IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madagaskar wrote:Scent a ty kiedy masz wizyte? bo ostatnio mniej tu troche wchodze.
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Babe B wrote:Destiny 80 a jaki u Was powod bezpłodności? I czemu 2 zarodki podane m8alas?Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
2017 In Vitro -niestety bez skutku
AMH -1
2018 In Vitro KD klapa:(
2019 Badanie gdzie leży problem..
Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
nick nieaktualny
-
Polly_love wrote:Dzień dobry Dziewczyny, ja tylko na chwilę-jestem z wątku Gameta Rzgów. Mam do Was pytanie-chodzi o Neoparin (Bella nie śmiej się
czy któraś z Was go stosuje w zastępstwie za Clexane? W aptece zostałam zapewniona, że jest to dokładnie ten sam lek, jednakże ktoś mi powiedział, że nie ma badań na kobietach w ciąży. Czy któraś z Was wie coś więcej? Czy lekarze tych z Was, które biorą Neoparin mieli jakieś wątpliwości?
U nas też zdarzają się cięższe przypadki na forum. Co chatka to wariatkajasmina6 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Scent86 wrote:Ja dopiero za tydzien w czwartek, badania w poniedzialek, jesli beta i prog spadl, podchodzimy do crio w tym cyklu, plus jesli oczywiscie usg nie pokaze nieprawidlowosci:) a Ty jaki plan Kochana?
Ja robie remont hahaha taka szara rzeczywistość. Czekam na laparoskopie w styczniu i na 21.12 jestem do Bociana w Białymstoku umowiana chce porozmawiać z innym lekarzem... no i do Lewandowskiego chciała bym się dostać. Wtedy podejmiemy decyzje gdzie kolejne podejście...Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Ana, kciuki! Beta ewidentnie jest ciążowa, pytanie w którą stronę to teraz pójdzie i o ile. Mam nadzieję na przyrost! &&&
Karen, przykro mi...
Niezapominajko2018 będzie nasz!
Byłam na krwi, zrobiłam morfologię, tsh i betę, muszę ocenić czy spada. Jutro wizyta. Cały czas krwawię ale teraz to już luz, jak normalny okres i daję radę bez przeciwbólowych, najgorsze chyba za mną. Mam nadzieję, że jutrzejsze usg potwierdzi, że szpital nie będzie konieczny.Ana31, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
anakonda wrote:Ja powiem tak moja dr powiedziała że mam brać clexane żadnego zamiennika który jak określiła jest chiński. Ale jak mi to mówiła to było rok temu .
Pytanie czy to nie dlatego, że producent Clexane wysyła ją na wakacje... Zawsze węszę spisek kiedy słucham jak lekarz mówi, że mam brać ten lek i żaden inny. Pewnie w części przypadków to uzasadnione medycznie, ale na pewno nie we wszystkichNiestety nie wiem jak to wygląda w przypadku tego leku, ale już np. Lutinus vs. Luteina (w przypadku kiedy kobieta nie ma uczulenia na składniki otoczki luteiny) - to jawne naciąganie.
Asia_88 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
anakonda wrote:Ja powiem tak moja dr powiedziała że mam brać clexane żadnego zamiennika który jak określiła jest chiński. Ale jak mi to mówiła to było rok temu .
Scent86, mięsko lubią tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
nick nieaktualnyanakonda wrote:Ja powiem tak moja dr powiedziała że mam brać clexane żadnego zamiennika który jak określiła jest chiński. Ale jak mi to mówiła to było rok temu .
Podobno clexane jest francuskie, a neoparin polski, dlatego tańszyScent86 lubi tę wiadomość
-
Leki dzielą się na oryginalne i odtwórcze dlatego takie różnice w cenach ale to nie znaczy że odpowiednik jest gorszy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 11:21
Asia_88, Scent86 lubią tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Ana31 wrote:Podobno clexane jest francuskie, a neoparin polski, dlatego tańszy
Ciężko jest dotrzec do osrodkow, ktore rzekomo podawaly Neoparin swoim pacjentom, jak i to lekarzy, ktorzy rzekomo to robili.
