IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Triss ja tez jestem pod opieką doktora Zbrocha. Bardzo go cenie mimo naszych niepowodzeń. Jak widać w stopce mutacja MTHFR i badania na zespół antyfosfolipinowy, a badanie ana1 robiłam na własną rękę teraz mam skierowanie na histeroskopie a jeśli tu nic nie znajdą dr mimo sceptyczności do immunologii będzie skłonny szukać w kierunku immunologii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 21:35
-
shooa wrote:Obstawiam zrobienie porządku z endometrium - abrazje. Plus szczepienia ale nie wiem czy one pomogły, czy nie, czy razem z abrazja jakoś się zgraly. Nie wiem. Miałam jeszcze akupunkture dzien przed crio i dzień po. Byłam w szoku jak czułam jajniki po tym.
Wszystko inne tak jak zawsze - duże dawki sterydów, intralipid, Cykl sztuczny, dieta bezglutenowa i beznabialowa ze względu na Endo i hashi.
Shoa, napisz prosze nazwisko lekarza, u ktorego sie leczysz i w ktorej klinice.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualnyNiezapominajka - tak, sterydy z powodu endo miałam.
Edloteh, tak, dupek nie wychodzi w krwi. Ale myślę o profilsktycznym wspomaganiu. Miałam abrazję, bo w hist-pat po histero wyszło mi, że mam polipowate endometrium. Na usg i na histero nic nie było widac, wszystko pieknie. Tylko hist-pat to wykazał, dwa razy w odstępie 1,5 roku. leki nie pomogly i lekarz zdecydował o abrazji. przerostów nie miałam ani polipów.
Mag, ja mam dietę w sumie od 1,5 roku. jak jej nie stosuję to torbiel się powiększa, na diecie zmniejszyła się z 30mm na 17mm, mimo, że czasem grzeszę.
Triss :* :*
czekam na maila od dr czy mam mieć inne leki i kiedy wizyta, bo nie mam pojęcia kiedy takie rzeczy. ale jak dr nie dołoży prolutexu to odkupuję i chyba wezmę na własną rękę. -
edloteh wrote:Shooa, bardzo ładny wynik. Po ciuchu gratuluje i czekamy na info o serduszkach
Co do progesteronu to duży nie jest, ale raz: jest wydzielany pulsacyjne i moze trafiłaś na dołek, dwa: moze te leki co przyjmujesz nie wychodzą w badaniu...
Ja bym coś dołożyła...
A odnośnie abrazji, to miałaś jakis przerost endometrium że wykonano ci łyżeczkowanie...
Tyszanka, jak się czujesz?&&5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:Ano tak sobie.Jutro mysle ze beta juz wyjasni wszystko...bez wzgledu na wynik chce juz zamknac etap tej niewiedzy.
Ja mam jutro wizyte i startuje ze stymulacja. Trzymajcie kciuki prosze, bo jakos tak jestem pelna obaw. W ogole to mam miec dlugi protokol a jutro juz 19dc na antykach i boje sie czy to nie za pozno?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 22:02
shooa, wombi, Asia_88, Ania:gdzie ta ciaza!, mysza89, Evaa, Anatolka, edloteh lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Trzymaj sie Kochana, wiem ze takie zwodzenie jeat najgorsze. Tak bym chciala, zeby beta porzadnie urosla. Czekam jutro z niecierpliwoscia. A robisz w tym samym labie czy jedziesz do Gyn?
Ja mam jutro wizyte i startuje ze stymulacja. Trzymajcie kciuki prosze, bo jakos tak jestem pelna obaw. W ogole to mam miec dlugi protokol a jutro juz 19dc na antykach i boje sie czy to nie za pozno?
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Po 4 latach starań, 6 inseminacjach, 2 nieudanych próbach in vitro na własnych komórkach, 2 próbach ivf z KD (jedno poronienie w 8 tc) wczoraj 28.06. O godzinie 10:00 urodziła się nasza córeczka. 3140 gr, 55 cm, 10 punktów Apgar. Jestem absolutnie zakochana i każdej z Was życzę takiego szczęścia. Ja dochodzę do siebie po cc, ale już bym chciała być w domu
zohasamoha, Mag85, lena7, anakonda, Konwalia, Alrauna1987, zizia_a, niezapominajka2017, wombi, pszczółka p, lady_pink, Milkowiec, ewe_a85, Natka-matka wariatka :), Yoselyn82, Asia_88, triss, Anna1975, Justine, shooa, sylwia80, Ania:gdzie ta ciaza!, promyczek 39, mysza89, gretka, Asiula86, jasmina6, Karo-Linka, Bella93, problemik, Lillith Lukrecja, ślązaczka, brenya77, sisi, Krakowianka, Sysiaaaaa, Evaa, Anatolka, Beata.D, sandzu, gosia81, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Shooa wyslalam priv, chcialabym jeszcze o cos zapytac, a nie chce zasmiecac watku
Junior cudownie, gratulacje!!! Duzo zdrowka
Tyszanka &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 07:53
Junioer lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
shooa wrote:Dziewczzyny, mój progesteron dalej niski. 10dpt był 11,03 dziś 10,41 ng/ml.
Czekam na zalecenia dr czy zmieni leki.
Mam możliwość odkupić Prolutex - radzicie brać?shooa lubi tę wiadomość
-
mysza89 wrote:Fakt Invicta ma złe opinie wie przeszłam w rządówce teraz się trochę tam zmieniło ze starychemarzy jest tylko doktor J tej lekarki o, której piszesz gdy ja się tam liczyłam nie było.
Jak Invimed to tylko doktor Gizler też mają swoje błędy, ale podejście trochę lepsze niż w Invicta.
Na teraz nie wybrałabym, żadnej z tych klinik.
Dziewczyny, dziękuję za Wasze opinie:)
Chyba jednak zostanę w małej klinice i zaufam swoim przeczuciom:)
Za wszystkie testujące trzymam kciuki:)mysza89 lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Junioer wrote:Po 4 latach starań, 6 inseminacjach, 2 nieudanych próbach in vitro na własnych komórkach, 2 próbach ivf z KD (jedno poronienie w 8 tc) wczoraj 28.06. O godzinie 10:00 urodziła się nasza córeczka. 3140 gr, 55 cm, 10 punktów Apgar. Jestem absolutnie zakochana i każdej z Was życzę takiego szczęścia. Ja dochodzę do siebie po cc, ale już bym chciała być w domu
Gratuluję, rośnijcie zdrowo!Anna1975, Sansivieria, Junioer, Emma_Ben lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️