IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PragnącaDziecka wrote:Ja juz po 3 szczepieniach. Jestem na cyklu sztucznym i czekam z niecierpliwoscia na et.
A jak u Ciebie? -
Mag a co lekarz na to ze na10 komorek zaplodnila sie 1?
Wiesz,ze wystarczy tylko 1 dobry zarodek i bedzie ciaza. Takze ja trzymam kciuki za Ciebie
Tyszanka, Kunia na jakim etapie jestescie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:03
-
PragnącaDziecka wrote:Mag a co lekarz na to ze na10 komorek zaplodnila sie 1?
Wiesz,ze wystarczy tylko 1 dobry zarodek i bedzie ciaza. Takze ja trzymam kciuki za Ciebie
Tyszanka, Kunia na jakim etapie jestescie?
A wiesz jak to lekarze, zdarza sie.....Bralam te leki od Pasnika, moze to zaszkodzilo. Nie wiem. Mysle o AZ lub 4 ivf, tylko te leki 100%....Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:11
-
No ja tez jestem w trakcie III ivf- zostaly mi 2 blastki. Potem tez albo IV ivf albo az
Leki sa kosmicznie drogie... ale nie myslmy o tym jeszcze. Ja mam pol roku na zajscie w ciaze( tyle dzialaja szczepienia). Ale nie wiem czy szczepienia podwyzszyly mi allo, bo nie powtarzalam badania(480zl kosztuje).
Tak sobie mysle,ze kiedys musi sie udac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:44
-
Mag85 wrote:Nie dziekuje i wzajemnie
A wiesz jak to lekarze, zdarza sie.....Bralam te leki od Pasnika, moze to zaszkodzilo. Nie wiem. Mysle o AZ lub 4 ivf, tylko te leki 100%....
Mag85 a o jakich lekach od dr Pasnikach piszesz ? Sterydach ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:49
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Rozumiem. A z Pasnikiem się kontaktowalas ?
-
Witajcie, dziewczyny moja przyjaciolka wczoraj sie dowiedziala ze ona sie nie kwalifikuje do zrobienia ivf ze wzgledu na amh ktore wynosi 0,45 . Siedzi i ciagle olacze. Jest zalamana. Czy któraś z Was robila ivf z tak niskim amh? Ja sie nje orientuje bo moje wynosi 3,5 i czekam na criotransfer , ale strasznie sie zmartwilam wiadomoscia od kolezanki mojej dobrej. Ona ma również endometrioze i chora tarczyce, wiem tez ze miala torbiele . Jakies rady od Was?
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
PragnącaDziecka wrote:No ja tez jestem w trakcie III ivf- zostaly mi 2 blastki. Potem tez albo IV ivf albo az
Leki sa kosmicznie drogie... ale nie myslmy o tym jeszcze. Ja mam pol roku na zajscie w ciaze( tyle dzialaja szczepienia). Ale nie wiem czy szczepienia podwyzszyly mi allo, bo nie powtarzalam badania(480zl kosztuje).
Tak sobie mysle,ze kiedys musi sie udac...
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
PragnącaDziecka wrote:No ja tez jestem w trakcie III ivf- zostaly mi 2 blastki. Potem tez albo IV ivf albo az
Tak sobie mysle,ze kiedys musi sie udac... -
Hej.
Pragnaca u mnie zastoj narazie...
Bylam na usg.Ladnie sie poczyscilam.
Czeka mrozak jeden.
Jeszcze w tym roku podejde...Anatolka, gosia81 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mag85 ja bralam steryd calcort 12mg w czasie stymulcji i mialam najwieksza ilosc komorek w mojej histori czyli 9, wiec od sterydu to nie zalezy.
Teraz biore equoral w cyklu przed crio, wiec nie wiem jak z tym wyjdzie, robie sobie znowu duze nadzieje...
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualnyStiffi wrote:Witajcie, dziewczyny moja przyjaciolka wczoraj sie dowiedziala ze ona sie nie kwalifikuje do zrobienia ivf ze wzgledu na amh ktore wynosi 0,45 . Siedzi i ciagle olacze. Jest zalamana. Czy któraś z Was robila ivf z tak niskim amh? Ja sie nje orientuje bo moje wynosi 3,5 i czekam na criotransfer , ale strasznie sie zmartwilam wiadomoscia od kolezanki mojej dobrej. Ona ma również endometrioze i chora tarczyce, wiem tez ze miala torbiele . Jakies rady od Was?
Ja bym zrobiła jeszcze raz to badanie. Niby wynik się nie zmienia, ale ja przy pierwszej procedurze miałam 0,78 ledwo się załapałam na refundację leków, teraz przy drugiej procedurze po 2 latach mam amh 1,29!
No i chyba koleżanka nie kwalifikuje się na refundację leków, bo przy ivf komercyjnym i tak za wszystko się płaci samemu. Można też rozważyć adopcję komórki jajowej.Krakowianka lubi tę wiadomość
-
niezapominajka2017 wrote:Mag85 ja bralam steryd calcort 12mg w czasie stymulcji i mialam najwieksza ilosc komorek w mojej histori czyli 9, wiec od sterydu to nie zalezy.
Teraz biore equoral w cyklu przed crio, wiec nie wiem jak z tym wyjdzie, robie sobie znowu duze nadzieje...