IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Stiffi wrote:Tyszanka ja chyba przy następnym okresie podchodzę do mrozaka5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Przypomnij mi jak crio wyglada?,zapomnialam kiedy sie estrofem i encorton zaczyna...
oby dwa leki od 2dcalbo encorotn od dnia transferu.. zalezy od kliniki i lekarza
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Stiffi wrote:Witajcie, dziewczyny moja przyjaciolka wczoraj sie dowiedziala ze ona sie nie kwalifikuje do zrobienia ivf ze wzgledu na amh ktore wynosi 0,45 . Siedzi i ciagle olacze. Jest zalamana. Czy któraś z Was robila ivf z tak niskim amh? Ja sie nje orientuje bo moje wynosi 3,5 i czekam na criotransfer , ale strasznie sie zmartwilam wiadomoscia od kolezanki mojej dobrej. Ona ma również endometrioze i chora tarczyce, wiem tez ze miala torbiele . Jakies rady od Was?
I polecam jej do poczytania na nasz-bocian wątek: "Luźne rozmowy o niskiej rezerwie jajnikowej" czy jakoś tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 22:29
-
Yoselyn82 wrote:oby dwa leki od 2dc
albo encorotn od dnia transferu.. zalezy od kliniki i lekarza
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
dziewczyny jestem na lutinusie 3x2. Tabletki aplikuje aplikatorem. Jestem 5dpt i zauważyłam że bardzo ciężko idzie mi aplikowania tabletek. jest ciasno i bardzo płytko mam możliwość "aplikowania" czy myślicie że to szyjka jak na @.
nie mam pojęcia czy to ma związek ale gdzie usłyszałam nie doslyszalam i może powielać głupoty ale liczę że mnie oswieciciepromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Jagoda. Tak jest. Z czasem szyjka robi się ciasna. Też używałam aplikatora. Teraz biorę za jego pomogą tylko na noc tabsy. Uważaj bo on lubi drażnić szyjkę i powoduje to często (u mnie tak było) plamienia... Na szczęście nie groźne, ale strach był. Większość dziewczyn poleca paluszek...
-
Stiffi wrote:Witajcie, dziewczyny moja przyjaciolka wczoraj sie dowiedziala ze ona sie nie kwalifikuje do zrobienia ivf ze wzgledu na amh ktore wynosi 0,45 . Siedzi i ciagle olacze. Jest zalamana. Czy któraś z Was robila ivf z tak niskim amh? Ja sie nje orientuje bo moje wynosi 3,5 i czekam na criotransfer , ale strasznie sie zmartwilam wiadomoscia od kolezanki mojej dobrej. Ona ma również endometrioze i chora tarczyce, wiem tez ze miala torbiele . Jakies rady od Was?
takze niskie amh nie wyklucza. Oczywiscie nie zdazylo sie przy zadnej procedurze ze miala wiecej niz 1 mrozaka, ale jak widac niskie amh nic nie przesądza.
Stiffi, Tyszanka, Mag powodzenia!Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
. Na swoich komórkach próbowałam 2 procedury. Miałam raz 5 a drugi 4 komórki z czego 2 transfery 3-dniowców 2 i 1 zarodek. Nie udało się, a że leki na 100% i wiek 38 lat to zdecydowaliśmy się na KD. Gdybym była młodsza, to korzystałabym w Czechach z programy dla kobiet z obniżoną rezerwą jajnikową i próbowałabym na swoich komórkach. Leki są tańsze i cała procedura ponoć 2500-3000 PLN wychodzi.
-
nick nieaktualnyStiffi wrote:Witajcie, dziewczyny moja przyjaciolka wczoraj sie dowiedziala ze ona sie nie kwalifikuje do zrobienia ivf ze wzgledu na amh ktore wynosi 0,45 . Siedzi i ciagle olacze. Jest zalamana. Czy któraś z Was robila ivf z tak niskim amh? Ja sie nje orientuje bo moje wynosi 3,5 i czekam na criotransfer , ale strasznie sie zmartwilam wiadomoscia od kolezanki mojej dobrej. Ona ma również endometrioze i chora tarczyce, wiem tez ze miala torbiele . Jakies rady od Was?
szczegóły na priv
Nadira, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja mam do Was pytanie z gatunku etyczno-moralnych. Co robicie z zarodkami, które Wam zostały? A co kliniki robią z zarodkami, które nie zostały opłacone lub które nie nadawały się do transferu ze względu na wady genetyczne??? Chcę iść do spowiedzi a nie wiem jak ten problem rozgryźć. Nam zostały 4 mrożaczki i 2 nienadające się do transferu. Oczywiście po szczęśliwie zakończonej pierwszej ciąży będę korzystać z mrozaczkow ale nie sądzę aby że wszystkich.... Nie wiem co z tymi "no transfer".
-
nick nieaktualnyLona w którym dpt bylo widać seruszko u Ciebie? Ja ide za trzy tygodnie na wizyte będzie cos koło 30dpt...
Co do.mrozakow po pgs nie wiem co z nimi robia, ale nie mysle zeby je trzymali skoro sa chore. Co do ogólnie mrozakow to ja jeśli teraz sie faktycznie uda to pewnie wrócę po jednego z 4 a resztę oddam dp adopcji. -
Jagoda ja Lutinusa zawsze aplikowalam palcem bylo mi tak wygodniej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyKrakowianka wrote:Moje AMHH 0,67 a po kilku miesiacach 0,55. W Krakowie powiedzilei mi, ze nie ma szans na powodzenie, albo na poziomie 5%. Też się zdołowałam, a póxniej trafiłam do gin w katowicach i podniósł mnie na duchu. Mówił, że ma do 4x będziemy w ciąży
. Na swoich komórkach próbowałam 2 procedury. Miałam raz 5 a drugi 4 komórki z czego 2 transfery 3-dniowców 2 i 1 zarodek. Nie udało się, a że leki na 100% i wiek 38 lat to zdecydowaliśmy się na KD. Gdybym była młodsza, to korzystałabym w Czechach z programy dla kobiet z obniżoną rezerwą jajnikową i próbowałabym na swoich komórkach. Leki są tańsze i cała procedura ponoć 2500-3000 PLN wychodzi.
-
LonaW wrote:A ja mam do Was pytanie z gatunku etyczno-moralnych. Co robicie z zarodkami, które Wam zostały? A co kliniki robią z zarodkami, które nie zostały opłacone lub które nie nadawały się do transferu ze względu na wady genetyczne??? Chcę iść do spowiedzi a nie wiem jak ten problem rozgryźć. Nam zostały 4 mrożaczki i 2 nienadające się do transferu. Oczywiście po szczęśliwie zakończonej pierwszej ciąży będę korzystać z mrozaczkow ale nie sądzę aby że wszystkich.... Nie wiem co z tymi "no transfer".
LonaW lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualnyDootka_86 wrote:Lona w którym dpt bylo widać seruszko u Ciebie? Ja ide za trzy tygodnie na wizyte będzie cos koło 30dpt....
A w poniedziałek widziałam na 3d rączki i nóżki
Dootka_86, gosia81 lubią tę wiadomość