IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
edloteh wrote:Dziewczyny, która może polecić mi dobrego lekarza i miejsce gdzie mogę zrobić HSG (z rtg) w Warszawie? Najlepiej ze znieczuleniem i może być prywatnie. Dr podejrzewa wodniaka...
Moze sie wypełnić płynem, a z drugiej strony kontrast moze przepchnac zator i jajowod wyjdzie drozny. Niestety znam z autopsji.
Edit: z prywatnym hsg moze byc problem, wiekszosc klinik robi sono. Z tego co wiem to w Lodzi w Salve robia zwykle i mozna doplacic do znieczulenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 22:31
-
nick nieaktualnyBella93, podobno własnie jego można zobaczyć przy tym hsg z rtg. Sono nie da rady. Co do miejsca, to moze byc i szpital pod warunkiem ze mogę zapłacić za badanie.
A u ciebie kiedy to wyszło? I masz usunięte?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 22:37
-
edloteh wrote:Bella93, podobno własnie jego można zobaczyć przy tym hsg z rtg. Sono nie da rady. Co do miejsca, to moze byc i szpital pod warunkiem ze mogę zapłacić za badanie.
A u ciebie kiedy to wyszło? I masz usunięte?
U mnie wyszlo przy monitoringu owu. Dostalam skierowanie na laparoskopie, niestety lekarze stwierdzili ze lepiej zrobic mi plastyke niz usunac jajowody. Po roku sie odnowily co pokazalo ostatnie usg przed stymulacja do IVF. Kolejna laparo - lekarze stwierdzili ze jajodowy przepuszczaja kontrast, wycieli jakas torbielke i tak oto mija kolejny rok. Do tej pory bylo ok i mam nadzieje ze tak zostanie. -
nick nieaktualny
-
Kiedyś obiecałam to wklejam
edit: tylko proszę nie cytować ze zdjęciem bo za jakiś czas usunę fotoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 08:43
lena7, Karola1985, małamii89, anakonda, wombi, gretka, sylwia80, Bella93, Natka-matka wariatka :), problemik, promyczek 39, ewe_a85, Mimbla, Karo-Linka, edloteh, ana167, szurusiowa, Alrauna1987, gosia81, shooa, Tosia 1981, sandzu lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Hej Dziewczyny,
mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do forum.
Jestem obecnie na tabletkach antykoncpcyjnych i przygotowuje sie do in vitro.W środę, 20 dc mam wizytę i lekarz ustali dalszy plan stymulacji. Będę szła raczej długim protokołem.Jestem całkowicie zielona w temacie.Proszę podpowiedzcie jak to u Was wyglądalo, kiedy i jakie leki przyjmowałyscie?
-
Justine ale gdzie ten brzuch???
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
problemik wrote:Justine ale gdzie ten brzuch???
Wyciągam go do zdjęcia
A tak na poważnie to też się zastanawiam, ale to i tak już mega mocno widać, bo 2 tyg temu kompletnie nic a nicProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine rzeczywiście mało co widać brzuszek Ale figurę to masz powiem Ci pierwsza klasa
Ale to może i łatwiej bo zawsze mniejszy brzuszek jest lżejszy. Choć moja Mama mówiła mi że do 7mca ciąży miała brzuch płaski jak deska. A miesiąc przed moim urodzeniem nagle pojawił Jej się wielki brzuch jak piłka ;)a z Siostrą od początku miała brzuch Ale taki bardziej rozlany i też nikt nie wiedział że jest w ciąży. Mimo że brzuch miał a od początku ze mna ostatecznie był a bardziej wysunięta do przodutakże chyba nie ma reguły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 15:31
Justine lubi tę wiadomość
-
Lotta84 wrote:Hej Dziewczyny,
mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do forum.
Jestem obecnie na tabletkach antykoncpcyjnych i przygotowuje sie do in vitro.W środę, 20 dc mam wizytę i lekarz ustali dalszy plan stymulacji. Będę szła raczej długim protokołem.Jestem całkowicie zielona w temacie.Proszę podpowiedzcie jak to u Was wyglądalo, kiedy i jakie leki przyjmowałyscie? -
Dzieki Dziewczyny
Ja już czuję się jak pulpecik bo na encortonie przybrałam 7kg i teraz z Małą kolejne 4kg także będę miała co robić jak urodzę
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Dzieki Dziewczyny
Ja już czuję się jak pulpecik bo na encortonie przybrałam 7kg i teraz z Małą kolejne 4kg także będę miała co robić jak urodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 16:13
Justine lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,jestem na krótkim protokole. Dzisiaj okazało się że mam dosyć dużą asynchronie w pęcherzykach i lekarz obawia się że komórki będą słabej jakości. Punkcja we wtorek. Czy któraś z Was miała podobny problem?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Ania1986 wrote:Dziewczyny nie slyszalyscie o takim może przypadku jak mój gdzie beta zaczyna rosnąć, pojawia się plamienie i zaraz koniec? To już kurwa 5 raz a więc nikt mi nie powie że tak się zdarza.
Ja tak mam, tylko u mnie to ok 20dpt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 21:35
-
nick nieaktualny