W internecie jest sporo artykulow na ten temat, chyba trzeba samemu ocenic czy jest jakies zagrozeniw czy go nie ma.
A lekarze jak zwykle, dziela sie na tych "tylko clexane" i tych "clexane=fraxiparine=neoparin".
O NeoparinieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 11:26
Scent86, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ja miałam w poprzednich procedurach Fraxi, a teraz od daty udanego kriotransferu Neoparin. Biorę go nadal, profilaktycznie. Igły są lepsze niż we Fraxi, a dla mnie to duży plus, bo już nawet uda mam podziurawione od zastrzyków.
małamii89 lubi tę wiadomość
-
Madagaskar wrote:No to super to trzymam kciuki &&
Ja robie remont hahaha taka szara rzeczywistość. Czekam na laparoskopie w styczniu i na 21.12 jestem do Bociana w Białymstoku umowiana chce porozmawiać z innym lekarzem... no i do Lewandowskiego chciała bym się dostać. Wtedy podejmiemy decyzje gdzie kolejne podejście...i ja trzymam kciuki! Ja z moja klinika poki co jestem zwiazana 12 oocytami, wiec pewnie poki ich nie wykorzystam to nic nie bede zmieniac. Jedynie bede cisnac lekarza o zmiane podejscia przy kolejnym programie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 11:41
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Ana31 to trzymam kciuki poki co jest pozytywna a może jeszcze ruszy
Ana31 lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Ana31 wrote:No i mam wynik, 17...
Jak to nie późna implantacja to raczej nic z tego...no nic, chociaz próbowałam
Scent86, mięsko lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualnyAsia_88 wrote:Ja miałam w poprzednich procedurach Fraxi, a teraz od daty udanego kriotransferu Neoparin. Biorę go nadal, profilaktycznie. Igły są lepsze niż we Fraxi, a dla mnie to duży plus, bo już nawet uda mam podziurawione od zastrzyków.
Asiu podajesz neoparin w udo? mocno to boli? ja jestem w 22tc i brzuch mam juz coraz bardziej napiety co utrudnia mi wbijanie;( slyszalam, ze w udo bardziej boli niz w brzuch i jakos nie mam odwagi tego sobie wbic;(
-
Karen, życzę Ci, żebyś na sylwestra nie mogła pić alkoholu, bo wiadomo...ciężarna nie może;)
Reszcie Dziewczyn tego też życzę
Niezapominajka, miłego urlopu od starańwracaj z nową siłą, bo Matka musi mieć jej duuuużo:D
Paulina1984! wybierz klinikę, umów się na wizytę i nie rób badań. Napisałaś, że staracie się jaki czas... nie wiadomo, czy w ogóle lekarz od razu Wam zaproponuje IVF, czy inne rozwiązanie np. IUI lub stymulację... bez sensu robić badania za kilkaset zł lub więcej, które zaraz stracą ważność. Niczego nie jesteś w stanie przyspieszyć.
Ja polecam Polmedis z Wrocławia. jak chcesz więcej info, zapraszam na priv, żeby nie zaśmiecać wątku. USG piersi wymagane, ważne 2 lata, ale wirusówki tylko 1 miesiąc, a kosztują kupę fory:/Scent86, KarenMillen lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
małamii89 wrote:Asiu podajesz neoparin w udo? mocno to boli? ja jestem w 22tc i brzuch mam juz coraz bardziej napiety co utrudnia mi wbijanie;( slyszalam, ze w udo bardziej boli niz w brzuch i jakos nie mam odwagi tego sobie wbic;(
Mam od tego siniaki oczywiście, ale dla mnie to lepsze, niż przebijanie się przez zrosty na brzuchu. Na udach jest dużo miejsc, gdzie można złapać miekką fałdkę skóry - robię zastrzyki z boku, tak lekko z tyłu nogi. Też na początku miałam opory, ale po kilku razach zdecydowanie wolę to, niż w brzuch.
małamii89 lubi tę wiadomość