IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cala wrote:Flower jak brzuch? Przechodzi trochę? To Twój 4 dpt?
Po relanium przeszło ale brzuch czadu dał. Tak dziś 4dpt
Meli92 wrote:ja tez melduję kłucie w brzuchu od rana! lekko bo lekko,ale coś czuje
A już myślałam że mój organizm tak świruje ale z drugiej strony to 9dpo i u mnie zaczynają się przedpowiadające bóle ale nie aż takie.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Asia ale to nie chodzi o to, ze ja sie nie ciesze czy na to nie czekałam. Na to nie narzekam. Ja tylko jestem taka osoba ze słucham lekarza i wiem, ze bedzie mnie denerwować to, ze moja teściowa farmaceutka bedzie komentować leki i polecać swoje specyfiki inne. A jeszcze rady jej przyjaciółki starej ginekolog co wszystko można wyleczyć dieta dąbrowskiej. Także wiem o czym mowię. Ale jeśli cie uraziłam to przepraszam, dziób w kubeł i siedzę cicho
-
A ja bym była najszcześliwszą osobą na świecie gdybym była w ciąży na Święta
tragedią to jest spedzić świeta w szpitalu które również mam za sobą. Dziewczyny cieszcie się z tego że Wam się udało
a tak na marginesie ja mam teśców 400 km od rodziców...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:39
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
madlenka wrote:Asia ale to nie chodzi o to, ze ja sie nie ciesze czy na to nie czekałam. Na to nie narzekam. Ja tylko jestem taka osoba ze słucham lekarza i wiem, ze bedzie mnie denerwować to, ze moja teściowa farmaceutka bedzie komentować leki i polecać swoje specyfiki inne. A jeszcze rady jej przyjaciółki starej ginekolog co wszystko można wyleczyć dieta dąbrowskiej. Także wiem o czym mowię. Ale jeśli cie uraziłam to przepraszam, dziób w kubeł i siedzę cicho
Hahaha u mnie teściowie też są zafiksowani na punkcie Dąbrowskiej, moja teściowa zapalenia trzustki od tego dostała... też jest farmaceutkąmadlenka lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Asia_88 wrote:Wiesz co.. Ponad dwa lata czekałam na takie "złote rady" i moment, kiedy będę mogła powiedzieć bliskim, że wreszcie sie udało. Myślę, ze wszystkie staraczki o tym marzą, wiec proszę Cię, nie narzekaj z tego powodu, tylko sie ciesz..
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Asia_88 wrote:Wiesz co.. Ponad dwa lata czekałam na takie "złote rady" i moment, kiedy będę mogła powiedzieć bliskim, że wreszcie sie udało. Myślę, ze wszystkie staraczki o tym marzą, wiec proszę Cię, nie narzekaj z tego powodu, tylko sie ciesz..
Hmm... u mnie prawie nikt nie wie tylko Siostra i Mama.
Nie wiem kiedy może po prenatalnych powiem bliskim...
Chyba się boję... poczekam zatem dla własnego komfortu.
Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
KateB wrote:Hmm... u mnie prawie nikt nie wie tylko Siostra i Mama.
Nie wiem kiedy może po prenatalnych powiem bliskim...
Chyba się boję... poczekam zatem dla własnego komfortu.KateB lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Ok, dzieki! A jakie powinno byc endometrium w 11 dc? Jest to konieczne zebym wczesniej poszla na badanie endo? W ktorym dniu cyklu macie/mialyscie wizyty na cyklu sztucznym?
Cykle mam 30 dniowe, podgląd 16dc, endo 11mm. Ja na sztucznym mialam tylko jedną wizytę, ale tez nigdy problemow z endometrium, dlatego myślę, ze jest to sprawa indywidualna -
nick nieaktualnyMum2b wrote:Ja problemow z endometrium nigdy nie mialam do czasu cyklu sztucznego. Na cyklu sztucznym nie chce mi rosnąć.
To moze dziewczyny cos podpowiedzą, bo chyba są jakies silniejsze leki czy plastry, które powinny pomóc. No i podobno dobrze robi czerwone wino i orzechy brazylijskie. -
Mum2b wrote:Ja problemow z endometrium nigdy nie mialam do czasu cyklu sztucznego. Na cyklu sztucznym nie chce mi rosnąć.
-
nick nieaktualnyPoczytałam sobie troche, i czasem zdarza się, ze mimo niskiej bety na początku ciąza się udawała... Ten mój drugi zarodek to była dopiero morula, to moze dlatego... Lekarz kazal mi dopiero w poniedziałek powtorzyc wynik, no to chyba się posłucham. Dziś mnie boli brzuch, to leże i wariuje od tego myślenia...
-
Może pomoże dziękuję serdecznie za informację! A miałas Asiu wizytę w 11 dc czy wcześniej/później? Chodzi mi o to, żeby wychwycić endometrium zeby jeszcze zdazylo urosnąć. Poki co progesteron mam nisko moge podchodzic do crio, jupi!Corka - 2018
Syn - 2021 -
kurczę, coś mi się stało i nie mogę zalogować się na komórce na OF:/ czytać na szczęście mogę
Nie mogę doczekać się Waszego betowania:)
Ja się pochwalę, że nasz Człowiek ma 5,5 cm i sama umiałam rozpoznać twarz, rączki i nóżki:D wygląda jak kosmita, ale podobno wyrośnie z tego;) byłam na NFZ- niestety nie udało mi się dostać skierowania na prenatalne, ale idę prywatnie kupić sobie spokój. Proszę o magiczne kciuki za tydzień w piątek!
Trzymam kciuki Dziewczyny za pozytywne bety, udane transfery, złote jaja, piękne zarodki!wysyłam wirusy ciążowe- chyba dzisiaj zaczęłam wierzyć, że jestem w ciąży;)
Ana31, Asia_88, Scent86, Alrauna1987, Bella93, mięsko, Natka-matka wariatka :), Flowwer, Cala, Cccierpliwa, mar2śka, Kotowa, KateB, sylwia80, V., jasmina6, sylvuś, niezapominajka2017, gosia81 lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualny