IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Renieczka i to wlasnie jest hipokryzja.
Kosciol jest elementem wiary, chodzenie do niego jest nieodlacznym elementem wiary, tak samo jak spowiedź za popelnione grzechy, nie da sie tego rozlaczyc i zyc "w wierze", bo cos nie pasuje do pogladow danej osoby.
Czlowiek stworzył tez bron by zabijac, jak mozna nazwac grzechem uzywanie jej skoro posrednio uczestniczy w tym Bog?
Pierdzielenie na antenie, zeby czuc sie "katolikiem".Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 14:45
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMag85 wrote:Dotka jaka ekskomunika, skad takie informacje? To jest nieprawda. A zarodki sa raczej slabe, a nie wadliwe genetycznie, bo tego nie widac przeciez, chyba ze byly badane, ale w tedy raczej nie sa przechowywane.
LonaW po co oplacac te zarodki, zastanawiac sie nad moralnoscia, nie lepiej poprostu zrobic transfer? To najlepsze rozwiaznie wedlug mnie.
Nie wiem może trafiłam na stronę na której piszą głupoty...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:11
-
Dootka_86 wrote:Na stronach związanych z kościołem wyczytałam...i ze owszem powinno sie chrzcic dziecko ale o chrzest ma prosić ktoś bez ekskomuniki bo ten z ekskomunika jest pozbawiony praw do sakramentów i proszenia o nie. Oczywiście ekskomunike mozna zdjąć...
Nie wiem może trafiłam na stronę na której piszą głupoty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:20
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam sie z Renieczką.
Niestety Kosciol to jedna wielka obłuda i hipokryzja!!! Celibat, spowiedz wprowadzone w poznych wiekach bo w ktoryms momencie taki a nie inny pomysl zaswital im w glowie. Dlugo na transfuzje i przeszczepy tez nie chcial wydac swojej aprobaty.Franciszek wyslal w swiat ksiezy co z aborcji rozgrzeszaja z odbierania zycia a in vitro dawanie zycia ma byc potepiane? Bzdura! Z ambony ksieza grzmia o grzechu i nawroceniu ale jak z nien zejda to robia cos dokladnie odwrotnego. Kiedys moja mama uslyszala od ksiedza ze jest ksiedzem tylko przed ołtarzem...
Dla mnie wiara i Bog nie ma nic wspolnego z ksiezmi. To tacy sami ludzie jak my i tak ze wszystkiego na koncu osadzi nas Bog.renieczka, ewe_a85, lena7, Mysia_, Nadira, Beata.D, sylwia80, promyczek 39, jasmina6, gosia81 lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnyJa jednak rozdzielam wiarę od Instytucji Kościoła. Nie każdy ksiądz to hipokryta. Wielu z nich ma inne, bardziej ludzkie poglądy, ale oficjalnie obowiązuje ich posłuszeństwo względem biskupa i prawa kanonicznego.
A wiara jest piękna, jestem w niej wychowana i się z nią utożsamiam, ale mam też własny rozum i osąd na niektóre rzeczy. Tak też wychowam swoje dzieci. I jak mam być z tego rozliczona to tylko przez Tego na samej górze, a nie przez księdza - polityka - biznesmena
Dziewczynki mam pytanko. Jak się ma klasyfikacja zarodków w 3 dobie. Mam podany 6A, profesor mówi, że ok, ale nic mi to nie mówi bo w poprzedniej procedurze mieliśmy tylko blastki.Nadira, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
renieczka wrote:
Dziewczynki mam pytanko. Jak się ma klasyfikacja zarodków w 3 dobie. Mam podany 6A, profesor mówi, że ok, ale nic mi to nie mówi bo w poprzedniej procedurze mieliśmy tylko blastki.
6kom klasy A czyli bez fragmentacji lub z niewielką czyli kształtny równy po prostu Okiem embriologa bardzo ładny:)
W 3 dobie zwykle mówi się o il kom od 6-12. To tak ogólnie przyjęte normy. Ze tyle komorek w 3 dobie jest dobrze iswiadczy o dobrym podziale.
Powodzenia
Jeszcze cytat Stadium 8. blastomerów zarodek osiąga po ok. 54 – 72h od zapłodnienia (nie od punkcji!).
