X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna informacja Cierpliwa!
    Czyli od razu odpoczywasz I zwolnienie?
    Zresztą z 2 nic dziwnego.

Cccierpliwa, Australijka lubią tę wiadomość

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • kokosowa40 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Pamiętaj że masz maluszka co na Ciebie czeka! Musisz być silna dla niego.

Problemik, to straszne, że czasami przed naszym marzeniem staje gruby mur i to tak trywialny jak kasa :( niby szczęścia nie daje, a tutaj akurat jest całkiem na odwrót :( żebym tylko miała to każdej z Was bym dała by spełniać marzenia... Mnie też by nie było stać na kolejny raz. Przynajmniej nie prędko...
    Dziękuje za dobre słowa ...chce wrócić jak najszybciej po to dziecię ale nie wiem co na to doktor ...i może będą jakieś zmiany jak nie zaskoczyło pierwszym razem ...jak się wszystko uda to będzie moje drugie podejście .
    A Tobie , którym razem się udało kozisina ? nie wiem czy mogę zapytać ...

kokosowa40

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Mieszkamy na wschodzie Polski. Nie mamy jak dojezdzac do Katowic czy Gdanska.
    Można zapytać gdzie dokładnie mieszkasz ? Bo ja polecam Artvimed w Krakowie ...
    Raz , że nie zdzierają kasy a dwa często doktor nie bierze pieniędzy za wizytę .
    U mnie transfer też 1300 ...crio 1500 ....

kokosowa40

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Ah... Tule Was dziewczyny! Kokosowa tak mu przykro, kochana ale masz jeszcze jedno dzieciatko ktore czeka na Ciebie :-*
    Dzięki za wsparcie ...czeka , czeka ...ale czy doczeka ...boję się , że po rozmrożeniu będzie coś nie tak ...i wtedy wszystko trzeba od nowa ....

kokosowa40

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Kokospwa, Inka przykro mi :(
    Nie mogę przestać myśleć ....

kokosowa40
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Melduje ze sa dwa i oba serduszka bija <3 <3 jeden jest piekny duzy z pecherzykiem zoltkowym jak aureola i idealnie wpasowany w OM a drugi malenki z malenkim serduszkiem i o tyfzien i dzien cofniety... powiedzieli ze moze nadrobic ale moze byc tez tak ze nas wkrotce opuści bo od poczatku jest bardzo w tyle (znam juz taki przypadek bo przyjaciolka kuzynki miala dokladnie taka sama sytuacje wiec od poczatku bylam przygotowana) ale najwazniejsze dla nas zeby chociaz jeden z tych silaczy zostal i rosl piekny i zdrowy a drugi to bedzie tylko wiecej szczescia... wlasnie przygotowuja mi recepty (bo klinika moze mi wystawiac darmowe ze w aptece nic nie zaplace wiec daja do 12tc leki juz), zwolnienie i karte ciazy wiec mialam chwile zeby naskrobac...
    Aaaaaaa cudownie !!!! Jakiej wielkości dzieciaki ? A nie mówiłam ;) albo parka będzie :D kiedy kolejne usg ?

Sabinkak, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Dziewczyny tak bardzo mi przykro. :(
    Dziękuje za obecność ...za dobre wpisy

kokosowa40

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce#Być#Mama wrote:
    Niestety 0,2
    Kochana ...wiem jak jest przykro ....dlatego tylko Cię uścisnę ...trzeba się wypłakać

kokosowa40

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly wrote:
    Powtórzę w piątek wieczorem, ale jestem już 13 dni po ovitrelle, kiedyś badałam koło 10 dnia mi wychodziło 1,5 mlU Wiec nie obstawiam ze to resztki po zastrzyku. Mało trochę ale oby rosło.
    Będzie tylko rosło , nie inaczej :))

Holly lubi tę wiadomość

kokosowa40
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Tylko ze zarodkow nie maja

Mają ale to zależy od fenotypu.
    Ale lepiej się zapisać i czekać bo czas i tak minie a siedzieć z założonymi rękoma nic nie da.

