobić a możesz też nie zrobić ;) Wybór należy tylko i wyłącznie do Ciebie :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Także możesz zrobić a możesz też nie zrobić ;) Wybór należy tylko i wyłącznie do Ciebie :)
    Dokładnie ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam skrobac w 5dc jak to dopiero co się endo zluscilo? Trochę to bez sensu mi się wydaje.

Ania ja przy blastkach robiłam bete 7dpt. Wyjdzie już coś dzisiaj.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie radziłabym sikacza, mnie zawsze tez przestrzegaja, i mnie pokusi, a wtedy depresja :( pozatym mi wychodze dopiero najszybciej 8dpt, i do tego mimo wysokiej bety, kreski sa dosc blade i nie wychodza od razu,tak jak powinny wg. instrukcji, tylko za jakas dobra chwile..nie stresuj sie tak jak ja tylko zrob bete jak juz ;)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewcyzny. W pon jak nic ide na bete. A test kupilam , ale jak wytrzymam to nie zrobie ;)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A co tam skrobac w 5dc jak to dopiero co się endo zluscilo? Trochę to bez sensu mi się wydaje.

Ania ja przy blastkach robiłam bete 7dpt. Wyjdzie już coś dzisiaj.
    Mnie skrobali przy endo 4mm, ale ja na antykach bylam i nie bylo innej mozliwosci.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie 6dpt blastki po południu wyszedł mi pozytywny test sikany, a 7 dpt beta była 120.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    U mnie 6dpt blastki po południu wyszedł mi pozytywny test sikany, a 7 dpt beta była 120.
    37tyg...:)

Junioer lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewcyzny. W pon jak nic ide na bete. A test kupilam , ale jak wytrzymam to nie zrobie ;)
    Beta już powinna wyjść w 6dpt blastki. Co do testu to napisałabym Ci żebyś się wstrzymała z robieniem sikańca, ale sama robiłam w 6dpt wieczorem i była druga blada krecha. Jednak test testowi nierówny bo w zeszłym roku test nie pokazał kreski nawet w 11dpt mimo wysokiej bety.

Ania:gdzie ta ciaza! lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Czekamy na wieści jak się rozpakujesz ;)

Junioer, Bella93 lubią tę wiadomość

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny;) Wydaje mi się, że doktorek na rozpisce zapomniał mi dopisać tabletki anty bo niby mam skończyć je brać w ten poniedziałek a żeby zabieg wyszedł na koniec cyklu to jeszcze z tydzień powinnam je brać. ale idę do niego we wtorek i jak dalej obstawiał będzie że na początku cyklu robić to wolimy podejść do transferu w ogóle bez skratchingu niż z nim na początku cyklu. a ile dni przed @ powinno się go robić?

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca Ty jesteś w Invikcie prawda? I dr chciał Ci robić scratching w cyklu transferowym ? Ja tez jestem w Invikcie i rozmawiałam z moja dr o scratchingu i była mowa tylko o cyklu poprzedzającym cyklu tnansferowy w drugiej fazie cyklu. Ile dokładnie dni przez @ to nie wiem, bo ostatecznie moja dr zrezygnowała i będzie mi tylko badała kurczliwość macicy w cyklu transferowym.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ewidentnie wychodzi że coś nie ogarneliśmy z doktorkiem. Chyba coś pokręcił albo ja czegoś nie kumam. Wyjaśni się we wtorek. Jestem w invicta Warszawa. Też myślimy nad tą kurczliwością. Jakie macie przesłanki do tego badania?

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej dr to badanie to standard, każda jej pacjentka robi. To nasz pierwszy transfer.

*SmoczycA* lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
‹‹ 4820 4821 4822 4823 4824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