IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi77 wrote:Justine, nie chcę podważać tego co gin mówił ( bez obrazy go,ale on zapisał mi clo mówiąc,że on takimi rzeczami się nie zajmuje),ale zbierając fakty ,zrobiłam ten estradiol i jest chyba fajny bo 239, boję się takiej sytuacji jak w poprzednim cyklu, że pęcherzyk rósł, rósł i sflaczał przy 24 mm i nic z niego nie było...
Endo mam dobre i to jajo ,które wczoraj miało już 20 mm a gin powiedział by czekać aż do soboty... Co byście zrobiły w takiej sytuacji? Stymulację dostałam już od 2 dc a cykle miewam około 29-30 dni. Intuicja mi podpowiada by nie czekać do soboty,ale chciałam z Wami porozmawiać bo Wasza wiedza jest pomocna.
Ja brałam trzy razy clo, więcej lamette, ale pierwszy raz na clo owu miałam w 11dc, potem to już tak nie działa.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Justi77 wrote:Justine, nie chcę podważać tego co gin mówił ( bez obrazy go,ale on zapisał mi clo mówiąc,że on takimi rzeczami się nie zajmuje),ale zbierając fakty ,zrobiłam ten estradiol i jest chyba fajny bo 239, boję się takiej sytuacji jak w poprzednim cyklu, że pęcherzyk rósł, rósł i sflaczał przy 24 mm i nic z niego nie było...
Endo mam dobre i to jajo ,które wczoraj miało już 20 mm a gin powiedział by czekać aż do soboty... Co byście zrobiły w takiej sytuacji? Stymulację dostałam już od 2 dc a cykle miewam około 29-30 dni. Intuicja mi podpowiada by nie czekać do soboty,ale chciałam z Wami porozmawiać bo Wasza wiedza jest pomocna.
Straszny ten gin- koniecznie zmień. Przy wspomaganym cyklu powinnaś być monitorowana jak rośnie pęcherzyk. Na clo/lamecie/amorku pęcherzyki rosną dłużej czyli wydłużamy cykl (u mnie z 10dc na 12dc przesunięta owulacj), ale niektórym przyśpieszają.
Także na clo może Twój pęcherzyk dojść nawet do 30mm i wtedy dopiero by sam pękł.
Twój estradiol pokazuje, że masz jeden dojrzały pęcherzyk i teoretycznie może już pękać. Jeśli nie masz pod ręką innego "normalniejszego" lekarza to na Twoim miejscu jutro jeszcze wzięłabym clo i później ovitrelle.
Rozumiem, że lekarz nie będzie potwierdzał czy pęcherzyk pękł prawidłowo? Jeśli nie, to uznaj, że owulację masz za jakieś 24h od podania.
ps. u mnie kuracja lametta trwała tylko 6 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:25
Justi77 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Scent86 wrote:a wlasnie niezapominajka, ze sie nastawiaj!
pozytywne myslenie daje duzo, chociazby lepsze samopoczucie:))) bedzie dobrze - zobaczysz!
MalaHD, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustine, ja miałam clo od 2 do 6 dc więc już od 4 dni nie biorę clo. Można tak sobie wziąć clo po kilku dniach przerwy? . Zaryzykowałam i dzisiaj przed chwilą zrobiłam zastrzyk. W poprzednim cyklu bez clo wychodowałam pęcherzyk 24 mm po czym sflaczał, zapadł się i było nic, największe lh robione codziennie gdy pęcherzyk miał od 20 mm to było zaledwie 7 więc wielka d...pa. Moja gin, świetny spec nie chciała mi dać clo bo stwierdziała,że mam swoje owu,ale ja mam już 40 lat i te moje owulacje są słabe więc poszłam do drugiego, takiego właśnie zwykłego i bez ceregieli dał clo,ale bez wsparcia praktycznie. Ryzykuję,ale dałam sobie te dwa cykle na eksperyment a później chyba podaruję sobie.
Dziękuję ,że odpisałaś -
..::Butterfly::.. wrote:Hej dziewczyny ,
chwale się po cichutku ze u mnie się chyba udało
Dzisiaj 6dpt wczesnej blastki(1BC) to mój jedyny zarodek.
Hcg 22,4 mUl/ml
Progesteron 32,51 ng/ml..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Justi to teraz łóżkowe działanie
Justi77 lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Kunia wrote:Zakładam, że za tydzień albo się będę cieszyć albo pić
Już po tych wszystkich doświadczeniach troszkę na to zobojętniałam. Oczywiście bardzo chcęi wierzę, że będzie dobrze, ale wiecie o co chodzi.
Kunia, Cala lubią tę wiadomość
-
dzien doberek
jak tam Kobietki po transferze? Jakie nastroje i samopoczucie?
Czujecie sie jakos inaczej ?
doradzcie cos.... Punkcja u mnie niedlugo i waham sie czy brac urlop czy nie... Mam opcje pracy z domu o ktorej porze chce, musze tylko wiedziec czy dam rade czasowo i samopoczuciowo?
ile u Was trwala punkcja i jak sie czulyscie po znieczuleniu?