KateB piękny widok, miód na nasze serca.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Melduje ze sa dwa i oba serduszka bija <3 <3 jeden jest piekny duzy z pecherzykiem zoltkowym jak aureola i idealnie wpasowany w OM a drugi malenki z malenkim serduszkiem i o tyfzien i dzien cofniety... powiedzieli ze moze nadrobic ale moze byc tez tak ze nas wkrotce opuści bo od poczatku jest bardzo w tyle (znam juz taki przypadek bo przyjaciolka kuzynki miala dokladnie taka sama sytuacje wiec od poczatku bylam przygotowana) ale najwazniejsze dla nas zeby chociaz jeden z tych silaczy zostal i rosl piekny i zdrowy a drugi to bedzie tylko wiecej szczescia... wlasnie przygotowuja mi recepty (bo klinika moze mi wystawiac darmowe ze w aptece nic nie zaplace wiec daja do 12tc leki juz), zwolnienie i karte ciazy wiec mialam chwile zeby naskrobac...
    Mam nadzieję , że zostaną oba :)) podwójne szczęście by było ...

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

kokosowa40
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... czy ma któraś z Was zbędny puregon? Potrzebujemy do nowej procedury, a nie mamy już refundacji ;-( ;-( ;-(
    Poprzednia procedura zakończyła się poronieniem w 7 tyg ;-( ;-( ;-(

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateB gratulacje :)
    Ja tez właśnie po usg genetycznym, malec wyglada pięknie i zdrowo :) w przyszłym tygodniu odbieramy komplet badan z pappa :) dzidziuś wyglada na chłopca :)

KateB, Asia_88, gosia81 lubią tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    Cześć... czy ma któraś z Was zbędny puregon? Potrzebujemy do nowej procedury, a nie mamy już refundacji ;-( ;-( ;-(
    Mój lekarz tak skrupulatnie liczy , że prawie nic mi nie zostało ...ja jestem już po 40 i też nie mam refundacji ...ech

kokosowa40
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosowa40 wrote:
    Dzięki za wsparcie ...czeka , czeka ...ale czy doczeka ...boję się , że po rozmrożeniu będzie coś nie tak ...i wtedy wszystko trzeba od nowa ....
    Kokosowa jesli masz blastke to na prawde baaaardzo rzadko sie zdarza ze cos jest nie tak po rozmrozeniu. Babka w klinice mojej mowila ze przy blastce nie mieli takiego przypadku

Corka - 2018
    Syn - 2021

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to tak w skrócie napiszę co u mnie . Wczoraj odstawiłam leki . Bo beta Hcg okazała się być za niska (o,1) . Dziś rano doszły mi wyniki progesteronu i estradiolu ... więc tak ...progesteron ciuteczkę podrósł ...do 10 , 58 ...a za to estradiol zmalał ...na początku był 128, 30 ...to wczoraj był 49, 40 ...nie wiem co to oznacza ...Bo zarodek się chyba w ogóle nie zagnieździł tak ? gdybym nie odstawiła lekarstw to dziś byłby mój 10dpt ... Moja klinika dopiero będzie czynna 03.01 .2018 ...i wtedy się umówię na kolejne spotkanie ...a teraz mam zamiar wypocząć psychicznie od tego wszystkiego ...
    Wierzę w to , że ten drugi raz będzie tym szczęśliwym ... Wam za , którym razem się udało ? poproszę o doping i o wpisy :)))

kokosowa40

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Kokosowa jesli masz blastke to na prawde baaaardzo rzadko sie zdarza ze cos jest nie tak po rozmrozeniu. Babka w klinice mojej mowila ze przy blastce nie mieli takiego przypadku
    Podali mi blastkę i zamrozili jedną ...więc są nadzieje , że wszystko będzie ok ... ale gdyby ten drugi raz poszedł nie tak ...to już nie mam żadnych i musiałabym rozpoczynać procedurę od nowa ,,,,

kokosowa40
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    hej, mam 300 albo 450 j puregonu.. we wrześniu byłam stymulowana, od tej pory leży w lodówce. Jestem z Wro jakby co:) oddam za darmo jeśli chcesz. Mam też 5 gonapeptyli.

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Inkaa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szybko można robić kolejne krio po nieudanym ? (Na cyklu sztucznym)

• zohasamoha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly, zobacz, jakie miałam bety - są w stopce:) z dzieciem wszystko ok:D

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
‹‹ 5363 5364 5365 5366 5367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