Dlatego norma od 6 do 12 jest jak najbardziej ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 16:28
renieczka lubi tę wiadomość
-
renieczka wrote:Ja jednak rozdzielam wiarę od Instytucji Kościoła. Nie każdy ksiądz to hipokryta. Wielu z nich ma inne, bardziej ludzkie poglądy, ale oficjalnie obowiązuje ich posłuszeństwo względem biskupa i prawa kanonicznego.
A wiara jest piękna, jestem w niej wychowana i się z nią utożsamiam, ale mam też własny rozum i osąd na niektóre rzeczy. Tak też wychowam swoje dzieci. I jak mam być z tego rozliczona to tylko przez Tego na samej górze, a nie przez księdza - polityka - biznesmena
Dziewczynki mam pytanko. Jak się ma klasyfikacja zarodków w 3 dobie. Mam podany 6A, profesor mówi, że ok, ale nic mi to nie mówi bo w poprzedniej procedurze mieliśmy tylko blastki.
Ładny bąbelekw 3 dobie dobrze rokujący zarodek powinien być 6-8 komòrkowy.jak masz A to tylko sie cieszyc
oznacza ze fragmentacja <10%.
renieczka lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Dotka tu chodzi o taka "ekskomunike" z automatu, czyli ze nie mozesz przyjmowac sakramentow, tak samo jak popelnisz inny grzech, np.opuscisz msze niedzielna. Ja myslalam, ze chodzi o taka kare posemnej ekskomuniki podpisanej przed ordynariusza (biskupa, czy inna wlasciwa osobe).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny u mnie jednak lekka panika...na papierze bardzo delikatnych kilka malenkich kropeczek bladorozowej krwi...ale mam grzybice i mega podrazniona jestem...na wkladce poza resztkami lekow nic kompletnie...
Brzuch leciutko czuje...tyle ze przeszłam na lutke pod jezyk nie wiem czy to ma znaczenie przy moim i tak kosmicznym progesteronie (gin kazal przez grzyba). Oprócz tego biore 3 razy dupka i crinone na noc...
Kurde na diabla mi ten bialy papier, musze kupic czerwony
Ps. Fragment o żalu jest genialny...i nierealny -
nick nieaktualnyDootka spokojnie, to raczej od podrażnienia i infekcji. Póki nie masz mocnego krwawienia i żywo czerwonej krwi to się nie nakręcaj. Progesteronu bierzesz tyle, że powinien ci już uszami wypływać
więc bąbel jest bezpieczny.
Ja plamiłam do ok6tc i wszystko bylo ok. -
nick nieaktualny
-
Alrauna1987 wrote:Zgadzam sie z Renieczką.
Niestety Kosciol to jedna wielka obłuda i hipokryzja!!! Celibat, spowiedz wprowadzone w poznych wiekach bo w ktoryms momencie taki a nie inny pomysl zaswital im w glowie. Dlugo na transfuzje i przeszczepy tez nie chcial wydac swojej aprobaty.Franciszek wyslal w swiat ksiezy co z aborcji rozgrzeszaja z odbierania zycia a in vitro dawanie zycia ma byc potepiane? Bzdura! Z ambony ksieza grzmia o grzechu i nawroceniu ale jak z nien zejda to robia cos dokladnie odwrotnego. Kiedys moja mama uslyszala od ksiedza ze jest ksiedzem tylko przed ołtarzem...
Dla mnie wiara i Bog nie ma nic wspolnego z ksiezmi. To tacy sami ludzie jak my i tak ze wszystkiego na koncu osadzi nas Bog.
Celibat to akurat pozniejszy wymysl, majacy na celu zazegnac problem dziedziczenia, ale to nie dotyczy "nas" tylko ksiezy.
Ci ksieza, biskupi, papiez to lacznicy z Bogiem. To co "grzmi" z ambony to dla katolika slowa swiete, zgodnie z ktorymi powinien zyc bez względu na swoje upodobana. Kosciol jest nieodlaczna czescia wiary, bez chodzenia do niego "nie swieci sie dnia swietego", wierny powinien przyjmowac komunie, co bez rozgrzeszenia jest niemozliwe. Niestety to nie wiery wybiera co jest grzechem a co nie... To wlasnie jest hipokryzja, nie Kosciol. -
Anatolka wrote:Antonelka miala wadliwy zarodek po badaniach i o ile dobrze pamiętam poszedł do badań naukowych. Na 90%.