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Bella93 wrote:Lepiej byc pozytywnie zaskoczona niz mega rozczarowana, z mojego osobistego doświadczenia.
A ja uwazam to co co "lepiej" to kwestia czysto indywidualna i kazda z nas moze miec inne "lepsze" podejscie:)never_lose_hope, Smutna32 lubią tę wiadomość
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Scent ja po pierwszej punkcji a bardziej po narkozie spalam caly dzien, po kolejnych dwoch po godzinie bylam juz fit, wiec to bardzo indywidualna reakcja. Ja bym chyba wziela dzien zwolnienia po prostu, niestrawnosc zoladkowa moze sie kazdemu zdarzyc
Dziewczyny czy mozna w ciazy brac espumisan? Mam takie wzdecia, ze az ciezko mi oddychaci to nie wazne co zjem...
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Dziewczyny.
Ratunku zaparcia. Nie dam radę już tak chodzić bo pekne. Kapusta kiszona, buraki wszystko było. Siemię lniane też... Co wam pomaga?Iva79 lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Siemię lniane w formie gluta
(namaczaj z godzinę minimum), herbatka Verdin fix "na trawienie" kilka razy dziennie, jabłka, jogurty.. Moze syropu spróbuj - laktuloza, chociaż na mnie na przyklad nie działa. Ostatecznie czopki glicerynowe.
Kunia lubi tę wiadomość
-
Kunia mi pomaga duza ilosc magnezu.
Tak ze dwa razy dziennie 800mg i powinno ulzycKunia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
..::Butterfly::.. wrote:Hej dziewczyny ,
chwale się po cichutku ze u mnie się chyba udało
Dzisiaj 6dpt wczesnej blastki(1BC) to mój jedyny zarodek.
Hcg 22,4 mUl/ml
Progesteron 32,51 ng/ml
Butterfly cieszę się razem z Tobą i gorąco kibicuję, aby beta strzeliła w górę !
Dałaś mi nadzieję, bo ja też mam tak wczesne blastki i martwiłam się czy one w ogóle mają szansę. Mam kilka pytań ma priv. Mogłabyś zaakceptować moje zaproszenie?..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Scent86 wrote:dzien doberek
doradzcie cos.... Punkcja u mnie niedlugo i waham sie czy brac urlop czy nie... Mam opcje pracy z domu o ktorej porze chce, musze tylko wiedziec czy dam rade czasowo i samopoczuciowo?
Scent jeśli chodzi o dzień punkcji bo ja brałam za każdym wolne, bo po znieczuleniu i samym zabiegu czułam się senna i trochę obolała. Sama punkcja trwała krótko, nie pamiętam dokładnie, ale chyba ok 20 min i potem musiałam poleżeć chwilę w sali pozabiegowej. To jest jednak ingerencja medyczna i dobrze się zregenerować w domowych pieleszach.endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
kleis wrote:Butterfly cieszę się razem z Tobą i gorąco kibicuję, aby beta strzeliła w górę !
Dałaś mi nadzieję, bo ja też mam tak wczesne blastki i martwiłam się czy one w ogóle mają szansę. Mam kilka pytań ma priv. Mogłabyś zaakceptować moje zaproszenie?
Zaakceptowane
Dziewczyny , jutro powtórka bety ... trzymajcie kciukimam nadzieje ze nie zejdę na zawał
never_lose_hope, sylwia80, Kunia, Natka-matka wariatka :), Scent86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyButterfly gratuluję po cichutku :* Życzę co najmniej 100% przyrostu jutro
Scent, my widzę idziemy krok w krokBędziemy się wrażeniami wymieniać
Mam nadzieję, że w sobotę usłyszę od doktorka, że są pęcherzyki...
Jajnik lewy dzisiaj czuję lekko, oby ból się rozkręcił, zniosę wszystko żeby tylko były jajeczka
Kochane, a w trakcie stymulacji jajeczka produkują się i w lewym i w prawym jajniku? Czy tak jak przy naturalsie - tylko po jednej stronie? Może to głupie pytanie, ale nie wiem -
Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie? Powiedział też, że jeśli inseminacja nie zda egzaminu to się zastanowimy nad in vitro..Paulina
-
Scent86 wrote:dzien doberek
Zaraz po punkcji czułam się jak nowonarodzona i dziwiłam się, dlaczego mnie po kilka razy pytali jak się czuję
ale jak wróciłam do domu, to już wiedziałam;) Ogólnie poszłam spać na 3 godziny-ścięło mnie i nie bardzo mogłam jeść, bo miałam mdłości i czułam się słaba- jak bym nie dała rady pracować!
Co do tego, jak się czuję po transferze... hiperka mi schodzi, ale dalej mam basenik w brzuchu;) Te dolegliwości schodzą, to inne wchodzą- czuję się, jakbym miała zaraz dostać @wiem, że tak może być, ale i tak to nie fajne - ten strach... na szczęście idę jutro na betę (zalecenie z kliniki;)) i mam nadzieję, że potwierdzę, że nadal jestem w ciąży;)
Pozdrawiam cieplutko wszystkie Dziewczynki:))Scent86 lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9